- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceJam
aktív tag
válasz repvez #49249 üzenetére
Ahogy írták, be kell jelölni, hogy csak képeket nyisson meg. A bekeretezett beállítás alatt ráadásul full manuálisan is ki tudod választani, hogy mely formátumokat nyissa.
Képek összehasonlítására, egyéb duplikációk szűrésre és tömeges átnevezésre találsz pár eszközt az ajánlóban is a Fájlkezelés részen. Nem kell mindent egy programból megoldani.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
repvez
addikt
válasz MostaPista #49250 üzenetére
Nem okoltam senkit, leirtam, hogy mi a problémám és kiprobáltam azt amit ajánlottak, de ugyan ugy megmaradt a hibajelzés, bejelöltem a képen látható modon és csak a képformátumok vannak bepipálva, de a PDF-eknél ugyan ugy jön a hibauzenet, hogy nem talál valami decode.dll-t.
ÉS csak megelmitettem, hogyha már egyszer megoldja a nehezét a program, hogy megkeresi az egyező fájlokat, akkor adhatna akár lehetöséget a felhasználónak, hogy kiválaszza ,hogy a kettö közül melyiket szeretné megtartani, vagy át szeretné e nevezni ha már ugy is ott jár.
Már a mentésre és a törlésre viszont 3 féle opciot is felkinál, akkor ezt a két lehetöséget is beletehették volna ami nem olyan nagy dolog lett volna -
MostaPista
tag
válasz repvez #49253 üzenetére
Nem okoltam senkit,
Dehogynem, folyamatosan a program keszitoit hibaztattad, hogy milyen pocsek programot keszitettek - belegondolva en vagy husz eve ezt hasznalom, amiota megtanultam, hogyan lehet vele rajzolgatni is, kizarolagosan, igy xnview-hoz hozzaszolni se tudok, nem is probaltam.bejelöltem a képen látható modon és csak a képformátumok vannak bepipálva, de a PDF-eknél ugyan ugy jön a hibauzenet, hogy nem talál valami decode.dll-t.
Talan harmadszorra olvashatod, mindig mastol, hogyha bejelolod a kepformatumokat kizarolagos megjelenitesre, akkor semmi mast nem fog megnyitni, csak kepfajlokat.
Most mar arra tippelek, hogy valamiert pdf-ekre beallitottad a fajl tarsitast az iv-vel, es azert akarja megnyitni a pdf fajlokat is, talan azt kellene tisztaba rakni elobb.
Bar a magam reszerol mar regen rajottem, hogy a kepeket es videokat kulon alkonyvtari rendszerbe kell tenni, mint ahogy a programokat is, es a harmadik kulon csoport a dokumentumok, es igy rogton lehet tudni, hogy mit hol kell keresni szukseg eseten.
[ Szerkesztve ]
-
MostaPista
tag
Milyen megbizhato multiboot programot hasznaltok?
Az xboot-ot ajanlottak, de tiz eve abbahagytak a fejleszteset, a yumi-t probaltam, de semmilyen tools - particionalo, merevlemez kezelo - nem mukodik vele, csak oprendszer telepito es virusirto parositas mukodik vele.
-
repvez
addikt
válasz MostaPista #49254 üzenetére
Belemagyarázhatod ezt ha igy gondolod, de az nem az én véleményem lesz, én nem okoltam senkit sem, azzal ha leirom a hiba okát ami megjelent nálam , hogy tudjanak segiteni mások.
DE ugy látom neked ez nem jött át. ÉS a szövegértésen is lehetne mit potolnod ha már 20 évet rászántál az xnview tanulmányozásra.
Mert azt is irtam, hogy annak ellenére , hogy megcsináltam azokat a változtatáűsokat amiket javasoltak még mindig fennáll a hibajelenség.
Nincs bennt a megjeleniteni kivánt fájlformátumok között a PDF ls be van kapcsolva , hogy csak a megjelölteket használja ,de mégis megjelenik a PDF-re valo hiba.SpaceJam : kiprobáltam a fájlkezelés részen felsoroltak közül a duplikáciokra készitett programot, de a free és a pro verzio is pont azokat a dolgokat nem csinálja meg amire kellene. konkrétan összekeresi nekem a duplikált fájlokat, de mikor törölni kellene, meg kiirja, hogy ennyit nem támogat a freetrial verzio .
ugyhogy pont azt nem végzi el amiért leszedtem. -
AtHoS
nagyúr
válasz repvez #49256 üzenetére
IrfanView nem lapozgat PDF-en, ha a rendszerben nincs hozzárendelve, ergo nem IrfanView a probléma okozója
Egyébként pedig IrfanView-nál az Options -> Properties/Settings -> Plugins -> alul az Other Plugins részen PDF options és pipáld be a Use (new) "PDF.DLL" Plugin for PDF loading checkbox-ot. Onnantól megnyitja a pdf-et is, bár lapozgatás közben, ha a korábban javasolt beállítást megcsináltad átugorja a PDF-et...legalábbis nálam így működik
rar-hoz meg hozzá sem szagol. Ott valami nem kerek a rendszerben, ha rar-t is be akar tölteni.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
woodworm
veterán
Egyébként elbeszéltek egymás mellett, mert az IV csoportos konvertálás/átnevezés menüpontja alatt külön fájlkezelő ablak van, amihez ott lehet beállítani a megjelenített fájl típusokat.
-
iguana
őstag
válasz MostaPista #49255 üzenetére
ventoy. [link] gyakorlatilag drag and drop rendszerű. cserélgetheted az iso-t alatta, nem kell újra "legyártani" a boot usb-t.
plugin-ok is vannak hozzá, csinosítani is lehet a boot menu-t, "agyon" módosíthatod, de alapból is tökéletesen működik, minden bűvészkedés és paraméterezés nélkül is.
kis bemutató/teszt videó: [link]14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Predator2
addikt
Helló
A munkahelyem weboldalára felkerült oktató videókat szeretném lementeni valahogy. Erre keresek valamilyen programot/alkalmazást.
Létezik erre valami?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
tbalint3
tag
Hello,
Olyan ingyenes (freeware) programot keresek aminek az egyetlen funkciója több mp4 fájl összefűzése egy mp4 fájlba. Nem kell újrakonvertálni semmit, csak a lényeg, hogy összefűzni tudjon.
Eddig ezt találtam, jó is lett volna, de az ingyenes verziója a videó végére berak egy reklámot: https://www.bandicam.com/video-joiner/
Valaki tud erre egy bevált software-t? Az se baj ha nem csak mp4-et kezel, hanem mást is. -
őstag
válasz tbalint3 #49262 üzenetére
MP4 egy konténer, ahogy az MKV is.
Eltérő felbontású, kódolású stb... fájlokat nem lehet csak úgy beledobálni, hogy egy fájl legyen. Azaz újra kell kódolni. Persze egységes fájlokat lehet berakni egy konténerbe újrakódolás nélkül. Azaz akár mp4-be. De kicsi az esély, hogy ilyen tartalmad legyen.Egyébként minden kódoló képes erre. Handbrake, Mediacoder stb... De ahhoz full egyforma fájlok kellenek. Van video konvertálás nevű topik... hátha ott tudnak megoldást.
A Mediacoder-t sokat használtam (előbb tudta az nvenc-et), még korábban pedig a Handbrake-t. De már néhány éve egyiket sem.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
válasz Predator2 #49261 üzenetére
Először talán kérdezd meg a munkahelyeden, hogy lementheted e a videókat, mert lehet, hogy direkt nem engedélyezik a letöltést. És ha utóbbi esetben letöltöd a videókat, pórul járhatsz.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Predator2
addikt
Nem jogvédett vagy ilyesmi...
A videókba nem lehet beletekerni, és megállítani sem. Tiszta szégyen, ahogy a cég is.Nincs ötleted, hogy mivel tudnám lementeni őket?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
iguana
őstag
válasz MostaPista #49264 üzenetére
szívesen. kb. fél éve váltottam erre. most van egy fullos "svájci bicskám" mindenféle iso-val rajta (linux, windows, gparted, rescue disk, kaspersky, acronis true image stb.), amin elég csak az alatta lévő iso-t frissíteni egy egyszerű másolással és kész is.
itt van, hogy mivel kompatibilis: [link]
a plugin-ekkel is jól el lehet "játszani"[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Két megoldásra lenne szükségem ,
1. Van egy 2tb os merevlemezem amiről most mentettem le az adatokat ,jelenleg 2 partícióra van osztva ,hogyan tudom leformázni úgy ,hogy 1db üres partíció legyen belőle?
Usb rack re van kötve ,így nem szeretném beszerelni a gépbe ,továbbra is usb csatlakozáson keresztül szeretném megoldani ezt a feladatot.2. Tudtok nekem olyan programot ,ami az adott lemezen csak a hang ,videó és fotó fájlokat szűri ki (ezekre van szükségem) ,minden más “szemetet” és programot meg letörölné ,vagy külön választaná nekem amit majd tudok szelektálni?
Köszöntem előre is ,
-
válasz TechN7ne #49268 üzenetére
Rádugod windowsos gépre, elindítod a gyári disk managert. Ott szabadon törölheted a partíciókat, majd létre tudsz hozni egy nagyot. Vagy akár egyesíteni is tudsz partíciókat, ezt adatvesztés nélkül is meg tudja csinálni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
milu
aktív tag
Alkalmanként távolra billentyű kombinációt kell mutatnom olyan személynek, aki kevésbé jártas a számítástechnika világában.
Ezért olyan kiegészítő programot keresek, ami jól mutatja a lenyomott billentyűket és az arról készült képet tudom elküldeni annak a személynek, aki nem ismeri a billentyű kombinációkat. Az is jó lehetne, ha egy querty magyar kiosztású billentyűzeten lehetne bemutatni valamilyen gif képként....[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Predator2
addikt
Helló
Tudnátok olyan biztonságos program letöltő oldalt ajánlani, ahonnan offline flash playert tudnék tölteni? HP nyomtatóhoz kellene. Nélküle nem tudom feltelepíteni a drivert.
THX
-
SpaceJam
aktív tag
válasz TechN7ne #49275 üzenetére
Ha teljes törlés kell, akkor érdemes inkább a parancssoros DiskPart-ot használni, mert ezzel teljesen lepucolható a merevlemez. Futtatás >
diskpart
1.
list disk
- ezzel listáztatod az elérhető lemezeket
2.select disk x
- kiválasztja a törölni kívánt lemezt (x
= lemez sorszáma)
3.detail disk
- kilistázza az adott lemez különféle információit, így ellenőrizheted, hogy biztosan jót választottál-e ki (csillag jelzi a GPT partíciós táblát)
4.clean
- a kiválasztott lemez minden tartalmát törli a partíciós táblákkal (és partíciókkal) együtt, legyen az akár Linux-os vagy Mac-esÁltalános, hogy MBR partíciós tábla van rajtuk a modernebb GPT helyett. Ezt amúgy jelzi a DiskPart egy csillaggal az adott drive sorában. Ha letoltad a HDD-t, a lemezkezelő egyből rá is fog kérdezni, hogy GPT-t vagy MBR-t szeretnél-e rá alapként. Leokézod, és utána már húzhatod is rá a partíciókat.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van 6-8 képem (azonos méretűek, png-k / konvertálhatóak), amikből kb 1 perces diavetítés jellegű videót szeretnék csinálni (tipikusan mp4?).
Van valami kényelmes freeware alkalmazás rá?
Köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
félisten
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lanszelot
addikt
Hello,
Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy amíg mikrofonon beszélgetünk az mp3 amit hallgatok a kivel beszélgetek ő is hallja?
Xbox controllerben van a fejes/mic bedugva.
Van ilyen progi? Hogy rá keverje a mikrofonra az mp3 hangját hallkan?[ Szerkesztve ]
-
MostaPista
tag
Egy hdd hirtelen furcsa hangokat kezdett adni, mintha idonkent a fej egy-ket helyen tobbszor megszorulna, vagy tobbszor olvassa a helyet.
Kimeletes hdd tesztre milyen programot javasoltok, nem akarok kockaztatni, hogy a fej beszoruljon, es most nem lehet biztonsagi mentest csinalni rola.:-(
-
lanszelot
addikt
válasz MostaPista #49283 üzenetére
Minden esetben mentés, teljes gyalu, és attól függ melyik gyártó, mikori darab, a hozzá passzoló progival teszt, de én tuti nem raknék rá semmi fontosat soha többet.
Sok gyártónak van saját progija pl, új alaplapok, új hdd-vel tolják a smart-ot...stb -
válasz MostaPista #49283 üzenetére
A windows beépített chkdsk is elég. Egyébként olyan nincs, hogy kíméletes teszt, mert az a teszt lényege, hogy végigvizsgálja az egész lemezt (mármint ha ez a cél).
-
MostaPista
tag
Valamikor regen volt ilyen program, be lehetett allitani, hogyha olvasasi gondja van, akkor azonnal jelolje meg es lepjen tovabb.
Azt sejtem, hogy ket, talan ot eve letrehozott alkonyvtarnal csinalja, talan olyan regen volt olvasva, hogy megkopott az adat ott, de mashol nem volt problema.
A mai programok kinozzak a hibas szektort a vegletekig, es korabban mar jartam ugy, hogy pont ilyen esetben ment tonkre hardveresen a hdd.
Persze, mentes kellene, de pont erre lett mentve mashonnan adat gond nelkul, pech, hogy problemazik.
-
mezis
félisten
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan lehetőleg ingyenes progit ajánlani ami egy adott mappa összes almappájáról tud exportálni egy listát, amiben az adott mappák/almappák NTFS jogai vannak felsorolva?
Akár felhasználói, akár csoport jogok, ismerje az öröklődést.
Ha még effektív listát is tud adni az már csak hab a tortán.Az exportnál nekem bőven jó lenne a csv formátum is.
A gogli találatai alapján neki álltam szemezgetni/kipróbálni, de valahogy nem azt kaptam vissza amit szeretnénk.
Hátha van valakinek egy jó bejáratott kis progija. -
lanszelot
addikt
válasz MostaPista #49291 üzenetére
"Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy amíg mikrofonon beszélgetünk az mp3 amit hallgatok akivel beszélgetek ő is hallja?
Xbox controllerben van a fejes/mic bedugva."Írd le mit nem értesz, és válaszolok
-
félisten
válasz fricc_ #49296 üzenetére
Permissions Reporter Free
Sajnos a Free változat egyik korlátozása, hogy csak HTML-be tud exportálni, de azért dobok róla pár képet, hátha mégis jó lesz számodra.Folder Tree | Folder Permissions | File Permissions
Export | HTML Tree View | HTML Table View[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fricc_
tag
válasz Fire/SOUL/CD #49297 üzenetére
Köszönöm.
Délután a melóhelyen már kipróbáltam a nagy kapkodásban, akkor pár dolog elkerülte a figyelmem, ezért mást kerestem.
Most letöltöttem, és nyugisan megnéztem.
Jó lesz, ez amit nyújt nekem elégnek tűnik.
Remélem AD-s környezetben is működik. Holnap kiderül.A html-es report nem baj, mert a táblázatos exportot választva már át tudom tenni excelbe :-)
Még 1x köszönöm. -
MostaPista
tag
válasz fricc_ #49293 üzenetére
Emlekeim szerint a Freedos tudott ilyet, linuxbol atvett ls -l parancsa reven.
Parancssorbol attributunkent tudsz listakat csinalni a dir /a:attributum /s >file.txt
reven, de nem irja bele az attributumokat, hanem csak azokat teszi a listaba, amelyek az adott attributumnak megfelelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest