Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haypro

    senior tag

    válasz pkornel #54466 üzenetére

    Már megbocsáss de rohadtul nem értesz hozzá.
    Fejlettebb, mert maga az architektúra fejlettebb. A kepler is a GCN-nél. Illetve az adott lehetőségek sokkal jobban ki vannak használva NV-nél. (hiába fejlett elméletben a GCN, ha a gyakorlatban ebből semmi se látszik)
    Már leírtam százszor, leírom most is. Fejlettebb driverek (NV kártyákkal sokkal kevesebb a gond, konkrétan szinte nincs, AMD-nél meg nézz be néhány topikba), fejlettebb software-ek (GeForce Experience ezerszer jobb az AMD Gaming Evolved-nál, ami semmire se jó, míg a zöldek programjában egy kattintással optimalizálhatod a játékaidat a tökéletes beállítás-kombinációra), ShadowPlay (Tudom, azt se tudod mi az, mert ha tudnád nem mondanál hülyeségeket), kevesebbet eszik (Még a Kepler is GCN-nél, nemhogy a Maxwell), sokkal fejlettebb órajel-kezelés illetve Boost (pl. játékokban az átvezetők alatt automatikusan visszaveszi az órajelet, AMD-nél ilyen nincs)
    Nincs velük ilyen probléma, hogy lekapcsolt a monitor mert X ideig nem voltál gépnél, aztán nem kapcsol vissza a VGA stb.
    Mondtátok, hogy jó, de nézzem meg mikori a GCN. Igen. A Kepler is olyan régi. Ráadásul Az R9 290 - 290X új kártyák, mégis melegednek - fogyasztanak, mint a csúcskártyák 2-3 generációval ezelőtt.
    Azóta kijött a Maxwell, de még csak 4 kártya van kinn. Az AMD csupán azért nem jött még elő hasonló kártyákkal, mert egyszerűen nincs még csak hasonlóan fejlett technológia sem a kezében. Mindig az NV diktál, és ez nem véletlen.
    A játékok meg tényleg jobban mennek a zöld kártyákon. Ott a lista valamelyik hozzászólásomban. Effektek, amik csak NV-n érhetők el stb. Ilyen az AMD-nél nincs. Nincs microlagg sem. (csak akkor veszed észre a különbséget, ha volt már mostani AMD és NV kártyád is)
    Aztán ott a Physx, aminek sokkal több gyakorlati jelentősége van, mint a Mantle-nak. Egy Batmant vagy Metrot vagy egy Borderlands-t nem játszanék nélküle. (Ezek csúcs AAA címek!) A Mantle-el csak a baj van. Zabálja a VRAM-ot, FPS droppok, ráadásul csak gyenge processzornál hoz értékelhető mennyiségű +FPS-t.
    Kérlek sorolj már olyan címeket, amik jelentősen jobban mennek AMD-n... Nem nagyon vannak. Fordítva rengeteg ilyen cím van.
    Aztán most olyanokat mondj, amelyek DX 12-esek, vagy be van jelentve hogy 12-es lesz ha kijön... Nagy ugye... :W
    Ráadásul az NVIDIA kártyák is támogatni fogják a DX12-őt!

    [ Szerkesztve ]

    ,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

Új hozzászólás Aktív témák