Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #40246 üzenetére
Előfordult már nem egy nagtív vélemény az Acer szervizről.
Az alapvető hárány, h a cseheknél javítják ezeket, így ha pl. user error miatt kerül kiküldésre, akkor a ki-és vissza szállítás, plusz bevizsgálás, esetleges javítás költségét egyszerre ráverik. Ami a 15-20k-s költséget alapból megüti.
Noh és az 1 év gari miatt sem érdemes azt venni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
szasanyi
félisten
válasz runner 125 #40251 üzenetére
Értem, hát ez minden csak nem előny. És ez milyen, mennyire ajánlott? Figyelembe véve ezeket, az imént leírt a szempontokat: HP Pavilion DV6-6b08eh
-
runner 125
nagyúr
-
félisten
válasz runner 125 #40251 üzenetére
Sokan viszont elégedettek az Acer szervízével.
Egyébként 1+1 év a gari..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
Ha csak tápról használod, akkor a Power Manager programban beállíthatod, hogy 50 százalékon tartsa az akksit
Érdemes elolvasni mindent, amit a géphez kapsz Meg nem kapásból kinyomni, amit a gép mond(#40237) AMD Power: Toshiba L750D Az Acer már csak a gari miatt sem ajánlott, illetve szerintem a billentyűzete is egészen retek (volt ilyen billentyűzetes Acerem...)
(#40240) Catman: a csepptöltés is probléma lehetett ott Illetve attól is függ, hogy ki gyártotta az adott akksit.
(#40241) szasanyi: erről a gépről én pont throttling problémákat hallottam (alultervezett hűtés). Ehhez jön még polip által oly gyakran emlegetett másodosztályú alkatrészek, aztán a support minősége... Maga a gép külsőre amúgy nem vészes.
Ha van más választás, én nem vennék Acert(#40250) nash1: ha kell videokártya, akkor az a Vostro baromi jó vétel, köszi a linkért. Egyszer már láttam, de pillanatok alatt eltűnt. Viszont ha nincs szükséged videokártyára, akkor az E5520 masszívabb gép (fém a váza is, nem csak a burkolata).
(#40254) szasanyi: nem rossz alternatíva, csak óvatosna kell bánni a 45W-os processzorral - melegedhet
-
félisten
válasz Borote #40257 üzenetére
Acer gari: lásd az előző hozzászólást.
Billentyűzet meg ízlés dolga. Toshiba-nak akkora lapos billentyűi vannak, hogy a gépelés (és a játék is) több, mint furcsa lenne számomra. Acer jobban kézre áll. Ettől függetlenül, lehet hogy nekem is Toshiba lesz - ki kell próbálni mindkettőt...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
szasanyi
félisten
válasz runner 125 #40255 üzenetére
& Borote: ez igaz, az lenne a furcsa ha nem melegedne. De a lényeg, hogy az ne olyan szintű legyen, hogy gondot okozzon. 2nd i3 + 2x2GB DDR3 + GeForce GT540M 1GB kiépítésben, 180k-ig tudtok-e ajánlani valami jót? Sajnos a legtöbb gépben 1x 4GB RAM van, de az is jó lehet ha a többi stimmel(ne).
-
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #40259 üzenetére
Melegedés alatt azt értem, hogy eléri azt a hőfokot, hogy throttlingol a processzor.
Miért gond az 1x4GB memória? Legalább egyszerű bővíteni (nem mint ha a 8GB létszükséglet lenne). Bár olvastam már olyan cikket is, hogy ma már annyira nem fájó a dual-channel hiánya.
A GT525M kemény 10%-kal lassabb a GT540M-nél, ezért azt is belevettem: Toshiba L750
IdeaPad Z470
IdeaPad Z575 - szerintem ez az AMD variáns is egy teljesen korrekt gépThrottlingnak persze itt is utána kell érdeklődni, de ezeknél még nem hallottam - ami nem jelenti azt, hogy nincs is. Na meg az elengedhetetlen élőben megtekintés
Ja, esetleg a Pocok256 gépe DV6
Mire szeretnéd amúgy használni? (Nem tudom, hogy mondtad-e, de akkor elfelejtettem )
(#40260) Pocok256: és jó játék az a 3d mark 11?
[ Szerkesztve ]
-
phobeus
aktív tag
válasz szörnyeteg77 #40253 üzenetére
rendben értem! akkor várom az infokat ilyen hogy füstbe lemegy az fps az nem nagyon számit mert minden karival lemegy szal az tényleg emlitésre sem méltó csak annyi ha igy szaladgálsz lövöldözgetsz akkor mi, hogy, mennyi
Üdv
LG Nexus™ 4
-
Pocok256
veterán
válasz ExtremeClock #40265 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
tajati
aktív tag
Üdv!
Erröl mi a vélemény? Megéri a pénzét ezzel a felszereltsggel vagy keresgéljek mást?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #40263 üzenetére
Volt hozzá szerencsém élőben. Az hagyján, hogy a billentyűzet hagy maga után némi kívánnivalót, de a bill. körül lévő, belső műanyag olyan szinten gagyi, hogy az IKEA-ban kiállított bútorokhoz használt mű-notik szintjét közelíti...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
deathtania
senior tag
hali!
szeretnék laptopot venni, de nem tudok dönteni, hogy milyet vegyek.van egy HP Pavilion, amiben van egy AMD A8-3510MX 1.80GHz 4GB rammal és egy ATi Mobil RadeOn HD6755G2 videókártyával. 10kval drágábbért már kapnék Dell Inspiront i7el, 8GB rammal, de abban csak egy nVidia GT525 van.
szeretném játékra is használni a gépet, főleg W40k: Space Marine és Empire Total War.
szerintetek melyiket érdemes megvenni?
HP-kkal nem volt még tapasztalatom eddig semmi, de gondolom ebben az árkategóriában egyik sem rossz.ötlet?
üdv[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
válasz deathtania #40269 üzenetére
szia.
Az a dell melegszik (ugyan az a típus volt nekem), és pont arra a hp-re cseréltem amit írtál
a hp-ba jobb a videókártya, a dell hűtése meg nem bírja el az i7-est és az nvidia párost, egyszerűen forr terhelés alatt.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
MODERÁTOR
válasz deathtania #40269 üzenetére
Az Inspiron nem ajánlott, az anyaghasználata miatt.
Ha Dell akkor Vostro, vagy Latitude.20 éve a Prohardveren
-
bigirl
csendes tag
Sziasztok! Ezzel a géppel szemezek. Átlagos felhasználásra kell, semmi extra dolog nem játszik. Legalább 6-7 évet birjon ki -mint az előző- és legyen megbizható, halk, preciz gép. Szerintetek ez a gép oké?
Lenovo IdePad Z575BiG.
-
szasanyi
félisten
válasz Borote #40261 üzenetére
Köszi. Mondtam: fiamnak érettségi ajándék lesz, mert az egyetemi tanulmányokhoz (is) kell, meg anúgy is mert nem helyben fog tanulni. Aztán ha 150-180k közötti kategóriában játszani is lehet vele, az kicsit sem hátrány. Persze az árkategóriát és a fő felhasználási területet tekintve sem cél a gamer gép keresése, de a legjobb vétel (ár/teljesítmény karöltve a megbízhatósággal) igen!
A LENOVO IdeaPad Z575Am notinál nem lehet gond a melegedéssel úgy, mint a korábbi? Csak mert szinte ua. az AMD konfig van benne.
-
Borote
addikt
válasz bigirl #40273 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Játék, nagy GPU teljesítményt igénylő alkalmazás lesz?
(#40274) szasanyi: ha a legjobb ár/teljesítmény kell, akkor vegyél Mediont viccet félretéve:
Azért a szinte ugyan olyan hardver kicsit merész kijelentés, a Z575-ben távolról sem ugyan az a hardver: MX-es 45W-os processzor helyett 35W-os processzor van benne, 6770M helyett pedig 6650M van, ami órajelben különbözik, ezekből adódóan jelentősen kisebb a hőtermelése.
Ennyiért én még megnézném EZT is Gyengébb játékra, viszont több, és helyszíni garancia.(#40267) tajati: egyrészt érdemes más bolt után nézni (külföldről hoznak gépet, ráadásul HP-nál eredeti számla nélkül nem biztos, hogy megy a garancia) és Te is megrendelheted külföldről a gépet, másrészt nincs értelme azt a gépet i7-es processzorral venni, ahhoz a videokártyához bőven elég egy i5-ös vagy i3-as, azaz nem csak, hogy pénzkidobás, de még a hőmérsékletnek is rendesen odatesz.
[ Szerkesztve ]
-
wandor0930
aktív tag
válasz Borote #40199 üzenetére
Köszi, legközelebb figyelek a linkelésre.
Nem ragaszkodom márkához, ebből a keretből szeretném kihozni a lehető legjobbat, mert minimum 4-5 évre tervezem ezt is, jólenne ha még akkor is használható gép lenne.
Mindkét linkelt gép tetszetős darab, a kettő közül melyiket ajánlanád(vennéd) inkább?
Notebookcheck az intelt procit előrébb sorolja, viszont vganál meg fordított a sorrend.
Összességében a két gép teljesítménye milyen egymáshoz viszonyítva?
A toshiba 4magos processzora jelenthet valahol előnyt? -
félisten
válasz AMD Power #40278 üzenetére
Kicsit persze túloztam, de első érintésre érthető a dolog...
A Toshiba szerintem sokkal jobb. Igaz, hogy fényes felületű, de érzésre egyértelműen jobb összeszereléssel bír. A billenytűzetre is igaz ez: alig horpad, és jól jár. Az egyetlen furcsaság számomra a nagy (!) felületű, lapos gombok, amit persze biztosan meg lehet szokni. Egyedüli negatívum szerintem a burkolat horpadása nyomásra, illetve még hogy sima usb-n kívül nincs se usb3, se esata (már ha ez számít)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Diego2002
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mobil kategóriában melyik az a VGA, amit játékhoz érdemes venni? Elég ha egy 1366x768-as felbontásban megfelelő fps-t tud produkálni, normál játékbeállítások mellett. Milyen játék? Leginkább FPS játékokról van szó.
..::Diego::..
-
Borote
addikt
válasz Diego2002 #40281 üzenetére
Szia!
Első körben azt mondd meg, hogy mennyi pénzed van rá, mert ebből lehet gazdálkodni.
130-140k-ért Toshiba L750D és Samsung NP300E5 van
160-170k-ért Lenovo Z575 és Z470, illetve
190-210k-ért Lenovo Y570-t éri megvenni, esetleg HP DV6-ot, vagy Asus N55-t
Értelem szerűen ahogy többet költesz rá, úgy javul a teljesítmény.
De ha 3-400 ezer forintod van rá, akkor megint csak van ezeknél sokkal jobb gép (vagy veszel egy asztalit, meg egy gyengébb notebookot )(#40279) wandor0930: nincs eget rengető különbség. Nézd meg őket élőben, amelyik jobban tetszik, azt érdemes választani
(#40276) bigirl: természetesen jó gép a Z575 a maga kategóriájában, de ha nem lényeg a játék, akkor én inkább hosszabb garanciával rendelkező Vostro-t vagy Latitude-ot néznék Ha Neked az megfelel, akkor vedd nyugodtan, mert rendben van.
-
őstag
válasz szörnyeteg77 #40244 üzenetére
Szemezgettem én is vele, csak kár hogy max. 60GB.
Az meg nem sok mindenre elég,Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz szörnyeteg77 #40284 üzenetére
Szerintem én még várok vele, hisz van SSD-m, csak arra gondoltam,hogy mSATA-n lenne az Op.rendszer, és akkor egy mobil vincsesztert be rakhatok a gépbe.
Még úgyis jön a PM830 msata is..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
phobeus
aktív tag
válasz szörnyeteg77 #40284 üzenetére
Na sikerült letesztelned cod4et a lapidon, vagy még korai a kérdés ?
LG Nexus™ 4
-
Atikusz
senior tag
Vettem a minap egy Lenovo ThinkPad Edge 125-ös notebook-ot és az lenne a kérdésem, hogy internetezésnél (Firefox) a tabok közti váltásnál a fényerő nagyon minimálisan de változik (erősebb lesz). Ez valami hiba lehet? Átváltok egyik tabról a másikra és akkor egy picivel erősebb lesz a fényerő.
Chrome böngészőnél nem tapasztaltam ezt (egyelőre)[ Szerkesztve ]
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem:Leadtam laptop vásárlásra egy rendelést e-mail -ban,de közben találtam egy oldalt,ahol elégé lepontozták a boltot,a szállítást,és az ügyintézést,és ezért meggondoltam magam a vásárlással kapcsolatban.A bolt viszont elküldte nekem a számla mintáját.Pénzt nem utaltam nekik.Mi lehet a következménye???
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Olyasmi #40288 üzenetére
Börtön!
Nem korrekt az ilyen "szerintem", de egyszerűen írsz egy emailt, vagy felhívod őket hogy elállnál a vásárlástól XY ok miatt, és kész...
Viszont nekem is volt már 1 hasonló eset (sajnos), hogy megrendeltem egy terméket és XY városba, XY boltba le is hozták, de közbe már nem kellett az adott alkatrész és lemondtam...Éget is a pofám, és nem tartom korrektnek de így alakult...
[ Szerkesztve ]
-
Mat86
tag
Lassan talán már tényleg megveszem az új laptopom, de megint elbizonytalanodtam
vagy
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintem elsőnek a fix méretet kéne letisztázni nálad...
De ha nagyobb kell és 150 körül nézegetsz akkor már inkább Lenovo Z575Am...
-
Mat86
tag
válasz runner 125 #40294 üzenetére
14-es matt kijelző, alkalmi játékra is 150 körül (min 2 év garancia és valamennyire legyen összerakva). Ilyet keresek, de ilyen nincs! Így kompromisszumokat kell kötnöm. Így jött ki a két linkelt gép.
-
Mat86
tag
válasz runner 125 #40297 üzenetére
Mert nála a méret volt a kompromisszum, a többi paraméterben stimmel. A lenovonál meg ugye a fényes kijelző az.
-
anihun
csendes tag
Sziasztok!
Én is max. 160k Ft-ért akarok laptopot vásárolni. Főleg tanulásra filmezésre használnám. De jó lenne ha tudnék játszani is rajta, főleg 1-2 éves játékokkal, esetleg újabbakkal minimális grafikán. Örülnék ha többi területen is( akkumulátor üzemidő, hűtés) a legjobb lenne, amit ennyi pénzből kilehet hozni. Operációs rendszer nélkül szeretném venni, ezzel is spórolva 20-30 ezret. Mit tudnátok ajánlani nekem?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest