Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moma

    őstag

    válasz Domonkos #60123 üzenetére

    szerintem ott látjuk másként, hogy te valami abszolút mércében hiszel, hogy be lehet rendezni a dolgokat jó és jobb szerint, én meg lazában kezelem ezt, sacc kábé úgy, hogy bármi megfelel, ami megfelel :D mert a megfelel az nagyon relatív dolog. ami működik az működik. és sokféleképpen működhet. pl egy csomó gitáros használja az első gitárját, mert ismeri és neki teljesen jó eszköz. pedig tuti vannak sok szempontból azt felülmúló eszközök. az eszköz optimalizálása sokszor tévút. én egy tök spec igényből kifolyólag akartam venni egy billentyűzetet, mert amúgy jó lenne a laptop szinte mindig (arra, hogy könyveket amikor olvasok tudjak közben jegyzetelni, mert ezt nem tudom jól laptoppal, csak nagyon keservesen). szóval nem mechanikust kerestem, hanem egy pont olyan eszközt ami erre megfelel, csak szembesültem vele hogy ez nem olyan egyszerű, mert nem az van, hogy van egy jó pár eszköz ami sacc ok áron elérhető és ezt tudja és csak választanom kell. hanem hiány gazdaság van és le kell mondani feature-ökről, vagy aránytalanul sokat fizetni értük. szóval a mechanikus abból jött, hogy numpad nélküli cuccból gyakorlatilag csak olyan van. ha az ollós rapoo nem azzal a kretén enter felet ű vel lett volna azt megveszem pl. És így voltam kénytelen beleásódni a mechanikus világban, mert itt is az látszik, hogy kompromisszumot kell kötni folyamatosan. amihez meg ki kell ismerni magát az embernek, hogy melyik irányban akarja ezt megtenni. szóval nem az van, hogy veszel egy random mechanikus és sacc jó lesz. mert lehet rohadt hangos, lehet túl magas, lehet nem iso stb

    mondok még egy példát. olvastam, hogy aki írta a trónok harcát valami dos-os szövegszerkesztőt használ. amit azt jelenti, hogy azaz eszköz pont megfelelő, hogy max produktív legyen. ha lenne valami amit nem tud így megcsinálni akkor kellene váltani és akkor is szerintem saját szokásai mentén.

    nálam is elsősorban ahhoz célszerű szerintem alkalmazkodni amilyen eszközöket amúgy használok. és ezek az eszközök nem is tőlem függenek. mert projekt alapon dolgozok és a cég adja a laptopot. és ezek magyar ISO-s cuccok. ez adott, hogy ezt használom a nap jó részében. szóval a billentyűzetnek, amit meg spec dolgokra akarok használni is praktikus szerintem ehhez alkalmazkodni.

    amúgy azt is olvastam valamikor, hogy gépelési sebesség sem annyira világos hogy mitől függ, mert van aki nem tíz ujjal gépel és úgy is rohadt gyors.szóval nem az van, hogy vannak világos receptek, hogy mit kell követni és mi visz előre. (meg amúgy eleve szellemi cuccoknál ritkán számítanak azok kis gépelési sebességek szerintem)

    "Elvegre a periferia van a felhasznaloert es nem forditva."
    szerintem minél kevesebb időt érdemes az eszközök optimalizálásával tölteni. ami működik azzal tolni. és akkor agyalni optimalizáláson, ha valami épp nagyon nem megy.

    amúgy olvastam vissza és hivatkoznék Tusira, aki használ mechanikust, ollóst és membránost és én azt veszem ki, hogy sacc mind a három megfelel a céljaira. és részleteken múlik mi emelkedik ki éppen.

    we all deserve a bit of luck.

Új hozzászólás Aktív témák