Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz lemusz #58037 üzenetére

    A400-hoz képest talán megérzel egy A2000 vagy SX8200 NVMe-t, főleg, hogy tárhelyben is előrelépsz (nem csak az NVMe miatt gyorsabbak, hanem a nagyobb tárhely okán is). Egy 860 EVO, MX500-hoz képest viszont nem nagyon (ezekből nincs is 120-128 gigás), átlagos felhasználás, játékok alatt nem jön ki a különbség, csak nagy fájlokkal történő munka meg benchmarkok alatt.

    (#58039) K Norbi: a HyperX Fury egy tartós modell, min. 300-600 TB írást jósolok neki, és 5-10 év üzemidőt. Ezt az új RGB-s szériát nem ismerem, de a régi Fury-k MLC-sek voltak, és vannak példányok, amik már 8 éve húzzák az igát, elég megbízható SSD. Persze sose tudni, a vezérlő bedögölhet 1 hónap után is. De egy SSD kb. 5 év után elavul, addigra lesznek olcsó, 2 terás NVMe-k, felesleges 10 évig nyúzni.

    A topikban már nem szoktuk említeni a Fury-t. Pedig nem rossz SSD, nem kerülendő, de ma már ár/érték arányban vannak jobbak, gyorsabbak, így inkább azok kerülnek be az ajánlásba, de a Fury sem lett kerülendő. Néhány éve még a legjobb vételek között volt, ajánlottuk is minden második hozzászólásban, de az idők változnak, új modellek jönnek-mennek, átrendeződik a piac.

    Semmi nem tart örökké. Én még a HDD-d sem ekézném, mert az egy dolog, hogy beadta a kulcsot, de kérdés, hogy mennyi idő után. Ha bírta 8-10 évig, akkor megbocsátható neki, szépen kihúzta. Örökké semmi nem megy, a háttértár mindig kopik, fogyóeszköz, HDD-nél is. Meg ha lefőtt a HDD, én utánanéznék annak a gépnek, megoldanám valahogy a problémát, mielőtt az SSD is lefő benne.

    Ezen felesleges felhúzni magad, mert valami tönkremegy. Kellemetlen persze, cserélni, minden újratelepíteni. Biztonsági mentésnek viszont mindig lennie kell. Nem csak a háttértár halála esetére, de pl. user error miatt törölsz valamit, felülírsz véletlenül, vagy vírus/ransomware végez pusztítást a fájlaid között, akkor ne bukj adatot. Az az adat, ami csak egy helyen van meg, azt máris lehet úgy tekinteni, hogy elveszett, de egyelőre még határozatlan ideig elérhető.

Új hozzászólás Aktív témák