- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
luiz187
tag
válasz Core2duo6600 #1541 üzenetére
Mindkettőre win7 menne akkor, ha már a vinyó is új.
Sata1 miatt jobban aggódok, de idővel lehet lesz Sata3-as gép is, szal olyan kéne, ami tutira tudja mindkettőt és még jó sebességgel is.
Ennek tükrében mi lenne jó vétel? -
-
-
Panthera
őstag
válasz Core2duo6600 #1563 üzenetére
Igen, arra gondoltam! Köszi!
-
Bodor
veterán
válasz Panthera #1561 üzenetére
A karbantartó program ( Diskeeper ) nem fut a háttérben automatikusan. Csak a HDD-kre lehet automaikus defragot beállítani, azokat tényleg automatikusan és kiválóan rendben tartja a háttérben.
Az SSD-ket optimalizálja, és nem "defragolja", és azt 2-3 hetente manuálisan kell elindítani. A meghajtó állapotától függően 5-25 perc amíg megcsinálja.Kérek mindenkit, hogy a nem kifejezetten topik témájához tartozó kérdéseket a megfelelő helyen ( Flash SSD topik) tegye fel, illetve előtte abban a topikban keressen rá a problémára, mert ezek már sokszor ki lettek tárgyalva ott, és nincs értelme párhuzamos beszélgetéseknek.Ezt egyébként kérjük is az egyes hozzászólás elején is!
Vagy legalább OFF topik legyen a hozzászólás. . . .
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Ssd-t akarok venni van is kínálat bőven!
A lényeg az ,hogy milyen ssd-t vegyek amit ki tudok használni?(adatlap)
Csak rendszernek + 5-6 program!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Davs
tag
Hali!
9.5mm magas helyre notebookban problema nelkul belemegy egy 7mm-es? -
tylerddd
veterán
Én kb. 1 hónapja használok egy Kingston SSDNow V+200-t, 120GB-os verzát vettem notebook upgrade kitben, de lekopogom, ez valami álom! Huszonmásodperc alatt feláll használatra a Win7, klikkelek és nyílik a program és a korábban tapasztalat lassú tevékenységek hirtelen nem vesznek időt igénybe. Ami pedig vicc, h az 1.6 dual procis, 4GB ram és integrált videókaris laptopom, mintha megtáltosodott volna. Pedig 2006 körül újítottam anno. Megcsináltam minden beállítást egy cikk alapján, remélem sokáig bírni fogja! Amire viszont érdemes szerintem figyelni, h ne törekedjünk arra, h minél kisebb legyen a kapacitása, mert csak rendszerlemeznek lesz. Én minimum 64-t vennék, de egy 90-es volt kiszemelve, amitől 3k-val volt drágább a 120-as, ezért vettem azt.
!!! SSD-t mindenkinek, alanyi jogon !!!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Gery15
addikt
Sziasztok! SSD vásárlás előtt állok, mit ajánlanátok, ami hasítana, mint az állat? Mindenféleképpen Sata 3-as kell és nekem bőven elég a 64GB-os, max keret 25-30k. Egyenlőre csak Sata 2-es porton használnám, amitől baja ugyan nem lesz csak visszafogja majd, de nyár végén jön alá egy sata 3-as lap és akkor kifogom tudni majd használni.
HyperX
-
Gery15
addikt
Na megtaláltam a táblázatot utána néztem jó pár cuccosnak árban majdnem ugyan ott van mind csak ugyebár más gyártó, meg felszerelés.
5 db közül kellene választanom, ti melyiket ajánlanátok?
Corsair 90GB Force 3 CSSD-F90GB3-BK 25k
Corsair 60GB Force GT CSSD-F60GBGT-BK 22,5k
Samsung 64GB MZ-7PC064D/EU 24,5k
OCZ 60GB Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G 20k
Kingston 60GB V+200 SVP200S3B/60G 23,5k[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Bodor
veterán
Teljesítmény szempontjából mindegy melyiket választod, bármelyik van a gépedben, érzésre nem tudnád megkülönböztetni őket. Kénytelen leszel más szempontok szerint választani.
pl. ár, körítés, garancia időtartama, stb
( pl. Samsung 830-nak van WW-s változata, mindenfajta körítés nélkül, jóval olcsóbban, mint amit linkeltél ) -
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
mostanaban fogok ssd-t venni, és ezt néztem ki 30 gb-s változatban. sztem elég jo árban van, ujonnan már 9k tól lehet kapni, ugy hogy a használt 30 asok itt 8 tol kezdődnek gari nélkül. megéri megvenni? van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
kösziPrivát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Bodor
veterán
válasz neil_mullen #1582 üzenetére
Vertex Plus-t még újonnan sem szabad megvenni, mert sorra elhaláloznak, nem hogy használtan.
Nem véletlenül vannak az első hozzászólásban az ajánlott SSD-k. -
korcsi
veterán
válasz neil_mullen #1582 üzenetére
Vertex plus-ba nincs 30gb-os, amit te néztél szerintem a sima vertex, csak az már nincs fennt ocz oldalán.
Vagy nem tudom, de abban sem vagyok biztos.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Bodor
veterán
válasz neil_mullen #1584 üzenetére
A rossz vezérlőnek, vagy a helytelen gyártástechnológiának !
Egyébként új 32 GB-os SSD-t már nem nagyon találni, minimum a 64 GB. -
bence007
tag
Sziasztok!
Holnap vennék ssd-t!2 jelöltem van:
1. Samsung 830 64gb
2. OCZ Agility 3 60gbA Samsung 2e ft-al drágább!Megéri a plusz pénz vagy felesleges?
Sata2-es lapban használnám!Köszönöm válaszotok!
-
bence007
tag
Sziasztok!
Holnap vennék ssd-t!2 jelöltem van:
1. Samsung 830 64gb
2. OCZ Agility 3 60gbA Samsung 2e ft-al drágább!Megéri a plusz pénz vagy felesleges?
Sata2-es lapban használnám!Köszönöm válaszotok!
-
jeni
félisten
Hello
A Samsung laptopba az alábbi Ahci 64 bit drivert kell telepíteni?
[Intelahci 64bit]
valamint a Corsair GT 120GB ez a firm való hozzá?
Force Series GT 120GB 1.3.3 Firmware Updateés innen még mit érdemes leszedni?
[link] -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
ez meg a gyártói Samsung NP-RC730 oldal Intel Rapid Storage
jót néztem ki?[ Szerkesztve ]
-
vadani
tag
sziasztok!
Az alábbi helyzetben vagyok, max 20 ezret szánnék SSD-re, 60 gb-os úgy gondolom elég rendszer meghajtónak meg egy játékhoz. Win7-re tenném de talán ez természetes , asztali gépről van szó.
Két problémám van, az egyik az ASUS oldalán így jelöli meg a SATA csatlakozóimat:
6 xSATA 3 Gb/s ports
Ha jól gondolom ez SATA 2 vagy hogyan szokás mondani.
Az alaplap típusa: ASUS p5k premium
Tehát van értelme SSD-t alkalmazni ?
Ha igen ki mit ajánlana 60gb-os kategóriában, nekem a tartósság a fontos és hogy 3,5 ös kerete legyen.Jah igen a 2,5 keretű szélességben megegyezik a 3,5-össel?
A segítséget előre is köszönöm
janissary
-
freelanced
addikt
Hali! Jelenleg melyik SSD-t ajánlanátok? Szerintem a 60 körüli elég mivel most 100gb foglalt de van rajta más is a windowson kivül most pedig csak a windows 7-et szeretném rárakni a többi menne az 1T-s HDD-re. Láttam párat az első hsz-ban de nem nagyon tudok közülük dönteni inkább rákérdezek. Amúgy elvileg elég a 60gb?
KösziGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Hali! Jelenleg melyik SSD-t ajánlanátok? Szerintem a 60 körüli elég mivel most 100gb foglalt de van rajta más is a windowson kivül most pedig csak a windows 7-et szeretném rárakni a többi menne az 1T-s HDD-re. Láttam párat az első hsz-ban de nem nagyon tudok közülük dönteni inkább rákérdezek. Amúgy elvileg elég a 60gb?
KösziGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest