- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
válasz Rellind #2098 üzenetére
Igazából a tömörítés fokától függ, mennyi időt tudsz forgatni egy DVD-re (meg persze a lemez típusától). Minél hosszabb anyagot veszel fel, annál rosszabb minőségben tudod csak rögzíteni (ha jól tudom, 1,5 óra a mximum, de az már tényleg komoly minőségvesztés árán). A DVD-re rögzített felvétel megvágása megint problémás (MPEG2 formátum miatt), és nagyobb az egy percre jutó anyagköltség is, mint a miniDV rendszereknél.
-
-
Rellind
senior tag
Viszont nincs benne magyar nyelv a 320asban
-
dreamst
csendes tag
Srácok!
Keresgettem LCD árnyékolókat. De kishazánkban sehol sem találtam meg a HOODMAN termékeket.
Tudtok róla valamit, hogy hol lehetne beszerzni (Mo.)
http://www.hoodmanusa.com/prodinfo.asp?number=H%2D300
Köszi! -
Laybee
őstag
Sziasztok! Tudtok ajánlani valami olcsó miniDV kamerát 50k körül? Van különbség képileg egy 50k és egy 100k miniDV kamera között? Nemrégen voltam esküvőn, ott volt egy dvd-re író kamera. Volt sok fényképezés és vakuzás. A kép, amikor vakuznak beremeg, mint egy földrengés... Volt egy másik kamera egy miniDV-s picivel volt szebb volt a képe, remegés nem volt és mindkettő 100k körüli. Sokkal rosszabb egy 50k kamera? Köszi előre is...
-
t-e-s-a
csendes tag
Ma kezembe vettem egy Pana NV-GS320-ast a MediaMarktban.
Először is nagyon szép készülék. Az LCD képe kristálytiszta. A kereső képéről nem mondhatom el ezt, sajnos. Tetszik a joystickos menünavigálás (remélhetőleg a joystick mechanika jól meg van csinálva hosszú távra is), de zavaró, hogy a MENU gombot alap esetben bonyolult elérni, csak enyhén kitekeredett mutatóujjal, vagy persze a másik kézzel. Igazából próbáltam úgy kezelni a gépet, hogy ne kelljen a másik kezemet használni.
Az tele állást (10x) próbáltam optikai stabilizátorral és anélkül. Ha nem vagyok szigorú, akkor azt mondhatom, hogy jól vizsgázik az OIS, de a 10x-es zoomot még így is nehéz tartani. (Hogy a 32x-est hogy akarják megtartani sokan ?....az rejtély )
A menüjét logikusnak, és könnyen kezelhetőnek éreztem, de a joysticknak határozott utasítást kell adni, hogy mozoghassunk a menüben.
Van egy kis súlya a készüléknek, ami jó, mert stabilitást ad, de a kezem, karom hamar elfáradt, mondjuk ez annak is felróható, hogy - tudjátok - a MediaMarktban egy vezeték köti pórázként a gépet a polchoz, és kissé fura helyzetben tartottam a kamerát, szinte rákönyököltem a polcra, mert a póráz nem engedett többet.
Kinyitottam a kazetta tartó rekeszt kíváncsiságból, nagyon komoly a kazettakezelő mechanikai kavalkád, tetszett. Láttam a figyelmeztetést, hogy ''do not push'', így a magával a kazetta tartó fedéllel kell a kazetta-rekeszt visszatolni a helyére. A fedél stabilan záródott vissza, jelezvén, hogy a kazetta mostantól biztonságban van
Egy valamit nem találtam, hogy hol tudom beállítani, a változtatható sebességű zoomot. Legalábbis azt olvastam ..tán az avplanetnél, hogy van neki olyan funkciója.
Ami még nagyon tetszett, hogy szinte azonnal megtalálja meg a fókuszt, még ha hirtelen váltok távoli pontról közelre, vagy vissza. De a közeli képekre nem lehet egy idő után nagyítani, mert elveszíti a fókuszt. Látszik, hogy a közelpont nem a fényképezőgépeknél megszokott 35-38mm-en van, hanem 46-on. Bocs, ha hülyeséget írtam, de szerintem ez az oka (plíz javítsatok, ha nem ezért van).
Nekem tetszik a készülék, hetek kérdése, és megveszem, csak még gyüjtögetek kicsit.
Hirtelen most ezek jutottak eszembe, bocsánat, hogy hosszú voltam. Még majd megyek vissza ''tapizni'' egy kicsit.tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción
-
n@p@lm
őstag
sziasztok!
mint sokan akik ide írnak én is szeretnék a közeljövőben egy digitális kamerát vásárolni.
először dvd-ram-os kamot szerettem volna de a leírtak alapján letettem róla.
több ember tanácsának hatására megbékéltem egy gs320-al.
a következő lenne a kérdésem:
1. a szerkezet ugye szalagra rögzít. meg lehet-e határozni hogy mennyi az a szám ahányszor rögzíteni lehet lehet egy kazira minőségromlás nélkül. meg ugye ott van a megbízhatóság is. mennyire használódnak ezek a szalagok?
2. nézegettem az edigitálnál többféle kazetta is létezik hozzá, pl.:
[link]
vagy
[link]
azért árban van különbség. minőségben? mennyivel ''tud'' többet a drágább?
3. a merevlemezesek miért is készítenek rosszabb felvételt? szintén mpeg2-ben rögzít mint a dvd-ramos?
köszönöm előre is a segítséget.
[Szerkesztve] -
Cyrin
addikt
A DV kazettára sztem egyszer érdemes rögzíteni, és eltenni archiválás céljából. (Még midíg ez a legjobb, hosszútávon legbiztonságosabb archiválási mód sztem.)
Nem kell drágábbat venni, különösen, ha egyszer rögzítesz rá.
Sztem nem készít rosszabb felvételt. A MiniDV-nél készít rosszabbat és nehezebben, rosszabb minőségben szerkeszthetőt mindkettő. -
Wolverine293
csendes tag
A merevlemezesek mpeg2-ben rögzítenek, azonnali konvertálással, mi két gonddal jár:
1. Kevés normális program van, amivel szerkeszthető
2. Az on-the-fly capture igen jelentős minőségromlással jár.
A legkisebb minőségvesztés a miniDV-nél van, amit utólag olyan formátummá alaítasz, amilyenné akarsz, de akkor nem egy az egyben teszed, hanem van ideje a gépnek kicsit jobb minőségűre írni az mpeg-et is -
doktor úr
aktív tag
válasz Rellind #2113 üzenetére
Pedig egyértelműen írta: a legjobb, ha egy kazettát egyszer használsz. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet többször is, mondjuk én 4-5 alkalomnál többször nem kockáztatnám a felülírást, azt is csak akkor, ha nagyon muszáj. Hájpermarketekben Pana vagy Fuji kazettákat lehet venni gyakran nagyon olcsón, olyankor bevásárolok Persze én ''nagyfogyasztó'' vagyok.
-
n@p@lm
őstag
köszönöm a válaszokat.
egy bajom van ezzel a szalagos dologgal hogy sajna nem örök....hiába teszem el, ki tudja 10 év múlva lesz-e valami a kazettán.
úgyhogy dvd-ram-ra fogom kiírni szerkesztés után az anyagot. a családi képeket már úgy is arra archíválom.
jelenleg ez a legbiztonságosabb (legmegbízhatóbb) módszer. -
johnjohn
addikt
Van 10-éves DVD-R lemezed? Mi van rajta?Marad rajta valami 10 év múlva, vagy tele lessz olvasási hibával.A 20 éves VHS szalagok még lejátszhatóak,a Mini DV pedig ehez képest digitális információt tárol,nem analóg videójelet mint a VHS. Szerintem a szalagos tárolás házi célra megbízhatóbb.Van 5 éves DV szalagom még mindíg OK.
-
fisi
senior tag
Hali!
Laybee!
Attól függ mire akarod használni?!?!
Nekem egy VPD 362- es Samsungom van az új 37xxx széria is hasonló de kissé nagyobb 34x optikai zoommal és le van hozva a kezelő gomsor az LCDre.
Nos szal ha nem sokat kamerázol akkor sztem ezt is érdemes megvenni vagy JVC és tsait.
Szvsz én k..ott keveset kamarázok, egy évben vagy 3x szal az én igéyneimet ez is bőőven kielégíti.
Szalagosat vegyél felgrabbeled DV formátumban összevágod egy progival (pl. Ulead videos Studio 10)- én a menüt Neroval szerkesztem meg- bele egy kis képvetítés ha kell oszt kiír DVD-re és kész.
Asszem aki átlagos user annak ez bőven elég.
De javítsatok ki ha tévedtem..
fisi
U.I.: a Samsungok a legjobban a TDK kazikat szeressék abból is a mastert.... -
fisi
senior tag
válasz johnjohn #2117 üzenetére
Rakosgassa a rohadás azt a rüszü szalagokat!
Kiírtam DVDre- a szalagot letöröltem azt megint veszek rá valamit.
A DVD ből meg jobb minőségüre írok és ennyi. Fanatikusok másolják át kétévente sztem az se lesz rosszabb 20 év múlva mint a fiókban tárolt szalag...
[Szerkesztve] -
Cyrin
addikt
akkor sem lehet tudni mi lesz vele 20 év múlva, mégha DVD-RAM is az.
de nem is az a baj, hogy olvasási hibák lehetnek rajta, hanem az, hogy teljesen olvashatatlanná válik az egész akár egy kis rész hibájából adódóan is.
Ez a szalagnál nincs így. És ez a nagy különbség. Ha valahol nem olvasható vissza, attól a többi rész még nem megy tönkre.
A legjobb jelen pillanatban a szalag + DVD-RAM tárolás.
De persze mindenkire magára van bízva, hogy mit csinál, legfeljebb a gyerekei már nem fogják látni. -
fisi
senior tag
Na ja de pl. 20 év alatt hány pótos IFA kazetta meg DVD RAM fog összejönni ha sokat videózol?? És persze ne adj isten ennek a fele meg eltünik, elveszik a költözködések stb során.
20 év múlva azon röhögnek majd az unokáid- miközben épp fociznak majd a nagy becsben tartott DVD- kel, és radarzavaró csíknak használják majd a szalagokat kifeszítve a fák közé- hogy mi is az a DVD Ram- meg szent ég mi a fakkom ez a szalagos izé??
Te pl. hallgatsz még szalagos magnót?? Mert nekem a Techics deck itt porosodik már vagy 7 éve. Egy deka szalagot nem vettem azóta, de a régiket se nagyon hallgatom...
Asszem aki az örökkévalóságnak dolgozik kezdjen el piramist építeni a kertjében...
[Szerkesztve] -
doktor úr
aktív tag
Jah, én is a szalagra szavazok. Majd ha lesz jobb, akkor átírom őket arra. Esetleg korrózióálló lemezből készült, gigantikus méretű lyukkártyákat kéne gyártani, és elhelyezni egy föld alatti bunkerben. Aztán majd, ha megtalálják őket, ők is szívnak majd vele, mint mi a Nazca-vonalakkal és ha megfejtik, láthatják a nagymamát a járókerettel
-
n@p@lm
őstag
apropó : tisztító szalagot mennyi üzemóránként érdemes ''lejátszani''?
vagy felejtős mert megeszi a fejet? akkor mivel érdemes puceválni? -
n@p@lm
őstag
firewire és firewire kábel között mi a különbség?
konkrétan létezik 4-4, illetve 4-6 pin verzió. (amit én láttam)
melyiket érdemes venni? -
bonat
senior tag
Hát srácok én 2hetes kutakodás, fórum és gyártói információk begyűjtée során, oda jutottam, hogy sztem nem éri meg egy 3CCD-s.
Sok tesztvideót megnéztem és sztem jobb választás egy kb 1,07Mgpixeles CCD-set venni.
Én úgyláttam hogy 1,07Mgp-es nek is van olyan szép képe mint egy 3CCD-snek.
Eleinte a panasonic volt kiszemelve ott is 2db:
NV-GS320
VDR-D310
Mostmeg a Canon-nál tartok: DC-230 -
johnjohn
addikt
Az iternetről elérhető tesztvideók alapján dönteni igen bátor dolog, de Te tudod, az pedig már a működési elvből fakadóan kizárt, hogy jobb választás legyen eg 1 CCD-s kamera. Ha viszont meggyőzted magad a dologról vedd meg amit kinéztél. A Canon nem fogja ebben az árkategóriában elérni a Panasonic színvonalát. Ha teheted vedd kézbe mindkettőt a boltban.
-
n@p@lm
őstag
no megrendeltem a pana gs-320-at.
nagyon kíváncsi vagyok rá -
-
t-e-s-a
csendes tag
Légyszíves írj már majd az első tapasztalatokról ! A 2110-es hozzászólásomban én is írtam tapasztalatokat úgy, hogy a boltban kézbevettem a készüléket. Te majd tudsz bővebben természetesen..
Köszitesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción
-
n@p@lm
őstag
válasz t-e-s-a #2140 üzenetére
rendben, megírom, bár foglalkozni vele csak hétvégén tudok bővebben.
vasárnap lesz egy repülős nap mifelénk, ott szeretném debütáltatni a kamot;)
a hozzászólásodhoz (2110):
én is a mediában nézelődtem először, itt szfváron csak 230-as volt, 125.000 HUF-ért.
de megnézni érdemes volt.
ja, és le lehet emelni a polcról, úgy van ''belehúzva'' egy csőbe a kamera
[Szerkesztve] -
1010
őstag
van valakinek tapasztalata hd video kamerákról
mien a képük hogy viselkednek
szabad iet venni?
és még össze foglalom
aki normál kamerát akar
merevlemezest vegyen 3ccd
optikai kép stabilizátor
panasonic vagy jvc
és mindehez kis kapacitásu aksi jár
ez 2-3 óra folyamtos felvétel
-
kekegsm
őstag
Sziasztok. En is gondolkozok egy kameran, es ha mar veszek, jot akarok venni. Kulfoldi tesztek alapjan 3 johet szoba:
Canon HV20
Sony HDR-HC7
Sony HDR-SR8E
Foleg az utobbi ketto a foeselyes. Arakat most ne nezzuk, mindegyik 500-650 kozott van. 100 euron nem fog mulni.Van valaki, aki tesztelte, osszehasonlitotta oket mar? Ha jol tudom (igazabol egy boltban mondtak), a masodik 2 csak az adattarolas formatumaban kulonbozik, deviszont jopar egyeb adatban is elternek.
fenykepezogepekhez lovok valamit, de a video szamomra ismeretlen vilag.
Szamomra a minoseg a legfontosabb, akkuelettartam meg egy adathordozora felveheto anyag ideje meg ilyenek nem erdekesek. A kep legyen eles es jo minoseg, lehetoleg razkodasmentes (mar ami a kameran mulik), tiszta hang, stb. Szoval Quality
Please Help!Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
Ha nem vagy rest ejszaka is a gep mellett ulni, akkor az ebayon neha le lehet loni oket. Persze kitartas kell hozza, de az utobbi egy hetben 4-5 darab is elment 650 alatt.
Jo, azert altalaban 800-1000 euro, de szerencsevel lehet talalni.
Az SR8 mennyivel vagy miben rosszabb mint a HC7?
[Szerkesztve]Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Napelem
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Nintendo Switch