Aktív témák
-
phobeus
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, lehet nem ide kéne irni...
Szóval, hogy a 3dmark06 illetve 11 lehet-e tudni, hogy milyen beállitásokkat futtatták le őket, csak hogy itthon is lepörgessek egyet, hogy legyen mihez viszonyitanom
értem itt felbontás AA AF cuccokat stb. ha valaki ért hozzá akkor azt megköszönném!
Üdv
LG Nexus™ 4
-
Catman
aktív tag
válasz szörnyeteg77 #40779 üzenetére
Igen, ok, koszi. Egyre inkabb hajlok az A531 fele, foleg a matt kijelzo es a 3 ev gari miatt. Az SSD-n meg meg elgondolkozok...
-
MODERÁTOR
Hopp nálam volt egy kicsi Off
20 éve a Prohardveren
-
darvak
senior tag
válasz Tomocso #40805 üzenetére
Amúgy miért ragaszkodsz az USB 3.0-hoz?
Tetszik valamelyik gép?Még mindig nem nagyon állt össze,h mi az elsődleges a játék (abból milyen szintű), a film, az USB 3.0, intel alapú legyen.
(#40808) Catman Pixelgarit megfontolnám. Havernak 2-3 hét után jött elő 1 db hibás pixel A531-en. Nem a világ vége, csak ha esetleg számít ( de ez minden laptopra igaz, nem csak az A531-re).
MOD: (#40811) runner 125 de ha márciust nézünk, akkor eléggé behatárolja a lehetőségeket, nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Két gép között vacillálok, az egyik egy HP ProBook 4535s (LG863EA) http://ipon.hu/?searchthis=HP+ProBook+4535s&where=shop,
a másik egy LENOVO IdeaPad Z575Am http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_z575am_139032_pisztolyszurke/197210.
Tudom, eléggé különböző kategória a két gép (üzleti vs consumer). Elég sokat hurcolnám, ezért az anyagminőség fontos szempont, de nem bánnám ha a legtöbb játékkal is meg tudna birkózni (persze nem high-end beállításokkal )
Árban nagyjából egy szinten mozog a két noti, ha hozzászámolom a +1 év kiterjesztett garanciát a Lenovohoz.
Szerintetek megéri a gyengébb összeszerelési és anyagminőségért, a matt kijelző és az USB 3.0 hiányáért cserébe az izmosabb hardver? -
runner 125
nagyúr
válasz ussseal #40812 üzenetére
Hjah, itt tényleg neked kell tudni az igényeidet. Mindkettő jó gép, a Z575 mostanság sokat ajánlott típus.
Nekem szimpatikusabb ebben az esetben a HP. Szerintem szebb, van USB3.0 és ott valóban 3 év garancia van.
Már írtam annó is, h ennek az ipon-os garikiterjesztésnek utána kell nézni. Mert, hivatalos Lenovo bővítés csak a ThinkPad-ekre érhető el.
Amit az ipon ad, az valamiféle biztosítással ötvözött bővítésnek nevezett akármi. Utána kell érdekéődni. A HP-re biztosan 3 év el-visszaszállításos gari van.mod.
darvak,
Miért határolja be?
Consumer kategória felsőbb szegmensében kb. egyedül a Lenovo nem rukkolt elő (s, persze hol máshol csak Magyarisztánban) USB 3.0-val.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tachion86
tag
Most már teljesen tanácstalan vagyok. Olvasgatva a hozzászólásaitokat annyi jó alternatívát találtam már... Ráadásul végre megnéztem élőben az ASUS K53-at és a Lenovo z575-öt és hát valóban nem semmi a különbség...
Közben olvastam részletesebben a Lenovo Y570-ről amit annyira ajánlotok és egyszerűen lenyűgöző, gyönyörű egy gép. És a VGA benne elég erős. No meg még SSD-t is lehetne később tenni bele. Viszont az ára sem kevés, a legolcsóbb 209900Ft-osért is még gyűjtenem kellene egy picit.Na de a lényeg, itt vannak azok amik eddig nagyon tetszenek, szerintetek melyik lenne a legjobb vétel? (Ár/érték arány szempontból.)
159900Ft -> Lenovo IdeaPad Z575Am -> A6-3400M, Radeon HD6650, 4GB, 750GB
171980Ft -> Lenovo IdeaPad Z575Am -> A8-3520M, Radeon HD6650, 6GB, 500GB
189744Ft -> HP Pavilion dv6 -> A8-3510MX, RadeOn HD6755G2, 4GB, 1000GB, USB 3.0, ujjlenyomat-olvasó
198572Ft -> Lenovo IdeaPad Z575Am -> i5-2430M, Geforce GT540, 4GB, 750GB
209900Ft -> Lenovo IdeaPad Y570A -> i3-2330M, GeForce GT 555M, 4GB, 500GB, SSD bővíthetőség
(Még mindig játékra kell a laptop.)
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Tachion86 #40815 üzenetére
..eh, pedig azt hittem, h Te leszel az, aki úgysem fogadja meg a tanácsokat.
Győztünk, je.DV6 hajlamos melegedni terhelés alatt, ebből fakadóan én azt elvetném.
Ha, figyelembevesszük az alapvető igényed, akkor egyértelműen az Y570 a nyerő.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
darvak
senior tag
válasz Tachion86 #40815 üzenetére
Közbe én korábbról linkeltem neked a hőmérséklet hozzászólásodra tesztet + én rákérdeztem kornelkánál a z575am hőmérsékleti viselkedésére, ezt írta nekem/neked:
"Nekem max. a 82 fok volt, de az is tuningolva, DG-al, játék alatt. Ha csak a sima 6650 megy, és nem tuningolom, akkor 72 fok a maximum játék alatt, ami szerintem nem rossz, de ha újrapasztáznám, akkor szerintem jobb lenne. A lényeg, hogy nem melegszik jobban, mint egy hasonló kategóriájú noti, valószínű abban a tesztben egy hibás darabot teszteltek, vagy egyszerűen szuper zajmentes fokozaton "ment" a hűtése, mert van 4 féle hűtési mód, dedikált gombbal választható.'
Ezúton is kösz kornelka
Persze az y570 a legerősebb.
Tipp: Y580 érkezésével lehet,h kicsit olcsóbb is lesz az y570, ha nem sürgős,vagy lesznek más konfigok IB procik mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Jo estet!
Szeretnek egy nagyon vekony viszonylag konyu...notit venni...az apple airhez hasonlo kulcsin erdekel,tehat ilyen ultrabook fele kategoria..13colig bezaron jo szinhelyesegu kijelzovel...amit szeretnek az hogy fullhd anyagot reccenes nelkul vigyen,hdmi is legyen rajta...akksi ido korrekt legyen 5-6ora hasznalat wifi mellett...jatszani nem akarok rajta...es ha lehet akkor nagyon halk vagy passziv hutessel rendelkezzen...szigetes billentyuvel...tudtok ilyet ajanlani...az air nekem mar draga...attol olcsobban keresek...lehet netbook is,de hasonlo feltetelekkel...
-
k-adi
nagyúr
hali,
megvettem a y570 lenovot... hétvégén kicsit több időm lesz, akkor letesztelem mit tud, majd akkor jövőhéten írok bővebben(az aksit érdemes 1. alkalommal csutkára lemeríteni? és feltöltés után itthoni használat esetén kiszedni a laposból, hogy ne használódjon?)
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
Sztem, nem kell lemeríteni (én sem merítettem, és működik megfelelően) illetve van a Lenovo energia management progija ott be tudod állítani, hogy max 50%-ig töltse fel, így nem kell kivenni és félrerakni.
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
kerekfej
addikt
Nem szabad lemeríteni teljesen.
-
Tomocso
tag
válasz darvak #40810 üzenetére
Elsődleges a film nem a játék, lényeg a full hd filmek lejátszása, USB3.0 szerintem már alap ha új gépet vesz az ember.
Inkább erősebb proci legyen mint vidkari. Végülis AMD is lehet de akkor legalább olyan mint egy i5-ös.
És az anyagminőség fontos masszív jól használható gép kellene.köszi
-
-
polip
addikt
válasz runner 125 #40817 üzenetére
teszteltük a dv6-ot, nemigen melegedett...
az A8 ereje meg ilyen körülmények között egyértelműen kijön: [link]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
félisten
válasz Scoobyka #40819 üzenetére
Netbook kategóriában nézd meg az ezüst színű Asus 1215B-t. A benne lévő E-450-es egység minden, általad említett feladatra elég, és még usb3.0 is van rajta. Mondjuk a kijelző minőségéről nem tudok nyilatkozni, de nekem élőben tetszett, és a mérete (12,1 inch) is rendben volt.
Persze ez azért nem Air minőség, de nem is kerül egy vagyonba.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
szasanyi
félisten
Eee PC-vel kapcsolatban tudnátok segíteni? Sógornőm szeretne egyet irodai alkalmazásokhoz, de ami HD filmekhez is elég erős. Lehetőleg teljesen feltöltött akkuval (utazás alatt pölö) filmnézéssel (fülhallgatóval használva) ~4 órát üzemképes legyen. Van-e ilyen, mert én egyáltalán nem értek hozzá, ez az eszköz teljesen kiesett az érdeklődési körömből.
Aztán fontos lenne tudni azt is, hogy melyik márka (gyártó) az, amelyik számla nélkül, de garancia levéllel rendelkező eszköznél nem akadékoskodik, hanem szükség esetén normális garanciális ügyintézés folytat. -
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #40831 üzenetére
Ha, az ár/érték arányt nézzük, és eltekintünk a szerviztől, akkor egyértelműen részemről eeepc ajánlva. Ha, tutira akartok menni és nem kell USB3.0, akkor Lenovo S205, esetleg Thinkpad.
Eeepc-kből van kimondottan 6 cellás akkuval szerelt verzió, azok 6-7 órát elmennek.
Többit netbook-os topikban."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
szasanyi
félisten
válasz runner 125 #40833 üzenetére
Köszi, akkor átnézek oda a további kérdésekkel. Neked ment küldök egy érdeklődő privit.
-
darvak
senior tag
válasz GaborGh #40843 üzenetére
Mégiscsak problémamentesebb,nem? Szerintem az emberek többsége soha nem látott linuxot, míg windowst simán felhúz rá bárki. Vagy nem???
MOD: átlag felhasználó. Mármint problémamentesebb 1 átag felhasználónak egyből felhúzni 1 windowst a szűz gépére, mint először 1 linuxot eltávolítani, így értve.
(#40845) Pocok256 Ha ennyire leszűkítjük a kört.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
-
ktommy91
addikt
válasz Lovasíjász #40847 üzenetére
Attól függ hogy melyik méret a szimpatikusabb. Mindkettő jó vétel.
Nincs kerítés.
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest