Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz TIT #70798 üzenetére

    Javasolnam az osszefoglalo eziranyu attekinteset:

    Tartós legyen!

    Röviden: ilyen nincs.

    A meghibásodások zöme a mikrokapcsolót és a kábelt éri. A kábel élettartamát odafigyeléssel jócskán megnövelhetjük, de a harisnyázás alig javít a helyzeten (lásd III. fejezet), elsősorban az egérbe befutó részen szoktak megtörni, elsősorban a vastagabb és merevebb kábelek, de 2-3 évnél hamarabb nagyon ritkán adják meg magukat.

    A mikrokapcsoló élettartama sokkal kevésbé kiszámítható. Előfordulhat, hogy 3 hónap után meghal az egyik gyakrabban használt, de simán bírhatják 10+ évig is. A legtartósabbak a japán Omronok, de gyárilag nagyon kevés egeret szerelnek ilyennel. A kínai Omronokra ugyan több kattintást hazudnak (5M, 10M, 20M, 50M). Átlagban elmondható, hogy amire nagyobb értéket hazudnak, tovább bírják, de semmiképp ne higgyük azt, hogy az 50M tízszeres élettartamot jelent az 5M-hez képest. A Huano-k nagyjából hasonló élettartamúak, a többi típus ezeknél gyengébb, a tactile switch-ekről nem is beszélve.

    Szóval ez nem egyszerű kérdés, nem tudunk olyan egeret ajánlani, ami 3-5-10 évig biztosan bírja. Nagyjából meg tudjuk becsülni, hogy pl. a G100s az átlagnál hamarabb szokott elromlani, míg egy WMO időtlen időkig bírja. Új egerekről értelemszerűen nincsenek több éves tapasztalatok, legfeljebb az elődök alapján tudunk tippelni.

    Ha mindenképp tartósságra törekszünk, több lehetőség áll előttünk:
    - garanciával vesszük, egy-egy ügyintézés hetekig tud húzódni
    - olcsóbban vesszük pl. ebayről, és felkészülünk egy esetleges javítás költségére és időtartamára
    - azonnal vásárlás után kapcsolót + kábelt cserélünk benne, így növeljük a várható zavartalan élettartamot

    Egy kapcsolócsere, vagy kábelcsere piaci ára 2k körül mozog, szóval nem horribilis összegről beszélünk, de ez már az Egér probléma topik hatásköre.

    Wireless egereknél általában a kábel kiesik a lehetséges hibaforrások közül, cserébe általában rosszabb kapcsolókat szerelnek beléjük, különösen a görgő és az extra gombok alá.

    Azert nyultal bele, meg nyultak bele masok is, mert megvetted. Ha nem veszed meg, nem nyulsz bele. Ezert nem nyultal bele meg pl. kapcsolohibas Newmen G302-be, pedig biztos van olyan is.

    Ja, es minel tobben vesznek meg valamit, annal tobben fognak belole hibasat talalni.

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák