Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    Nemregiben ismet sikerult egy cherry billentyuzetet szereznem. Ugyan ez a modell sosem volt a kivansaglistamon, csak a kistestvere, olyan aron kinaltak, hogy rossz erzes lett volna otthagynom.
    Cherry g80-11900 "kompakt" billentyuzet touchpaddal:
    Kepen felette az IBM model M
    Ezt a tipust Cherry MX Black kapcsolokkal gyartottak, lezerfeliratozatt vekony PBT kupakokkal. A billentyuzet ezert megelepoen konnyu is, csak ~1100g. Raadasul minden dimenziojaban rovidebb, mint a model M! :)
    A gepelesi erzetben csalodni sokat nem lehet - hozza azt amit az ember elvar egy jobb fekete kapcsolos billentyuzettol. Ugyan mas mx black most nincs a kozelembe, a regebben bemutatott cherry my-nal nekem jobbon bejon, mert puhabb. Extraja meg, hogy a kihajthato labacskai is jol gumirozattak, es behajtva sem szeret csuszkalni az asztalon.
    Ugyan nem olyan monstrum, mint a model M, az osszeszerelesre vagy anyakhasznalatra nem tudok rosszat mondani. Nem nyekereg, nem csavarodik, a feliratok szepek, a muanyagnak meg kellemes a tapintasa. Szuper.
    Viszont par egyedisege is van; peldaul, hogy a kurzormozgato billentyuk vagy egy negyed U-tal lejjebb vannak, mint az also sorokban a tobbi billentyu, amit emiatt szokni kell - noha nem mintha azt nehezebb lenne megszokni, hogy az egesz cluster vagy 3U-val bejjebb kerult.
    Masik picit bosszanto dolga, hogy az Esc egy sorral fejjebb csuszott, ami kifejezetten benan nyilvanul meg mondjuk vim-ezes kozben.
    Harmadik hogy a tapipad nem ugy mukodik, mint a modern laptopokban, hanem alapjaraton valahogy ugy van megoldva a dolog, hogy az egesz felulet at van mapolva a teljes kepernyore es ahova rabokok a tapipadra odaugrik a mutato. Ez nem lenne gond alapesetben, ha monduk a tapipad felbontasa nagyobb lenne a kijelzojenel, vagy legalabb az oldalaranyuk megegyezne. Az egergombokra nincs panasz.
    Negyedik meg talan az, hogy a Cherry logo itt is csak egy ragosztott, atlatszo foliara nyomtatott matrica. Szerintem ez az egyetlen pontja a billentyuzetnek, ami nem a minosegi erzetet kelti. :(

    Osszessegeben szerintem egy nagyon jol eltalalt billencs ez is, es bar a linearis kapcsolokat nem nagyon dijazom, par napot biztosan marad meg az asztalomon.
    Barmi kerdesre szivesen valaszolok, par heten belul lehet eladosorba adom ezt is. ;)

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák