Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TYÜTYI2006

    tag

    Sziasztok!
    A kérdés a topik témájából egyértelműen adódik. Új gépet tervezek venni, általános felhasználásra, ahhoz kell majd vga is. Ami eddig biztos:
    Processzor: I7 4790K a hűtése pedig esélyesen ez: [Alpenfühn Hymalája], majd 2 ventisre tuningolva.
    Ram: ez LeC-től lenne mert nála van: [Teamgroup Extreme Vulcan]
    Táp: Corsair AX760I
    ODD, HDD nyilván, SSD is lenne (120 GB HyperX/3K közül valamelyik).
    Gépház még keresés alatt használtan, 23 cm-s szélességtől. De ez a 2 például tetszik: [Cooler Master Storm Trooper] [Cooler Master Storm Stryker]
    Hangkártya: Asus Xonar DX
    Monitor jobb legyen mint a Samsung T200-am, és full HD-s, de lehet később lesz csak.
    Alaplap: Z97: Deluxe, esetleg Maximus 7 Formula (van aki 88000-ért tudja újan), Extreme9 közül valamelyik.

    Mindenképpen inkább Inteles Nvidiás vagyok. Eredetileg Asust szerettem volna. Sikerült már kiválasztanom, a GTX 760-at, abból akár 1 drágább, jobb verziót gondoltam. A 60-as végűnél kisebbek azért vannak kizárva, mert semmi szükségem a D Subra. Jövőre, lehet hogy apu is kapna eséllyel új gépet. Akár amit most veszek, majd mehetne akkor hozzá is. Oda GTX 660 is oké lenne, sőt használt is (D Subot ott sem akarok, meg azért szeret néha játszani is). A GTX 770, a 300-as TDP miatt van kizárva, és ára is, bár az ha később venném, még oké lehetne. A 225 W-ot kényszerből el is fogadnám, ezért lehetne GTX 970 is, csak az meg drága, talán ha a jövőben lenne 100 alatti áron, és még nem lenne meg a kártya. Viszont ha 256 bites lenne, 4 giga rammal, akkor meg kellene várnom esetleg a GTX 960-at (mai ötletem), talán 200 alatt lenne a max TDP (nem a táp miatt aggódok ugye, hanem a villanyszámla okán, mert sokat megy a gépem, bár a vga nincs mindig agyonterhelve ez tény, csak ha játszok). Más márkanevűektől sem zárkóznék már el, ha megbízható, jó gyártó, és kevesebb a max tdp. De az Asus biztosan jó kártyákat gyárt. Sajnos más gyártók oldalán, nem látom írva a max TDP-t, csak táp méretet írnak Wattban. Összegkeretet szándékosan nem írtam. A lényeg hogy úgy indultam neki, hogy 1 hardver se legyen drágább 100 000 ft-nál. Tehát például a ramból 2 kitet is vehetnék, mivel a 32 gb csak kb 86000 ft + posta. Lehet hogy a 960-ig már nincs sok idő, és addig mehetne processzorival is, de lehet maradnék az eredeti ötletemnél: Asus GTX760. Köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák