- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lelkes73
csendes tag
Valaki a 78935 re?
-
Nikecel
újonc
Sziasztok, segítséget kérnék!
Mennyit szánsz az alaplapra?
35-40E
Milyen hardverek alá szeretnéd?
A gépet elsősorban játékra használnám,mellékesen Photoshop, adobe illustrator
Eddig ezeket válogattam össze:
CPU: INTEL Core i5-6600K
RAM: 16GB kingston 2400mhz
VGA: ASUS GTX 1050Ti
PSU: 500W
1 db nagyobb HDD és 1db SSD lesz a gépben.
Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX,mATX
Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI / DVI-D
Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem.
Használt, vagy új alaplap?
ÚjElőre is köszönöm a segítségeteket.
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #78950 üzenetére
Nem tök mindegy milyen deszka? A fórumtárs procija a belépő szintű K4-ben 4.7-et ment egy i5-el,míg a másik fórumtárs megvette a Hero-t jó drágán és besírt hogy egyáltalán megugorja a 4.5-öt.A procin múlik szinte minden,ha az tré akkor vehetsz alá 140-ért is deszkát,az sem segít rajta
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #78956 üzenetére
Én is ezzel nyugtatnám magam
(#78958) Milka 78: Irónia. Én azért jobb szeretem, ha van pár dugi beállítás. Természetesen 1-200-nál többet ez sem hoz, vagy kis fesz. javulást. Persze, mint minden kis sebességnövekedés, ez is sokba kerül.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #78957 üzenetére
A tények makacs dolgok a forrás meg több esetben is a te topickodból való Az én procimból a Hero sem fog 4.7-et csinálni
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy az Asrock Z170 gaming K6 megéri azt a 10 ezer forint különbséget az Extreme 4 lappal szemben.
-
Plebi
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A végére egy i7 4790K lett a befutó Asus Z97-K lapba, 8120-as fx-et váltott a GTX 1070 mellé. Egy gond van csak, hogy a memória foglaltok túl közel vannak a proci foglalthoz és a HR-02 macho hűtő nem megy fel, csak, ha két memória foglalat szabad. Most 16 giga ram van bent 4*4 giga, ezeket kell összevonnom kettőre, és akkor a gyári hűtő mehet a dobozba.
Ég és föld a különbség.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Milka 78
nagyúr
válasz Perbal1 #78962 üzenetére
Attól függ mit szeretnél a procitól.Az Extreme 4 jó kis lap,oc alatt is helytáll,felszerelésben nem marad el,szerintem bármire elég.Ha viszont egy kicsivel többet akarsz,esetleg tetszik a design akkor mindenképpen megéri.
Véleményem szerint a K6 is inkább a határok feszegetésénél tud egy kis pluszt nyújtani.Mint fentebb is kifejtettem ha tré procit fogsz ki akkor a világ legjobb deszkája sem fog azon segíteni oc terén,legalább is jelentősen nem.
Mondom ezt úgy,hogy én is K6-ot vennék perpill. -
-
Perbal1
tag
válasz Milka 78 #78967 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Akkor marad a K6.
Most egy I5 6600K megy bele, de később cserélném az új generációra.Ebben az árkategóriában lenne még ez a 3 lap, ha a design ne számít valamelyik lehet jobb a K6-nál?
Gigabyte GA-Z170X-GAMING 5
Asus MAXIMUS VIII RANGER alaplap
Asrock Z170 EXTREME6 alaplap[ Szerkesztve ]
-
whiteman0524
aktív tag
Úgy általában az MSI lapok ajánlottak? Pl. a gamer darabok. Tapasztalatok?
-
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Valaki legyen kedves a 78935-re válaszolni
Köszönöm -
jenei0330
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni 1151-es alaplappal, kapcsolatban, hogy milyet vegyek, mivel platformot szeretnék újítani.Rá gondoltam, nemtudom hogy engedi-e a tuningot. Vagy más lapot tudtok ajánlani ebben az árkategóriában? A 4 ram slot fontos.
[ Szerkesztve ]
-
jenei0330
tag
H170 engedi?
-
kupecke
csendes tag
Sziasztok!
ASROCK FM2A88X EXTREME6+ alaplapomat meglepném egy PCIE SSD-vel. Az alaplap leírása alapján nem tudtam kideríteni, hogy AHCI vagy NVMe megoldást támogat-e, és a maximális sávszélesség is kérdéses. Segítséget kérek! -
RazoR
veterán
Ha már így szóba került akkor én is rákérdeznék, hogy a Hero M.2 foglalata 32 vagy csak 10 Gb/s-es és melyik típust támogatja az előző hsz-ben említettek közül? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Májkii #78984 üzenetére
Auto max sebessegen megy, azaz 3.0 x4 - 32Gb/s, ha M.2 PCIe. Ha M.2 Sata, akkor amennyi a Sata, plusz letiltja az 1-es és 2-es Sata portot.
RazoR: Meg kéne csak nézni a user manualt Melyik hsz-ed? Szerintem minden PCIe NVMe-t visz. Sata-ból AHCI-sakat, de a pontos listáért irány újfent a gyártó oldala.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Májkii
senior tag
válasz #Morcosmedve #78985 üzenetére
Ezért írtam hogy NVMe, mert PCIE-ből is van két féle.
-
Milka 78
nagyúr
Nem kéne...VISZLÁT!
-
#Morcosmedve
veterán
-
RazoR
veterán
Még nincs meg a lap, de egyenlőre úgysem aktuális, sokba lesz a platformváltás...
Kupecke hsz-ére gondoltam[ Szerkesztve ]
-
Rambi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne váltanom egy B150 lapra + ddr4 + i5 proci?
Jelenleg Z97 lap + ddr3 + i5 4670k van. Játékra használom. -
jenei0330
tag
Én is azt szeretném kérdezni, hogy érdemes lenne-e váltanom b75 i3 2120 16gb ddr3 1600mhz-ról b150 i3 6300+ ddr4- re?
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
-
Sam67
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi asztali gépemet szeretném fejleszteni, amelyhez a következő alaplapot néztem ki:
Asus B85M-G (s1150)
Egy i5-4590-es proci menne bele, egy MSI R7 360 GDDR5 2Gb videokártyával.Nem vagyok szakértő, pusztán a tesztek, illetve cikkek olvasása utáni következtetésekre hagyatkozva válogattam össze ezt a konfigot, ezért szeretném megkérdezni, hogy jó irányba gondolkozok, vagy ebben az ár/érték/teljesítmény kategóriában van jobb, megbízhatóbb alternatíva is?
A proci képes lesz teljes mértékben meghajtani a videokártyát, vagy gyenge lesz hozzá?
Jelenlegi gépemben 10Gb DDR3 memóriát használok.
- 2x 4Gb Kingmax 1333MHz DDR3
- 2x 1Gb Kingmax 1333MHz DDR3Ezeket tudom használni az előzőekben említett Asus alaplapba is, vagy RAM-ból is újat kell vennem?
(A gyártó oldalán olvasható infó szerint belemegy, de biztos, ami biztos, inkább megkérdezem.)A segítséget, és a válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.