- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
Köszi, ezt még nem láttam. Elég tanulságos a Energy Efficiency rész. Például hogy a 9900K mennyire sokkal hatékonyabb a 11400F-hez képest. Bár többet fogyaszt pillanatnyilag, de hamarabb végez, ezáltal a nap végén kevesebb az áramszámla. Ezt sosem gondoltam volna.
Köszi mindenki másnak is az infókat. Azt hiszem marad a 10600K. Nem javítok azon ami ami teljesen tökéletes. Minden frissen pasztázva, venti fordulatszámok behangolva halkra, minden csendes és hasít.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Amit írsz a fogyasztásról, az szerver felhasználásnál fontos. Egy data center legjelentősebb fix kiadása a villanyszámla.
Otthoni felhasználásnál nem a villanyszámla miatt előny a kis fogyasztás, mert ritkán hajtod havonta több száz órán át csutkán a procit.
Viszont ha nagyon fogyasztású procid van (vagy videókártyád), akkor
- nagyobb /drágább tápot kell vegyél
- nagyobb / drágább hűtést
- a házban több meleg levegő termelődik, több ventillátor kell hogy kifújd (vagy nagyobb fordulaton kell járjanak)
- több ventillátor = több zaj
- a géped okádja magából a meleget, nyáron kellemetlen[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz 4264adam #106948 üzenetére
Ez egy lehetőség. Van amikor ez jó, van amikor nem. Amikor hirtelen kell csinálni valamit rövid ideig akkor ez elvileg jó, szerintem mondjuk szar. Legalábbis pont a venti szabályzás miatt. Pont erre szoktak panaszkodni, hogy böngésző megnyitáskor felpörög a venti mert hirtelen fellövi az égbe a fogyasztást és ezzel a hőmérsékletet is. Van akit ez zavar, van akit nem. Ezért használom én is a proci frekit 10%-al visszavéve, mert így már nem lövi az égbe a feszt, ami a csövön kifér módon, cserébe 0.1 mp-el lassaban nyit meg dolgokat. Kivárom.
#106953naja: Tesztben viszont látszik, hogy a 9900k kevésbé van eleresztve mint a többi proci. Illetve ugye az 8 magos. Ilyen tesztekben általában minél több magos annál alacsonyabb frekin hajtja a magokat és annál hatékonyabbak. Szerintem pont itt a 9900K után szabadultak el nagyon a dolgok Intelnél. 10x széria még oké, aztán a 11 volt ahol jött a bármi is mehet. Persze csak ha engeded.
[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
Oké, köszi szépen neked is a véleményed. Jobban megerősítettél abban, hogy ne variáljak. Talán egy darabig még nyitva hagyom a 11400 hirdetések fülét. Aztán ha beesik valami extra jóárasított darab, akkor a móka kedvéért rárepülök (nem rég volt kb egy 20-asért egy 11400F).
-
kolopele
nagyúr
Nem lövi fel a fordulatot ha úgy állítod be a biosban a proci hűtő ventit, hogy 40-45 fokig ne emelje meg alapról. Nekem így van beállítva manuálisan, és nincsen égbe lövés, általában 40W a böngésző megnyitása. A kártya csinál ilyet valamiért, hogy hiába teszem induláskor 700 rpm - re, 1500 rpm körülire lő, majd egyből visszaáll és nem is mozdul onnantól a beállított értékek fölé. Gondolom ilyen a bios. Egyébként érdemes leszabályozni már a 10. gent is, mert el tudnak szállni már a hőfokok egy 8 magostól, vagy a PL1, PL2 - öt kell lejjebb állítani (a legjobb ugyanarra az értékekre), vagy az órajeleket csökkenteni. Jelenleg én levettem 4.6 - ról 4.4 - re, teljesítményben lótúró eltérés nincs ( nagyon még 4.0 GHZ - nél sem volt), viszont 80-85 fok helyett csak 70 ha kap valamilyen megerőltetőbb feladatot. Mondjuk mindkét megoldás jó, bár a PL1, PL2 nem minden lapban állítható, a magokat viszont a B - s lapokban is át lehet írni.
[ Szerkesztve ]
-
bindike01
aktív tag
Na sziasztok meglett a 12100f utódja, egy 7500f egy Asus Tud b650m plus lapban. Egy rx 6800 ast hajt 1440p n. Érezhető a különbség játékokban, talán nem is a több fps, hanem maga az fps ingadozás. Sokkal stabilabb lett, és ahol a 12100 elfogyott itt a 7500f ben még mindig van 30% tartalék. Mellesleg elvileg még kapunk AM5 re 1 vagy jobb esetben 2 generációt ha minden jól megy. Szóval köszi az ajánlást.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
neoone
csendes tag
Sziasztok! Új gépet építek és kérném a véleményeteket processzor ügyben, hogy milyet vegyek.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? - általános felhasználás ( böngészés, filmnézés, néha Solidworks használata, játék néha de azok is régebbiek )
2. Pontos konfigurációd leírása :
alaplap - ezt tervezem: GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2
videókártya - egyenlőre nincs tervben ( prociba épített )
monitor - 27" Dell Gaming G2724D
táp - FSP Vita GM 1000W
hűtés - THERMALRIGHT Phantom Spirit 120SE
RAM - még kérdéses, de min. 16 GB
3. Mennyi pénzt szánsz rá? Hosszútávra tervezek, max: 100.000Ft
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? Csak új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? Nem
Ezen gondolkodom: Ryzen 5 9600x -
veterán
-
Lipton
őstag
Sziasztok, 7900-ból lehet 7900x-et "csinálni"? köszi
-
freeapro
senior tag
Megdöbbentő, hogy tele lett a harverapró eladó 7x00x3d processzorokkal. AM5-ön minden más processzornál több van belőlük.
-
addikt
válasz freeapro #106966 üzenetére
Ne becsüld le a túltolt hype-ot.
Én akkor dobtam hátast amikor 140 ezer körül jegelgették az 5800X3D-ket aprón, miközben ott van a boltban 90-ért az 5700X3D... Na ahhoz gratula minden vevőnek.
7800X3D is valamiért akkor lett sürgős mindenkinek, amikor már alig van belőle.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
őstag
válasz omfgk #106968 üzenetére
Én nem csodálkozom. Én is kerültem már kapcsolatba olyannal, aki bár itt régóta regisztrált... de nagyon nincs képben még alap dolgokkal sem. És ők szoktam adni/venni. Nem sok ilyen figura forog a PH-n, de azért vannak... és nekik el is lehet adni.
Egy ilyen embernél:
Az 5800x3d minusz 5700x3d, az egyenlő 100, tehát 100-al jobb. Sima matek... ezért 140-ért megéri megvenni!Meliora sunt bono inimica
-
neoone
csendes tag
ollie, solfilo köszönöm a válaszaitokat, megfontolom őket. A játék az valami régi vadászos, lövöldözős. Inkább a solidworks fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest