- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
"A kérdésem csak az lenne, hogy logikus mondjuk az amúgy is kicsit régi telepítésű, teleszemetelt Win7 64 bit Ultimate rendszeremet még az SSD beszerelése előtt újrarakni és azután klónozni az SSD-re?"
Nem logikus, mert csak időpazarlás, hisz úgyis újratelepíted a rendszert, akkor azt egyből az SSD-re telepítsd."...sőt 64 bitről lehet visszaállok 32 bitre...
Szvsz ez is felesleges, hisz ha eddig is rendben volt a rendszered és a különböző eszközökhöz megvannak az x64-es driverek, akkor nem látom okát x86-ra visszaállni.
(Főleg, ha "vérszemet kapsz" és veszel még 2G RAM-ot, amit már ugye x86-alatt nem érsz el)"SSD-re telepítés/használatba vétel után is felrakható újabb firmware, vagy jobb lenne előtte végrehajtani?"
Firmware-e válogatja, vannak olyan frissítések, amelyek törlik az SSD teljes tartalmát, míg mások nem járnak adatvesztéssel. Bármelyik is, a fontos/pótolhatatlan stb adatokról mindig legyen biztos helyen mentésed.
Samsung 830 esetén nem valószínű, hogy FW frissítést kell eszközölni, mivel már nagyon ritka, hogy ne a legutolsó FW legyen rajtuk. Ha esetleg mégis FW frissítést eszközölsz, akkor a Samsung-hoz kiadott legutolsó FW típusa nem jár az SSD törlésével.
Ha FW frissítesz, azt OS telepítése előtt tedd meg.OS telepítéssel kapcsolatban az 1. hozzászólásban találhatsz hasznos leírásokat. SSD optimalizálást SSD-re telepítést követően kell elvégezni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Patice
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1401 üzenetére
OK. Köszi a választ!
Gondolkoztam már a RAM bővítésen, de eddig még a 2 GB-ba is elfértem, másrészt meg a DDR2-es RAM-ok már drágábbak, nehezen elérhető belőlük 1200 MHz-es példányok, mint DDR3-ból jelenleg. Amilyen borsos lenne ebbe a lapba 4 v. 8 Giga DDR2-es RAM-ot rakni, azt inkább SSD-be fektetem.
Aztán addig nyúzom még ezt a konfigot, amíg meg nem makkan. Aztán jöhet az éppen aktuális, vagy éppen aktuálisan kifutó /olcsó konfigra váltás.
Vagy csak simán veszek egy másik gépet, újabb platformmal, aztán azt használom majd a jelenlegiből meg csinálok valami NAS-félét, vagy HTPC-t vagy a kettő kombóját.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Eli_Stone
aktív tag
Ha újratelepítésen gondolkozol akkor már miért nem egyből az SSD-re? addig megmarad a HDD-en a rendszer tudod használni majd amikor megveszed az SDD-t arra felrakod a Win-t frissen. Én ezt tenném, mondjuk az én Win-em már haldoklik ezért is használom jelenleg egy külső eSATA HDD-ről a Win8 CP-t és, ha majd meglesz az SSD-m azon újra telepítem a Win7-et és az egyéb programjaimat.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Lassacskán gondolkodok egy SSD beszerzésén az alábbi konfigba rendszer meghajtónak.
Lap: GA-EP35C-DS3R
Proci: E5500
RAM: 3 Gb DDR3 1333Mhz ( 800-on fut )
HDD: MAXTOR 6V080E0 Win és MAXTOR 6L300S0 háttér.
VGA: HD4850 512Mb.Max. 60-70 Gb-ig mit ajánlanátok?
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
Bodor
veterán
válasz Eli_Stone #1397 üzenetére
Inkább az ajánlott SSD-k közül válogass szerintem.
OCZ VertexPlus , Kingston V200 128G, Kingfast 128G SATA-II például kifejezetten nem ajánlott.(#1400) szuk_jozsef: Igazából teljesen mindegy, Agility-vel volt egy pár embernek gondja mostanában, de szerintem az is inkább csak user error.
(#1404) Blabcsi: Neked is a fentebb linkelt ajánlásban szereplőket javaslom átnézni, közülük is a 60 GB-os változatok lennének jók neked a jelenlegi foglaltságod szerint.
Aprón csak akkor vásárolj, ha bízol benne, hogy tényleg meg lesz az az ígért 3 év garancia.... -
escape
aktív tag
Sziasztok!
Ma hozzájutottam egy OCZ Agility 3, 120 gigás SSD-hez. Ez ugye Sata hármas, viszont én tudni szeretném, hogy a laptopomban milyen csatlakozó van. Tudom, hogy kompatibilis a Sata kettővel, de a 6 Gbps azért kicsit jobb sebességet eredményezne. Jelenleg egy Kingston v100 64 GB van a gépben, és anélkül szeretném megtudni, hogy ki kelljen cserélnem a két meghajtót.
A laptop egy HP ProBook 4530s, eredetileg egy 300 gigás Sata kettes vinyó volt benne. Gyártó honlapján nem találtam erre vonatkozó információt, de ez a széria csak Sata kettes vinyókat kapott, így erős a gyanúm.
Szóval a kérdés, hol lehet ezt lecsekkolni akár a win7-ben, vagy valamilyen külső progival?[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Bodor
veterán
1.-es hozzászólás:
[Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD Topik
-
Coolmat
őstag
Szia!
Aida64 is megmondja neked, de egy kis guglizással is fél perc kideríteni, hogy Intel HM65 chipset van a laptopodban, ami támogatja a SATA3 6Gb/s-et.
Szerk: akkor offba teszem a választ is[ Szerkesztve ]
-
csige791
tag
Sziasztok
Találtam akciósan OCZ Agility 3-at 240gigás:
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HD-077-OCÉrdemes megvenni?
-
Bodor
veterán
válasz csige791 #1413 üzenetére
Ha tudod a 3 év garanciát érvényesíteni, és tényleg annyival olcsóbb, szállítással együtt, akkor érdemes .
-
szuk_jozsef
tag
Koszonom a valaszodat!Meg annyit szeretnek kerdezni hogy jelenleg a rendszerem 24 gb-ot foglal az hdd-n.Ez kb mennyi helyet fog foglalni a 60 gb-os ssd-n?Eleg lesz neki?
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
Fecogame
veterán
válasz szuk_jozsef #1415 üzenetére
Ugyanannyit. 10-15% helyet hagyj szabadon az SSD-n.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Met
nagyúr
Win7 Home Premium 64bit (esetleg ez változhat Prof-ra)
- Asus P5Q
- E8400 3.00GHz
- GEIL Ultra 4096Mb DDR2 KIT
- Transcend 4096Mb DDR2 KIT
- SAPPHIRE HD4830
- WD 320GB
- WD 500GB120 gigás SSD-t szeretnék, van valami javasolt vagy az ajánlottak közül kb. mindegy melyiket veszem?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
gyvince
senior tag
sziasztok milyen SSD-t vegyek egy Asus F5SL SATA II-es notiba
win 7-el menne...olyan 120 gb-re gondoltam meg bízható legyen és jó lenne ilyen Update kit
remélem nem csak a kingstonak van ilyen külső merev lemez ház stb
ár értéket nem írok mert nekem a 120 gb a lényeg és nem tudom hogyan mennek most ezek!köszönöm
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
SSD-t szeretnek vasarolni csak oprendszernek, a lenyeg hogy olcso es megbizhato legyen.
En erre gondoltam: OCZ Agility 3 60 GB.
Valaki tud ajanlani jobbat hasonlo arban?
Koszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Bodor
veterán
(#1417) Met
(#1418) gyvince
(#1419) Csaby25
Az Egyes Hozzászólásban javasolt SSD-k jók lesznek bármelyikőtöknek.
A táblázatban a típusszámoknál fel van tüntetve, hogy mi jár hozzájuk, ( beépítőkeret stb. )
OCZ Agility 3 .-nál jobbat árban nem nagyon lehet találni, de ahhoz pl nincs beépítőkeret.[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Üdv !
lenne egy olyan kérdésem hogy szeretnék venni egy ssd-t méghozzá ezt néztem ki csak az volna a kérdésem hogy ez egy gigabyte ga m720 us3 alaplappal működne-e vagy volnának némi problémák ? -
Dexter-2000
őstag
szerintetek mit érdemes kezdeni egy olyan ssd-vel(asszem kingston vagy kingmax...) ami mindent visszarak az alap helyzetbe amint újraindult a win7?
Gondolkoztam hogy újrarakom, de win7 telepítés közben van min 3 újraindulás és nem tudom hogy akkor a formázás után jó lesz, vagy mindent elveszítek akkor...
Elméletileg egy ritka hiba ez amikor az ssd read only ba kapcsol mert valami benne meghibásodottSzép napot!
-
Bodor
veterán
válasz Dexter-2000 #1425 üzenetére
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Olvastam az első hsz-t,és láttam hogy előfordulhatnak összeütközések az alaplapi vezérlő és az SSD vezérlője között.
ASRock Z77 Pro3-ba néztem ki egy Samsung Basic SSD 128GB SATA3-at,de ajánlották még az OCZ Agility3 120GB-at. Melyiket érdemesebb megvenni?s
Szívem szerint a Samu-t venném hiába drágább,mert kevesebbet hallottam róla negatívat,mint az OCZ-ről. -
Bodor
veterán
válasz gyvince #1428 üzenetére
Teljesítményben mindegy melyiket veszed, én az olcsóbbat venném.
(#1429) Möhe: Ahhoz az alaplaphoz mindkettő SSD passzol. Hallgass a szívedre, akkor nyugodtabban fogsz aludni.
(#1430) Maxell014 : Igen, az első hozzászólásban van ez a link is : Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz #46372352 #1433 üzenetére
Miért nem akarsz firmware-t frissíteni?Szerintem az minden típusnál ajánlott ha régebbi van rajta.
Most helyeztem egy OCZ Agility 3 120GB -ot 2 perc és megvolt az egész.
"Ha az SSD-d firmware frissítésre szorul, akkor azt még a telepítés előtt tedd meg
Ha van új firmware, akkor azt rakd fel. Mielőtt megtennéd, előtte az Flash SSD topikban érdeklődj a firmware-el kapcsolatban, hátha tudunk valami olyan hibáról, ami miatt inkább nem javasolt mégsem felrakni."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz #46372352 #1435 üzenetére
Letöltöd a progit és rányomsz a update firmware gombra és telepít [link] nem egy bonyolult művelet .Annyira kell figyelni hogy ne az SSD legyen a rendszerlemez.
A többitét nem ismerem de gondolom azokat is hasonlóképpen kell.
De ezzel a témával ide menjünk ..
Azt meghiszem Ahogy itt a topicban Bodor ígérte a padlóról kell összeszednem az államat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
veterán
sziasztok, ssd-t vennék. gondolom meglepő
természetesen legyen jó és olcsó, kb 60gb-s. ami bonyolítás, hogy egy thinkpad t60-ba kerülne, amiben csak sata1 van. mit ajánlotok? w7 x64 oprendszer alá.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
jeni
félisten
-
veterán
megtaláltam a helyet, ahol 23 pénz, ott viszont van 20-ért octane is hasonló méretben. vagy az sokkal rosszabb?
a samsung márka nem a szívem csücske, ami nem racionális, de kihagynám a régi hdd meg menne a dvd helyére, itt vár a keret a produkcióra.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
csige791
tag
Sziasztok, ilyen alaplapom van:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep45-ud3r_10/download/manual
A SATA 3GB/s Az SATA 1,2,3?
Hova dugjam a Sata 3-as(?) OCZ Agility 3 SSD-t?
-
Bodor
veterán
-
sagesz93
addikt
halihó!
mit gondoltok, ocz octane 128gb jó 20k-ért, vagy inkább az agility 3 60gb 16-ért? 20nál tovább nem igen szeretnék nyújtózkodni, ssd-m még sose volt, szóval gondolom nem igen érezném az octane és az agility közötti sebességkülönbséget, már ha érezhető... a tárhelyből elég azaz ~50 giga, nem használom sok mindenre a gépet, de szeretném ha az amit csinálok rajta gyorsan menne... De hát a plusz tárhely azért mindig jól jön, épp ezért gondolkodok azon hogy az octane jó-e 20-ért. Segítsetek egy kicsit, köszi -
korcsi
veterán
válasz sagesz93 #1446 üzenetére
Én nemrég rendeltem egy 128-as octane-t, ha jövő héten megjön írok majd tapasztalatokat. Persze a hosszútávú megbízhatóságról majd csak később lesz információ, de nekem ár/teljesítménybe jónak tűnik. Newegg-en vannak vélemények, pár darab tégla lett (valószínűleg firmware frissítés után), de a többségnek működik.
Amúgy az a véleményem, hogy néhány héten belül sok 120-128-as méretü meghajtó beeseik a 20eFt-os ár alá, newegg árak alapján.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Ssd vásárlására szántam el magam!
Win 7 alá kéne csak rendszer és programoknak,asztali gépbe!
Mit ajánlatok?
Max 64 Gb-os!
Van az apróba egy OCZ Agility3 60 Gb SSD,jó árban,de olvastam róla sok rosszat!
Max 12-15 ezret szánok rá,jöhet garis használt is!
Lapom: ASRock H67M-GE
Evvel nem akadna a OCZ?
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
melan
senior tag
Melyiket érdemesebb választani a kettő közül?
- OCZ Agility 3 120GB
- Samsung 830 128GB BasicEz alapján a smu jobbnak tűnik, igaz kissé drágább is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest