- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Ezért rendeltem ma Ipon-ból Samu 830-as 64GB-osat.
20 alá esett az ára.
Aprón 18.900.-
Nekem megér + 600 Ft-ot a cégen keresztül érvényesíthető gari.
Asztali gépbe megy.
Karácsony tájékára jósolnak megint "áresést". Akkor benevezek egy 120 vagy 256-osra a laposba is.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Bodor
veterán
Hát vannak még tudatos vásárlók, én is őket szeretném segíteni, már ha ide találnak, vagy legalább a cikkemig eljutnak.
(#1654) smithi19 : Nem, az alaplapod csak a SATA2-est támogatja, én is megnéztem az adatlapját,de hidd el ugyanolyan gyorsnak fogod érezni a Kingston V+200-ast, mintha SATA3-on lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ennyi. Döntse el mindenki saját magának, hogy hol veszi, csak előtte azért tájékozódjanak alaposan. Aztán lehet mérlegelni, megéri-e "máshonnan" beszerezni csak azért mert olcsóbb.
Most meg annyira lementek az árak a webshopokban is, hogy érdemesebb onnan vásárolni. A 3 év gari, azért mégis csak 3 év gari. Amiről papírod lesz. Saját névre.
Nem kis összegekről van szó!
-
smithi19
csendes tag
Én egy régi üzletpartneremtől veszem, 5 év garanciával. Most, hogy névre szól-e, vagy sem, azt mindenki döntse el. A legjobban annak örülök, mikor elő se kell vegyem a garpapírt
Na de a költői kérdés, mert most már 2 potenciális target maradt:
Kingston 60GB 2,5" (SVP200S3/60G) vagy Kingston 60GB SATA3 2,5" (SVP200S3/60G)
(Előbbi 18, utóbbi 19,5).
Tényleg nagyon szépen köszönöm a segítségetSamsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
Patice
nagyúr
válasz smithi19 #1658 üzenetére
Az azért megint más, hogy olyan embertől veszed, akit ismersz és meg tudsz bízni benne.
A legjobb tényleg, ha elő sem kell venni. Egyet értek.
SSD: Ha a kettő között a különbség a SATA3-as csatoló, akkor inkább azt. Nem ismerem az átviteli sebességét, de véletlenül se a csatoló legyen a szűk keresztmetszet. És ki tudja mikor lesz SATA3-as lapod egyszer. A jövő is belekalkulálódhat az árba.
-
smithi19
csendes tag
Szerintem mindkettő SATA3-as, csak az utóbbi (SVP200S3/60G) gondolom újabb széria.
Na akkor ma meg is rendelem, de mielőtt offolnék megint, elolvasok mindent az installálásról.
Sokat üzleteltem már itt, de sosem ért kellemetlenség, mindez köszönhető annak, hogy CSAK személyes üzletelésbe megyek bele, illetve csak olyan partnerekkel, akik tudják azt vállalni, amit ígéretbe foglaltak (ha nem, akkor nincs üzlet, bármennyire is tuti lenne az).
Nagyon szépen köszönök mindent, és további szép napot ^_^Samsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
smithi19
csendes tag
Samsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
Coolmat
őstag
válasz smithi19 #1662 üzenetére
Utóbbit vedd mindenképpen! Az első a V200-as széria nem ajánlott, utóbbi V+200 viszont már igen.
Bodor: Elvileg javítottak valamit a V200-on is fw frissítéssel, de így sem kell a kutyának se.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Jöttél volna ide, én egyből azt mondom, hogy csapj le rá. Persze miért is bízna meg valaki egy ember szavában, amikor a marketing gépezet a magas számaival olyan egyszerűséggel hiteti el az emberekkel az áligazságot, hogy azt szinte csoda! Nem véletlenül keresnek annyit a jó marketing szakemberek....
-
smithi19
csendes tag
válasz Coolmat #1665 üzenetére
Olvastam én is valami FW próbálkozásról/kudarcról. Már rendelem is az utóbbit
"Please note that we have recently discovered a sequential write slowdown affecting our V200 series drives.
We have identified the issue and are diligently working on a solution.
While performance benchmarks may seem slow in certain environments, real world drive performance should still reflect that of an SSD with swift application loading, quick boot times and shutdowns.
It is important to note that the drive's data integrity remains uncompromised and is unaffected by this slowdown.
We apologize for any inconvenience this issue has caused.
Rest assured that we are working to resolve it as quickly as possible and we greatly appreciate your patience while we do so.
If you have questions or concerns related to this issue, please do not hesitate to contact our Technical Support Team at 0044 1932 73 8888.
As soon as the V200 Firmware Update becomes available, it will be located here: http://www.kingston.com/us/support/technical/products?model=sv200s3
Thank you for your understanding and co-operation. "Samsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kicsit felgyorsítani a gépet egy SSD-vel.
-128 Gb-os lenne jó ( de lehet a 60-as is elég)
-Asus P8H61-M LE/USB3 alaplapom van
-Windows 7 fut rajta
- max. 40eFt-t költenék ráElőre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Nem igaz hogy lemaradtam az iponos akcióról de amikor már láttam facebookon elfogyott
-
-
smithi19
csendes tag
Kicsit elgondolkozva, igazad van. 5-6k + befektetéssel már ott a 120Gb.
Én csak rendszernek akarom használni, de most olvastam, hogy ősszel jön a Win8, sőt Augusztusra már kiadják a RTM verzót is
Megyek és lecsekkolom a 120-atSamsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
Bodor
veterán
válasz smithi19 #1674 üzenetére
Én csak azért nem ajánlottam 120 GB-osat, mert eleve úgy jöttél a topikba, hogy 64 GB-os SSD-t szeretnél....
Ha tudom, hogy mehet a 120-as is, akkor már reggel rábeszéllek az akciós Kingston-ra 24K-ért... , és holnap már a gépedben duruzsolna ( ha lenne hangja, de szerencsére nincs)Így csak azt tudom mondani, hogy az OCZ Agiliy 3 120 GB-os a legolcsóbb, a megbízhatóak között. Én azt ajánlom.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Az első hsz-t átolvasva feltenném a szokásos kérdést, hogy MELYIKET?!
Hardver:
HP probook 4535s notebook
SATA IIIA versenyzők:
Samsung 830 64GB SATAIII 2,5 - 21.000Ft
Crucial m4 64GB 2,5" SATAIII - 23.000Ft
OCZ Vertex 4 64GB 2,5" SATAIII - 24.000Ft
OCZ Vertex Plus 60GB 2,5" SATAII - 22.000Ft
INTEL 330 Series 60GB 2.5" SATAIII - 19.500 Ft
Kingston SSDNow V200 64GB SATAIII - 18.000Ft
OCZ AGILITY 3 90GB SATA III - 25.000FtMint látjátok főleg 64Gb-os modelleket néztem és a rááldozható keret maximum 25.000Ft lenne.
Számomra a legolcsóbb tűnik jó megoldásnak, mert sok jót hallottam az Intelről, de az utolsó 90Gb-os Agility 3 is jól hangzik annyiért.Az ssd-n a win7 lenne fennt, driverekkel, programokkal (~35GB) + 1-2 játék (~15GB) így bőven beleférek 50-55GB-ba.
Vélemények, ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
smithi19
csendes tag
Tudom, de, ha jobban belegondolok jeni-nek teljesen igaza van. Eddig én sem gondoltam jobban bele, de most azon az 5-6 Mátyás királyon ne múljon, és a jövő szempontjából is jobban jövök ki (Elég nehéz egy 120-as rendszer vinyót kinőni). Bár még ott vannak a 90-ek is ^^
Utánakérdezek, hogy árban hol mozognak a 90-es és 120-as Kingston-ok, ha más nem, hétvégén megyek Pestre úgyis, és beugrok az Ipon-ba isA lehetőségek tárháza:
Kingston 90GB 2,5" (SVP200S3/90G)
Kingston 90GB 2,5" HyperX 3K (SH103S3/90G)
Kingston 120GB 2,5" (SVP200S3/120G)
Kingston 120GB 2,5" HyperX 3K (SH103S3/120G
Kingston 120GB 2,5" (SKC100S3/120G)
Kingston 120GB 2,5" HyperX (SH100S3/120G)
Árajánlat után jövök vissza kérdezniSamsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
vond
MODERÁTOR
És a 120 gigás Agility 3 milyen lenne 25 félért?
Egyébként a felsoroltak közül Kingston V200-at és OCZ Vertex Plus-t ne vegyél... A 120 gigás V+200 már jó lenne, de a ma reggeli ájponos akción (24k) kívül sajna 30 körül/felett van az ára...(#1679) KaiotEch:
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bodor
veterán
Ha végigolvastad az egyes hozzászólást, akkor hogyan került be a listádba, a kifejezetten nem ajánlott Kingston SSDNow V200 és OCZ Vertex Plus ? No mindegy...
Van ott egy konkrét ajánlás táblázatban, típusszámokkal, és mindenféle információkkal, és az emberek pont azt nem olvassák el ! Nem értem....
Szóval! Laptopba minél nagyobb SSD-t érdemes venni, ezért azt gondolom, hogy bár az Agility 3 90 GB is jó választás, de 25.500-ért már 120 GB-os példányt lehet venni, tehát ez a No. 1.
Utána sorrendben ( ár) a következőket javaslom, ha 64 GB-ban gondolkodunk.
OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 17.400
SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW 19.600
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/60G 20. 000
OCZ 60GB SATA3 SSD 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G 20.000
CORSAIR 60GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F60GB3A-BK 20.000
CORSAIR 60GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F60GBGT-BK 20.400OCZ Vertex 4-el és Agility 4-el még nincs sok gyakorlati tapasztalat, addig én azokat nem ajánlom, és különben is indokolatlanul drágábbak a többi azonos teljesítményű társaikhoz képest.
Hidd el, hogy bármelyiket veszed, ugyanazt tapasztalod a gépedben használat közben.
Válassz olyat amelyiknek tetszetős az ára, tárhelykapacitása márkája, színe, körítése, legalább 3 év garanciával!
csak könyörgöm ne kérdezd meg, hogy miért olyan olcsó az Agility 3 és hogy jó-e!
Ha nem lenne az nem ajánlanám!(#1677) smithi19: Neked is ez a hozzászólás a válaszom! Miért csak Kingston-ok között keresgélsz?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Ha csak ennyi hiba van az egyes hozzászólásban, akkor nem lesz nagy baj...
Egyébként meg eddig mindenki értette, hogy miről van, szó, szerintem mindegy, hogyan van írva...
Egyébként abban igazad van, hogy 1 GB ára úgy jön ki, hogy ha az árat ( forint összeg) osszuk a tárhely GB számával.[ Szerkesztve ]
-
Bandi995
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok. SATAII-es csatlakozási lehetőségem van csak, de ennek ellenére Egy OCZ Agility 3-ba szeretnék fektetni (120 gb). Leszűrtem az 1. hsz-ból, hogy menni fog és hogy egész jó lesz a sbesség így is, de kíváncsi lennék, hogy mégis a 120 gb-os agility 3 értékeihez képest (wr: 500 felett, rd: 525 felett) mennyit várjak kb? Illetve, ha javasolni tudtok jobb eszközt egy SATAII-es konfigba, azt is szívesen veszem!
köszi előre is!
Bandi -
Allien
veterán
Nekem az a gondom, hogy CSAK az ajánlottak vannak az első HSZ-ben. De az nincs ott, hogy a többi NEM ajánlott, vagy, hogy melyeket NE vegye az ember, lásd OCZ Vertex plus, amely jelenleg talán a legolcsóbb pl 120gigásban.
Mondjuk, rá kerestem itt, és már tudom, hogy minőségileg gázos.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Bodor
veterán
Húha! Hát bocsánat, hogy az ajánlásban csak ajánlott SSD-k vannak....
Én azt gondoltam, hogy ez annyira egyszerű: Valószínű, hogy ami nem ajánlott azt nem írom oda, egész egyszerűen azért, mert nem ajánlott.
Ha valaki elolvassa az első hozzászólást, és mégis egy nem ajánlott SSD-t szeretne megvenni, csak azért mert olcsó, az vessen magára. Mi értelme akkor elolvasni a topikot?Idézet az egyes hozzászólásból:
"
Sebesség, megbízhatóság
Kiválasztás során nyilvánvaló szempont a sebesség és a megbízhatóság is. Ez is pénzkérdés, de nem feltétlenül kell egyikről a másik javára lemondani teljes mértékben. Az ajánlásban megbízhatatlan, vagy kevéssé megbízható SSD nem is szerepel emiatt. "
Abban esetben, ha valaki meg nem bízik a topik "szakmaiságában" vagy a hitelességében, akkor inkább olvasgassa a marketingszövegeket és bújja a színesebbnél színesebb tesztgrafikonokat! "Biztos" jól fog járni vele...
-
Bodor
veterán
Eszembe jutott egy bomba ötlet!
Lehetne nyitni egy " Milyen SSD-t vegyek? " ellentopikot, Milyen SSD-t NE vegyek ! címmel! És ha valaki ide azt írná, hogy pl Vertex plust szeretne vásárolni, akkor szép udvariasan átküldenénk a " Milyen SSD-t ne vegyek topikba!
Ott aztán szépen ki lehetne tárgyalni, hogy egyik másik SSD mennyire sz@r, és hogy miért az, és a vezérlő, meg a márka. . ., meg a ..... stb.
Ehh ... -
rob83
aktív tag
Holnap rendelem meg az ssd-met!
Nagyon erre hajlok az ára miatt: Agility 3 60GB 14900.ft
Samsungot szerettem volna,de az 4 ezerrel drágább!
És hát ár érzékeny vagyok!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
-
Bodor
veterán
-
Met
nagyúr
Na, megjött a Vertex 3-am
Hétvégén beszerelem és ezennel elhagyom a topicot"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
smithi19
csendes tag
Az kérlek szépen "marketing", és, ha már nincs ló, jó a szamár is ---> Veszel helyette másikat Nem kell messzire menned: TESCO...
Nem minden áron akartam én Kingston-t, nem vagyok megszállotja, csak ez helyben lett volna (1 órán belül kézhez kaptam volna Debrecenbe).
Ellentopic helyett, elég, ha az 1. hozzászólást bővítitek egy fekete listávalSamsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
Bodor
veterán
Hát sok ilyen hozzászólásom volt, de szerintem a cikkemben minden benne van, amire szükség lehet.
(#1697) smithi19: Ellentopic helyett, elég, ha az 1. hozzászólást bővítitek egy fekete listával
Én azt gondolom, hogy ide értelmes emberek járnak, nem kell itt feketelistázni, ha valami nincs benne az ajánlásban, akkor az valószínű azért van , mert egyszerűen NEM AJÁNLOTT.
Nem tudom minek bonyolítani a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest