Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Marcy

    csendes tag

    Köszi a tanácsokat. Ezek saját használatból származó információk, vagy a teszt grafikonokból indultok ki? A melegedés mondjuk annyira nem zavarna, most is egy P4 3.0 GHz-es 1 megás procim van, az se nagyon megy 60 fok alá. Az E6300-asom hasonlóképpen...
    Egyszer volt egy athlonom, asszem a 3200+. Azt 2 gigán húztam, mondván hogy azt kötelező, és 30-35 fok fölé sose ment. Ez tetszett... 2 giga fölött viszont már hibázott, és érezhetően lelassult.

    Alapvetően nekem mindegy lenne hogy AMD vagy Intel, egyszer számolgattunk hogy bogomips/Ft arányban szinte pontosan ugyanazt nyújtja az AMD is mint az Intel. Óz meghalt, csodák nincsenek :) Viszont a 875-ös, 975-ös chipsettel nagyon meg vagyok elégedve. Sose nézem a teszteket, de a P4C800 deluxom is olyan volt mint a kisangyal :) felapattant rá egy winfos, nagyon sedert, és 2 évig hozzá sem kellett nyúlni. Van bent egy szerverünk, abban is egy P4C800 van, és 3 éve hibátlanul fut rajta egy Linux 0-24-ben! Talán egyszer kétszer kellett újraindítani. Az AMD-s gépeimet viszont (rejtélyes okokból) évente legalább 3-szor kellett újrahúznom, mert állandóan hisztizett valamin :) A játékok jobban futottak mint egy hasonló árfekvésű inteles vason, ezt meg kell hagyni, de nekem a stabilitás és a megbízhatóság sokkal előbbrevaló. Ezért is szeretem a brand vasakat. A felső kategóriás lenovo vagy Dell laptopok is mind inteles platformra épülnek. Bekapcsolod, és mennek. Évekig.

    De visszatérve: az E21XX procik 1 mega cache mérete nem túl kecsegtető, és az 1,8-2.0 GHz sem annyira odab..szós :) A D sorozat ugyan kifutott modell, de annak idején nem az olcsó kategóriába tartozott. Lehet hogy megveszem mindkettőt. Tesztelgetés után pedig majd beszámolok nektek, hogy melyik hogy szerepelt :)

    Halkan szeretném idézni egy nagytudású kollegám szavait: ez az egész új processzor mizéria nem más, mint a kóbor indiánok megtévesztése :) két mag, új nevek, de a lényeges dolgokban (cache méret, sebesség) még mindig ott tartunk, ahol 4 évvel ezelőtt. Talán még mind emlékszünk, hogy 10 évvel ezelőtt mekkora léptekben haladtak a procik. alighogy kijött a P1, már jött is a P2, P3, stb. Akkoriban tényleg érezhető volt a különbség.
    Manapság csak a legdrágább quados prociktól esik le az állunk. Pont a minap kezdtünk el telepítgetni egy 2 millás IBM szervert. Azért az egy érzés mikor ott csücsül 8 pingvin a képernyő tetején :))

    Marcy

Új hozzászólás Aktív témák