- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz painkillerx #1346 üzenetére
HI!
Teremloszovetkezeti csoport:- )))
Amugy bme st-r-k-ch
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Wolverine293
csendes tag
válasz painkillerx #1350 üzenetére
Ebben az esetben szerintem elég a 320-as is.
-
painkillerx
tag
Oké köszönöm mindenkinek hogy segítettetek!
Megprobalok meg kerdezoskodni boltban, hogy mit mondanak, persze nekik mindig az a jo ha a dragabbat veszem ...azert kicsit sajnalom hogy nem hdd-s lesz azt hittem a miniDV már elavult dolog (szalag miatt). -
Wolverine293
csendes tag
válasz painkillerx #1353 üzenetére
Ne sajnáld! A hdd sajnos tényleg az új hullám a videózásban, és a széles vevőkörnek készül. Egyszerűbb, az biztos, de a minősége gyengébb. Ami meg az elavulást illeti: ha jól tudom audió-minőségben még mindig a bakelit lemez a csúcs. Digitálisan nem sikerült még utolérni. (Legalábbis nem széles körben elérhető technikával)
És a hdd-snek van még egy hátránya. Lehet, hogy csak az én mániám, de én szinte sose használom az LCD-t. (Sokat eszik, és nem is valósághű.) A hdd-seken viszont általában nincs is kereső, ami szerintem botrány. -
klaca78
csendes tag
sziasztok! Én is a HDD kontra mini dv dilemmában vagyok ! 2 hónapja próblom kiválsztani melyiket vegyem.Melóra kell ugy hogy nem mindegy!!! 250.000 van rá kb.
A minőség a lényeg és a könnyü kezelhetőség, ez a miniDV n-él elszált ugye a beírás maitt!
eddig a Sony DCR-SR290E hdd-s volt de,hogy most olvasom ez mégsem annyira nyerő! Van a pana 500-a de abban meg nincs zebracsik a templomi felvételnél a fények miatt nagyon gáz! A HD kamcsik már drágább de egy akad ami 256.000 lenne de annak meg kisebb a felbontása! Nagyon szorít az idő itt van a lagzi szezon uj kamcsi még sehol! Sgítsetek választani!!!!! -
klaca78
csendes tag
ja és még annyi, hogy ha a miniDV-ről beírom avi-ba (hogy ne legyen minőségomlás) utánna ugyanugy mpeg2 -be kell tömöríteni, hogy dvd-re irhassam.nemigaz???
A másik a Panának állítolag rosszabb a képe gyenge képviszonyok mellett viszont én lagzikat veszek tehát ott ez igencsak fontos!A zebra funkc.- rol irtam,
Egy a lényeg nekem egy olyan kamcsi kéne aminek nagy felbontása legyen (kivéve HD mert az drága) lehetőleg zebra is legyen, gyengébb fénynél is jó legyen , na és a kazi! tutommal a miniDV max 30 percesek na ez gáz a lagzinál ugye!
Valaki nagytapasztalatu emberke vagy valaki segítsen please! -
klaca78
csendes tag
javítás! : ''gyenge fényviszonyokok mellet'' bocsi
-
johnjohn
addikt
válasz klaca78 #1356 üzenetére
Hali ! Mini DV kazettából vehetsz 80 perceset is a Pana gyártja, általában 60 percesek.
Nem tudom zebra található -e ebben az árkategóriában valemelyik kamerában, de a kitételek amiket írtál eléggé megnehezítik a dolgot.[link]Ez lehet esetleg jó neked, ez tud zebrát is, kevés fény mellett is jó, ha akarod HD, ha normál kazit használsz akkor normál DV felbontás. A DV-avi vágása után a vágóprogik / nem tudom mit használsz, de az Adobe Premiere 3 pl. / DVD formátumot is tud konvertálni és menükkel megírja a lemezt. -
Wolverine293
csendes tag
válasz klaca78 #1356 üzenetére
Én egy GS500-at használok hasonló célra, és tökéletesen megfelel.
A kazik tényleg nem 30 percesek; 40 vagy 60 attól függően, hogy SP vagy LP.
Egyáltalán nem kell mpeg-be írnod! Csak szerezz egy normális dvd-menü szerkesztő programot. Írd ki a vágottat AVI-ba, és a menü.projectbe azt húzd be. A program magától konvertál asztali dvd-formátumba. (Tehát 2 órányi aviból megcsinálja a 4,7 gigás változatot, és nem olyan gyenge minőség, mint az mpeg2.) Ajánlom az Adobe Encore 2.0-t vagy rosszabb esetben a Sony DVD Architect 3.0-t.
Egyébként van olyan kamera, ami a te igényeidnek lett kitalálva, csak ritka mint a fehér holló: Panasonic GS400. -
ANT
addikt
Üzletben láttam olyan miniDV kazettát, ami kimondottan 3CCD-s kamerákhoz ajánlott (Panasonic Professional). 2000 Ft-ért! Van vkinek tapasztalata a termékkel? Megér ez ennyi pízt, vagy csak p@r@sztvakítás a dolog?
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Wolverine293
csendes tag
Hm... Ez érdekes. Elvileg lehetne értelme, de csak akkor, ha utána megjelenik a külön ezekhez kitalált DV-magnó is. Mert ha valami speciális rögzítési módszert találtak ki, mondjuk hogy komponensenként tárolja a képadatokat a szalag, akkor azt csak olyan olvasóval tudod lejátszani vagy digitalizálni. Tehát valószínűtlen, hogy technikailag különbözne a többitől.
Arról lehet esetleg szó, hogy a legjobb minőségű szalagokat külön kategóriában árusítják. Mert a minőségben van eltérés az egyes gyártók között például, de az egyes szériákon belül is. Ez elkerülhetetlen. Viszont általában ez elhanyagolható. Számítástechnikában láttunk jópár példát arra, hogy a nagy gyártó más márkanév alatt forgalmazza a kifutó vagy a tesztelésen gyengébbnek minősülő termékeit/példányait, de ez itt meglepne.
Szóval a monológ vége: szerintem parasztvakítás...
Egyébként hol láttad? -
ANT
addikt
válasz Wolverine293 #1361 üzenetére
Ahol ''hülye aki nem ünnepel'' .
Szerk: szóval esetleg a jelrögzítés lehet eltérő, de a jel feldolgozása (capture, tömörítés) a szokásos cuccal nem hoz jobb eredményt? Akkó' (ennyiért) felejtős. Köcce!
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Wolverine293
csendes tag
Ez csak egy fiktív felvetés volt. Mivel azt nem mondja, hogy konkrétan melyik kamerához van, feltehetőleg bármelyik tud rá rögzíteni. DE: a 3ccd-s kamerák rögzítőegysége nem különbözik a többitől. Tehát az általam felvetett forgatókönyv csak akkor lenne érvényes, ha külön rögzítőmetódus is lenne hozzá. Az pedig (tudtommal) nincs. Tehát ha megveszi valaki, akkor ugyanúgy rögzít rá bármilyen kamera, a képminőségben szerintem nincs eltérés. És ha a rögzítés azonos, akkor a lejátszás is.
Szóval lehet, hogy egyszer érvényes lesz majd amit írtam, de jelenleg még csak kihasználatlan plusz-funkció.
Összességében továbbra is csak arra tudok gondolni, hogy a minőségellenőrzésen jobban szereplő szalagok lehetnek. -
klaca78
csendes tag
válasz Wolverine293 #1359 üzenetére
Köszi a gyors választ! 2 éve nyomom ulad 3a-l keztem most a 6-os van fent nameg canopus edius, nemtom ismered e ez általában az avi-t szereti.a szerkesztés már nem gond , viszont az mpeg2 -t nehezebb effektelni szerkezteni ez igaz! A HDR-HC5 nem rossz de csak 2.1 m. pixel nem 3. viszont hd a nagyobb 3 viszpnt az húzos kicsit .Beltéri felvételekre kellene nem családi felvéteéekt csinálok hanem lagzikat ,fizetnek érte tehát nagyon meg kell rágnom mit veszek.
A te panád is nézegettem, de az arrol híres, hogy kevés fénynél nem a legjobb és nincs benne zebracsík.A 400-ast drága sajna meg nem is kapni- igaz!
HDD kamerát akkor nem érdemes venni? az eleve letömöríti, tehát a minDV-ről DV aviba mentek akkor ugyis vissza kell tömöríteni nem, hogy kiirhassam?! -
Wolverine293
csendes tag
válasz klaca78 #1365 üzenetére
Az Edius jó kis program, bár én inkább az AVID-ra szavazok.
Ami a kamerát illeti, majdnem pont ugyanarra használom, mint te, és nem volt még gondom a beltérrel eddig. A zebra meg csak extra segítség, anélkül is be lehet állítani jól a képet. (csak nem kell az LCD-re hagyatkozni. Éljen a kereső! Már csak ezért sem vennék hdd-st...)
Meg még egy indok a dv mellett:
Azért van egy hatalmas különbség a két tömörítés között: az egyiket már nem szerkeszted. Ha egy eleve tömörített anyagot szerkesztesz, azon javítani már nem tudsz, és extrém esetben a tömörítési hiba akár drop is lehet, amivel akár az egész snittet elbukod. Persze drop kazin is előfordul, de az általában akkor, ha túl sokszor veszel rá.
És még valami. Ha jól emlékszem már elhangzott itt is, hogy egy renderelés/kiírás normál esetben a valós lejátszási időnek kb 2,5-szerese. Ez egyértelműen biztonságosabb kódolást jelent, mint amikor egy kamera egy az egyben tömörít.
Tehát ha már a vágott anyagot tömöríted egy erre kitalált programmal, akkor kisebb a minőségveszés is.
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
válasz klaca78 #1365 üzenetére
Kezdeni kellene a gondolatmenetet előről, mert már nen igazán értem ,hogy mit mibe és miért akarsz tömöríteni. A DV avi nem tömörített, betöld, összevágod, DVD -t csinálsz belőle. Tömörítés csak a DVD készítésnél lessz. A 2.1 Mpixel erre miért nem elég ? Ha nagyrészt beltéren forgatsz, minek a zebracsík ami a túlvilágított részeket jelzi ? Mert ha lámpákat is használsz akkor kell, de akkor meg minek küzdesz a kevés fénnyel ?/ Amit te keresel, az kb fél milla körül kapható és akkor van zebrád is meg erős optikád is pl.[link]
-
klaca78
csendes tag
esetleg van valakinek tapasztalata, hogy HDD (3.2MB pixel) mivel eleve tömörít, szóval van e jelentős minőségromlás???!!!(a miniDV-nél ugy is előbb-utobb tömöríteni kell majd)
-
klaca78
csendes tag
(az utobbi hozzászolásomat megelőzte a válasz )
-
Wolverine293
csendes tag
válasz klaca78 #1369 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de minőségi különbség pont annyi, mint az mpeg2 és az AVI között... tehát jelentős. Ne feledd, hogy az mpeg2 minőségét simán felülmúlja a dvd-íráskor tömörített avi. (Az általam is leírt időkülönbségek miatt mondom biztosra.)
Egyébként nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán olyan profi vágóprogram, ami a te munkádhoz megfelelő, és tud mpeg2-t kezelni. Mert ha nem, akkor meg azt kell konvertálnod, ami viszont már időben és minőségben is veszteség.
Ja, és akármilyen fájlból írsz dvd-t (feltételezve egy dvd-szerkesztő használatát), mindenképp konvertálni fog a program, szóval nem úszod meg, bármilyen formátummal dolgozol.
Remélem nem lett túl kusza:S -
klaca78
csendes tag
válasz Wolverine293 #1366 üzenetére
akkor az monod (mondjátok) a Pana GS 500 és Sony HDR -hc 5 között kéne választani?
-
klaca78
csendes tag
csak egy megjegyzés: a miniDV- nél szerintem az hátrány lehet, hogy mivcel max 60 perceket kell rögzíteni 3-4 x kell kazitcserélni az meg utánnna összevágni még
-
klaca78
csendes tag
a kissebbik HD kamcsinál a felbontás csak 2.1 MB , viszont jobb lehet e téren a pana 3.2 -es felbontásánál mivel HD? vagy ez nem ilyen egyszerü?
-
johnjohn
addikt
válasz klaca78 #1375 üzenetére
Azon is gondolkodj el, mivel vágod a HD-t, és mivel nézik vissza a megrendelők a HD anyagot. [link]OLvasd végig a speckót, különös tekintettel a felbontásra és a képpontok számára ! A Panánál azért 3 X 1 Mpix mert 3 CCD-s .A DV anyag felbontása ugyanaz marad, de jobb minőségben, több képpontból rakja össze.
-
hruodnand
senior tag
válasz klaca78 #1375 üzenetére
Hiába veszel HD-s kamerát, ha a számítógéped nem megfelelő hozzá. Azért egy HD-s videóhoz kell 1-2GB RAM és egy erős P4 3.2GHz-es processzor vagy ehhez hasonló, és néhány 10-20GB szabad hely a merevlemezen. A HD anyagot letudod ''kicsinyíteni''. Teszem fel van egy 1280*720-as HD anyagod, abból simán tudsz például 720*405-ös videót csinálni és ez már belefér a DVD felbontás kereteibe is. Igazából ide inkább processzor, memória, és sok hely kell.
[Szerkesztve] -
Wolverine293
csendes tag
válasz hruodnand #1377 üzenetére
És persze program... bármennyire is ráírják már mindenre, hogy HD, a legtöbb program nem tudja igazán jól kezelni. Ha tényleg HD-t akarsz vágni, akkor kell hozzá egy Premiere Pro CS3 vagy egy AVID Xpress HD (esetleg Adrenalin HD És tényleg nincs sok értelme. Pláne, hogy tényleg nem sokan fogják otthon HD-ben nézni. Szeintem az egész csak akkor éri meg, ha valami reklámot vagy tv-s cuccot csinálsz, és ott is csak akkor, ha a sugárzásnál tudják kezelni.
-
hruodnand
senior tag
válasz Wolverine293 #1378 üzenetére
Mondjuk egy HDTV nem árt hozzá vagy egy jobb szélesvásznú LCD monitor, hogy a feelingje meglegyen. Sony Vegas 7.0-val is lehet HD-t szerkeszteni otthoni célra, nem olyan bonyolult, csak erős gép kell neki.
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdés: A HDD-s kamerák mpeg2 felvételeit milyen programokkal van lehetőség utómunkálni? A legjobb megoldás érdekelne. Az OK, hogy ha profizmus akkor DV, de a HDD mellett döntött emberkéknek milyen lehetősége van az utólagos szerkesztgetésre?
Pl.: A Vegas 7 kezeli az mpeg2-t is, vagy csak a DV AVI-t?
Előre is köszi! -
hruodnand
senior tag
válasz Poplacsek #1383 üzenetére
Én is inkább DV párti vagyok. Szerintem még mindig egyszerűbb vele dolgozni. MPEG2-őt nehéz megvágni és még számolnia is kell rendesen a procinak, ha ilyennel dolgozol. DV AVI-ban meg pont az a jó, hogy inkább hely kell neki és ''kevésbé'' annyira tömörített formátum, mint az MPEG2. DV AVI-t Vegasba simán behúzod, megvágod, és le tudod menteni bármilyen más formátumba... Akár MPEG2-be is, csak ugye megint ott van az, hogy kell neki a Mainconcept MPEG Encoder, szóval sehogy sem lehet megúszni ezt a dolgot.
-
klaca78
csendes tag
válasz hruodnand #1377 üzenetére
Am2 es 4600 -os daulmagos 2g Ram a legdrábább MSi alaplappal ezzel azért ,ár tudok valamit kezdeni
A mini DV vel az a gondom hogy mivel 60 perces max tuti hogy akkor kell majd cserélni amikor nem kéne!
CSak a pana 500 as ami szoba jöhet a DV terén de a (profik) a Sony eröltetik! Még mindíg tanácstalan vagyok. Már csak két kamera közül kéne választani A Sony DCR -Sr 290 (HDD) és a pana Gs 500-as! A HDD annyira gáz???! csaknem !!!azért a CMOS , a 3MB csak ér valamit benne -
Poplacsek
senior tag
válasz klaca78 #1386 üzenetére
Hali! Igen, vettem egy HDD-s Sony-t. Egy ''hobby'' gépet választottam: DCR-SR72. Nem 3CCD és csak 1,07Mpixel, de nekem hobby célokra jó lesz. miniDV nekem felejtős volt, nincs kedvem már kazettával baromkodni 2007-ben, bár tudom, hogy a nyers minősége a DV AVI-nak messze jobb, mint az mpeg2-nek. Egyébként szerintem nagyon jó a felvétel minősége, engem kielégít.
Ja és ahogy nézem most már szaporodnak a natív mpeg editáló progik, úgyhogy az se lesz gond. Röviden ennyi..
Néztél már mintavideot a http://zsigaba.freeweb.hu/ oldalon? sztem az SR290-es képe nagyjából az SR90-éhez hasonlíthat, ami azért nem gyenge, nézd csak meg! Én biztos azt választanám, nem a szalagos panát, de hát ezt neked kell eldöntened. -
hruodnand
senior tag
válasz klaca78 #1385 üzenetére
Panasonic NV-GS500. Én inkább megvágom rendesen a filmet szóval miniDV párti vagyok. DV bemenet is található rajta, szóval a megvágott videót akár vissza is tudod rá tölteni. DV-nél talán egy zavaró dolog van az, hogyha például 60 perces a videód, akkor 60 percig fogja neked felmásolni a gépre, mivel realtime. MPEG2-őt meg simán másolás-beillesztés módszerrel fel tudod rakni a gépre a memóriakártyáról. Még annyit hozzátennék, hogy egy Panasonic miniDV kazettát ~600Ft-ért kapsz, míg egy 2GB-os SD memóriakártyát ~5-6eFt-ért. Azért van némi különbség.
-
Poplacsek
senior tag
válasz hruodnand #1388 üzenetére
Pro és kontra van egy csomó érv-ellenérv. Mondjuk HDD-s kameráknál az SD kártya ára nem igazán érdekel De ha már mégis akkor azt is nézd, hogy a memkari valószínűleg még a kamerád is túl fogja élni, míg a kazit 3-4 felvétel+PCre másolás után jobb ha kivágod a hóra. Tehát hosszú távon olcsóbb buli a kártyára mentés.. Mondjuk Pana SDR-150-el 4GB-os SDHC kártyára 50-perc fér rá HQ minőségben
-
hruodnand
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
válasz johnjohn #1390 üzenetére
Ezt a ''baromkodás'' dolgot nem általánosságban írtam. Az én helyzetembe gondoltam bele, hogy mondjuk elmegyek nyaralni, telenyomok tíz kazit, aztán hazajövök és még egy hétig azon szórakozok, hogy DVD-re nyomhassam az anyagot. A HDD-s kamerán meg gyűlik-gyűlik a cucc, amit egyszer majd átmásolok PC-re és annyi. Ami meg fontosabb vagy másnak készül azt kicsit megszerkesztem majd vmelyik profibb progival, de a legtöbb esetben erre egyáltalán nincs szükségem, és szerintem a felhasználók zöme így van ezzel.
-
Poplacsek
senior tag
válasz hruodnand #1397 üzenetére
Ja értelek, még nem láttál winchesteres kamcsit.. A HDD-s kamerákat 30-100GB-os winchesterrel szerelik és a rögzítés Mpeg-2 ben történik, választható minőségben. Szóval tömörített formátumban rögzít, így aztán felfér 60Gb-ra 880 perc 9M/s-es Mpeg-2 anyag.
Ennek ugye hátránya, hogy tömörített az anyag, de sztem a hobby kamerások miniDV kaziinak anyaga is legtöbbször DVD-n végzi mpeg-2 formátumban.
A szerkesztő progik meg most már jönnek ki Mpeg-2re is, amik natív tudják szerkeszteni és nem renderelik újra a már egyszer tömörített anyagot, csak amin változtattál.
Egy jó megoldásnak tűnik az Adobe Premiere Pro + Mainconcept Mpeg Pro HD páros -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest