Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Scarletiel

    senior tag

    Sziasztok,

    Nem tudom off topic-nak számít-e majd a kis irományom, de szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.
    Pár napja érkezett hozzám egy az Oázisban kalibrált Acer KG251Q monitor. Amit tudni kell róla, hogy az egyik legolcsóbb 24 colos 144Hz-es monitor TN panellel.
    Számomra ennél kellemesebb csalódást kevés számítógépes periféria okozott még, igaz én se profi felhasználó, sem pedig grafikus nem vagyok. Laikus vásárlóként írom ezeket a sorokat.

    Volt pár monitorom előtte. VA paneles, IPS paneles és volt 144Hz-es Aoc TN paneles is. Azt kell, hogy mondjam, nem hittem volna, hogy a TN panel ennyit tud fejlődni majd. Komolyan nem tudok rá rosszabbat mondani, mint, hogy kevés a kontraszt szemmel láthatóan egy VA-hoz képest, viszont így, hogy be van kalibrálva az a fakó, ködös réteg konkrétan eltűnt róla és nem akarok senkit rá beszélni, de számomra nincs sok különbség ez és egy azonos árkategóriájú IPS monitor között. Nyilván az IPS-nél jobban megütnek a színek, több árnyalatot veszel ki, de amit mondani próbálok, hogy ha átlagos felhasználó vagy és szemből nézed a monitort, akkor nem kell félni az új fajta TN panelektől, mert jók. Legalábbis én nagyon meg vagyok vele elégedve és számomra ezerszer észrevehetőbb a 144Hz mint az, hogy kicsivel jobbak és teltebbek a színek.

    Természetesen ahány ember annyi ízlés és nyilván lehet mondani, hogy az ember azt próbálja védeni amiért fizetett, de őszintén mondom, ha valaki pont ebben a dilemmában van, hogy csak emiatt nem venne TN paneles ajánlott monitort, az ne aggódjon nagyon miatta, csak kalibráltassa be.

    Köszönöm ha elolvastad és nem flamewar-t szerettem volna indítani, csak segíteni másoknak ha valaki pont ezen filózik. :R

Új hozzászólás Aktív témák