Aktív témák
-
Lator
tag
cqr!
Én dolgoztam nagykerben egy időben és ráadásul garanciáztam is! HIdd el, hogy sok esetben a 3 év garancia amit a gyártó vállal mire hozzád ér már csak 1 év bolti garancia!
1 évet lecsíp a nagyker 1évet pedig a kisker!
Miért?
Azért mert ha ő (nagyker) megveszi és te tőle 2 héttel később veszed meg majd visszaviszed a garancia utolsó napján mire kiszállítják már régen lejárt a garancia és a költségek a kereskedőt terhelik!
Van olyan gyártó ahol ez nem gond, mert simán átveszik ennek ellenére, de sajnos van ahol egyáltalán nem!
Ezért egy bevett szokás ez nállunk... SAJNOS!Már leszoktam arról, hogy olyanokkal vitázzam akiknek nem adok a véleményére!
-
veterán
A HP-nál erre van a +2 hónap gyári gari. Ennyi idő van a kereskedelmi csatornának az értékesítésre. Nekem fogadtak már el garit Pavilion dv-2000 notebookra 2 év 1 hónapos korában (a végfelhasználó vételétől számítva).
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
cqr
aktív tag
Értelek, de nem egészen ezekeről az esetekről írtam.
A hp vagy lenovo által legyártott 8530w-re vagy t500-ra van bizonyos idejű garancia, ami kizárólag a géphez kötődik, és amelyet a warranty lookup-okban megnézhetsz. Ezt sem nagyker sem kisker nem változtathatja meg hivatalosan (afaik). Tehát akármit mondjon is a kisker, ha te megnézed a lookupban és a gépre 3 év garancia van akkor hivatalos hp szervizek addig kötelesek garanciálisan javítani. DE a hp által szervezett néhány program keretében (asis/renew) változtathatja a garancia időtartamát mielőtt a gépet újra forgalomba bocsátaná, és lehet hogy ezeket a változtatásokat nem frissíti megfelelő rendszerekben.
Azt nem tudom 100% hivatalos forrásból hogy változtatja-e, de a notebookstore szándékosan nem hinném hogy kiszúrna magával és titkolná a 3év hp gart, amellett hogy valószínűleg ők tisztában vannak a "helyzettel".[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Azt nem tudom 100% hivatalos forrásból hogy változtatja-e, de a notebookstore szándékosan nem hinném hogy kiszúrna magával és titkolná a 3év hp gart, amellett hogy valószínűleg ők tisztában vannak a "helyzettel".
Elárulom neked, h én világosítottam fel pár dologról őket. Beszélgettem velük és mondták, h ők is nemrég jöttek rá, h a renew gépek-re több a garancia.
-
Wucky
senior tag
Hát igen. de 1 éves használt notiért nem adok 210k-t. Legyen az akármilyen jó. A 8530 p/w nem is találok hogy megnézzem milyen. De most mondom hogy csak numpados billes jöhet számításba. Pár Lenovot én is néztem, de mindegyiken hiányzott a numpad ami elérhető a számomra.
Na megtaláltam de 379 k a 8530p/w. Mint már írtam ennyi nincs. Amúgy jó lenne de mivel dupla annyi mint amennyit rászánok kilőve.
[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
nagyúr
-
cqr
aktív tag
válasz Napfénysüti #34257 üzenetére
Meglehet hogy van ilyen módszer is, talán mark a lenovo fórumokon írta, hogy általában (bizonyos értékesítési módoknál) beleszámítják a várható időtartamot a termék értékesítése és legyártása között. Ettől függetlenül lehet hogy úgy van mint írod.
#34255:
én világosítottam fel pár dologról őket.
Ha ez a pár dolog a hp renew programjával kapcsoltban volt akkor az szomorú.
Beszélgettem velük és mondták, h ők is nemrég jöttek rá, h a renew gépek-re több a garancia.
Ja,úgy látszik hivatalosan annyi mint az újra, de mi van az asis-al..
Egy idézet:
The distinction between remanufactured and refurbished equipment is not always obvious. HP Renew products are remanufactured to be the equivalent of new and carry the same warranty and service options as new products.Ez alapján úgy tűnhet, hogy az asis és a renew között a garancia a "különbségek" között van..
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
szerintetek ez az ár nem elírás?
thinkpad r61Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kbali
nagyúr
Nekünk, mint vásárlóknak tökmindegy, hogy mit csinál a kisker/nagyker. Ha 3 év garancia van rá és te vagy az első vásárló, akkor a vásárlástól számít a 3 év, soha nem attól az időponttól, mint amikor a nagyker megkapta a gyártótól/disztribútortól, mindegy, hogy 1 napot vagy 1 évet állt a polcon. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #34262 üzenetére
asszem inkább kicsit gyűjtök a pénzemhez és inkább egy újabb minőségi kategóriás gépet nézek magamnak
spyduck leírása szerint ez is bele tartozik a minőségien összerakott gépek közé és nem sokkal kerül többe mint amennyit rá szeretnék áldozni de mégiscsak "új" és korszerűbb is
hp 6510bFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
törölt tag
"A hp vagy lenovo által legyártott 8530w-re vagy t500-ra van bizonyos idejű garancia, ami kizárólag a géphez kötődik, és amelyet a warranty lookup-okban megnézhetsz. Ezt sem nagyker sem kisker nem változtathatja meg hivatalosan (afaik). Tehát akármit mondjon is a kisker, ha te megnézed a lookupban és a gépre 3 év garancia van akkor hivatalos hp szervizek addig kötelesek garanciálisan javítani."
Pontosan! A DELL-nél is ez van. És nagyon sok helyen nincsenek tisztában ezzel! Mondanak mindenféle gari időt. Egy multinál pl. egyik áruházában egy évet mondanak a "hozzáértő" eladók, másik áruházában 2 évet, holott garancia ellenőrzésnél a neten 3 év van a termékre...
-
adm
őstag
válasz spyduck #34248 üzenetére
renew notim van nekem is, így tudom hogyan működik, de a "tiedre" MA 1 nap híján 3 év 3 hónap garancia van (ez csak nekem tűnt fel?). napokkal/hetekkel ezelőtt vetted, amit még régebben adott el a renew/asis disztribútor, így akkor még több volt a garancia?
régebben is nézettel asis garanciát, de ha jól emlékszem hiába volt benne a rendszerben, alkatrészt nem engedett hozzá rendelni. ez is megváltozott?
16core - 32thread - 64gb
-
-
Kbali
nagyúr
válasz #82903040 #34268 üzenetére
Ezt melyik vonatkozó törvényből nézted? Ha egy árucikkre ki van írva, hogy 3 év garancia van rá, akkor nekem, mint vásárlónak makkmindegy, hogy a kereskedő és a gyártó között milyen megállapodás van. Ha nem hiszed, kérdezz meg egy fogyasztóvédőt.
A gyártó/forgalmazó a törvényben meghatározott garanciális időtartamon túl is vállalHAT/adHAT garanciát, annál kevesebbet nem és ha úgy hirdet egy terméket, akkor annyi garanciát is kell rá vállalnia. -
cqr
aktív tag
Kiskertől vásárolva az esetek nagy többségében (ha csak nem mindig) így van, a garancia kezdeti időpontja a vásárlás pillanata. De nagyon sok más lehetőség van, ahol nem feltétlenül így történik.
Szerk.: Nocsak, már boltból vásárolva sem feltétlenül így történne ? Lenovo alkalmazott mondta hogy ráhagynak a garanciára, valóban ilyen értékesítési idő miatt. De nekem úgy rémlett, hogy boltban vásárolva a garancia idő kezdetét, és így a végét a vásárlás időpontja szabja meg.
#34262: Nem elírás. : P
[ Szerkesztve ]
-
evil's boy
csendes tag
Hello , azt szeretnem megkerdezni hogy valaki tudna e nekem tanacsot adni hogy az asus K szerias notik kozul erdemesebb e egy intel procival kombinalt g102m mel szerelt modellert 40 ropival tobbet kiadni mint egy amd turion x2 rm74 el szerlet ati hd 4570 es gépért ?
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz evil's boy #34273 üzenetére
Attól függ mire kell...
-
adm
őstag
válasz spyduck #34269 üzenetére
szóval 2008 novemberi a gép. vásárláskor vettek hozzá egy 4 éves onsite (helyszíni) garanciát, így lehet még most is 3 év 3 hónap rajta.
ez így megfelel annak, amit tippeltem az asisról. ha aktuális kipróbálhatnád a helyszíni garanciát a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
loki22
tag
Sziasztok!
250k bruttó keretből szeretnék notebookot venni(NEM HASZNÁLTAT NEM APROHIRDETÉSEST).
Olyat szeretnék ami 13,3 és 15,4 között van tehát mobilitás fontos lenne +a teljesítmény.Elvileg végignéztem az öszes terméket ami most kapható az országban de azért jo lenne a véleményetek segítségetek.Garanciakiterjesztést mindenképp vennék úgyhogy bármilyen márka jöhet.Minden márkáról beleértve dell lenovo hallotam már annyi rosszat mint az msi,acerről tehát mind1 a márka.
A mostani p4es asztali gépemet váltaná ki(1400 pont 3dmarkban)
Amiket nézegettem: toshiba u500 ami jó lenne csak az aksi ideje gyatra
-msi gx623 ez elég szimpatikus eddig 2 msi van a háztartásban 2-3 éve és semmi bajuk nem volt.,de erről a termékről ha valakinek van írhatna vmit
-fsc sa 3650es külső 3870essel 4év garival.
Kb ezek vannak amik árban szinte megegyeznek,de örülnék ha segítenétek.
Köszönöm! -
Wucky
senior tag
válasz spyduck #34258 üzenetére
Most írom le utoljára hogy 200-210k van rá!
Ami kell hogy legyen:
Min 15.4-es kijelző,4GB Ram,Wifi,Bluetooth,Num Pad,min 2.16 Ghz Proci,és valami jó-videó-kari,mert néha játszani is szeretnék.Ti itt csak 2 végletben gondolkodtok. Vagy 140-160 között,vagy 300 felett. Már a 225Kis sok. Akkor nem lesz mobil net ha ennyiért veszem. Az pedig muszáj,mert hűséget sem akarok ssehová.
[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
nagyúr
-
Wucky
senior tag
válasz Napfénysüti #34283 üzenetére
A baj csak az hogy jövőhónap közepéig meg kell vennem,és addigra jön össze a lóvé.Bár kaptam már néhány nagyszerű ajánlatot.
-
adm
őstag
numpados klasszikus üzleti / mobil munkaállomás nincs (vagy nagyon ritka) 15,4"-ben.
a következő lehetőségeid vannak:
- veszel hozzá egy usb-s numpadot 5-10k-ért
- 17"-os üzleti notit / mobil munkaállomást veszel
- 16" konzumert veszelettől eltérően ajánlottam én egy thinkpad T61p mobil munkaállomást. egy éve 500k fölött volt, a thinkpad-ek előző zászlóshajója.
illetve spyduck ajánlott egy asis 8530w mobil munkaállomást. valamilyen formában javított, de gyári új hp alkatrészekkel, van rá esély hogy teljes értékű hp garanciával szintén fél/harmad áron.alapjában véve mindkét gépre megélhetést, egy vállalkozást lehet bízni. kategóriákkal jobbak, mint amit ennyiért újonnan kapsz.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
black_limo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem idáig mindig PC-m volt és most tervezem megvásárolni az első laptopom.
Mivel nem vagyok benne nagyon a szakmában, szeretném a segítségeteket kérni.Kinéztem magamnak a TOSHIBA SATELLITE L500-12P laptopot. Nekem jónak tűnik, de ha van valami égető hibája, akkor szóljatok pls!
Nem szeretnék túl pici gépet venni. A lényeg, hogy megbízható és hosszú távon is jó gépem legyen. Játszani nem játszom sokat, főleg zene/film/office/msn/skype fut a gépen.
A segítséget előre is köszönöm!!!!
-
dannyl
addikt
válasz evil's boy #34278 üzenetére
Nekem 1értelmű, hogy Turion+Radeon! A másik aligha jó játékra...
-
Badi82
tag
válasz black_limo #34290 üzenetére
Szerintem, ha nem akarsz játszani, akkor nagyon jó választás ez
Nec Arte Nec Marte
-
Bazsó
tag
sziasztok
használtan szeretnék notebookot vásárolni...
fogalmam sincs melyik lenne jó,melyiket éri megvenni.max. ár 100.000Ft
ebben kérnék segítséget,vagy konkrét ajánlatot.
köszönöm előre is Nektek
□ "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél" □
-
cqr
aktív tag
válasz dannyl #34291 üzenetére
Ha egyszer mondom hogy megy..
Bár egy kicsit kisebb a hatékonyság mint simmetrical dual channel esetén de pl c2d nél amúgy is vagy 10% előnyt jelent max.. itt egy random link ahol le van írogatva szépen.Szerk: Noha persze már megelőztek, a linkelt forum első hszének elolvasása nem árt.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
sziasztok, csak egy láma kérdés...
a pc-outlet.hu mennyire megbízható bolt? érdemes onnan rendelni? csak mert egy barátomnak ajánlanám, s nem szeretnék beégni...
köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest