- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- E-book olvasók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
T-unit
őstag
válasz kaik21 #34095 üzenetére
Inkább mondj egy max keretet,link/ár nélkül sokra megyünk...
Laslow : Kissé nagyok igények így h 3év garival legyen max 115k,részletre,ráadásul renew se jó...különben is ahogy látom csak asztalra kell a gép,oda meg tökéletes egy olcsóbb microATX gép is,15,6"-os tft-vel gyak alig foglal több helyet 15,6"-os notinál.
Reszi : Lenovo
zoltanz : Jónak néz ki,mondjuk szerencséje h 13,3"-ba ritka üzleti hp/thinkpad/dell ennyiből.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
zoleee001
csendes tag
Helló Mindenki!!!
Laptop vásárlás előtt állok nem tudom, hogy milyent vegyek? Játék és egyéb célokra! Baráti áron olyan 140000ft körül.
Köszi segítséget!!
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Hi!
Annyira össze vagyok zavarva. Van itt Culv, Solo, C2D, Turion, Athlon etc....
Max 250.000Ft-ért szeretnék notit vásárolni. A fő szempont, hogy 13-14 col legyen, akksija 5-6 órát bírjon, videók-zenék konvertálásánál, tömörítésénél ne akadozzon, hd filmeket zökkenőmentesen játsza le, néha egy kis játékra is szorulna.
Teljesítményben nagy a szakadék az új takarékos intel procik és c2d és társaikkal szemben?
Csak mert nekem böki a szemem a 1.4ghz solo a pl. 2.0 ghz prockóval szemben.
Valakinek nincs valamilyen összefoglaló táblázata?
Acer Timeline3810T és a Dell studio 14z amire azt mondom, hogy jófélThx előre is!
-
T-unit
őstag
válasz kaik21 #34102 üzenetére
Így mindjárt más,magyarán úgyis fogalmazhatunk nyugodtan h minél erősebb használt vga-s noti kell max 90ből. Pl. acer , bár látom neked is feltűnt,szóval ennyiből ilyet kapsz.
(#34106) zoleee001 : Asus
(#34107) Sunyi Sanyi : T400. Vagy ha kell bele jobb vga 6930p +2gb ram mondjuk,bár ha nagy akksiidő kell mindenképp T400.üdv.
-
veterán
OK, felajánlottam, tartom a szavam. Bár kicsit rosszul esik, hogy nem hiszed el. Nem ismersz, nem szoktam linkelni és mellébeszélni.
A rózsaszínen ne akadj ki, már nem tudom, melyik gépben láttam. Lehet, hogy csak festés volt. Általában szürke, a csavaranyák körül van más színe, gondolom itt edzik vagy másképp ötvözik a nagyobb igénybevétel miatt.
Szeretném, ha eloszlana néhány tévhit a HP Pavilion gépekről. Én elég régóta ismerem őket, sokszáz gép átment a kezeim között, talán ezer is. Javítottam is őket, legutóbb egy dv5-öst, aminek a VGA és hűtőtönk közötti részt kellet újrazsírozni, mert túlmelegedett a VGA.
A gépek alaplapja egy magnézium vázon van, ez a váz tartja a többi részt is. Persze van műanyag is benne, de csak a műanyag magában nem adna ilyen tartást.
És akkor lássuk a képeket. Nem szedtem szét a gépeket, ezt azért ne várja el senki. Ha bárki kíváncsi rá, a DVD-t kivéve látszik a magnézium keret egy része, ezeket fényképeztem le. Remélem ennyi elég.
Remélem meggyőztelek...
ui: nem reklámozom őket fémvázzal, nézz meg egy hirdetésemet. A HP mit csinál... hmmm... kicsi piac vagyunk mi itt nekik, nem is forgalmazzák a Pavik 95%-át. Nem hiszem, hogy nagy ügyet csináltak a bevezetésükkel kishazánkban.
[ Módosította: zsoltee10 ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
nagyúr
válasz SeniorTilla #34110 üzenetére
Lehet hogy a full ALU Macek jól néznek ki de a sima műanyagok nekem olyan gagyinak tűnnek.
Més que un club!
-
adm
őstag
válasz SeniorTilla #34109 üzenetére
ezek alapján elfogadom, tényleg magnézium váznak tűnik. és nem csak a zsanérnál erősítésként, hanem a teljes notiban.
ami azért fura, mert a kb 1 éve tapogatott dv7-es (rózsaszín) váza határozottan műanyagnak látszott, hasonlóan ahhoz, mint amit linkeltem.különösen érthetetlen, hogy miért nem reklámozza a hp és miért nincs szó róla egy tesztben sem.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
veterán
válasz Napfénysüti #34111 üzenetére
főleg azok a buzis fehérek
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
paramedic
aktív tag
Azokat a Vista kulcsokat is biztosan mindenki tudomására akartad hozni?
-
őstag
Sziasztok!
Továbbra is egyetemista barátnőm számára keresünk átlagos felhasználóként, egy kisméretű, könnyű, viszonylag hosszú üzemidejű, de mégis megbízható notit. 150k nagyjából rá a keret, először az asis-es 6930p-t célztuk meg, de sajnos ennyit már nem tudunk elkülöníteni erre a célra. Számtalan jelölt közül kettő maradt:
Sajnos nem találtam összehasonlító tesztet róluk. A két év garancia a Lenovo mellett szól. Az Acer mellett pedig az erősebb, proci, jóval hosszabb üzemidő, normális magyar kiosztású billentyűzet.
Szerintetek melyiket érdemes választani?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
Jóval hosszabb mint jelent,mért lenovo-ba mekkora akksi van h annyival kevesebbet bír?Amúgy minden attól függ barátnődnek mi a fontos,mit tud kihasználni...ha nincs 9óráig gyakran töltő közelbe akkor nyílván acer,amúgymeg ha nem lényeg ekkora üzemidő 2év gari miatt lenovo.
üdv.
-
veterán
válasz paramedic #34114 üzenetére
Nem ez volt a célom.
Akinek ez okoz kielégülést, annak hajrá. Legális úgysem lesz. Ha visszaélnek vele, az MS ügyfszolg 5 perces ügyintézés után törli az aktiválásukat, volt már ilyen.
Ennyi erővel be lehet menni a Markecba, a Médiába, és ott leírni a gépek aljáról a kódokat.
Én bízok a fórumtársakban, hogy nem süllyednek idáig, hogy ezeket a kulcsokat használják. Nincs is értelme, mert ettől nem lesz legális a windows, amit velük aktiválnak.
-
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #34118 üzenetére
Másrészről meg a aki használt win7-et eszébe se jut felrakni azt a szutyvadékot......
-
veterán
válasz spyduck #34120 üzenetére
Ez így van. Viszont a most megvásárolt Vista-hoz jár az upgrade jog a majdani 7-esre, és így jogtiszta lesz.
Módosítom a képeket, hogy ne látszódjon a kód, és így mindenki nyugodt lesz.
-
T-unit
őstag
-
veterán
-
őstag
válasz SeniorTilla #34125 üzenetére
thx
-
BobMaster
senior tag
válasz SeniorTilla #34122 üzenetére
Nem mindegyikhez jár upgrade jog, se OEM, se noti esetén.
[ Szerkesztve ]
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
veterán
-
Minstrel
senior tag
100.000 alatt lehet kapni új notebook-ot aminek 15-ösnél nagyobb a kijelzője? Netre kell csak, semmi játék meg ilyesmi.
-
gtamate2
veterán
Sziasztok!
nekem is egy laptop kellene 130k-ig.
Néztem énis már párat
HP 615
HP 615 2.
Acer Extensa
Acer Aspiremég azt szeretném megkérdezni hogy milyen telljesítméynbeli különbségek vannak a x4500,hd3200,hd,és a hd4570 között? Játékra is használnám de sajnos nemnagyon értek a laptop vga-khoz. előre is köszönöm
*Sn0w
-
legenda
válasz gtamate2 #34137 üzenetére
noti függvénye, nem csak a vga fogyasztása mérvadó, sokat számít az is, hogy milyen akkumulátor van az adott notiban, milyen proci, milyen chipset...stb, és persze a beállítások is számítanak; fényerő...stb!
ha a videókarit kivéve minden más ~ azonos (lenne), akkor hozzávetőlegesen úgy + 30 perc az integrált vga javára! de ez tényleg nagyon noti/széria függő![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
Többen jeleztétek, hogy nem ajánlatos a win COA kódot így nyilvánosan kitenni. Ezért megkértem zsoltee10 moderátort, hogy távolítsa el a két képet, amiken rajta voltak.
Itt vannak a képek a kódok nélkül:
-
3aTi3
tag
sziasztok!
én is mostanában vennék laptopot; igazából tudom h ez olyan dolog, amit nekem kell eldönteni a saját igényeim alapján, de olyan segítőkész emberek vannak itt, hogy bátorkodtam írni
a keret 200e. ami nagyon megtetszett, az az acer 3810, és innentől rá is álltam a 13,3-as, vékony, viszonylag hosszú üzemidejű, könnyen hordozható modellekre. nem játékra kell, tehát videokari nem fontos, igazából a proci sem annyira, de örülnék ha kétmagos lenne.
végülis 14"-ig belefér, így az ezen a fúrumon ajánlott hp renew gépek is szóbajöhetnek.
tehát a kérdés: a minőség miatt inkább vegyek hp elitebook 6930-at, esetleg lenovo t400-at (apropó, ebben van rollcage?), vagy maradjak a szép kis vékony acernél?
kösziii,
attila
én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
-
veterán
HP Pavilion dv2-est láttál már?
Szerintem a HP nagyon eltalálta ezt a gépet.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Én is elértem azt a pillantatott amikor az asztali gépet akarom lecserélni egy izmosabb notira most is van egy ilyen most ez lenne a tartalék gép.Mellé akarok egy 15 vagy 14 kijelző méretűt,amelynek a felbontása 1440×900,a proci inteles legyen és nvidia dedikált videó kártya legyen benne a legfontosabb dokkolóval is lehessen használni.Így 3 gyártóra szűkítettem le a keresést lenovó,dell és hp-ra.A keret rá 350 ezer de semmiképen nem több még a akkor sem ha garit kell hozzá vásárolni,ami min.3 év legyen.Köszi előre is a választ. -
BobMaster
senior tag
-
adm
őstag
válasz qwertly #34144 üzenetére
bár ennyiért már tisztességes notit lehet venni, az intel+nvidia feltétel nem biztos, hogy teljesül ennyiért. ebben a kategóriában (felső (közép) üzleti - mobil munkaállomás) nvidia gpu csak quadro-ként érhető el és újonnan ehhez az összeghez még hozzátesz 100-150k-t.
thinkpadeknél T400/T500/W500 kiesik, csak a W700ban van quadro.
hp-nál 6930p, 8530p kiesik, 8530w fx770-tel újonnan 450k-tól, renew nem elérhető , asis 265k
dell-nél latitude nem túl izmos nvs 160m-mel E6400 (14") és E6500 (15") 300k-600k forrástól függően, precision-okat szinte keresni sem érdemes.ha mindenképp ragaszkodsz ehhez a felálláshoz, közepesnél nagyobb szerencsével találhatsz használt vagy beragadt készletről thinkpad T61p-t, 8510w-t, esetleg renew hp 8510w-t.
ha mégis megfelel az intel+ati párosítás, a T400 320k, T500 330k integrált+dedikált vga-val nagyon jó kompromisszum lehet, a renew 8530p 275-315k. aminek hatalmas előnye, hogy harmad-féláron kapsz profi kiegészítőket, pl: akksit, dokkolót, vagy akár office-t.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat megfogom nézni .A felbontás nem jó ha 1440×900 fölött van mert az már nagyon megerőlteti a szemem .
[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
Játékra és egyébre kellene egy laptop. A következő csoda lett kinézve: [link]
A mai játékokból 1-2 de inkább 2007-ig bezárólag kéne tudnia vinni őket (nem fullon mindent)A kérdésem az hogy szerintetek mit bír ez a gép ?
Processzor: AMD Athlon 64 X2 QL-64 (2,1 GHz, 1 MB)
Memória: 1 x 2 GB DDR2-667
Chip-készlet: n.a.
Grafikus vezérlő: ATI Radeon HD4570 512 MB
Kijelző: 15,6" WXGA (1366 x 768)
Hard Disk: 250 GB, 5400 RPM, SATA
Optikai meghajtó: DVD-RW Super Multi
Modem: nem
Hálózati kártya: Lan 10/100/1000, WLAN 802.11 b/g/n
Kártyaolvasó: 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)
Csatlakozások: 1db ExpressCard/54, 1db fejhallgató, 1db VGA, 1db HDMI, 1db LAN, 1db mikrofon, 1db vonalbemenet, 4db USB 2.0
Webkamera: 0,3 megapixel
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest