- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
morhange
tag
Erősebb gép jobb, tovább tart, ugye szokták mondani, gondoltam beújítok inkább egy még jobbra mint terveztem, szerintetek elvetemültség az iponnak az i7 konfigját megvenni?
-
South Velen
addikt
válasz morhange #28051 üzenetére
A benne lévő proci ára elvetemült csak, azt cseréld 920-asra. (meg házon, tápon is lehet olcsósítani, illetve van olcsóbb 4870X2 is, bár én inkább 4890CF-et építenék.)
Avagy megelégednék egy darab 4890-nel, és majd váltanák DX11-es 5870-re.a 920-as kb 10%-kal lassabb csak!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz South Velen #28052 üzenetére
Meg a táp is túl van méretezve. Egy Corsair 520HX vagy 620HX is bőven elég.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
őstag
-
bartucc
addikt
válasz morhange #28056 üzenetére
Ahogy mave13 kollega is mondja (és nagyon jól...), ennyit nem ér egy gép, inkább kétszer egy fele értékűt. (Phenom II-vel, 4890-el, 8gb rammal, 1 TB vinyóval, Corsair HX450-el(egy 4890-hez ez is elég, meg a Phenom II-höz) simán bírni fog 4 évet, és belefér a keretedbe)
Ismerős a szitu, de én 2,5 év alatt jutottam a mai géphez, már csak a vga gyenge, és minden fullon megy a monitoromon. (17"). (p2>k7>celeron nortwood>celeron d/775>x2>e2xxx)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz morhange #28056 üzenetére
Na összevágtam egy combosabb, 3 évig tuti jó konfigot:
A ház csak példa, átlagos árban van, vmi hasonló árú is tökéletes lehet. Igények, izlés kérdése, és két ilyen konfigot is kifut a pénzed....
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
GabN73
addikt
válasz South Velen #28058 üzenetére
legyen 2 ! méret nem lényeg de ha már ennyit költesz rá.... gyorsabb lesz a rendszered is
-
morhange
tag
válasz bartucc #28059 üzenetére
Na szerintem jó lesz amit írtál, hamarabb is összejön majd rá a pénzem
Lehet hogy ez csak az én perverzióm de ha fut a gta4, crisis meg ilyenek akkor jó a gép
Mondjuk majd fogok szívni rendesen az ubuntu alatt az atival de mindegy, megéri, windowson meg úgy is megy a vga driver szóval ott nem számít, köszi a tanácsokat -
bartucc
addikt
válasz morhange #28063 üzenetére
Persze apróbb módosítgatások lehetnek, de alapvetően sztem irányadónak jó lehet a gép.
GabN73: akkor már 640-esből raid. (mire nem elég az 1600-as memória? , alapvető tuningolásra, léghűtéssel úgyis megáll a memória határain belül, ha rosszul gondolom fejtsd ki nyugodtan, amd-ben AM2 x2-m volt csak)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bartucc #28059 üzenetére
Király gép.
A 2 640-es HDD mellé én még javasolnék egy jó procihűtőt is a tuning miatt. Úgy még jelentős plusz sebességet lehet majd később kicsikarni a rendszerből. Bár, a mai tendenciát elnézve, 3 év múlva nem a proci lesz a szűk keresztmetszet...Icewolf || kósza ||
-
Redbullking
tag
inkább ezeket vedd:
KINGMAX TinyBGA 6144Mb DDR3 1600Mhz TRIKIT 34,5k
CORSAIR PSU-650TX 24,5k elég jó ár és ez biztos jó lesz 3 év mulva is
ENERMAX ECA-3162-B-RL 19,5k szerintem jól néz ki de te döntsd ela többi okés sztem inkább i7 felé nézelődj abból 920, 50k ért gigabyte lap és egy schtyle mugen 2 hűtő
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Redbullking #28066 üzenetére
Hát sztem ha három évre vesz gépet, felesleges a Core i7, azzal már 300k felett lennénk, akkor meg már elgondoltató, hogy kétszer egy jó gép, vagy egyszer egy csúcskonfig legyen-e a felállás.(bár utóbbinak semmi értelme)
Meglátásom szerint a Core i7 most feleslegesen erős, annak alternatíva, aki későbbi bővíthetőség, jővőtállóságot nézi mindenek felett. (bár amd is nagyon jól bővíthető.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bartucc #28067 üzenetére
Egyrészt feleslegesen erős, másrészt inkább feleslegesen drága... Mi a fenének adjak ki 120k-t egy alaplap + proci párosért, amikor jóval olcsóbban is vehetek olyat, aminek semmi hátránya nincs a drágábbhoz képest. i7 hétköznapi gamernek tök felesleges.
Icewolf || kósza ||
-
Redbullking
tag
igen de ha összehasonlítjuk egy phenom II 945 el (58k) akkor csak 12 ezer a különbség egy AM3as lap ami támogatja a crossfire-x et 30k és akkor csak 32k a különbség
az a legjobb ha vesz egy AMD Phenom II 550 AM3 BOX Black Edition-t és agyontuningolja és akkor olcsón vett jót az ugyis elég egy hd4890hez sőt 4ghz fölött 2höz is
szóval akkor vegyél egy AMD Phenom II 550 AM3 BOX Black Edition-t és tunigold agyon -
vzsryl
nagyúr
válasz Redbullking #28069 üzenetére
Szvsz. jobban megéri 1k-val drágábban a 3 magos 710-es.
-
bartucc
addikt
válasz Redbullking #28069 üzenetére
De később kevés lehet a 2 mag, 250k körül már min. 3 magban gondolkodnék, meg 3 évnél ez már alapvető. De amit írtam lap, az csak 20k, a i7-é meg 50. Ha pl x3-at vesz, az megvan 30-ból...
Szerk: Phenom II x3-at!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Redbullking #28072 üzenetére
Azért az elég lutri. Ennyi pénzből inkább biztosra mennék.
Icewolf || kósza ||
-
süttyő
tag
Hy!
venni szeretnék számitógépet és néztem az aquaban h hitelre is lehet venni de ha egyszerre többmindent veszek akkor a hitelt összedaja vagy csak az 1 alkatrészre érvényes a hitel? -
zed01
őstag
Sziasztok!
Most így néz ki a többször módosított konfiguráció, amit meg akarok venni:
AMD Phenom II 955 X4 BOX Black Edition 3 év gar.
1 db 63,708 Ft
Arctic AF8025 PWM 8cm
1 db 972 Ft
Chieftec CFT-650-14C 2 év gar.
1 db 27,000 Ft
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P 3 év gar.
1 db 41,124 Ft
Kingmax 2GB DDR3 1600Mhz 10 év gar.
2 db 13,152 Ft
Kolink Midi CX3159TA
1 db 6,336 Ft
LG M2794D-PZ 3 év gar.
1 db 107,052 Ft
MSI 4890 1GB DDR5 (R4890-T2D1G-OC) 3 év gar.
1 db 64,236 Ft
NEC AD-7220S-0B OEM 2 év gar.
1 db 6,108 Ft
Western Digital 1,5TB 32MB SATA2 WD15EADS 3 év gar.
1 db 46,956 Ft
Zalman CNPS9700
1 db 13,464 Ft
Összesen: 403,260 FtHázra nem akarok sokat költeni, az végül is néhány összehegesztett bádoglemez, röhejes elkérni érte tízezreket, egész egyszerűen nem vagyok hajlandó rákölteni 5-8 rugónál többet, az a lényeg ami benne van, nem a kinézet. De házhűtőt, azt veszek bele.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
Akinek van Phenom II-es konfigurációja, az felvilágosíthatna hogy egy másfél órás filmet mennyi idő alatt konvertál át DivX 6-ba 2 passban az Auto Gordian Knot. Köszi.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
Jövőt állóság? Egy jó AM3-as lapba bele majd tenni a jövőben megjelenő AMD procikat is. Nem? Szvsz a Gigabyte, vagy az Asus jó választás, a 790-es chipset mindegyike támogatja a PCI Express 2.0-át, úgyhogy a videokártya csere is meg van oldva a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
süttyő
tag
Hy!
mit szóltok ehez a géphez?Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplap
AMD Phenom II X3 710 dobozos Socket AM3
Gigabyte Superb 460W tápegység ( GE-R460-V1 )
2GB 1600MHz DDR3 RAM OCZ Gold kit (OCZ3G16002GK) ( 2x1GB)
Sapphire Radeon HD4830 512MB DDR3 PCIExpress
és van egy codegen házam szerintem az jó lesz[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Tápból inkább ezt: CORSAIR PSU-650TX 24.565 Ft (Halkabb, és szvsz. megbízhatóbb.)
Házból pedig ezt: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 9.504 Ftb (A tápnál spórolt pénzt lehet ebbe fektetni.)A ház nem csak simán egy bádog doboz. Ha már komolyabb rendszered van, akkor nem árt ha azt hűvösen is tudod tartani. És ahhoz bizony egy megfelelő házikóra is szükség van. E szempont szerint a legolcsóbb ilyen ház ez a CM, amit ajánlottam. Ebbe már mehet 12cm-es venti is, ami egyértelműen jobban kavarja a levegőt a 8cm-esnél, és halkabb is. Ráadásul maga a ház minősége (anyaga, összeszerelése) sokkal jobb az általad kinézettnél.
[ Szerkesztve ]
-
egge
csendes tag
HELLÓ!
Szerintetek a COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite v a SPIRE Maverick Fekete SP8701B ház a jobb? -
vzsryl
nagyúr
Ha csak egy alkatrészen filózol, akkor abban a topicban kérdezz, ahol konkrétan azzal a bizonyos alkatrésszel foglalkoznak. A Te esetedben ez a megfelelő topic: Milyen házat?
[ Szerkesztve ]
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek megéri ezeket az alkatrészeket megvenni a mostani gépházamba?
Gigabyte GA-G31M-S2C (pont belefér a mostani gépházamba)
MSI 3850 512MB DDR3
2xKingmax 1GB DDR2 1066MHz
Ezek összesen kb 32 ezer ftMi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
Brucehun
aktív tag
válasz mave13 #28092 üzenetére
Jelenleg egy CODEGEN 300W-os tápomvan, de amint lesz pénzem lecseélem egy FSP 350-os tápra, ja és itt vannak az alkatrészek az áraikkal eggyütt:
Gigabyte GA-G31M-S2C 10.788Ft
MSI RX3850-T2D512E-OC PCIE 14.520Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 6.576FtHALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Brucehun #28094 üzenetére
ha nem zárkózol el a tuningtól, akkor esetleg vehetnél egy sapphire hd4650-es kártyát, 512 gddr3-mal, és megrángathatnád, lehet gyorsabb lenne mint a 3850, viszont a fejlettebb hd funkciók is meglennének.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Brucehun
aktív tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Brucehun #28096 üzenetére
jobb textúrázó képesség, jobb memóriavezérlés, kisebb fogyasztás, 7.1-es hang a hdmi-n keresztül. ha sikerül elérned a 4670 órajelét, akkor gyorsabb kártyád lesz.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
őstag
válasz Brucehun #28096 üzenetére
Veszel egy HD4650-et. Tuningolod. Gyorsabb lesz, mint a 3850. Fejlettebb HD nem tudom, neked mennyire lenne szükséges.
De plusz 2500 Ft-ért 4670-et is vehetsz, ami sokkal gyorsabb, mint a 3850.Szerintem először vegyél tápot. Minden mást csak utána. 300-as Codegenre ne kösd az új alkatrészeket. A táp tönkremegy, és tönkreteszi az új cuccaidat is. Nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Brucehun
aktív tag
válasz FireKeeper #28097 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert most erre a 3 alkatrészre van most pénzem!
És köszönöm az infót![ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest