Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz kolopele #157102 üzenetére

    A forrasztások azért is rosszabb minőségűek, mert más az forraszanyag összetétele, mint régen, környezetvédelmi okokból, nem csak a szándékos, a feltételezett életútra történő tervezés/gyártás miatt. Ugyan ez van pl. a kereskedelmi forgalomban kapható festékeknél is. Környezetvédelmi normák miatt, már nem tudják hozni azt a szín és állag tartósságot, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt.
    Én is egyedi beállításokkal vezérlem a hűtést. Sőt, a zero fan határát is lentebb szoktam tolni, mert nekem az sem szimpi, hogy aktív szellőztetés nélkül engedik elmenni akár 50 fokig is.
    Bár szerintem az Idle zero fan élmény miatt nem kell jó hűtés, hiszen a mai VGA-k 6-12Wattot esznek desktopon. Ahhoz már egy hőcső is elég, hogy elvezesse a radiátorhoz a meleget.
    Pl. Korábban volt egy Gigabyte GTX 1060 6G 2 ventis, windforce OC-m. Azon egyetlen egy hosszú hőcsövet kacsáztattak meg a tömör Al bordázaton. Az a GPU is kb 8-10Wattot vesz fel idle-ben/desktopon. Simán megoldotta a hűtés, hogy ne kapcsoljon be a venti. A legvadabb GPu-k is kb ezen a teljesítményszinten fogyasztanak idle-ben.
    A terhelésnél viszont már tényleg nem mindegy milyen hűtésed van.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák