- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
Dzsuditt
tag
válasz T-unit #33900 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ! De még lenne 1 kérdésem. :$
Mintha a 610-nél olyat olvastam volna, hogy LED-es a kijelzője, nem tudom, hogy a Pavilonnál is? Meg ugye a Pavinak a kijelzője is kisebb, nem tudom, ez mennyire szembetűnő.
Amúgy árban a 610 és a Pavi között egy 10es van.[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz Dzsuditt #33901 üzenetére
Tudtommal szinte az összes új 15,6"-os noti LED-es már,szóval erősen valószínű az is az.
Kisebb picit igen,mivel a másik még széllesebb.Ha a 610 még egy 10-essel olcsóbb is akkor én inkább azt választanám,minőségbe ugysincsenek ezen a szinten nagy különbségek,lévén egyik se üzleti gép,attól nagyon messze vannak.üdv.
-
Dzsuditt
tag
válasz T-unit #33902 üzenetére
És a Presario-ról mi a véleményed? Winyóban kb a kettő között van, a vidikártyájához és a procijához nem értek. És kb 5ezerrel olcsóbb, mint a 610, de most ez a legkevesebb, csak a gép legyen jó. Ja meg ez most nagyon csajos lesz, de azért kicsit furcsa, hogy a 610-en nincsenek multimédiás gombok, ami elég zavaró. Nade gondolom túlélhető.
Ja meg külsőre is a 2 között van, elegánsabb, esztétikusabb, mint a 610.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
A notebookstoretól vettem egy ASIS HP 6930p-t elvileg 2év garral.
A gép makulátlan és a garancia 2012 december 17-ig él -
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
válasz Napfénysüti #33906 üzenetére
Ja és 175k-vol P8400-as C2D-val.
Amint fent lesz az XP csinálom -
nagyúr
-
T-unit
őstag
válasz Dzsuditt #33903 üzenetére
Az h nálam compaq részleg nevesebb.Proci jobb 610-esbe,és vga gondolom nem 3d-re kell szóval a 610-esbe is megfelelő integrált van.Multimedia meg kb. nálam a legutolsó tényező lenne,túlélhető bőven. Ha meg túl komor 610-es még lehet bőven csajosítani is kívül/belül matricával: [link] [link]
De ha neked presario tetszik vegyed azt,sokkal biztos nem rosszabb.
fero02 : Akkor egyértelműen Lenovo G550.
spyduck : Nagy vétel,egy gépbemutatót logoutba énse utasítanék vissza róla,ilyen minőségű gépekről már szívesen olvasgat ember. Amúgy most se rossz még mindig 187k-ért P8600-al üzletből.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
Dzsuditt
tag
válasz T-unit #33909 üzenetére
Ok, köszi szépen! De most egy ismerősöm az Acer-t erőlteti, merthogy sokkal megbízhatóbb, meg árban erősebb is.
ACER Aspire 5536
De ez meg olyan bűn ronda. xD
Utolsó véleménykérésem lenne. -
T-unit
őstag
válasz Dzsuditt #33910 üzenetére
VGA-ban erősebb,prociban meg a 610-es a jobb,annyi előnye acernek (ahogy sejtem) kb. azonos áron premium vista-t ad amit elvileg lehet majd jogtiszta win7-re cserélni,ill. +2gb ram és ennyi.Nem rossz,de ha nem is tetszik pláne inkább HP,ráadásul mint márka jobb,tehát szervíz jobb szokott hp-nál lenni,szívesen.
üdv.
-
T-unit
őstag
válasz zoltanz #33912 üzenetére
"Vannak Moder műhelyek is ahol egyedi festést is lehet rájuk varázsolni."
Ja csak azzal együtt ugrik gari is,nem véletlen ajánlgatok matricát,azzal szervízbe se tudnak mit kezdeni és kénytelenek gariztatni.Nem utolsó sorban ezzel is lehet szép munkát végezni+olcsó a skin,bármikor cserélhető könnyen ha épp meguntuk,bár tény egyelőre csak fedlap+ billre láttam ilyet,belül bill körül nincs ilyen matricás megoldás.Ráadásul 15,4" feletti méret is ritka lehet matricából, én nem nagyon láttam,pedig kéne h legyen.
Arra az LCD-re kiváncsi lennék,rá egy link mire is gondolsz,h néz ki?üdv.
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok!
Egy olyan Dell / HP esetleg Asus (vagy bármi ami felső kategóriás márka) gépet szeretnék, ami alkalom adtán játékra is alkalmas, 17'os, és ami talán a legfontosabb: tetszetős és elegáns megjelenése van (munkához kell prezentálni) a dologra úgy 250-350ezrem van.
sok extra baromságra tényleg nincs szükségem. Ami tényleg fontos a külalak, és a megbízhatóság.köszi Gaiwer
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
addikt
Sziasztok!
Na ma beraktam az laptopot(MSI vr630) a táskában,úgy hogy lehajtottam a kijelzőt,ezáltal ki kellett volna kapcsolnia.De nem tette és 1,5 órán keresztül a táskában ment.Kicsit forró volt utána
Holnap még kicserélhetném másik laptopra.Legnagyobb bajom vele,ha gariztatni kell akkor nem kapom vissza és még netezéssel(kis fényerő,win7 minden minimumom ami létezik)1,5 órát bírja
Ami fontos,hogy ne 1,5 óráig bírja,mert az túlzás.Játékra nem fogom használni,hanem inkább komolyabb programokat fogok rajta futtatni(PS stb).Mennyi ramnak van még értelme?MErt ha nem használok komoly programokat,akkor nem rakja be a memóriába a filmet pl és nem kell a HDD-nek forognia
Ezek közül választhatnék:1, Asus X58LE-EX204
* Processzor típus: Intel Dual Core
* Memória: 2GB DDR2 800 MHz SDRAM, max. 4GB
* Merevlemez: 250GB 5400rpm 2.5" 9.5mm SATA
* Kijelző méret, felbontás: 15,6" WXGA HD
* Chipkészlet: Intel® GL960 Express Chipset + ICH8M
* Videovezérlő: Intel® GMA X3100 Gfx (GM965/GL960), FSB 533 Max. Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás: 4400 mAh
* Bővítőhelyek: 5-in-1 kártyaolvasó, SD,MMC,MS,MS-Pro,xD2,
Toshiba laptop Satellite L300-20L* Toshiba Satellite L300-20L notebook Dual-Core T3400 (2.16GHz)
* 2GB 667MHz DDR2 SO-DIMM (2*1GB)
* 15.4" WXGA (1280x800) TFT
* 250GB SATA HDD
* NO OP. 8x DVD+/-RW Dual Layer meghajtó
* Integr. Intel© GMA 4500vagy
T1600 cpu és 160 GB
Vagy
T4200 cpu és 250 GB
vagy
T3200 és 160 GB HDD
vagy
T3400 CPU 4 GB RAM és 250 GB
3, ACER - AS5715Z-4A2G16MI
Intel Dual Core T2390, 1.86GHz, 2GB, 15,4, 160GB SATA, Intel GMA X3100
4, Asus K50IJ-SX036L
* Intel® Celeron® Dual Core™ T3000 1.8GHz processzor
* 2GB 800MHz DDR2 típusú memória
* 250GB kapacitású SATA merevlemez
* Intel® GMA X4500M / 256MB videóvezérlő
* 15.6" HD LED WXGA Color Shine kijelző5, Hewlett Packard Compaq 615 NX558EA Notebook Hewlett Packard
N034-02103Hewlett Packard
Compaq 615 NX558EA Notebook* AMD QL-64, 2,1GHz 1MB Cache
* 1GB DDR2 800MHz
* 160 GB
* DVD +/- RW
* ATI Mobility Radeon HD 32006, ACER AS5738Z-423G25MN
T4200
250 GB
1 + 2 GB DDR2-667
Intel X4500Igazából a ACER AS5738Z-423G25MN(csak tölcsér alakú a gombjai); Asus K50IJ-SX036L,Asus X58LE-EX204 között gondolkodom ilyen sorrendben is.
Aki tud segíteni annak előre is köszönöm
-
Csabee.
nagyúr
válasz grabber #33921 üzenetére
mind közül elvileg ennek a 2-nek legerősebb a vga-ja ACER AS5738Z-423G25MN
meg a Toshiba-nak!Tulajdonképp a Toshiba design-ja ha tetszik akkor azt vedd meg ! Ha nem akkor marad az Acer!
de most csak csere készüléket választanál? mer akkor sztem mindegy..
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
wwhy
veterán
válasz grabber #33921 üzenetére
Nincs egy Dell/Lenovo/IBM ami megfelelne? az acer ha meghibásodik kb. 1 hó a szervize (Csehországba viszik); a Tosi-t itthon, de mivel nincs márkaszervize, a garis ügyintézés elég macerás. Ha hosszú akksiidőt akarsz, akkor legalább 50-55 Wh-ás kell. (56 Wh kb. 2,5-3,5h nekem a Dellben wifivel, Word, FF) A shine kijelzők csillognak mint a fene, a szemed fogja bánni
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
Az Asus szervizről meg itt (is) olvashatsz
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
addikt
Nem tudom,most mit csináltam,de 1 óra 20 perce megy a film és van még hátra 40 perv az akksiból a ein7 szerint.
T-unit: A Toshiba nem jött be.
wwhy: Csak ezek kaphatók a boltban,azért ilyen a lista.Acer,meg állítólag
"Tapasztalat az Acer szervizzel (merevlemezcsere, billentyűzetcserét is megpendítettem, de nem pipáltam be a szervizkérelmi űrlapon, örültem, hogy egyáltalán ment)2009-08-28 (15:30 körül): Ekkor adtam át a gépet a futárnak.
2009-09-01 (14:35 körül): Most jött e-mail, hogy megkapták a gépemet Brno-ban.
2009-09-03 (15:10 körül):
"Az Ön készülékének, esetazonosító [...], termék - LXTPU0C002825056532000: TM5530G-702G25MI LINPUSTEU2 82MEXTHM256C, javítása befejezodött és a UPS futárszolgálat fogja Önnek visszaszállítaniKézbesítés eloreláthatóan 2 munkanapon belül"
2009-09-08: Tervezett kiszállítás
2009-09-07: 1 nappal korábban jött, merevlemez cserélve egy Western Digital-ra (WD2500BEVS), BIOS frissítve, pedig nem is kértem, és valamit csináltak a billentyűzetemmel is, de nem cserélték ki, mert a Z gomb mozog, bár kicsit stabilabb (meg az egész annak tűnik).A részemről 10/10-es az Acer szervize. Ja, a UPS is! "
Csabee.: Ha lehetne ezt elcserélném másikra,mert hamar lemerült,de mint írtam most jobban bírja.Pedig már töltöttem párszor fullra.CPU max 55% terhelést állítottam még be,talán emiatt bírja.
-
Alwares
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem egy korrekt ár/érték arányú Asus laptopot [link]. A specifikációja igenjónak tűnik, árban se drága a tudásához képest, de kicsit elbizonytalanodtam mikor megnézem a hivatalos honlapot.
A gép egy nemtommilyen SiS 671DX + 968 chipsetre épül, amitől én tartanék, mert mintha hallottam volna már róla (nem jó dolgokat).
Érdekelne azok véleménye akik közelebb kapcsolatba is kerültek már ezzel a géppel, vagy ha nem jó vétel, akkor egy hasonló kaliberű laptop érdekelne, ugyanebben az árszegmensben. -
veterán
Nem fogja a szeme bánni, sokkal szebb képe van egy brightview kijelzőnek, mint a mattnak.
Múlt héten volt alkalmam összehasonlítani, egy EliteBook 8730w matt, és a Pavilionok bright kijelzőjét. Ég és föld a képminőség a bright-os javára. Igaz, a 8730w ragyogó napfényben is látható volt, amikor pont rá sütött a nap hátulról. Aki így használja a notebookját, az vegyen mattot, aki meg szobában vagy irodában, az jobban jár egy fényes kijelzővel.
Egyébként a bright nem csillog, legfeljebb tükröződik, amit egy kis használat után nem isveszel észre. Kikapcsolt állapotban tükröződik a legjobban, de ha kép is van rajta, már nem. Én azóta használok bright-os gépeket, amióta megjelentek a HP-nál (Pavilion zd7000-esben volt nekem először), és már az asztali 20,1-es TFT-m is brightos, sőt a fiam LCD TV-je is a gyerekszobában. Ez a csillogás-őrület egy nagy előítélet csupán.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Glave
csendes tag
Vélemény erről a Dell-ről? Leginkább az akku idő az amitől tartok egy kicsit.
Glave
-
Kbali
nagyúr
válasz SeniorTilla #33932 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. Nem sötét szobában, esetleg ablaknak háttal, ne adj isten szabadban elég nagy fényerőt kell nyújtania a tükrös kijelzőnek, hogy jól olvasható legyen.
Az üzleti kategóriában 90%-ban alapban matt kijelzősek a gépek, vajh miért? -
T-unit
őstag
válasz Alwares #33931 üzenetére
Sis miatt azonnal felejtős!Kb. olyan egy laptopba az a szutyok mintha egy kocsiba nyomnánk a gázt+ közbe kézifék,mert nagyon visszavehet teljesítményből.Helyette Toshiba ha fontos hd4570.Sajnos kis méretű -normális minőségű- noti hd4570-el csak U500 -ból lesz amire már érdemes is lehet gyűjteni/költeni.
Glave : Legalább dell,szóval annyira nem rossz vétel 3év gari miatt,felszereltsége is átlagos.
B]SeniorTilla[/B] : "aki meg szobában vagy irodában, az jobban jár egy fényes kijelzővel."
Ha le van húzva a roló,vagy sötét a szoba,ugyanis az én déli fekvésű szobámba olyan idegesítő a fényes kijelző mint a huzat,ha használni is akarom rendesen notit,komolyan be kell sötétítenem szobát.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
veterán
Amikor még nem volt brightview, akkor mindegyik matt volt. Ez egy olyan technológia, amivel a képminőséget és a látványt javítják. A szabad téri láthatósága a matt kijelzőnek jobb, de belső térben szerintem a fényesek sokkal jobbak.
ui: javítottam az előző hsz-t, olvasd el még 1x
Még annyit, hogy az üzleti kategóriában alapból 2GB RAM-mal adnak olyan gépeket, mint a 8730w. Ezzel szemben a Pavikat 3-4 GB-tal adják. Tudom, hogy nem pénz felbővíteni, de ha gyári HP ramot veszel az Elitebookba, az nem 3 forint lesz.
Ez üzletpolitika kérdése szerintem, nem a minőségé.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
T-unit
őstag
válasz SeniorTilla #33936 üzenetére
Kemény + 16k-val drágább a 4gb ramos verzió. Sztem akinek van kb. 300k-ja notira,nagyon nem ezen fog múlni a dolog.2gb-al asis meg 300k.Egy 2gb-os akármilyen belevaló ddr2 modul meg 7-8k jelenleg. Új,3év garisakról sztem nagyon kár is beszélni,drága.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
addikt
válasz Csabee. #33930 üzenetére
Nem rossz ötlet,mert erre hitel van és 0 % thm-es.Mivel az enyém eladhatom és utána már bármilyen laptopot vehetek és nem muszáj a boltból megvennem.
Miért kéne erősebb proci?Az talán jobban merítené még az akkut.
Most akksiról netezek,ha nem bírja tovább 1,5 óránál akkor csere lesz,szerintem. -
Glave
csendes tag
válasz T-unit #33935 üzenetére
Ez a Dell és az itt sokat emlegetett Asus-ok (k50ab/ij) között gondolkodom, de Asus-t már inkább dedikált VGA-val vennék akkor.
Kb. mekkora a differencia egy intel 4500MHD és egy ATI 4570 energiaigénye között? A dedikált VGA-k kihasználatlanul is több áramot igényelnek vagy csak ha meghajtod őket esetleg egy kis játékkal?Glave
-
Alwares
aktív tag
válasz T-unit #33935 üzenetére
Akkor szerintem Toshiba L500-ast fogok venni. Elég jónak tűnik, és ahogy nézem iponon is a jobb procival adják el, kár hogy az oprendszert kispórolták belőle.
A gyártótól viszont egész kedvező áron hozzá lehet jutni. Ha bevállalnám a külföldről rendelést akkor lehet inkább U500-ast vennék, de most inkább a biztonságos garancia és a magyar bill mellett döntök -
legenda
a dedikált 4570 vga alapon járatva is több energiát igényel, mint az integrált 4500, de; az asus k50ab esetében nincs ilyen probléma, mivel abban 3200 integrált és 4570 dedikált vga is van, és amennyiben vista vagy win 7 alatt, xpress mód van beállítva a bios adott beállításában, és a megfelelő illesztő telepítve van, úgy amikor nincs jelentős igénybevétel vga szempontjából, akkor csak az integrált 3200 dolgozik, és csak akkor lép a színre a dedikált 4570, amikor a rendszer úgy dönt, hogy szükség van rá! akkumulátoros üzemidő szempontjából kifizetődő a dolog! viszont xp felejtős, nem kezeli (rendesen) az xpress módot!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
wwhy
veterán
ehh, erre mit mondjak? naponta vagyok csillogó asusok es acerek előtt, szobában, és ha az ablaknak háttal vagyok azaz ráesik a fény (nem a nap süti!!) legszívesebben otthagynám az egészet
szerk: és lásd (#33935).
[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz Alwares #33940 üzenetére
Nem sprólták ki, kb. 170k-ba ennyi fért bele. Azért csak nézzük már azt h ebbe T6500 cpu+ rendes gddr3-as hd4570 van,és csak toshiba nem acer,asus.
kali : Nem is tudtam vista/win7 alatt már a hd4570 is összedolgozik hd3200-al,akkor ez valami más lehet mint hybrid CF ahol max. hd3470-el tudod üzemeltetni a dolgot.HD4200 alatt amúgy van valami hasonló gazdaságos üzemmód,újabb vga-kal nemtudod?üdv.
-
veterán
-
sanyi0629
csendes tag
Sziasztok!
LAptopot szeretnék 200 bruttó körül, főleg munkára, zene, meg HDMI-n keresztül tvre kivezetve filmnézésre, esetleg kis játék, néha AutoCad. Kb. napi 14 óra használattal.
Auchanban láttam 200ért akcióban HP PAvillion DV6 1120EH laptopt 2GHz dualcoros procival.
Megéri megveni? Jó vételnek tűnik ez a típus? Elég a dual coreos proci Core 2 Dou helyett? Előző HP-m nagyon melegedett.Köszi előre is a válaszokat!
Üdv:
Sanyi -
T-unit
őstag
válasz Alwares #33945 üzenetére
Pont annyit bír igen tapasztalatok alapján kb.Ajánlom fényerőt minimumra és akkor max. 3órát is mehetnek ezek kb.
sanyi0629 : Sztem azt inkább felejsd el ha annyi, és 1 sokkal minőségibb hp_elitebook_8530w.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
adm
őstag
mondtad, hogy gyakorlati ember vagy, de megosztanád velünk, hogy te milyen jellegű munkát végzel a notebookon?
elhisszük, hogy a fórumozgatás, emailezés, böngészés meg ilyen-olyan játékok közben megszokható, hogy látod magad, és a szobát mögötted (már 16-17" is tekintélyes tükör), de egész nap cad, 3d, video és/vagy képszerkesztő programok előtt ülve rövid ideig is zavaró mindez.
(#33936) SeniorTilla
a 1-2-3 tükröződő fólia elhelyezése a panel előtt milyen technológia?
ez egy üzleti megoldás, pár centért többet emel látszólag a fényerőn, mint más megoldások több tíz dollárért és nagy fogyasztás többlettel. eközben az értelmezhetőségen és használhatóságon sokat ront.
talán nem véletlen, hogy a valamire való asztali monitorok és a tv-k kijelzője matt?(#33944) SeniorTilla
egyszerű, akinek számít, hogy - a lehetőségek szerint - azt lássa, amit rajzol, szerkeszt, modellez, vág, módosít az mattot vesz.[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem:
1. az otthoni gép mellé, kiegészítő, második munkagépnek keresek egy notit, főleg web programozás, adatbázis, stb., tehát nem kell egy bikaerős vga-s cucc, a hordozhatóság már jobban számít, stb...
2. vállalkozóként, számlára menne, ismertek-e olyan kereskedést ahol "rugalmas" a számlaadás, tehát pl. 2-3db-ban lenne kiszámlázva (ha igen magánban kérek infót)
Milyen típust javasoltok, ár/megbízhatóság szerint, és már természetesen a win7 upgr. lehetőségével?
- Alex -
[ Szerkesztve ]
-
kozmi55
tag
Újra itt vagyok... http://www.nakup.sk/index.php?page=6&itm=62236 ... kb. 140 ezer forint átszámítva... főleg arra lennék kiváncsi, hogy ez az athlon 64 dualcore mennyivel gyengébb egy core 2 duo-tól
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest