Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Zizi123 #49472 üzenetére

    Vegulis a HyperX-nel sem a red switch-el volt gondom, hanem a gombok utjanak hosszaval.

    Kérdés, mihez vagy hozzászokva.

    Cherry MX kapcsolók 4mm mélyen üthetőek le, és 2.0mm környékén szoktak kapcsolni, így nem kell mélyebbre ütni őket, mint az átlag gumidómokat, amik 2.5-3mm úttal bírtak, és csak bottom-outnál kapcsolnak.
    (Mai laposkupakosaknál ez is rövidült, ollósok már csak 1.0-1.5mm-t járnak.)

    Múltkor anyáztam, hogy mennyire elrontotta az o-ring a kedvenc billzetemet, de rájöttem, mi a pontos bajom vele: Cherry MX kapcsolóba raktam Outemu stemet, ami nem pontosan ugyanolyan, mint a Cherry stemek, így pár tized mm-mel lejjebb került a kapcsolási pontja a kapcsolómnak, most valahol 2.2-2.3mm környékén kapcsol.
    Ez o-ring nélkül nem vehető észre, mert a taktilis kapcsolót ugye addig ütöd, amíg át nem esik a taktlis buckán/dombon/hegyen, aztán elengeded.
    Namármost a Cherry kupakom belseje 4mm mély (nyilván az MX 4mm útjához tervezték, hogy tövig belenyomódhasson), ebből levesz 1.5mm-t a vékony o-ring *, marad 2.5mm útja a kupaknak, mielőtt visszapattan az o-ring a kupak tetejéről.
    Így 2.2-2.3mm körül leesek a hegy túloldalán a szakadékba, aztán azonnal visszaüt az o-ring, még mielőtt elengedném a gombot.
    Sokkal kellemesebb volt, amíg megvolt a kapcsoló teljes útja, és tudtam rendesen touchtypeolni.

    Melós ócó1800-ammal ezért nincs bajom, mert abban MX Brown van, és ott nagyobb távolság van a bucka és az o-ring visszaütése között.

    *: 2mm vastag o-ringgel már az MX Brown is bizonytalanul kapcsol, ha Cherry kupakod van, mert nem maradt elég útja a kupaknak a kapcsolási pontig.
    OEMnél nincs ilyen gond, mert azokba elfér a vastag ring, még azzal is 3mm körüli útja marad a kupaknak.

    Elvileg ez a legkisebb erot igenylo switch, a legkisebb uttal.

    Biztos, hogy Kailh Speed Silvert akarsz, ami már attól kapcsol, ha épphogy ráteszed a kezed?
    Sebaj, Backspace a barátod :DDD

    Legalábbis nekem a taktilis Kailh Speed Copper nagyon nem jött be az 1.4mm kapcsolási pontja előtti bolhafing taktilis bütykével, Speed Silver 1.1-nél kapcsol, és még a bütyök sincs meg, hogy észrevedd, hogy idő előtt kapcsolt. :))

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák