- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Roland861010 #96297 üzenetére
Nem feltétlenül. Más a két billencs kialakítása, anyaghasználat, a kapcsolók, stb.
Razerben nem fogod szerelgetni a kapcsológat, ahogy Neked tetszik... csak a saját pár típus van. Másrészt a Razer SW-re is panaszkodnak, magam Steelseries fan-ként azt mondhatom, h értem a panaszokat SS is ezen az úton jár, h mindent IS belerak a SW-.be, ami működik úgy-ahogy. Régebbi verziót kellett használnom sokáig, majd elköszöntem még az egérpadtól is...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Molydeus
őstag
válasz m4rk.89 #96294 üzenetére
Esetleg erre nézz rá: [link]
Az Akko-kat rendszeresen ajánljuk, ha nem feltétel a QMK/VIA, elég ha a saját szoftverével állítod. A Monsgeek az ő almárkájuk. Ezzel együtt érdemes lenne utánanézni valamilyen reviewnak, mert fogalmam sincs, hogy a HE képességekből mit és hogyan tud.Hagyományos MX vonalon is leginkább 75%-ost vagy TKL-t néznék, írtad, hogy az F sort használod, de lehet kompakt. Ebben az ársávban a 1000Hz-es polling rate, NKRO, a hotswap alap.
RGB terén a mostanában leggyakrabban ajánlott Keychron V MAX-okra (V1 MAX=75%, V3 MAX=TKL) szokott panasz érkezni, elsősorban a fényerőre, emellett a LED-ek kapcsoló alsó élén vannak, emiatt a feliratok is és viszonylag kicsik a karakterek. Ebből a szempontból az Akko 5075B (=75%) vagy 5087B (=TKL) jobb, cserébe nincs QMK/VIA biztosította teljes programozhatóság.
Ugyan te a vezetékest preferálod, de a V MAX és az Akko-k is trimode-ok, amiből a dedikált 24GHz-es wireless játékra is jó. Viszont ha számít a latency, annak neked kell utánanézni.
A TKL-hez utólag időnként lehet venni itthon magyar feliratos kupakkészletet (Glorious, Ducky), de jelenleg nem elérhetők. A 75%-ra egyben szerintem nincs magyar készlet, ha jól emlékszem, de lehet, hogy a Keychronnak volt ilyenje is a korábbi festett lézerezett ABS-ekből. Ezek mind fényesedni, majd kopni fognak idővel.Kapcsolók: játékhoz én is lineárist mondanám, ez a "Red" alaptípus, de a tényleges szín elég változatos.
A korábban említett Speed kapcsolók gyorsak, magasan van a kapcsolási pontjuk, gyenge a kezdeti és a végállapothoz tartozó rugóerő, de ez gépelni keveseknek szokott megfelelni.
RGB barát verzióra egy gyárilag kent példa a Gateron G Pro 3.1 Silver: [link]
Ugyanonnan a White, a Red és a Yellow hagyományos lineárisak 2mm-es aktációs ponttal és ebben a sorrendben emelkedő rugóerővel (változó rugóhosszal, ami a kezdeti megindulásra hat, a hosszabb jobban ellenáll, ritkább a véletlen leütés).
Valamivel kevésbé átlátszó, de kifejezetten ajánlott, szintén gyárilag kent és sima járású kapcsoló a Gateron KS-3x47 Pro (Yellow erősségű), aminek szép mély hangja van: [link]
Kissé magasabb hanggal, szintén gyárilag kenve, hasonlóan sima járással a Gateron Red Pro és Yellow Pro full milky változatai: [link]
Játéknál is hasznos lehet a rövidebb úthossz, erre egy jó budget példa a Gateron Smoothie, aminek szintén mély hangja van, de elég hangos, a rugó hosszú és könnyű.
A Smoothie Silver ennek a speed verziója.
Ezeket érdemes az Alin a superdeal akcióban keresni, mert sokkal olcsóbbak úgy.A többi kapcsológyártót meghagyom a többieknek.
M.
-
Molydeus
őstag
Jól emlékszem, hogy a Tofu2.0 is többféle felfüggesztést használ? Melyikkel építetted meg, milyen a hangja?
Ezen a téren engem a Tofu Redux meglepett, igaz, hogy egy alis akcióban megvettem hozzá azt a jókora réz belső súlyt is.Nekem a WKL 60%-on kizáró OK sajnos, pedig a látvány tetszene, de úgy nem tudom megoldani a mod tap kurzorokat, a WASD, HJKL, diamond nem kényelmes nekem.
M.
-
Molydeus
őstag
Hagyjuk, fáradt vagyok...M.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Nekem a Gateron Smoothie-nak (=WS POM) egy leheletnyivel mélyebb hangja volt a Q8-ban FR4 Plate-tel a KS-3x47 Pro-nál, de én cserélem benne a stemet. A gyári long pole-tól egyrészt ugye rövidebb az úthossz, másrészt elég agresszív a bottom-out hangja, ami szerintem ellene megy a szép hangnak. Fogalmazzunk úgy, hogy a gyári stemmel inkább hangosan, mint mélyen koppan. Normál hosszúságú sima Gat. POM stemmel viszont sokkal inkább a mély hang jön elő.
Legalábbis nekem, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel kisebbségben vagyok, mert elég népszerűek a long pole-ok.A másik, ami érdekes lehet a játék szempontjából, hogy a KS3x47 Pro könnyű gyári kenést kapott (a nem Pro verzió nincs kenve!), a Smoothie krémesebb. Nem lesz persze Oil King szerű olajfürdőben járó dugattyú. - igen, mély nyomokat hagyott bennem az Oil King. - , de azért érezhetően több a lube benne. Mindkettő simán jár, csak a KS-3x47 Pro ezt könnyedén teszi, a Smoothie inkább olyan gépies, amire meginduláskor rátesz egy lapáttal a hosszú double stage rugó is, hiába könnyű erőben. Hogy ez a kombináció milyen érzetet hozhat a Smoothie Silverben (a játékra kitalált speed verzió), arra csak tippem van. Tervezek egy saját speed verziót a Smoothie házával, de abba rövid és könnyű rugót teszek.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
egy q2 knob , linken a layerek + force break , tape mod, mittoménmilyenmodok meg aljára még szalvéta (ez epic jó de no flex, mondjuk elotte se volt sok ). (sima alu plate lesz sztem)
és most hand lubed+filmed glorious pandák vannak benneigazából valami rainy75 -os jwk wob (ami ha jol tudom jwick white) hang a cél és meg is venném de nincs iso
mindegy akkor sztem megnézem ezt a ks pro cuccot alirol , 10k ért 70db aztán meglátjuk
-
grizlisandor
veterán
válasz Roland861010 #96283 üzenetére
Meglesed, hogy boltba mennyibe kerül és eldöntöd, hogy mennyivel olcsóbb, hogy nem te bontod ki a dobozból és kezded el használni.
Múltkor kerestél 20k alatt Redragon fizz k617 Magnetic Switch-et, most van egy aprón.
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #96293 üzenetére
Poron padok... férfi körömmel és virsli ujjakkal lehúzni a hordozóról... Viszont mérete és tapadása pont jó.
Peach-cunami. És a két teszt led a space felett. Jól kivehető? Nem, mert forrasztott...
Ma jön elvileg egy másik hangszigetelő gumi is, azt is meglesem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Roland861010
addikt
Sziasztok,
Szeretném végre tisztán látni a dolgokat.
Most már lassan saját magam agyára megyek, nem csak a tiétekre.
Amiket ajánlottatok 30-40-50k-ig Keychron – Akkokat, gépelésre napi szintű használatra biztos jók. Viszont játékra a fele nem ajánlott a „magas” latency miatt.
Ezt múltkor feldobtátok és azóta nem tudok róla lejönni. Nem ajánlott a Razer – Logitech – SS „nem ajánlott” szerintetek.
Tesztek alapján viszont kimondottan játékra még is ezeket emelik ki.Én nem akarok építeni, nem akarok habokat, lapokat bepakolni. Én 99%ban játékra és 1 % Wordre használóm. Ennyi.
Ajánlotta nekem az egyik kolléga az Aula F75Prot viszont lehet itthon kapni F85Prot elfogadható árban garanciával használtan 18k.
De itt is mint minden más terméknél már azt is olvastam teszt alapján, hogy csalók és csak a pénzt húzzák le az emberekről.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
volt már olyan, hogy ISO Enter macropad, olyan is, hogy big ass Enter macropad, de most megérkezett a következő szinttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ViZion
félisten
válasz Roland861010 #96316 üzenetére
latency egy érdekes dolog, kibeszéltük, de keress videókat is, ahol mérik. A billencsé elenyésző a net és a többi mellett.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nyunyu
félisten
válasz Roland861010 #96319 üzenetére
Amikor 20 éve ADSLről toltam amerikai szervereken a DOTÁt, szerintem nem a 25MHz-s fastRF rádiós MX700 egére latencyje volt a gond
Azóta az én latencym 2x akkora lett, mint annó az egéré volt.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Csandi
őstag
Versenyszerűen játszottam Apex Legendst, a Global Series európai színterén játszottam fizetésért egy külföldi csapatban, több mint egy éven át. Ezen kívül akármelyik FPS-el játszottam, abban a legmagasabb rank voltam, és azon belül is többször európa top párszáz. ELÉG a Keychron latencyje ilyen szintű játékhoz is. (sokszor variáltam a perifériám de volt Keychronom is) Hülyeség ezen lovagolni.
Ha meg a legjobbat akarod akkor nyisd ki a tárcád és vegyél egy Wootingot és akkor minden gondod elfelejtve.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Roland861010 #96322 üzenetére
feletted levő kommentem.
-
ViZion
félisten
Próbáltad a saját billencsedet? Én az enyémet igen. asszem 13 ms volt a csúcs, de 16 körül az átlag. Fiam játszik kompetitív játékokat, nem panaszkodik. Milyen szervereken játszol? Számít a +10 ms, ha van 80-as pinged? Korábbi mecháknak még 1000 Hz pollig sem volt, vígan lehet azokkal is játszani. De speed kapcsolókra cserélve is csökkenthető, ha sokallod a kapott pl. red 2 mm útját a kapcsolásig.
Neten rákeresve: Razer Ornata: 30 ms -ez egy gaming keyboard.
MS Comfort: 40 ms, Logitech K360: 60 ms, MS Natural: 20 ms, Apple magic: 15 ms.
Amúgy érdekes ez a játékra ajánlott 1-8 ms kategória... switch teszt...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz Csandi #96321 üzenetére
A Pulsar éppen a napokban verte a mellét Twitteren arra, hogy nekik van a legkisebb latencyjük a piacon. Ami aztán vagy igaz, vagy nem.
Amúgy igen, ha kizárólag játékra kell, akkor tessék csengetni egy HE Wootingért, és a dolog le van tudva.
Ha jól rémlik, akkor QMK esetében a debounce-ra a klasszikus algoritmus az alapértelmezett, ami kivárja az 5 ms-t, amíg a bemenet lebeg. Ezt át lehet állítani mohó implementációra, és akkor QMK-s Keychronokon a latency tovább csökkenthető ennek a várakozásnak az idejével egy custom firmware buildet használva. Majd később megnézem, hogy ez így van-e még mindig.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Csandi
őstag
Azért én várnék egy Pulsar bill megvételével akármit is ígérnek. Közel sem bizonyítottak még a bill piacon semmit, ezzel szemben meg ugye a Wooting az industry best (játékra).
Jah meg előzőhöz még hozzátennm, hogy ilyen magas rankú gamer barátom van nem is 1, csak ők vagy MMO-kban pvp-znek vagy pedig MOBA-znak (LOL-ban challangerek pl.) és az egyikük a tőlem vásárolt Keychron Q2-vel játszik. Megint csak azt tudom mondani, ha arra elég, neked is elég lesz. (mmint Roland-nak). Ha versenyeznél és/vagy a legjobbat akarod akkor persze vegyél egy Wootingot. De, hogy itt az alsó és közép kategóriában malmozzunk, hogy mi lenne a legjobb neked, hát vagy elfogadod amit mondunk és az, vagy semmi.
Meg egyébként ezek a cuccok között nincs akkora különbség. Ha játékra egy 40 ezres Keychron már bőven jó, akkor egy 80 ezres Wooting nem lesz 2x jobb, csak mondjuk (hasraütök valamit) 10%-al jobb. Amíg a te skilled nincs azon a szinten, hogy a már eleve nagyon jó perifériád limitálja a teljesítményed és ezért még jobb periféria kelljen, akkor addig nincs is miről beszélni. Ha pedig ott van, akkor ideje Wootingot venni.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Az Aula F87 kimondottan játékra ajánlott, ahogy irtam, nekem is van Aulám ' F75' nekem azzal sincs bajom játék alatt, és hatalmas meglepetés volt az a minőség amit ad ennyi pénzért. Szoftvere, csatlakozásai jók, az egész megépitése ennyi pénzért parádés, de ezt a tesztekben is leirták. Aki nem remeg a VIA/GMK szoftver után, nem akar millio egyezer layert beállitani annak több mint kielégitő. Nekem pld nem hiányzik, sőt ha nem lenne mellé szoftver az sem zavarna, de nyilván szoftverrel kényelmesebb. Neked kell eldönteni mikre van szükséged. Ennyi pénzért amit erre szánsz az Epomaker-Aula F széria a nagyon jó választás. Mondom ezt ugy hogy már van itt 5-6 különböző billenytyüzetem amiben van jóval drágább is mint az Aula és jobbnak nem merném mondani, de egyéni preferencia.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
dqdb
nagyúr
válasz Csandi #96326 üzenetére
[link]
Nos, ezek alapján még mindig a klasszikus algoritmus az alapértelmezett. Át kell lőni sym_eager_pk-ra egy saját QMK fordításban, és az állapotváltásnál máris azonnali lesz mechanikus vonalon is.De rapid trigger persze továbbra sem lesz, ahhoz kell az analóg érzékelés, csak a latency csökkent.
-
Csandi
őstag
Igen a rapid trigger/rappy snappy/snap tap és nemtom már milyen vicces nevek vannak még azok mind jó cuccok, ha kell akkor HE-s bill-t kell venni és akkormár Wootingot, ha úgyis játék a fő szempont.
Ha nincs rá pénz vagy mégsem kell, akkor kell egy "good enough" sima mecha, amik már szintén bőven tök jók (bár én mióta Wootingot használtam nem vennék mást ha játékra kéne, és szerencsére ott van már a 80-as is ugye, szóval azt se lehet mondani, hogy jaj nekem kicsi a 60-as ) és akkor válasszon egyet az ajánlottjaink közül. (vagyis ajánlottjaitok, én csak most csatlakoztam be ebbe mert már régóta olvasom és nem vezet sehova )
[ Szerkesztve ]
-
dbalazs80
tag
Sziasztok!
Egy jó de nem túl drága mechanikus billentyűzetet keresek irodai munkára és elsősorban offline játékra.
A Keychron V6 max és a K10 Pro között vívódom. Melyik miben jobb/miben más?
-
[Prolixus]
addikt
A közös XMI-s rendelés kapcsán kérdezem:
Ha van valakinek XMI-től fehér és bézs alfás kupakszettje is, élőben mekkora a különbség a két szín között? Nézegettem itt a micafighter által felrakott képeket és néha nehéz eldönteni...van olyna kép amelyiken a fehér elég rideg változatnak tűnik, más képeken meg melegebb tónus, inkább már-már bézs szerű.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
krono.
tag
Rtings tesztekből:
Keychron V5 Max:
Single key: 3.1 ms
Multi-Key: Press: 4.7 ms, Release: 7.7 msRazer Huntsman V3 Pro:
Single key: 3.4 ms
Multi-Key: Press: 3.5 ms, Release: 6.2 msWooting 60HE (0.1mm actuation pointtal):
Single key: 1.8 ms
Multi-Key: Press: 2.7 ms, Release: 7.0 msNem látom, hogy a Keychron "olyan magas" volna, pl az általad említett gamingre ajánlott Razerhez képest, és a Wootingot is árnyalja, hogy 0.1mm az actuation point.
-
dqdb
nagyúr
válasz krono. #96337 üzenetére
A V5 Max számait látva belenéztem a Keychron repójába, és aktív a feljebb említett mohó debounce megoldás a gyári firmware-ben.
Véletlenszerűen még megnéztem pár másik típusnál is, hogy be van-e kapcsolva, a frissebb modelleknél általában igen, a régebbieknél nem. Ha valaki konkrét modellre kíváncsi, akkor itt kell megnézni adott modell mappájában az info.json fájlban, hogy van-e a végén debounce állítás, és ha van, akkor az azonos MCU-n a V5 Maxhoz hasonló számokat fog produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz krono. #96337 üzenetére
tök életszerű a 0.1mm... megnézném pl.1 mm vagy még inkább 1.5 mm actuationnal, az sztem közelebb van a használhatóhoz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Csandi #96321 üzenetére
Doom speedrunnerként és korábbi kompetitív Kvékerként/FPS kockaként +1.
Bár a "legjobbnál" én inkább a Meletrix felé kacsintgatnék. "Néha" gépel is az ember, akinek füle is van.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #96336 üzenetére
Ugyan nem XMI, de L9-em van. Nagyon világos bézs, nekem inkább vaj szín. Egymás mellett nyilván látszik, hogy nem fehér, de önmagában elmenne egy melegebb tónusú fehérnek.
Amúgy katasztrófa, amit a kínaiak fotó címszóval művelnek. Pont az L9, a 9009 téma és hasonlók kapcsán rendszeresen látni szinte szürke képeket az alfákról, amihez köze sincs a valóságnak.
M.
-
RazoR
veterán
Van kifejezetten thocky hangzás eléréséhez ajánlott switch? Tudom, hogy a switch számít legkevésbé a végső hangnál de csak van kifejezetten mélyebb tónusú hanglar rendelkező switch, nem? Taktilis switch kellene de nem clicky.
-
-
Full POM és nylonházas konstrukciók, lehetőleg nem long pole. Meg flexibilis plate és egy rakat foam.
Mondjuk Gazzew Boba U4T, de óvatosan azokkal a pinekkel, előtte nem árt bejártani a hot swap foglalatokat...
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mephike
őstag
Megint csak a saját véleményem a Wooting esetében.
Veszel egy Wooting 80HE-t. ISO műanyag ház + PBT keycap = kb 95k pénz.
Veszel egy Keychron Q1HE-t. ISO fémház + PBT + switch = kb 101k pénz.
A kettő között gépelésre érzetre 100% hogy nagy különbség lesz. A 8k polling rate meg tudjuk mit jelent a wooting esetében.
Arról már nem értekezek, hogy a VGN féle Mad Lions (ezek a nevek ennél a cégnél...) 20-28k-ért vagy AJAZZ szintén ebben az ársávban mit fognak tudni ár/érték arányban. (Pár kulcsszó: PBT, Gasket mount, webes app, knob, RGB, stb, stb.)
Nem véletlen, hogy a Duckynál is elkezdtek azon agyalni, hogy a következő termékeket lehet normálisabb áron kellene hozni... -
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #96349 üzenetére
Nem véletlen, hogy a Duckynál is elkezdtek azon agyalni, hogy a következő termékeket lehet normálisabb áron kellene hozni...
Remélem, hogy az Outlaw 65-ön jó sok pénzt buktak. Annál nagyobb lehúzási próbálkozás nem volt az elmúlt években billentyűzetes fronton. Gagyi design annál is gagyibb gyártási minőséggel háromszorosan túlárazva.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest