- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiviszem
tag
válasz zsocaozd #1600 üzenetére
'' A miniDV-nél a fotózást teljesen el kell felejteni''
Ez nem egészen igy igaz,mert jó fényviszonyok mellett,(pl.kirándulás) jó képeket lehet késziteni SD kártyára a Panákkal.A kicsi HD kamera inkább játékszer,bár az átlag felhasználók széles táborát célozzák meg vele,a felvétel minősége még elmarad egy jó miniDV kamera mögött.Az az idő még nem jött el,hogy teljesen leirjuk a miniDV-ket,mint a kazettás magnókat. -
Zozett
csendes tag
Sziasztok!
Kameravásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni a választásban...
Kb 150ezer lenne a dologra, és a kamerát családi nyaraláshoz, amatőr filmezéshez, meg leginkább beltéri sportfelvételekre kell. A miniDV mellett döntöttem, már csak 3 gép közül nem tudok dönteni:
Sony DCR-HC96 [link]
CanonMVX40
[link]
Panasonic NV-GS320
[link]
Légyszi segítsetek, óh nagy tapasztalt bölcsek! -
kiviszem
tag
Szűkitsd kettőre a választást,és valahol hasonlitsd össze őket(pl a hülyénél v.a nevetősnél)
Panasonic ,optikai képstab,nincs mikrofon benenet
Sony ,elektronikus képstab.(van aki dicséri),van mikrofon bemenet. tapi képernyő(nem mindenkinek jön be)
A pix-nél akarsz vásárolni?
[Szerkesztve] -
Zozett
csendes tag
válasz kiviszem #1603 üzenetére
Majd ott veszem meg, ahol olcsó lesz, a pixmania azért jött mert googleben első volt... Hát nem tom...Canont vessem el szerinted? Igazából ez lesz az első kamerám nem tom hogy milyen képstabilizátor kellene nekem, mikrofonbemenet nem fontos, úgyse veszek külön mikit. Akkor asszem olvasgatok teszteket, véleményeket. További javaslatokat várok...THX
-
Wolverine293
csendes tag
Szerintem is Panasonic a jobb. Az érintőképernyő azon túl, hogy szerintem totál felesleges még zabálja az aksit is... Meg ugye rá vagy kényszerítve az LCD-használatra. (Amniről már többször leírtam a véleményem.)
Ha tényleg nem kell külső mikrofon, akkor a 320-as tökéletes lesz. -
zsocaozd
tag
válasz kiviszem #1601 üzenetére
Nagyon nem értek egyet. Előszöris abszolut eljött az idő a sima miniDV leírására, itt a HD és borzasztó olcsón elérhető az átlagember számára is (200-ért már 1080i-s HD kamerát kapsz, 55eFt-ért megy a legolcsóbb 720p-s marokkamera!), innentől ki az az őrült, aki sima miniDV-t vesz HD áron? Te inkább VHS videómagnót vennél DVD felvevő helyett?
Azzal a ''játékszerrel'' olyan minőségű képet készíthetsz (akár hdmi kimeneten tárolhatod is a megfelelő fogadóképes eszközzel), ami a jelenlegi televíziók által (TV stúdiók!!!) elfogadható minőség! A sima miniDV-ről ez messze nem mondható el. Természetesen más a helyzet, hogyha ezt a HD képet miniDV-re rögzíted, akkor leredukálódik a minőség miniDV szintre, de még mindig sokkal jobb (a jobb minőségű optika és nagyobb felbontású CCD által készített eredeti képnek köszönhetően), mint a sima miniDV kamerákkal készített kép. Javaslom, hogy jobban nézz utána a témának, akkor hozzáértőbb válaszokat fogsz írni!
Más:
Nem egyről beszélünk. Az a kép, amit te miniDV kamerával készítesz az én fogalmaim szerint (és azoké szerint, akik fotóztak /tehát FOTÓZTAK/ már életükben) nem fotó lesz, hanem valami archiválás (gyerek első hányásának felvétele, stb.) céljára épphogy megfelelő valami, aminek semmi értelme, mert akkor már inkább videóban rögzítek. Mások a fogalmaink a fotózásról.ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
zsocaozd
tag
válasz Wolverine293 #1606 üzenetére
Az érintőképernyő a legnagyobb marhaság, amit kitalálhattak kamkorderekhez. Az LCD tapizása előszöris óhatatlanul zsírréteget eredményez, amitől már eleve csillogni fog erős fényben. Aztán egy idő után elkopik, mint a PDA-k kijelzője is. Arról nem is beszélve, hogy ha felvétel közben kell valamit kapcsolni, a kijelzőn való matatás megintcsak nem előnyös semmilyen szempontból...elég nagy ökörség, pontosabban, ahogy ma szokták mondani: parasztvakítás. Kifejezetten a laikusok csábítására találták ki, vagyis üzleti szempontokat vettek figyelembe, semmi mást (esetleg még a méreteken tudnak valamicskét spórolni, ha a vezérlő áramköröket nem a kamera testébe teszik, de ez nem jellemző).
ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
dreamst
csendes tag
Srácok!
Rendezvény videózáshoz keresek kamerát. Az archiválási végtermék DVD.
Szerintetek melyik kamerát vegyem?
1. Panasonic - NV-GS500
2. Sony - HDR-SR5
3. Sony - HDR-HC5
4. Sony - DCR-SR290 -
Wolverine293
csendes tag
válasz zsocaozd #1607 üzenetére
Csak egy apróság: jelenleg Magyarországon a TV studiók szinte kivétel nélkül miniDV-t használnak. (Tapasztalatból tudom.) Az meg, hogy le kell írni a miniDV-t szerintem meglehetősen érdekes. A profi felhasználók között még egy jó ideig domináns lesz. Szerencsére sem a DVD sem a HDD-s kamerák nem tudták kiszorítani. És ennek megvan a maga oka, amit már sokszor leírtunk itt.
A HD itthon még jó ideig nem fog elterjedni. Amíg nincs széles körben HD sugárzás, és az emberek 90%-a nem vesz 8amúgy felesleges) egész falat elfoglaló HD TV-ket, addig teljesen indokolatlan a HD-re vanó átállás. -
dreamst
csendes tag
válasz Wolverine293 #1615 üzenetére
köszi!
Én is a gs500-at részesítettem előnyben.
Egyébként én sem hiszem, hogy a minidv-kifújt, én évekig használtam D8-as kamerát(sony) és egész normális felvételeket is sikerült vele készíteni. Ma sem cserélném le egy korábban említett HD marokkamerára. Nem sznobizmus, de ez olyan dolog mint a 15E Ft-os 8 Mpixeles fényképező.... 8Mp de nem ugyanaz mint egy valós 2Mp.
Sokkal többet számít az pl. az optika, a 3ccd vagy a képstab. mint a hd felbontás... A jövő persze a nagyobb felbontás, nagyobb mintavételezés stb... de ameddig ez elterjed addigra lehet, hogy el is használódnak ezek a minidv kamerák és nem késünk le a hd-re átállásról.... -
zsocaozd
tag
válasz Wolverine293 #1614 üzenetére
Bocsika, belenyúltál, én is TV-s volnék...
a TV studiók szinte kivétel nélkül miniDV-t használnak
Tévedésben vagy: miniDV-t használnak.....mint rögzítési formátum! Ez egy db-ig így is marad, amíg nem tisztázódik, mi lesz a HD végleges rögzítési formátuma. Ne keverjük már a rögzítési formátumokat és a képalkotási formátumokat ''kolléga''!
Egyébként csak addig használnak miniDV-t, amíg nem telik HD-re, ez kb. még egy-két év és pislogni fogsz!
Annak idején a Beta-val csinálták egyes TV-sek ugyanezt, amit te itt... Váltig állították, hogy nem fog kihalni, az a csúcs...földhöz ragadtak sajnos...van ilyen. Majd felébredsz te is, mikor körülötted már mindenki HD-t használ majd.
A HD itthon még jó ideig nem fog elterjedni.
Te jóságos ég! Te barlangban élsz, már bocsi? Abszolut nem látod, ami körülötted zajlik? Legalább nézz már meg egy árlistát légy oly kedves, hogy képben légy! HD sugárzás? Ki néz TV-t könyörgöm? A DVD a menő, a filmeket nézik az emberek, nem az unalmas TV műsort. A kábeles adók pedig úgy fognak HD-re átállni, mint a pinty, mert ma is fillérekbe kerül már!
egész falat elfoglaló HD TV-ket
Huhh, bocs, de te tényleg nagyon nem vagy képben, úgyhogy inkább hagyjuk...ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
johnjohn
addikt
válasz zsocaozd #1618 üzenetére
Azért szerintem az átlag magyar sorozatokat néz, meg a többi szemetet, és lövése nincs mi az a HD. A kábeles csatornákon pedig egy-két körzettől eltekintve sz@r a képminőség, nemhogy HD, még tiszta kép sincs. A TV stúdiókat meg ne bolygassuk, én is tudom mi megy, a kép nem ennyire rózsaszín, egyenlőre azon szívnak melyik kazit hányszor lehet törölni. Te örülhetsz, ha felétek annyira jól megy a helyi TV. Nem kötekedni akarok, de túl optimista vagy. Hány éve csinálod ?
-
kiviszem
tag
válasz zsocaozd #1607 üzenetére
Legalább a tapiképernyő témában egyetértünk. Ha már annyira ellene vagy a minDV-nek,szerinted mire érdemes gazdaságosan rögziteni a felvételeket? ( Akár a HD felvételeket? ) 55eft-ért szerintem játék kamerát lehet venni,az átlag user meg nem 200eft-ért vásárol,ezt a gyártók is tudják ,ha figyeled a választékot.Nem értem mi bajod van egy Leica lencsés Pana 500-as ,v320-as SD kártyára rögzitett fotóival? Nyilván nem FOTO célra készitették ezt a funkciót,de amire irtam,arra megfelel.A mezei user nem fog két teli táskát cipelni a vállán.
-
zsocaozd
tag
válasz johnjohn #1620 üzenetére
Jujjjujjj, ne kezdjünk itt flame-be, hogy ki hány éve csinálja jó?! Ha annyira érdekel, 94 óta, ami nem olyan rossz, ha a koromat nézzük (33).
Ami az átlag magyart illet, nagyon-nagyon nem értünk egyet és szerintem te nem vagy képben ezt illetően, ugyanis a legkisebb putriban is van min. 2db dvd lejátszó, ha nem tudnád (én tudom) és napi 24-ben a DVD és DivX filmeket nézik-másolják-nézik, stb...a ''legszegényebbek''!
A HD-t illetően nincs miről vitatkozni, majd úgyis rájössz egy-két év múlva magadtól.
A rögzítés, törlés kazetta probléma??? HD-->vincseszter 25.000 Ft egy SATA2 500GB akár itt a PH-n számlával, bármelyik TV megveheti és csodásan rögzítheti rá a HD minőséget akár 1080i-ben is! Ráaádsul a 200k körüli kamkorderek kaphatóak már akár BlueRay, akár HD rögzítővel, nem csak miniDV-vel... Bocsika!....Mondom, hogy egyáltalán nem vagy képben ami a HD-t illeti (sem). Bocs, tényleg nem lejáratni akarlak, saját magad írsz butaságokat.
Tényleg térden állva könyörgöm, hogy nézzél már szét a piacon az ég szerelmére, tekintsd már meg az árakat, mert így jelenleg még vitapartner sem vagy! Nézd meg mondjuk a Sony FX-7 kamera árát! 620 bruttóért is megkapható! Nem 2 milka, ahol egy régebbi miniDV kamera áll és képminőségre, tudásra messze felülmúlja azokat könyörgöm... Vagy nézd meg a Canon ''fűrészgép'' kameráját, vagy a JVC legújabb FULL HD kameráját (első a Világon), stb...
Ha egyáltalán képben akarsz lenni HD terén, legalább konzultálj már egy szakemberrel plíz...tényleg csak azért, hogy normális tanácsokat tudj adni másoknak és ne kelljen elhajintaniuk a vaciúj miniDV-jüket (amit most megvesznek a tanácsodra), vagy eladni fillérekért, mert kb. jövő év tavaszra lesz egy nagy robbanás és szinte minden új miniDV rögzítésű kamkorder HD lesz!
Röhej, de találkozom olyannal is, aki még digital-8-at vesz miniDV árában, a boltban!...Neki is biztosan ''hozzáértő'' emberek adtak okos tanácsokat...jesszus... Tényleg sajnálom a laikusokat...ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
zsocaozd
tag
válasz Wolverine293 #1622 üzenetére
A HD szép álom
Legfeljebb neked, mások már vígan ezzel veszik fel, mikor a gyerekük behány az asztal közepére...
idehaza tényleg eltart még mire igazán hódít.
Hát ha neked fél-egy év nagy idő....
[Szerkesztve]ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
zsocaozd
tag
válasz kiviszem #1621 üzenetére
Ha már annyira ellene vagy a minDV-nek,
Ki mondta, hogy ellene vagyok? Már megint keverjük a rögzítési és képalkotási formátumokat könyörgöm...
szerinted mire érdemes gazdaságosan rögziteni a felvételeket?
Miért nem olvasol utána magad? Itt értetlenkedtek, miközben tele van a net infóval, csak el kellene olvasni és kész.
A HD felvételeket (merthogy nyílván erre gondoltál) természetesen lehet miniDV-re is rögzíteni, de szigorúan csak amatőr célra érdemes, mivel ekkor a rögzített sorok száma sokkal kevesebb, mint amit a CCD és az optika tud (főként 1080i-nél). A profi, félprofi HD kamerák is miniDV-re rögzítenek többnyire, de csakis azért, mert nincs kiforrott rögzítési lehetőség még jelenleg, kivéve a gyors SD kártyákat, de ezekre nem sok felvételi idő fér. A BlueRay már most becsődölt, nem is gyártják tovább, a Betamax sorsára jutott a Sony rossz üzletpolitikájának köszönhetően. A HD DVD lesz a nyerő az optikai formátumok közül, illetve jön a HOLO DVD is, de az még a jövő zenéje. A nem optikai formátumok közül az hipergyors SD kártyákra rögzítés és a HDD, tehát vinyóra rögzítés adott egyelőre, de készülnek már a speciális HD rögzítésre alkalmas meghajtók (ezek már a FULL HD-t is kiváló tömörítéssel fogják tudni rögzíteni), épp nemrég néztem egy promot erről.
55-ért ezt a kamerát kapod pl.:
[link]
Ez egy HD marokkamera, 720p sorfelbontással, bármikor kenterbe fekteti bármelyik sima miniDV kamera képét az általa készített kép. Természetesen vannak hibái, hiányosságai (pl. csak 3x optikai zoom, instabil autofókusz), de melyik kamerának nincsenek? Ha ez neked játék kamera, akkor igazán megajándékozhatnád a lányomat egyel (én meg jól elvenném tőle és használnám)!
Nna, úgyhogy urak, szerintem csak azután merjünk vitatkozni bármiről is, miután alaposan utánanéztünk mi magunk. Legalább arra vennétek a fáradtságot, hogy utánanéztek néhány sample videónak, a Google segít...ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
johnjohn
addikt
Sajnos megint egy elvakult, udvariatlan kötekedő került közénk. Kár a fórumért, az embernek lassan nincs kedve olvasni, hozzászólni.
-
Wolverine293
csendes tag
''Ami az átlag magyart illet, nagyon-nagyon nem értünk egyet és szerintem te nem vagy képben ezt illetően, ugyanis a legkisebb putriban is van min. 2db dvd lejátszó, ha nem tudnád (én tudom) és napi 24-ben a DVD és DivX filmeket nézik-másolják-nézik, stb...a ''legszegényebbek''!''
Szerintem te még sosem jártál egyes kerületeken kívül! Ha utánanézel a szociológiai adatokanak, láthatod, hogy rengeteg ember él a létminimum alatt vagy környékén. A gyerekek 1/3-a él szegénységben, 1/5-e mély szegénységben. Persze, van, ahol előrébbvaló a dvd lejátszó mint a gyerek reggelije, de nem ez a jellemző! Sokan örülnek egy vhs magnónak is, és tv sincs mindenhol. -
dreamst
csendes tag
Újoncként nem szeretnék békebíró lenni, de azt is fontos tisztázni ki mire használja a kamerát... Pl. ahogy mondtam 5 évig használtam egy d8-as kamerát kimondhatatlan üzemóra van benne mégis több új minidv kamerát kenterbe ver ma is....
A HD nagyon jó dolog, de valóban eltelik még egy kis idő az átállásig...
Én is ismerek TV stúdiókat ahol még ma sincs HD, mondjuk minidv sincs DV van...
Valóban olyan kemerát kellene venni ami tudja a HD-t, viszont ha most én azt vennék akkor sem használnám ki mivel akkor is csak normál DVD-t készítek a végén belőle archiválásra.... (1 DVD 120perc)
Laikus vagyok igen.... Egyik ismerősöm akart kamerát venni és D8-at ajánlottam neki.... miért? mert volt vagy 40xezer és eddig kb ment vagy 2 órát 1 év alatt, ráadásul nagyon masszív felépítésű bírja a gyerekeket is....
Ellenben volt már nálam olyan minidv ami még az lcd kihajtogatást sem bírta és nincs rajta kép mert gagyi... az ára nem 40x ezer volt....
Kinek mire kell....
Ha profi videós lennék én is HD-t vennék, de itt nálunk a helyi tv még mindig meg fog elégedni a gs500-al és a sima DVD-vel....
Jónéhány éve foglalkozom felvételek készítésével és az átlagember még nincs HD-re optimalizálva ezt bizton állíthatom tapasztalatból.... Sokan vannak akik még ma is VHS-re kérnek anyagot archiválni.... nekik tényleg lövésük sincs mi a HD....
Mire már az általános igényszint is átáll HD-re addig mi is lecseréljük a kameránkat mindv-ről HD-re.
Még egy dolog.... az, hogy egy felvétel milyen lesz az csak részben függ a technikai adottságoktól.... láttam már profi technikával csapnivaló felvételt...
Volt, hogy a rendezvényen profibb cuccal jelent meg a kedves vendég mint a helyi tv... mégis úgy döntöttek kérnek a ''gagyibb'' felvételből..... -
zsocaozd
tag
válasz johnjohn #1629 üzenetére
Tudod mit? Nyald ki az elvakult udvariatlannak azt a testrészét, amire most gondol. Felesleges ilyen tudálékos, magát okosnak képzelő (közben semmiről halvány f...ja sincs) ''szakemberekkel'' vitáznom, nyomizzatok csak tovább...itt úgyis mindenki annyira tud, hogy az már csodálatos. Bocs, hogy megzavartam a köreidet, nyílván eddig el tudtad hitetni mindenkivel, hogy te vagy a nagytudású és most beleköptem a levesedbe...folytasd csak tovább, a hozzá nem értőket nyílván el tudod kábítani, hajrá!
-
zsocaozd
tag
válasz Wolverine293 #1627 üzenetére
Miről beszélsz te? Nézd már meg először a profilomban légyszives, hogy hol is lakom, utána írkálj ilyeneket! Te írsz nekem szociológiai adatokról ember? Nálam többet te nem jártál cigánytelepeken! A legutolsó putriban is volt 2db DVD, ha elhiszed, ha nem! Enni inkább nem ettek, de DVD, hi-fi torony, másolt DVD lemezek tonnaszám, meg kamera az volt, ennyit az adataidról! Dejó, hogy itt mindenki ennyire képben van és olyan nagyon okos és nagy tudású...tényleg nem is kellek én ide, folytassátok csak, már bánom, hogy beleszóltam. Húzok, további jó....hát nem is tudom....önámítást...egymás kábítását...nem is tudom...
-
hucsikoi
senior tag
Mielőtt még összevesznétek! Srácok mindenkinek igaza van a saját szemszögéből a saját pénztárcájához nézve.Hiába van egy csúcsminőségű kamerám,ha nem értek hozzá igazán.A legtöbb laikus ember azért vesz meg egy olcsó mini dv-t.hogy felvegye a családdal történő fontosnak vélt eseményeket.Lehet,hogy imbolyog a kép,lehet,hogy nem igazán jók a beállítások,de akkor is az ő családi emléke,amit ő csinált.A szakember természetesen profi szemmel nézi és teljesen igaza van.Mielőtt tényleg összekapnátok próbáljátok meg a másik szemszögéből is mevizsgálni a dolgot.
-
johnjohn
addikt
HD !!![link]
-
-
kiviszem
tag
válasz zsocaozd #1625 üzenetére
Mivel félreértetted ezt a kérdést,értelmezném.
''szerinted mire érdemes gazdaságosan rögziteni a felvételeket?
Miért nem olvasol utána magad? Itt értetlenkedtek, miközben tele van a net infóval, csak el kellene olvasni és kész.''
Nem azt kértem ird le melyik keresőt használod,hanem hogy mi a véleményed.
Szerintem:Azt mindenki tudja itt,hogy a HD minőség jobb,és azt is,hogy az SD kártya drága,kevés felvétel fér rá,a DVD lemez kevesebb felvételt rögzit rosszabb minőségben,a BlueRay megfizethetetlen,a merevlemez meg ha elszáll mennyiért javitják és marad e valami a fontos felvételekből?A kazetta arhiválja a felvételeket jó minőségben évekig,jól szerkeszthető,bár időigényes.
Az átlag ember kategória a te szemszögedből nézve igen érdekes.
Ha mindenki szemből jön,lehet hogy egyirányú az utca? -
ANT
addikt
Húúú, b+ most jól összekavartatok itten engem. Eddig azt hittem, hogy kb. átlag magyar vagyok, de nem! Nekem nem állnak otthon tonnaszám a másolt lemezek , nem napi 24-be nézem-másolom a filmeket , sőt - ezt egész halkan mondom - csak egy DVD lejátszóm van!
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Szertnék kamerát venni. Főként családi eseményeket és a növőfélben lévő 8 hónapos kisfiamat rögzíteném vele. Mivel ''előre gondolkodó'' ember vagyok....ezért HD kamerát szeretnék venni.
Ki mit javasol....egy kis indoklást is kérnék ,hogy melyiket miért ?!
300-400 Eft-ot szánnék rá !
Köszönöm a válaszokat előre is !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Köszi a javaslatot. Jónak tűnik DE :
elfelejtettem odaírni ,hohy HDD-s kamerát szeretnék !!!
A HDR-HC7 pedig MiniDV-s
[Szerkesztve]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz johnjohn #1641 üzenetére
Ilyesmire gondoltam én is. Pláne ha ''jó tapasztalataid'' voltak vele
Köszi a válaszokat.
Esetleg másnak más javaslat....amíg megvan a lóvé addig pattoghatom
Utána azt eszem amit főztemSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
laci666
senior tag
Sziasztok
Ezt néztem ki családi kamerának Sony DCR-SR32 113000Ft.
Akinek van ilyen az irhatna valamit hogy megéri e megveni van e valami probléma velle stb........
Esetleg valaki tudna jobbat ajánlani ilyen árba azt is megnézném.
.
[Szerkesztve]ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
laci666
senior tag
válasz hucsikoi #1645 üzenetére
Nézegettem elég jo kis kamera ez.
Optikai képstabilizátor az jobb mint a digitális?
Mert a pandába optikai van a sony-ba meg digitális.
Azon gondolkodom még hogy valami nagyobb megapixales kamerát vállaszak,csak azokba nincs annyi zoom az nem baj.
Vagy jok ezek 800.000 pixelas kamerák.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
johnjohn
addikt
válasz laci666 #1646 üzenetére
Válassz nagyobb MP-t, és optikai képstabilizétort. Az optikai a lencserendszert mozgatja, a digitális a hasznos pixelek felhasználásával stabilizál szoftveresen. O,8 Mpixel az valójában csakO,4 Mpixel hasznos képpont. Az optikai zoom 5-6 szoros felett kézből már stabilizátorral is nehezen használható.
-
andzsinszan0
csendes tag
most egy jó nagy hülyeséget fogok kérdezni, de mentségemre legyen, hogy nem értek hozzá....szóval átolvastam a fórumot és mivel nincs momentán annyi pénzem, hogy egy 3ccd-s kamerát vegyek, és mindenki azt mondja/ajánlja, hogy a 0,8-as kamerákba már nem érdemes belefektetni...
szal a kérdésem az: egy ilyen low budget kamera felbontása, színmélysége...stb. jobb e, mint a régebbi eresztésű vhs-c kameráé? ui. van nekem egy Panám, de nem biztos, hogy lecserélné, hacsak azt nem mondjátok, hogy a 60-70 körüli Pana digitálisok verik a képminőséget mozgóképben minden téren és nincsenek bosszantó hibák lsd. nem fog kockásodni. kösz. -
hucsikoi
senior tag
válasz andzsinszan0 #1648 üzenetére
Véleményem szerint mindíg az határozza meg, milyen kamerát vegyen az ember,hogy mennyi pénze van és mire akarja használni.Egy profi aki rendezvényvideózással foglalkozik és ért a videózáshoz drágább készűléket kell vegyen.Aki csak családi video készítésére használja és nem is igen ért igazán hozzá szerintem elegendő egy alap mini dv.Én egy panasonic gs17-et használok már elég régóta és elégedett vagyok vele nem is tervezem drágább készűlék vásárlását,mivel amatőr szinten videózok.A kérdésed második részével kapcsolatban:szerintem mindenképp jobb minőségű még az alap mini dv is.
johnjohn :Teljesen eggytértek veled -
zsocaozd
tag
válasz kiviszem #1636 üzenetére
Hát veled még szóba állok, mert te még normális vagy és látok benned csöppnyi reményt.
Amiket felsoroltál, azok bármire bármikor ráillenek, mivel tökéletes technológia nem létezik. Ha ebből indulunk ki, akkor mehetünk vissza az őskorba mamutokat hajkurászni egy jóerős bunkóval, mert az a tuti.
Nyílván nem arról van szó, hogy melyik rögzítési formátum a tökéletes HD-hez, hanem arról, hogy melyik a leginkább használható, melyiké lesz a jövő (hiszen eleve azt érdemes már ma is megvenni, mivel nem veszünk minden héten új kamerát). Kinek mi a fontos, kinek mi jön be? Profi HD kamcsikon pl. az SD-t preferálják, mivel ott nem a sok idő egyidejű rögzítése a lényeges, hanem a csúcs képminőség (nagy adattömeg) minnél gyorsabb rögzítése, amit a nagy sebességű SD-k produkálnak. Ha általános használatra (amatőr+félprofi) vesz valaki HD kamerát, nekem meggyőződésem, hogy a HDD a legjobb megoldás minden tekintetben. Hogy drága a javítása? Minek nem az, ami új technologiát használ? Másrészt meg nem kötelező annak elromlani, hiszen egy kamerát eleve nem olyan körülmények között szoktunk haszálni, hogy odaütjük mindenhez, vagy rázkódjon, stb.
A kazettának is lőttek. A digitális egy új korszakba lépett. 100.000 Ft-ból terrabyte-okat lehet tárolni adás minőségben!
A bakelit a legjobb minőség, de a CD hamar lekörözte, mivel millió egyéb szempont is számít, nem csak a minőség (kezelhetőség, tárolhatóság, tartósság, stb-stb.).
A szalagnak annyi. Jön (sőt itt van!) a HDD és az optikai formátumok, bár részemről utóbbiakat nem preferálom, mivel semmi értelmüket nem látom még archiválásra sem, mióta ennyire olcsók lettek a HDD-k.
Az átlag ember megítélésével nekem semmi bajom, viszont az átlagember (akikhez nyílván ti is tartoztok, már látom) nagyon földhözragadt és nem tud a jövőbe látni még egy-két évvel előre sem, csak azt látja, ami az orra előtt van, amit oda tesznek (reklámozók, stb.). Azért jó, hogy vannak ilyenek igen nagy számban, mert ha nem lennének, akkor nem lenne piac sem. Ezekre az emberekre lehet alapozni az egész gazdaságot. Ezek megvesznek minden xart, amit az orruk elé tesznek és beléjük szugerálják, hogy ''ez kell neked!''.
Ha mindenki szemből jön,lehet hogy egyirányú az utca?
Ha 100-an beleugranak a kútba, te 101-ediknek beleugrasz? Ha Hitlert több millió náci követte, akkor igaza volt? A xar finom, mivel több millió légy nem tévedhet? Tegyek még fel néhány kérdést, hogy felébresszem benned az individumot, vagy továbbra is beállsz a sorba és bégetsz, ahhelyett, hogy magad gondolkodnál?ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest