Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- [Re:] Váratlan áramkimaradás érte a TSMC egyik gyárát
- Kompakt vízhűtés
- [Re:] Csúcstablet érkezett a Samsung műhelyéből
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Zalman tulajok topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 (GA102)
Hozzászólok Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Hali,
SATA-sok közül Pioneer DVR-215D-t tudom ajánlani vagy ha vársz még pár hetet akkor DVR-216, de ha jó neked IDE-s is, akkor már most lecsaphatsz a frissen kijött Pio 116-ra.
NEC 7203-at szokták még itt dícsérni, szóval az is ajánlott kategória, bár azt mondják kicsit hangos.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kormi76
aktív tag
Heló! Pio 116D-nél lehet olyat, hogy firmware cserével alkalmas lesz LF vagy LS technológia valamelyikére, vagy lesz ebből másféle verzió a jövőben?
Mert a drága LG 4040b íróm olyat akciózik, hogy megírja a DVD-t aztán nem képes lezárni, úgyhogy mehet frizbinek. Cd-t bezzeg ír... Ezt eljátszotta 5ször, úgyhogy most vennék valamit, lehetőleg naprakészet...
Üdv -
pvt.peter
őstag
üdv
tud vki információt adni a következő termékről? SAMSUNG SH-S223Q/BEBN
ennyit tudok róla:
* CSATLAKOZÓ: SATA
* CACHE: 2Mb
* LIGHTSCRIBE: Igen
* LABELFLASH: Nem
* CD OLVASÁS: 48x
* CD-R ÍRÁS: 48x
* CD-RW ÍRÁS: 32x
* DVD OLVASÁS: 16x
* DVD-R ÍRÁS: 22x
* DVD R ÍRÁS: 22x
* DVD-RW ÍRÁS: 16x
* DVD RW ÍRÁS: 16x
* DVD-R DUAL LAYER ÍRÁS: 16x
* DVD R DUAL LAYER ÍRÁS: 16x
* DVD-RAM ÍRÁS: 16x
----------------------------------------------------------------
vmi tesztre gondoltam, háthaEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Pocee
senior tag
Még annyit kérdeznék,hogy réges régen(6éve) a Plextor nagyon jónak számított úgy tudom,és arra lennék kíváncsi,hogy most is jobb e annyival a mostani íróknál,mint amennyivel drágább?
Vagy ez már csak a marketingnek köszönhető?Mr.Brightside
-
-
vlcvlc
tag
Hali
Most hogy a Plextor már nem gyárt Premium kategóriás írókat (760 volt az utolsó kereszteslovag), mit érdemes venni ??? (Autostrategy és hasonló írásminőséget javító funkciók lennének érdekesek, Alkoholos filcem van, tehát a LS LF és barátai nem érdekelnek)
Sata kellene és fekete, és SATA-ból is olyan ami nem problémázik az AHCI-vel.
PX-760SA-m nero val 2 perc után leál 1 és 3% írás (illetve nemírás) után, persze a lemez ezután már írhatatlan.
Plextools-al, minden második lemezt megír, ha az AS force-ra van kapcsolva, és a Idle timeout 2 percről fel van tolva 5 percre.
(AHCI meg IDE módban is ugyanez a helyzet, ICH9
Kidolgozta az idejét, mert megírt qrvsok lemezt, ráadásul még van rá fél év gar, de nem akarom leadni, mert már csak PX-820SA van, ami meg trabant-audi viszonylat :Shttp://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Milyen DVD írót érdemes most venni PATA csatlakozófelülettel? Melyik a legjobb ár / teljesítmény / érték mutatóban? LS-nek meg a LF-nek mennyi értelme van?
Illetve most van egy Pioneer 107-es kölcsönben, ami nem olvas 10 dvd-t, miközben egy HP 6710b-s Laptopban lévő író meg gond nélkül olvassa. A 10 dvd egy Sony DRU-530A íróval lett pörkölve, aminek tönkrement az optikája, most már semmit sem olvas, meg semmit sem ír, és ezt szeretném lecserélni.
Illetve mit jelent a bit-setting?Üdv: VBalu987
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
válasz
VBalu987 #6611 üzenetére
LS-LF, nekem érdektelen, de ha a címezhető oldalra akarsz valamit felíratni, akkor ilyet válassz. Nálam nagyon jól szerepelnek a NEC (újabban Optiarc) írói, árban igen kedvezőek, pl. 7200a, ha feliratoznál, 7203a, LF, azaz Labelflash. Mindkettőt bőven 5.000 Ft. alatt meg lehet kapni.
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos sejtésem sincs
Más:
Nagy nehézségek árán sikerült szerválni egy LG DVD-RW H20NS sata-s írót.
Volt olyan hely, ahol "csak jó minőségű írókat tartunk" szöveggel díjaztak, mikor megmondtam LG írót keresnék. De ez legyen a legkevesebb.Nos kutyafuttában megnéztem 3 lemezt, amit a BenQ DW1655-ösöm (igaz Pio109 is hasonlóan járt) vagy fel sem ismert egyáltalán vagy bizonyos résznél a Nero Disc Speed progi "Unrecoverable Read Error" üzenettel megállt. Az LG mindhárom lemezt hibátlanul kezeli és az olvasási görbe is szép sima lett. Sebességgel sem volt gond, igaz konkrétan nem néztem meg mennyi volt a lemez szélén az olvasási sebesség, de 14-16x között volt az biztos.
Egyenlőre amiért vettem azt kitűnően megoldotta. Köszönöm mindenkinek a segítséget
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Melyiket ki választaná?
Pioneer DVR110D, fekete, nem garis, IDE. Kb. 200 lemezt írt, semmi gondot nem mutat jelenleg, ez üzemel most is.
LG GSA H55N SecurDisc. Fekete, új, 12hó gari, SATA. De mégiscsak LG... És mi ez a SecurDisc?Én sok dilemmázás után az LG mellé tettem a voksom, mert optikai egység, mechanikus alkatrész, és a gari az csak gari. De Ti, többiek, mit mondanátok?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
-
AtHoS
nagyúr
H55N SATA?
Véletlenül nem H66N, mert az már SATA, míg a H55N csak IDE Ph! teszt róla (SecurDisc-et is megemlítik benne)
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
-
Sipi16
senior tag
A 6évvel ezelőtt vett gépbembe Lg írót kértem. Túl van min. 2000 lemezen és még mindig tökéletesen működik. Én az Lg-t venném.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
dani3l
őstag
Sziasztok!
Milyen SATA-s DVD írót tudnátok ajánlani, ami ír DualLayert és LightScribeot is? Mindenképpen fekete kellene, és nem OEM hanem dobozos. Amit fentebb már írtatok, Pioneer DVR-216D, arról a gugli csak két találatot dobott ki, abból az egyik ez a fórum... A 215D viszont nem támogatja az LSt. Én ASUS írókat nézegettem médiában, viszonylag jó árban vannak, azokról esetleg valami véleményt tud valaki írni?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv!
-
dani3l
őstag
Egyébként a Labelflash másfajta lemezt használ, mint a Lightscribe? Mert mindenhol csak LS-os lemezeket látok, LF-t nemigazán.. Tudtommal LS sárga, LF meg kék, de olyant nem látok sehol.
-
audi100td
nagyúr
Gondolom annak jó aki használja
Miért mit gondoltál
Én átflasheltem, nem kimondottam az LF miatt, hanem halkabban olvas ezzel a firmware-el, de firmware moddoló progival le lehet halkítani, LF nélkül is, ami persze valamennyire az olvasási sebesség rovására megy, de ugye kinek mi a fontos.
-
04ahgy
nagyúr
Valóban IDE, benéztem, a bolt ahol van, a SATA-k között tüntette fel. Sebaj, írjon, és kész. Szóval, az eddigi PIO-110D vagy az LG H55N?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
-
AtHoS
nagyúr
Valóban az a lényeg, hogy írjon, de jól!
Ahogy Jim74 írta. Nagyon kis különbségek vannak árban a PIO és LG írók között. Pár napja kaptam ezt az infot Én egy Sata-s LG-t vettem H20N 4.500.- pénzért és 5000.- lett volna egy Pio 115D/215D. Szóval "jelentéktelen" a különbség árban. Én a gyengébb minőségű vagy gyengébben minőségben megírt lemezek olvashatósága miatt vettem az LG-t.
Pio-ból van a 110-estől újabb kiadás is. Én inkább már az újabbat választanám, ha mégis Pio-ra esik a választásod.
-
dani3l
őstag
Neten láttam dobozosat is, de csak fehérben, de akkor gondolom feka is van dobozos. Végülis nem olyan egetverően fontos a doboz, csak nem szeretem az ilyen dolgokat zacsiban venni.. De egyébként ez egész jónak tűnik. Valami vélemény a Samsung írókról? Pár hsz-t olvasva azt szűrtem le hogy jók, de azért megkérdezem énis.
-
lala42
őstag
Sziasztok!
Mit tudtok az DRW-2014L1T íróról?
Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
Köszi.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lala42
őstag
Bocsi, de már választ is kaptam az ASUS topicban. Nem kell nekem ilyen
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Jim74
nagyúr
Szerintem semmi különbség nincs egy OEM és egy dobozos író között, főleg a Samsungnál.
Hogy milyen? Nekem nem nagyon rontott még lemezt. Minőséget nem teszteltem. Amiket megírtam eddig, azt minden olvasta.
De, ha nem fontos a LightScribe, akkor szerintem Pioneer-t vegyél. -
dani3l
őstag
Azért szeretnék inkább dobozost, mert ahhoz általába szokott lenni eredeti nero meg esetleg valami dvd lejátszó progi, meg ahhoz talán a gari is hosszabb.
Jó lenne LightScribe-os, mert úgy ahogy a mostani is megvan már 3 éve (eddig semmi probléma vele szerencsére), ezt pár évre szeretném, ne makarom állandóan cserélgetni, és néha nem jönne rosszul.Mindenképpen SATA-st szeretnék.
Mivel az íróm még jó, lehet hogy várok egy darabig, amíg ki nem jön egy olyan ami pont megfelel a kényes elvárásaimnak.
-
04ahgy
nagyúr
Az LG H55N lett végül, új, garis. A régi PIO-110D-t egy barátom gépébe építettem be.
Nem tűnik rossznak ez az LG, mintha kissé jobb lenne a hangszigetelése, mint a PIO-nak. Az olvasási sebessége nem meggyőzően gyorsabb, mint az öreg 110D-nek. Írni meg tán csak ír.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A Nero egy tipikus példa, hogy kurvul el egy program. Az 5.5 csak írt, kevés extra. A 6 kezdett egyre több mindent adni. A 6.6.0.16 egy egész jó verzió volt, sokáig használtam a 6.3.0.4-et is. A hetessel kezdett elkurvulni igazán, a nyolcas meg már képes lenne kisajátítani a gépemet, ha nem figyelnék telepítéskor. Mindamellett egy terpeszkedő lomha x@r, gyengébb gépen órákig tart elindítani, holott csak egy lemezt akarnék vele, 11M/s sebességgel felpörkölni. Jó ideje nem is használok Nero-t, csak opensource programokat, azt is leginkább Linuxon. Legalább olyan jól paraméterezhetők, mint a Nero, viszont azt tudják, amire tervezték őket: írnak!
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
kali
legenda
én az írás mellett használom még például; vision, recode, showtime...stb.
tudom, mindenre van külön alternatíva - de egyszerűbb így egy program(csomag) telepítésével mindet feltenni - ráadásul mostanság már elég jó minsőségben is dolgoznak az említett részei (is) a nero 8 verziónak!
úgy szeretem, ahogy egyben van, na...
ha nem szükséges a sok sallang, akkor van rengeteg csökkentett változat - mindenkinek a szája íze szerint, akár csak írásra...stb!Linksys EA7500 Max-Stream AC1900 MU-MIMO Gigabit Wi-Fi Router eladó https://tinyurl.hu/wHs9
Hozzászólok Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Pro Patria Electronics Kft.
Város: Budapest
Cég: Superfund Research Kft.
Város: Szeged