Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Igen. És most, hogy syC közölt egy konkrét adatot, így nagyjából meg lehet saccolni, hogy a te konfigod is annyit zabálna. Hiába eszik jóval többet a GTS250 a 8800GT-nél, ez a többlet fogyasztás kiegyenlítődik a proci jóval kisebb fogyasztása miatt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
toldy
őstag
válasz vzsryl #28251 üzenetére
Syc, vzsryl, értem, köszönöm a segítséget, amint elviszik a notit veszem is.
Egy utolsó , Játékok alatt mennyivel lasabb a 250 mint a 4850, illetve melyik gyártót javasoltok, 1gb-os kellene, Egyenlőre 1280x1024 de amint lesz rá lehetőségem szeretnék valami normáliasabb monitort ( min 22" )
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok.
Mostani kártyám egy His 3650 Turbo. Mivel phenom 2 X3 710-em van, így ez kevés hozzá, ezért vennék nagyobbat és ezért is lenne eladva. Elvileg a procihoz 4830 - 4850 az ideális vga. Ezek tükrében mennyire érdemes esetleg 3850-ben, esetleg 3870-ben gondolkodni? Mivel ugye jóval olcsóbb a 3xxx széria. Megéri-e a töbletet a 4xxx?
-
-
vzsryl
nagyúr
Ez erősen játék függő, de a GTS250 igazán csak a Stalker Clear Sky-ban, Mirrors Edge-ben és Crysis-ban tud jól szerepelni, a többi játékban nagyjából egál vagy lemaradás. Nvidia-ból jobban megéri az 1GB-os változat, mert nem túl jó a memóriakezelése, viszont a közel jövőben megjelenő játékokban valszeg jócskán el fog maradni a HD4850-től, mivel azok a játékok modernebbek lesznek, és a G92-es GPU-ra épülő GTS250 túlságosan elavult lesz.
V.Stryker: Az általad említett HD4xxx szériás kártyák mindenképp megérik a többlet költséget, mivel modernebbek és jóval gyorsabbak.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz vzsryl #28254 üzenetére
Akkor viszont lehet végül mégis ati lesz. Ha jol tudom akkor CAD -nél csak 3d modelezésnél vannak előnyben az nvidia karik, de én nem tervezek olyan nagy létesítményeket hogy meghaljon tőle a kártya. Csupán családi ház kategóriában tevénykededek ahhoz viszont van annyi szufla a 4850 hogy kibírja.
Játéki függő nem vagyok de ha már játszok akkor vannak elvárásaim.[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
syC
addikt
Nemtudom mivel tervezel (3ds max, archicad) és melyik verzióval, de csak a legújabb verzióik ismerik a cuda támogatást és az is csak renderelésnél "jön ki" . Magához a tervezéshez bőven elég a 3 mag pár GB rammal
Nem kell a 4850-est félteni, le fog esni az állad
[ Szerkesztve ]
•
-
vzsryl
nagyúr
Ebben nem vagyok túl jártass, csak 1 évig tanultam Archicad-ezni (nagyon utáltam ).
Inkább várjuk meg jaja1981 kollégát, Ő jártass a CAD-es progikban.
És ha HD4850-es lesz, akkor A Sapphire 1GB-os, Vapor-X hűtéssel szerelt változatát vedd mindenképp. Legjobb gyári hűtés és nagyon jó árban is van.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Redbullking #28262 üzenetére
Úgy érti, ahogy kérdezte. Tehát megéri-e a többlet költséget egy HD4830 vagy HD4850? És a válasz egy határozott igen.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bartucc #28264 üzenetére
Köszönöm a választ neked és a többieknek is.
Akkor a kártya el van vetve,de kettő. Ha jól értesültem, akkor a 4830 nem sokkal lassabb, mint a 4850. Így elvileg jobban megéri 4830 venni 22k-ért, mint 4850-et 28k-ért. Nemdebár?(ezt a nemdebárt így írják? - most írtam le életemben előszőr. )
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz V.Stryker #28265 üzenetére
Attól függ milyen felbontásra akarod használni. 1280-ig tökéletes a 4830, viszont 1680-ra már kell a 4850 plusz 20%-os ereje, és megéri a többlet költséget. Full HD-ra viszont már egy 1GB-os 4870 elkél.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz vzsryl #28266 üzenetére
Full HD-ban csak film megy. Azért legalább mediumon a Mass effectet szeretném nyomni. 4870 tuti nem,mert ahhoz kevés a proci. Lehet várok még kicsit és 4850 lesz belőle.
Tényleg, milyenben érdemes gondolkodni ? Annyi gyártó, annyi féle formában nyomatja már ezeket,hogy foggalma nincs az embernek, hogy melyiket. ( Na jó, nekem a HIS -el jó tapasztalataim vannak, csak azt meg kell fizetni. )
-
-
lsc
nagyúr
válasz vzsryl #28266 üzenetére
Azért az a 20%-os előny egy kicsit túlzás [link] . Ráadásul 16xx-hez sem mondanám gyengének [link] . Ráadásul egy egyszerű tuninnggal még javítható a helyzet, és az áráról még nem is beszéltünk .
Mod V.Stryker : Ha alacsony a keret akkor a 4830-al sem járnál rosszul .
Mod bartucc : A computerbase tesztben van 16xx felbontás is .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
bartucc
addikt
válasz V.Stryker #28267 üzenetére
Hát azérta procid simán elég egy 4870-hez is.
lsc: persze, csak hát felbontásoktól is függ, ennyit tennék hozzá, a tesztekben vegyes felbontások vannak. De ez semmit nem változtat a tényen hogy a kettő közül a 4830-at éri meg jobban.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vzsryl
nagyúr
válasz V.Stryker #28267 üzenetére
Full HD-banjátszva egy 3Ghz-en járatott Phenom II-es proci mellett a HD4870 tökéletes. A 3Ghz-et meg tuti viszi a procid alapfeszen.
De ha mindenképp 4850, akkor az 1GB-os Sapphire-t válaszd, ami most 31k ipon-on. Ennyi pénzért ez best buy kártya.lsc: Valamiért úgy emlékeztem, hogy 1680-ban nagyobb a 4850 előnye, de egyértelműen tévedtem.
-
Yeti77
tag
Nagyon zsir lett a gépem.Köszi mindenkinek aki segitett.
Sziasztok -
bartucc
addikt
válasz vzsryl #28270 üzenetére
Az eredmény a vegyes felbontások alatt született, utánnaszámolok az 1680-asnak, ráérek épp, érdekel
lsc: akkor nem is kell, igazad van teljes mértékben
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
szasanyi
félisten
Szükség lenne egy nagy teljesítményű munkagépre CAD, videóvágás/szerkesztés és weblapkészítés céljára. Tuning és játék nem lesz, de a 3D teljesítmény a CAD miatt mégsem elhanyagolható. A gép legyen nagyon gyors és abszolute stabil.
Elsősorban INTEL vonalon: Quad CPU, 16GB DDR2, gyors HDD, megfelelő minőségű és teljesítményű (nem hangos) táp, jó hűtés stb. Maximum 250-300k (pontosítás alatt) az az összeg ami rá áldozható bruttóban, számlával!
Nem az a cél, hogy az árlistából jó drága cuccok legyenek kiválogatva, mer' az biztos jó. Várom a javaslatokat egy teljes konfigra (perifériák nélkül) elsősorban tapasztalat, vagy tesztek alapján. -
bartucc
addikt
válasz szasanyi #28273 üzenetére
Itt van egy tegnap hasonló felhasználásra összerakott gép, még egy trikit kell akkor hozzá. A tápból elég egy 450-es Corsair HX is. Vga csak Nvidia, bár nem tudom ezekhez a programokhoz mekkora vga teljesítmény kell. Jaja1981 lesz a te embered, ő jártas nagyon a CAD-ra optimizált pc összerakásban.
[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok
Tanácsot kérnék, nem is annyira a konfig összetételére vonatkozólag, inkább konkrét gyártókra/típusokra nézve. Gamer cucc lesz, de elsődleges szempont nem a tuning hanem a stabilitás. A Corsair 450-es tápom, a HDD-k, és a ház, meg a DVD-RW marad a régi konfigomból, ezeken nem változtatok. Az új proci a Phenom X3 720 BE lesz, ehhez kéne egy stabil, jó alaplap, memoból a 2*2 Kingmax DDR2 1066 sztem bőven jó, csak szeresse is a lap. VGA-ból 4870-t néztem, 40k-t szánok rá, ebből kéne vmi jó hűtéssel rendelkező márka. Monitornak meg a Samsung 2494HS-t néztem ki. Szívesen várok konstruktív javaslatokat főleg alaplap és VGA témában, mondjuk a kettőre 60-70k van előirányozva."So say we all"
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TaliGa #28276 üzenetére
vga: sapphire hd4870 1GB vapor-x, az 1GB VRAM miatt van benne tartalék nagyobb felbontásra is, a vapor-x pedig az egyik legjobb gyári hűtés. 48k
ha drága, akkor hd4850 1GB vapor-x 34k
lap: valami gigabyte illene a kingmaxhoz, mondjuk gigabyte MA790X-UD4, ebben sb750 déli híd van, és dual bios, szóval menni fog az ACC és a mod is.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
szasanyi
félisten
válasz FireKeeper #28279 üzenetére
Nem tudom. A gép sem nekem kellene, és a leírtakon kívül több támpont nincs.
-
jaja1981
addikt
válasz szasanyi #28277 üzenetére
szasanyi:
Olvasom CAD-re kell gép.
Nos a javaslatom, pár éve még aktívan részt vettem CAD rendszerek kiépítésében Pro/E vonalon, szóval ezen tapasztalataim alapján javaslok.Nos.
proci: CAD-re elég a négy mag. A legtöbb még mindig csak 1 magot használ, esetleg rendereléshez kell a több, meg modell betöltéshez.
Mindenesetre ez a jövő, és hátrányod nincs belőle.
Ramból soha sem elég.
A 16GB már jó, mindez attól függ, hogy mit csinálsz a gépen. A végeselem hamar megeszi, de a bővítésre van lehetőség mindig.
Javaslatom, hogy vedd meg a 16GB-t és meglátod elég-e. Vagy, ha van már tapasztalatod, hogy eddig mennyit használtál, akkor egyértelmű.
VGA nem kérdés. Ha jó használtan vegyél egy Quadro-t olcsón itt a PH-n.
Az a legjobb CAD-re. Ha nem használsz pl. Photoshop-ot, vagy valamit, ami valós időben renderel, akkor nincs szükséged különös 3D gyorsításra, mert a modell teret simán elviszi egy Gef 6600-as 128MB-vel. Ez csak parasztvakítás, ami folyik. A proci, de leginkább a ram a lényeg.
Szóval VGA-ból, vagy Quadro, vagy valami sima Gef, pl 7300-as. ATI felejtős a bugos OpenGL támogatás miatt. (tapasztalat).
Vinyóból gondolkozz el, egy RAID tömbön, mert nagy modellnél, vagy ha kifogysz a ramból swap-nál elég előnyös, és nem tétel.Ez egyéni javaslatom, tapasztalatból ezt ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz jaja1981 #28281 üzenetére
CAD is... meg videószerkesztés, videóvágás, weblapkészítés, no és több alkalmazás egy időben. Konkrét konfigot lécci! Gyors, stabil alaplappal (1 ASUS és 1 Gigabyte is legyen lehetőleg), C2Q CPU (jó hűtővel), 16GB gyors RAM, gyors HDD (ez a másik sarkalatos pont a RAM mennyiségén túl), és halk, megfelelő teljesítményű táp. A többi nem lesz gond.
-
jaja1981
addikt
válasz szasanyi #28282 üzenetére
Hát konkrétat nem tudok mondani, mert nem vagyok ennyire fejben rendben az árakkal.
Ezekre a támpontokra majd mondanak a többiek.
A képszerkesztés, web készítés erőforrás igénye eltörpül a CAD mellett.
Ami a CAD-re jó, az jó a többire is.Lapból lehet valami kifejezetten szerver gyártót is megnézni, azok több ramot kezelnek, és atom biztosak. Nekem személyes tapasztalatom a Tyan lapokkal van.
Antituningok, meg faék egyszerűek, de rosszat még nem láttam belőlük.
Mondjuk beszerzésük kicsit körülményes. -
bartucc
addikt
válasz szasanyi #28282 üzenetére
Na hát amit írtam gép abba egy 7300-as GF elég is lenne, csak hát a ramból 12gb-nál többet nem fogad. Meg ha fontos a gyorsaság, akkor két 640-es vinyót össze RAID-be.
-
szasanyi
félisten
válasz bartucc #28284 üzenetére
KONKRÉTUM kellene emberek! Nem i7 rendszer, min. 10.000 f/min HDD, és min. 16GB RAM. Nem Pistike akar ott Crysissal játszani, ahhoz mindenki tud gépet javasolni.
Tessenek meg szakérteni, mert innen várom a segítséget egy alkalmas, stabil és rettentően gyors géphez!MOD: enyhítő körülmény, hogy NEM anyagi segítséget várok. Azzal rosszabbul járnátok.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szasanyi #28285 üzenetére
Ipon-on keresgéltem és megtaláltam az egyetlen olyan alaplapot, amibe bele tudsz tuszkolni 16GB-ot emberi áron.
MSI P45-8D 32.893 Ft
INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX 62.887 Ft
DDR2 Ram-ok: 2xKINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066Mhz Black Edition KIT 2x15.502 Ft
DDR3 Ram-ok: 2xCORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT 2x20.784 FtÖsszesen: 168.352 Ft
Ez egyszer jó lesz kiindulási pontnak. A többiek majd javítgatnak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz vzsryl #28286 üzenetére
Ez igy nem fog működni, legalábbis sztem biztos nem. Azért van rajta 8 foglalat, hogy teljesértékű ddr2-es és ddr3-as lap legyen egyben, de egyszerre csak az egyikkel fog működni. Inkább Core i7-et néznék, mindjárt végzek az összepakolásával, és írom mit sikerült összeválogatni.
-
jaja1981
addikt
válasz szasanyi #28285 üzenetére
Akkor vegyél egy gyári SUN-t, vagy DELLL Precision-t
Összeszerelve, összeválogatott alkatrészekből.
300-ért már kapsz is jófélét, és jár hozzá helyszíni garancia.
Tuti nem lesz vele gond.
[link]Itt nézd meg, és segítenek az eladók.
Jófejek és nem átbaszósak, van velük tapasztalatom.Asszem a T7500-ast kéne neked. Ha jól emlékszem max 64GB ram, négymagos Xeon, SCSI adattárolók és elég lesz egy NVIDIA NVS VGA bele.
-
vzsryl
nagyúr
válasz bartucc #28287 üzenetére
Biztos igazad van, ilyen rendszeren még sose kellett gondolkodjak. Jól feladta a leckét szasanyi.
Az a baj, hogy corei7-hez is a legnagyobb memória modul az 2GB-os, és csak 6 foglalatos lapok vannak hozzá, ami úgy 12GB. Igaz, hogy megjelent a Kingstonnak a 4GB-os memória modulja, de az önmagában 300k.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
jaja1981
addikt
Ja, most nézem én is, hogy 16, vagy több ramhoz Intelben a 771-es foglalatban kell gondolkodni, mert 775 nem fog tudni elég ramot kezelni.
Itt egy lap pl, ami szvsz a legolcsóbb lesz és 32GB ramot kezel 2 procival.
[link]Sajnos nagyon lassú itt bent a netem, szóval nem tudok elmélyült kutatómunkát a téren.
De még mindig azt mondom, hogy ilyen gépet jobb egyben venni, mint itt lapátolni aztán lefagy 20 óra terhelés után.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz jaja1981 #28291 üzenetére
Egyébként teljesen egyetértek abban, hogy hiába nézegetünk átlagos felhasználásra készült gépeket, az nem hozza a várt teljesítményt. Nem erre való, és látszik hogy te ebben vagy jártas.
-
-
szasanyi
félisten
válasz jaja1981 #28296 üzenetére
Mondom: én nem tudom, sosem használta ilyen programokat, gépet. A srác, aki a másik mellé akar még1et állítja, hogy óriási a különbség gyors HDD és 16GB RAM esetén. Ezért ragaszkodik hozzá. Szerencsére nem én fizetem, így felőlem akár 32GB RAMot is rakhat bele 6 WD Raptor társaságában. Majd ő eldönti, mennyit akar adni érte. Mert éppen van mit a tejbe aprítania, nem kell hitelt felvennie.
-
Hetfield28
csendes tag
Sziasztok!
Az otthoni gépemet szeretném kicsit felújítani, régebben már kaptam tanácsokat, amiből most összeállítottam valami ilyesmit:
GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H
AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX
GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
A problémám csak annyi, hogy megláttam az Ati HD4550-t, ami számomra elég jó árban van, kb. 11000 Ft. Nem tudom, hogy melyik éri meg jobban: venni egy olcsóbb alaplapot + HD4550, vagy maradjak az integrált lapnál? Normál használatra kellene, semmi játék, de photoshop-ra azért jó lenne (na nem profi szint, csak hobbi). Szerintetek melyiket? Köszi!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Hetfield28 #28298 üzenetére
Ha nem játszol, akkor jobb az IGP. De akár választhatnál Asrock lapot is.
-
arrrgggh
tag
helló!
a kiszemelt video kártyán van x DVI, DSUB, HDMI kimenet.
ezt kellene s-video, rca, scart tal összehozni.
tudja vki mi kell hozzá?
létezik?????Köszi
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest