Új hozzászólás Aktív témák

  • mmoht

    csendes tag

    válasz gyulaipal #44338 üzenetére

    "Emellett önmagában a nagyobb ANSI kontraszt sem biztosítéka a dinamikusabb képnek, például ha a NATÍV (dinamikus írisz-szabályozás és egyéb trükkök nélküli) full on/full off kontraszt kiugróan nagy, ez csökkentheti az ANSI kontraszt jelentőségét."
    @Nagy Árpád-projektor.hu
    Bocsáss meg, másodszorra olvasom tőled, hogy a natív kontraszt szerinted kisebb a full on/full off kontrasztnál, de ezeket a kifejezéseket ugyanarra használják. Az ANSI kontraszt, ami jelentősen alacsonyabb érték amit a 4x4-es ANSI ábra vétítésekor mérnek ekkor 50% az ADL (average display luminance).
    Számomra elképesztő volt, amikor olvastam egy cikket, amelyben 57 filmet vizsgáltak meg madvr segítségével (leírják a mikéntjét részletesen a cikkben) és arra az elképesztő eredményre jutottak, hogy a filmek 90%-ánál a vetített képkockák 20% ADL alatt vannak, természetesen van még pár meglepő (legalábbis nekem) megállapítás is a mért eredmények kapcsán. Elnézést kérek azoktól, akik nem értik, lévén angol nyelvű! Valaki lefordíthatná, akinek ideje engedi, sajnos az enyém egyenlőre nem.
    És akkor itt a cikk
    Ebben is a NATÍV alatt az ON/OFF kontrasztot értik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák