Aktív témák
-
GU-81M
tag
Régen jártam itt, majd' egy hónapja. Mindenkinek köszönöm a segítséget, sikerült választanom, egy Lenovo Y570-est vettem. A géppel teljes mértékig meg vagyok elégedve, nagyon profi minőségi cucc, nagyon szeretem és bika erős. Szóval aki vacillál ebben az árkategóriában, annak erősen ajánlom ezt a gépet, mert szerintem nem lehet mellényúlni vele.... Egy egyéves HP Pavilion dv-6-ot váltott (6650es karival szerelve), szerettem azt a gépet is, de ez hozzá képes sokkal masszívabb, jobban összerakottabb. A lényeg, hogy ez egy baromi jó gép. Ha valakinek kérdése lenne a géppel kapcsolatban, akkor szívesen leírom a személyes tapasztalatomat, hátha segít a döntésben.
-
gabor20
tag
válasz GU-81M #40104 üzenetére
Sziasztok! Egy rövid kérdés: szerintetek melyik laptopot vegyem meg?
http://ipon.hu/webshop/product/hp_probook_4530s_a6d97ea/199797
http://www.laptop.hu/termek/dell-inspiron-n5110-black-nv-i7-fd-3613971-8gb(árat ne nézzétek, inkább a minőség számít!), az 5110-es Dell-ről hallottam rossz dolgokat (melegszik, olvastam olyat is, hogy töltőre dugva sercegő hangot ad, nem tudom, ez mennyire gyakori:S, többen panaszkodnak a kijelzőjére is, hogy látni valami kis feketeséget a pixelek körül vagy mi... ), viszont ott az ndb-s gari, meg hát mégis csak Dell (Jó lenne egy latitude, de azért az már magasabb árkategória...)
A HP viszont üzleti gép, matt kijelzővel, jobb anyaghasználat stb.
Köszi a válaszokat!!! -
Borote
addikt
válasz gabor20 #40105 üzenetére
Mire szeretnéd használni a gépet amit veszel? (Azon kívül hogy a nagyobb szám jobb elmélet alapján gondolkozol - notebook terén ez nincs így, ha mégis így választasz gépet, akkor egy ilyen insprion félét választasz.... ami nem jó döntés )
Tehát a ProBook jó gép, de biztos kell Neked egyáltalán az i5 teljesítménye? (Tudsz spórolni, esetleg inkább SSD-re bővíteni helyette).
Az a Dell pedig nem bírja el az i7 és a GT525M hőtermelését, többek között ezért sem ajánlott gép. Egyedül a garancia az, ami vonzó, de attól, hogy Dell, még nem lesz jó.Tehát pontosan mire szeretnéd használni? Mert ennyiért kapsz játékra Y570-t, ha pedig nem szeretnél játszani, akkor van Latitude E5520 már 175k-tól.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Borote #40107 üzenetére
Ha már itt tartunk, mennyiért lehet kapni olyan türhető minőségű notit, amiben 4 magos intel proci van, vagyis alapvetően Sandy Bridge-es i7 ?
(Úgy rémlik hogy ezzel is kicsit kavar az intel. Mintha lenne olyan mobil i7, ami nem 4 fizikai magos. Vagy van olyan mobil i5 is, ami 4 magos ?)
- Intel HD VGA-val
- Diszkrét VGA-val, de abból nem kell erős, csak a "ne Intel legyen filozófia alapján" ...
(Ami ahogy olvasgattam itt a hsz-eket, valószínűleg tényleg hülyeség. De majd akkor mondom biztosra, hogy nem probléma ez a 24p lejátszási képesség hiánya, ha a saját szememmel látom. Vagyis anyámék Fujitsu A530-asán letesztelem.)MOD:
Az említett Dell-nél ugye csak rosszul írják, hogy "LAN: 10/100" ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Pocok256 #40109 üzenetére
Nincsen 120-as netem, de előfordulhat, hogy pár év múlva lesz. És az ember nem egy évre vesz egy notit (főleg ilyen árkategóriában).
Amellett a hálózatot közel sem csak netezésre lehet használni. Tudom hogy a többség nem használja másra, de van aki igen...
És ott már nagyon nem mindegy, hogy pl. egy HD filmet milyen sebességgel tudsz átrántani egy másik gépre. És a külső vinyózásnál kényelmesebb, mert közvetlenül a kívánt helyre másolod a fájlokat; nem kell külön megcsinálni az írást + olvasást (egyik és másik gépen).
Ja és közel sem kell ahhez SSD, hogy a 100Mbit-es hálózat kifulladjon. Az ~10MB/s, amit még a kb. 10 éves laptopok vinyója is tud. A maiak meg már kb. 100MB/s fölött tartanak (mondjuk mindig régebbit szokás beleszerelni a gyártóknak, amit szintén nem értek, de azok is bírnak 60-70MB/s-et a lemez közepén is).De a lényeg nem is ez, hanem hogy ha tényleg 100MBit-es van benne, akkor mennyire tré a Dell. Egy 100ft-os IC árán spórolni egy 200e-s notinál enyhén szólva is szemétség.
Ezért remélem, hogy ez csak elírás...[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
válasz gabor20 #40105 üzenetére
nekem pont olyan dellem volt, a töltő valóban serceg, a kijelzővel nekem nem volt bajom (szebb volt a képe mint a mostani hp-mnak). Többek között a melegedés miatt szabadultam meg tőle, ha egy 5éves játékot futtattam már úgy zúgott mint egy porszívó + 98fokig meg sem állt. Én személy szerint nem ajánlom.
szerk: "csak" 10/100-as a lan kártya benne
[ Szerkesztve ]
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Pocok256
veterán
válasz atesss #40110 üzenetére
Látom nem érted egy ilyen laptop ha csak nem ssd van benne soha nem fogja átlépni azt a határt amit a 100as net biztosít neki nálam a hp -ba 90 mb a burst olvasás átlagos írás 50mb az igencsak belefér a 100-as net keretébe. Attól független tényleg sóherség, de hát ez van :/
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Borote
addikt
válasz atesss #40108 üzenetére
A két legerősebb kétmagos processzornak is i7 a neve, i7 2620M és i7 2640M névre hallgatnak. Hacsak nincs valami olyan alkalmazásod, ami nagyon szereti a 4 magot, egy gyorsabb két magos processzorral gyakran többre mész. Ezek a 2 magos processzorok amúgy 35W-osak, a 4 magosok pedig 45W-osak, azért mondom, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb választás egy notebookba, amúgy őszintén, mire kell egy nyugdíjasnak i7-es processzor? Ráadásul azt még később is kicserélheted benne
Az eddig említett gépeket tőlem mind megvehetitek i7-tel is, legfeljebb jobban fognak melegedni, etc.
Legolcsóbban dedikált kártyás i7-es gépet Asust meg Acert lehet kapni, de én olyat nem vennék. Se Dell Inspiront, illetve L750-es Toshibára sem adnék 200k-t. Következő gép, a Samsung NP300V5, na azt sem venném 225k-ért. Aztán jön az Y570, RF511, 250-260k-ért, efölött Vostro és XPS, illetve HP DV6-os.Mondjuk nem is értem, miért probléma ez az IGP-sdi, mert egy 2GHz fölötti SB processzornak szerintem szoftveresen is dekódolnia kellene akár egy fHD filmet is Persze próba cseresznye.
Az E5520 Latitude-ban 10/100/1000-es LAN van.
Ugye tudod, hogy Fujitsu A530-asban egyáltalán nem az az IGP van, mint egy Sandy Bridge processzorban? De igazából én már úgy vagyok vele, hogy azt választotok, amit akartok
Na, kicsit össze vissza lett, de a lényeg, azt csináltok, amit akartok, én már unom És ezzel csesztem el 20 percet a reggelemből... Szia
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz atesss #40114 üzenetére
ELnézést igazad van csak az asus k53ta laptopomba nem hittem , hogy 1000 res cucc van de most utánna nézve igen csak arra emlékeztem, hogy 100 as van benne és hogy átlagosan 50-80 megával másoltam a hp és a asus között nekem is furcsa volt de meg mertem volna esküdni hogy 100 as lan van benne mondom akkor tuti én tudom rosszul a váltást Igazad van még1szer bocsi
Már egy i5 is elbánik szoftveresen egy full hd filmel linux alatt is szóval
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Régóta töröm a fejem a notebookvásárláson és most akadt egy jónak tűnő ajánlat:
Sony Vaio SA3Q9 360000 Ft-ért 4 évre kiterjesztett garanciával.
Alapvetően egy könnyű, de erős gép kell, amin lehet fotókat szerkeszteni (rá lenne kötve egy 24-es Dell IPS monitor is). Sokáig nézegettem az ultrabook-okat, de zavar, hogy ezeknél a későbbiekben nincs túl sok lehetőség a fejlesztésre, vagy az akku cseréjére, míg ez bővíthető valamennyire.
Ti mit gondoltok, érdemes megvenni?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
Brumihttp://www.flickr.com/photos/brumi/
-
ramrit
tag
Akkor eldőlni látszik, maradt 2lapos, lenovo B570 v. G570. De nem tudok dönteni. Szerintetek mi lehet a döntő?
felecsd'el
-
runner 125
nagyúr
válasz ramrit #40117 üzenetére
Nem olvastam vissza, így a specifikációkat nem tudom, de a G570 szerintem csinosabb - ha, esetleg ennyi döntene, persze a szépség is relatív.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
k-adi
nagyúr
helló,
végre eljött a vásárlás ideje, úgyhogy még egyszer bedobom a kérdésem ide, totális meggyőződés gyanánt:Még mindig a lenovo y570a éri meg legjobban ~200-ért, mint "gamer" noti? Vagy van már új versenytárs is ami szóba jöhet minőségileg is (asus n55 kívül persze)?
-
Borote
addikt
Még mindig az Y570 a nyerő.
Esetleg bevállalhatsz egy külföldi DV6-ost i3/i5+HD6770M-mel, vagy itthonról A8+6770M-mel - utóbbival pont annyira óvatosan, mint ha i7-es processzorral lenne: a hővel esélyes, hogy problémák lesznek. (Persze ha ügyesen alul tudod feszelni, akkor nem )GaborGh: egyre kíváncsibb vagyok
(#40116) Brumi: ennyi pénzért már nem mondok semmit, nem nagyon értek a VAIO-khoz, ha VAIO-t szeretnél, akkor biztos az lesz a jó választás, én azokat nem ismerem Láttam VAIO-ból már frankót is, meg borzasztót is. A kijelzője ennyiért remélhetőleg gyönyörű lesz
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
15.6'-os méretben mi a jó jelenleg?
Nekem fontos lenne a nagyobb felbontás erre a méretre (minimum 1600*900), a dedikált vga és minimum i5 proci. HDD és RAM nem érdekel, később azt úgy is bővítem. Keret: max 230 +/- egykét ezer.
Ennél tudtok jobb vételt?[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Real93 #40123 üzenetére
Igen, hallottam már róla, de nem tudok mit tenni, jó HW-t olcsón nem tudok máshonnan szerezni. (e-bayen körülnéztem, megdöbbentően alacsony árak vannak, de arra sajnos rájön az ÁFA mikor a vámon kezelik, úgy meg nem buli... )
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
Tuti, hogy szükség van az i5-ösre. Igazából i7-esről adtam le i5-ösre, de ettől lejjebb semmi pénzért nem mennék (egyik barátomnak i3-asa van és finoman fogalmazva az én igényeimet az nem tudná kiszolgálni).
Real93: köszi a tanácsot! De mondjuk úgy, hogy nem csak játékra kell. Körülbelül mindenre használom a számítógépet, amire csak lehet.
-
Dyingsoul
veterán
válasz Borote #40129 üzenetére
Köszi a linket! Abban is különbözik mondjuk, hogy ebben az egyel kisebb i5-ös van, de az a 100Mhz már kb mindegy.
Most tényleg kezdjem el sorolni?
Nah jó, pár dolgot megemlítek, de egyáltalán nem ez a sorrend: internetezés, programozás, photoshop, after effects, játék, film, egyetemre hurcolás - jegyzetelés, 2-3 hetente hosszabb útra hurcolás, olvasás, zenehallgatás, munka, tanulás.Szerk: windowsom van, eredeti (msdnaa licensz).
Ez a cyberport ez milyen oldal? Külföldi gép is szóba jöhetne, csak az áfát arra még rá kell számolni gondolom, így nem biztos, hogy megéri.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
-
Dyingsoul
veterán
válasz Borote #40131 üzenetére
A profilomban látod milyen gép van, azzal dolgozgatok jelenleg. Videók renderelésénél, tömörítésnél és egyéb tömörítéssel/mentéssel kapcsolatos műveletnél bizony jól jön a nagy számítási teljesítmény. PS-ben pl ha sok layerrel és sok effekkel dolgozol, esetleg animációkat készítesz nem csak ramot használ, de a GPU-t is terheli.
A rengeteg alkalmazás, amit használok, az is eléggé leterheli úgy átlagban a gépet. A flash is a CPU erejét használja, sok olyan flash tartalmat látogatok amiket szeretnék zökkenőmentesen futtatni a gépen.Te rendeltél már innen, hogy ezt ilyen szilárdan állítod? Egyébként az is lehetséges alternatíva, ha találok olcsón gépet küldöldről, akkor kicserélném/cseréltetném a billt magyarra plusz pénzből.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Dyingsoul #40132 üzenetére
Ja hát köszönöm szépen a számonkérést Majd ktommy91 válaszol, amennyire én tudom, ő már rendelt innen (EU-n belül elvileg nem kell extra költségeket fizetni, csak szállítást.)
Ja, nem csak Neked (gyenge videokártya), bárkinek aki ennyiért nézne gépet: EliteBook
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Borote #40133 üzenetére
Körülnézegettem ezen az oldalon, nem találtam gépet, amit megérné innen rendelni sajna... Szerintem nem is olcsóbb, mint az itthoni boltok, persze lehet, hogy csak az euro-forint árfolyam miatt, vagy csak egy-két modell olcsóbb valamennyivel, kb 4-5 notit néztem meg de azok nem voltak jobb árban, kb ugyanaz.
-
xyzui
tag
Szaszok! Szerintetek az msi ge620dx vagy y570 jobb választás.
Vagy van már jobb ebben a kategóriában? Kár hogy az y570 nem fhd.
Esetleg tudtok ajánlani 17-es fullhd-s i5 gt555m megbízható
nem megsülős cuccot. Game meg egy kis solidworks futna rajta. -
tm5
tag
Sziasztok,
Erről mi a véleményetek? A gyereknek néznék 200K-ig olyat, amivel játszani is lehet.
USB3 meg gigabites ethernet hiánya miatt nem tűnik a legfrissebb modellnek, de ezek nélkül is élhetőnek tűnik a konfiguráció.
Tudom, hogy van az Y570 is, csak eltököltem és nem vettem meg amig 202k-volt, 200 fölé meg nem szeretnék menni, mert ez is már eléggé emelt összeg.Esetleg még ez, de preferálnám a core i5-öt.
-
Olyasmi
aktív tag
Szerintetek:[link]?
-
AMD Power
titán
Mennyi egy olyan notebook amivel low grafikán már lehet játszani akár új játékokkal is?
Egy ilyennel pl?
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #40147 üzenetére
[GONOSZ]Akkor inkább vedd a Brazos-os Asus-t Ezzel a 40144-el mondjuk megleptél [/GONOSZ]
Toshiba viszont jó lehet Érdemes megnézni azért a Samsunggal együtt mindkettőt.
(#40140) JColee: Programozni i7 kell mekkora az a programméret amúgy, ahol számít, hogy mondjuk nem 10 hanem 7 perc alatt fordítja le?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs