- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FLY->
őstag
válasz #35434496 #78751 üzenetére
Szerintem meg, ha több a keret, akkor egy jó Gigabyte! Z170 Pro4-ről meg azt hallottam, hogy minden foglalatot visz, visszafelé IS kompatibilis, egészen a számítástechnika kezdetéig. Amúgy amit fogyasztasz, az nem tesz jót neked, tarts egy kis szünetet, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Most váltok platformot, egy 6400/6500/6600-am lesz, amihez alaplapot keresek a lehető legolcsóbb verzióban, de megbízható legyen.
Ami biztos, hogy kell:
- 2db USB3
- 2db Sata3
- 4 db memória foglalat
- Asrock márka
- HDMI és DVI kimenet!!! mind a kettő fontos!!!
- nem feltétel, de előny optikai kimenet
- a mATX-től sem riadok vissza, ha nem gagyi
- és ne válogasson a Ramok között...Nem tervezek OC-t, tuningot, proci cserét 3évig minimum
Illetve melyik a legolcsóbb Asrock lap, amelyben lehet húzni egy K-s procit?
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz -FLY-> #78752 üzenetére
Részemről eldőlt! Semmi értelmét nem látom alaplap esetében szórni a pénzt a lutrira és mire nekem 16GB kell, akkor cserélem a konfigot, PCI eszközöm nincs és usb bemenet is csak 3 kell. Sata 3 pedig elég a 2 db ( már sejtitek mi lesz ebből ugye? ) tehát arra jutottam, hogy bőven megteszi az I5 4570 + 270 x alá egy ASUS H81M-PLUS is kőkemény 15.500 + 1000 postáért
-
p2pp
őstag
Miután még nem tudtam eldönteni mi lesz.
Létezik vmi teszt i5-4460 és i5-6400-al?
Érdemes e az újabbat megvenni?
Árban szinte ugyanaz.
Ezért érdekel.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
FIREBLADE78
addikt
Szervusztok. Szeretnék gépet összerakni. Most akciós pcx-en egy i5 6500 és ez alá szeretnék lapot. Árban max 40k-ig mennénk el. Érdemes egyáltalán ekkora összegért lapot venni? Irodai gépbe menne. Usb nem árt ha van rajta jó pár db. Igazság szerint nem tudom,hogy mi a különbség a usb3.1 és usb 3.0 között,megéri e venni ezért drágábbat. Mindenféleképpen ddr4 ram megy majd bele,mert idő álló gépet akarunk. Ramból nem akarok 64gb-t rakni , elég a 10-en akárhány is.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Fred23
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #78759 üzenetére
Kettővel feletted! 25 alatt megkapod.
Én is azt vettem egyébként, de még nincs a kezemben, majd holnap!
Mondjuk a 6 usb talán kevés Neked, nem tudom. Nekem bőven elég. USB 3.1 gyorsabb valamivel, ha valaki sokat másolgat rajta, számíthat. Nekem nem számít, jó a sima 3.0 is.
[ Szerkesztve ]
-
veréb
tag
szép jó estét emberkék!
ne nevessetek ki de segítsetek milyen plattformot építsek
a táp Chieftec 750W CTG-750C
vinyó Western Digital 1TB 64MB WD10PURX
ram 2x8g 2133mhz g skill ha ddr4 akkor is 2x8 gskill csak 3200mhz
Adata 240GB Premier SP550 ASP550SS3-240GM-C SSD
vga 1060 6gb
lap ?MSI Z87 G45? 1150 MSI Z170A GAMING M3? 1151
proci i5 vagy i 7 attól függ milyen plattformot ajánlotok / lehet amd is/ Intel i5 4690K?1150 i5-6600K 1151
monitor ASUS VS248HR 24 Zoll Full-HD Monitor (1x DVI-D, 1x HDMI, 1x VGA Kanäle, 1 ms)
az egészre 300k lesz
Ház: NZXT Phantom 410 Blac talán de mindenféleképpen nagy és szellős
proci hütő: DeepCool Maelstrom 240T BL
nem minden újonnan lesz véve/ remélem/
köszi előre isnézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
Jonhy62
csendes tag
válasz Pirkhoffer #2 üzenetére
nekem kéne Asrock extrem 4 z170 lap. nem megy dualba
-
Fred23
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #78761 üzenetére
Ez az, nem kell vele foglalkozni szerintem. Rakhatnál bele 2 VGA-t, ha akarnál, de minek?! Viszont egy NVMe-s SSD-t is tud így fogadni, ami meg szimplán csak túl drága, de ez még változhat... -mondjuk irodai gép esetén ennek sincs jelentősége szerintem.
veréb: Én már csak 1151-es gépet építenék a helyedben, esetleg megvárnám az AM4-et és a Zen-t.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #78766 üzenetére
Dehogy, tehetsz bele a zöldektől is VGA-t! Ez csak annyi, hogy támogatja az AMD CrossFireX-et is.
-
krist00f0101
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a konfigot szeretném megvenni vélemények?I5 6500
Asrock B150 GAMING K4
2x4 gb Hyperx Fury 2133mhz[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz krist00f0101 #78770 üzenetére
Én ennyit nem adnék egy B150 lapért.
-
jim bcs
nagyúr
válasz krist00f0101 #78772 üzenetére
MSI B150M NIGHT ELF
ASUS B150M PRO GAMING
ASRock B150M Pro4 / H170M Pro4[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Májkii
senior tag
válasz krist00f0101 #78774 üzenetére
1 dVGA és non-k proci alá bőven elég az mATX.
-
Májkii
senior tag
válasz krist00f0101 #78776 üzenetére
De, csak a normális Z170 lapok 32-35k körül indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz krist00f0101 #78778 üzenetére
Mert kicsivel többért már Z170 lapot kapsz amiben tudod húzni a procit és a memóriát. Vagy ha erre neked nincs szükséged, akkor sokkal olcsóbban is vannak B150 lapok (amiknek a felszereltsége valószínűleg megfelel neked).
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz krist00f0101 #78776 üzenetére
GTX 1070 vagy GTX 1080 tervben van? Ha nincs akkor a K-s procinak sincs értelme, ennek függvényében pedig a Z-s lapnak se.
B150-be max. egy non-k i7-et belevágsz aztán jó napot.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz krist00f0101 #78781 üzenetére
A Skylake hivatalos az 2133mhz, efölé nincs értelme menni. Az mindegy, hogy CL14 vagy 15, szemre semmit nem veszel észre belőle.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz krist00f0101 #78783 üzenetére
Ezt neked kell tudni, de az a pár 100 mhz nem feltétlen ér meg 10k-t, mire a 6400 kevés lesz addigra a 6500 is. Mérlegelni kell, a végső döntés a tiéd.
-
PitkyePadvan
tag
Sziasztok, milyen alaplapot ajánlanátok erre a build-re:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
-20-40k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Proc: i7 4790
VGA:gtx 1070
hdd: wd blue + wd black (1-1 TB)
hűtő: cm 212 evo
ssd: kingston hyper x savage
ház: nzxt phantom
ram: 2x8gb drr3-as ram
tápot még nem tudom de max egy Cooler Master G550M -ban gondolkozok3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX / mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
A fentebb említett hardverekhez tökéletesne passzoljon, illetve jó lenne egy m.2-es csati (de nem olyan fontos)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
7. Használt, vagy új alaplap?
midnegy
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
nemÜdv: László
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Új gép összeállítása előtt állok, a procit már kinéztem, egy Core i5-6500, ehhez keresnék alaplapot. A kritérium, ITX formátum, DDR4 memória foglalat, és WIFI-s legyen.
Tudnátok ilyen lapokat ajánlani?Köszönöm!
-
AngerFîsT
tag
Üdv halandók = )
Egy új korszak jön a ROG történetében és szerintem minden alaplap - modding történetben ez nem más mint a 3D print.
I Say Anger you say FisT!
-
-
nightvison
tag
Hali! Mi a véleményetek erről? ASUS H170 PRO GAMING vagy tudtok hasonlót ajánlani ami olcsóbb?
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Milka 78
nagyúr
válasz nightvison #78798 üzenetére
B/H-s deszkáért max 30-at adnék.Ettől olcsóbban is lehet már Z170-et venni,amiben később mehet a K-s proci és 2133mhz-től gyorsabb memóriát is kezel.Ilyenek pl a Asrock Z170Pro4s/Z170 Pro4.
Inkább válasz egy mATX lapot mint az Asrock B150m Pro4/MSI B150m Mortar/Asrock H170m Pro4.Simán kiszolgálnak egy i7-et is.
Ha meg ragaszkodsz az ATX-hez akkor Asrock H170 Pro4s/Pro4/Fatal1ty B150 Gaming K4/MSI B150 GAMING M3.
players : Vanvanvan...tüzéptelepen a betonvasak mellett
[ Szerkesztve ]
-
lippije
tag
Sziasztok, segítséget kérnék!
35, max 40.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
A gépet elsősorban webfejlesztésre/sitebuildre használom, nagyon ritka a játék, videokártyám van megfelelő, hang is, ezek nem jelentenek prioritást. Ellenben sok merevlemez van a gépben, kell a több SATA csatlakozó. Mivel nem egy meglévő alaplap+proci kombót cserélek, processzor is kellene. A legfontosabb az atomstabil működés, még akár picivel alacsonyabb teljesítményen is. Most még egy 775-ös foglalatú intel q9550 dolgozik a házban, a processzor teljesítménye még rendben is volna, ellenben a DDR2 már szűk keresztmetszet.3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Ez sem prioritás, teljes méretű ATX is elfér a házban4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Legalább 6 db. SATA kellene, de ha több, az se baj. PCI-E legyen legalább kettő, elférne egy firewire, és ha lenne esetleg eSATA, az dobna a dolgon.5. Milyen a monitorod csatlakozása?
2xDVI, de ez dedikált kártyáról fut.6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem, véletlenül sem7. Használt, vagy új alaplap?
Új cuccot szeretnék vásárolni.Előre is köszi a tippeket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS PRIME X570-P
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs