Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • giornalista

    senior tag

    válasz Pkc83 #147892 üzenetére

    hát ugye az elmélet az, hogy egy kormányoktól és a meglévő institution-öktől független, infláció-mentes fizetőeszköz, eszköz-értéktár a BTC. működik is, mert lehet BTC-t venni, adni, kereskedni vele.

    ami egyelőre nincs még igazán, az az, hogy ténylegesen vásárolni lehessen vele. tehát yes, egyelőre át kell váltani hagyományos fizetőeszközbe. de egy kicsit olyan a BTC is, mint a részvénypiac. minél többen hisznek benne, annál nagyobb reach-e lesz. és amikor elér egy kritikus pontot, akkor a saját lábára állhat az egész rendszer.

    a VGA-s "bányászat" ennek a rendszernek a backbone-ja, számítási kapacitása, verifikációja.

    tehát, ha nagyon szkeptikus vagyok, akkor persze, nézhetem onnan, hogy a "semmit" állítják elő és erre megy az energia, piramisjáték, stb. viszont nézhetem onnan is, hogy a blockcahin technológia és rendszer egy eleme az én VGA-m, meg még sok százezer másik emberé, és működik egy olyan adatrendszer (tekintsünk el a pénzügyi részétől, és beszéljünk az adatról), ami kívülről nagyon nehezen befolyásolható. nem hagyományos úton tárolja és kezeli az információt. ez szerintem mindenképp forradalmi, és semmiképpen sem "semmi". hogy pontosan mi, azt pedig gazdasági, környezetvédelmi, filozófiai, és még egy sor másik irányból is megközelíthetjük. én egyikhez sem érzem magam elég kompetensnek :)

Új hozzászólás Aktív témák