- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz flikenflaken #79700 üzenetére
Mint mondtam a K4 kicsit erősebb vrm-el,jobb komponensekkel rendelkezik és jobban felszerelt.Isten igazából annyival tud többet mint amenyivel többe kerül.Ettől fügvetlenül a Pro4 is teljesen korrekt lap.
Boltost meg nem kell félteni csak libbentsd be,hogy drágább lapra cserélnél,mert nála is fő a profitTibroo : Ezekből a B150 Pro Gaming egy túlárazott design lap,nem is ajánlott ár teljesítményben (házon belül is a B150m-Plus jobb olcsóbb)
Az ECO és a Grenade kopasz vrm és értelme sincs a Pro 4v mellett.
A k4 és a Pro Gaming nem egy kategória sem tudásban,sem árban.
Légysz ne ajánlgassunk össze vissza itt Magyarisztánban mások az árazások és emiatt az ár teljesítmény mutató is,ezáltal a ked es vevő fals infókat kap.[ Szerkesztve ]
-
flikenflaken
tag
válasz Milka 78 #79701 üzenetére
Ha tudnad mennyit kavartam en a sz*rt ma nekik lehet ne ezt mondanad. 15 emailen vagyunk tul de megirtam a 16.at is 3 rendelesmodositason tulvagyunk, mostmar csak megkapom amit szeretnek. Igyis +15kval a tervezett keret fole lottem. (nem volt pure power 500 tap, lett helyette srtaight power)
Koszonom a segitseget mindenkinek!
-
Tibroo
aktív tag
válasz Milka 78 #79701 üzenetére
Köszönöm az eligazítást,persze igazad van,egy dologban-e téren!
Másrészt pedig a srác írta,hogy olcsó konfigot szerelne össze,egy ilyen procihoz Intel Pentium G4400-hez!
Azok a lapok mint árban mint pedig abban a teljesítményben tökéletesek hozzá!Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
silvergod
őstag
válasz Milka 78 #79702 üzenetére
na megnéztem marad a Gigabyte GA-B150-HD3P lap...de megpróbálom elérni hogy legalább a Gigabyte GA-Z170-HD3P legyen belőle mert az csak kb +6000ft al drágább...és azért az már jobb lenne Nekem
[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
tknof1871
őstag
válasz Milka 78 #79661 üzenetére
Üdv!
ASRock H170M PRO4? Ezeket írják róla:Nagy sűrűségű, üvegszálas nyáklap. Szerencsére az ASRock új nagy sűrűségű, üvegszálas nyáklap kialakítása,amellyel csökkenti a réseket a nyáklapok között, hogy megvédjék a pára okozta rövidzárlatoktól.
A hagyományos, analóg tápellátást alkalmazó alaplapokkal szemben, ez az alaplap az új generációs, digitális PWM (pulzushossz modulációs) kialakítást alkalmazza, mely sokkal egyenletesebben és hatékonyabban adja le a CPU Vcore feszültséget, így az alaplap stabilitása nagyobb és élettartama hosszabb lesz.
Full Spike Protection
Bizonyos érzékeny digitális alkatrészek az ASRock H170M PRO4 alaplapon érzékenyek a feszültségingadozásra, a túlfeszültség miatt a rendszer azonnal meghibásodhat. Az ASRock Full Spike Protection számos technológiát vonultat fel, hogy megvédje az alaplap alkatrészeit az ilyen váratlan feszültségcsúcsoktól.Drágább mint a Asroxk B150 Pro4S. De nagyobb élettartamot és megbízhatóságot ígér. Jól hangzik. Vajon igaz amit ígér? Megéri a felárat?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap és RAM vásárlásnál akadtam kicsit el. A fórum tájékozódva, kiválasztottam a megfelelő lapot, viszont a gyártó oldalán, a támogatott memóriák listája elég szűkös.
Mire kell figyelnem ha olyat választok, ami nincs a listán?fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Fondan
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni hogy i5 4590-hez milyen alaplapot ajánlanátok 4 ram slottal. Lehetőleg 30k alatt és minél megbízhatóbb legyen. Az hogy atx vagy matx( én inkább erre hajlok) az még mindegy. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
Két procihoz keresek alaplapot (i3-6100 és i5-6500).
Mindkét esetben a fontos az ár/érték arány.
Nem kell semmi felesleges sallang, design elem, stb
Ami bele megy:
- 2 db ddr4-es ram (8GB illetve 16GB, valószínűleg 2133-as KIT), így elég 2 slot
- 1 VGA (gtx 1050ti, illetve gtx 1060) és nem is lesz benne több, így elég 1 slot
- 1 db SSD, és 1 db HDD (sata3)
Elég a normal audio. (Nem lesz 5.1, 7.1, ...)
Nincs szükség 20 USB-re, elég 4-6.Válaszokat előre is köszönöm.
-
McKnight82
csendes tag
Szép estét!
Kérdés:
Asrock Z170 Extreme4
vagy ASUS Z170 PRO GAMINGI7 6700K proci menne bele, szeretném húzni 4,2-4,5 ahogy sikerül,
meg G.Skill DDR-4 8GB /3200 Ripjaws4 Black KIT vagy G.Skill DDR-4 8GB /3466 RipjawsV Black KITMit javasoltok, megbizhatóság, terhelhetőség, stabilitás terén.
Pénz megvan rá, csak feleslegesen nem szeretnék kidobni pár ezer forintot ha nem muszáj.
-
Májkii
senior tag
válasz McKnight82 #79715 üzenetére
Azt vedd, amelyik olcsóbb kb. egy szinten vannak. Memóriából pedig Corsair LPX vagy TridentZ (3000-3200).
-
Milka 78
nagyúr
válasz tknof1871 #79708 üzenetére
Marketing rizsa Tök ugyan az a pcb a két lapnál,ugyan olyan vrm-el,de még a kondik is ugyan azok.Különbség maga a lapkészlet a csicsás műanyag lehagyása,egyszerűbb a vrm-en lévő hűtőborda.Ezen felül több az usb3 csati,van m2 csatlakozó,több a hangkártya csatlakozás és van D-Sub és Display Port 1.2.
Összegezve ez egy gazdagabban felszerelt lap,de élettartami/minőségi különbség nincs köztükMcKnight82 : Ripjaws V -vel óvatosan,csak akkor vedd Asrockba ha benne van a qvl-be.Nekem K4&Ripjaws V 3000 c15 Red van,de nem komatibilis a kettő.Nem kicsit kellett bűvészkednem vele.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz troszti #79712 üzenetére
Arra,hogy mákod legyen,mert nem biztos,hogy el fog indulni
Én is olyat vettem ami nincs a qvl-be teszt jelleggel és elindítani is alíg bírtam.Majd odáig eljutottam,hogy xmp profilla megy,sőt tudok órajelet is állítani rajta,de ahogy finomhangolnám az időzítéseket,több feszültséget adnék rá bucira fagy az egész.
Hozzáteszem tudtam,hogy nem lesz jó a lapomba,de tesztelni akartam,valóban tré a dolog,vagy csak az egyszeri user nem tudta normálisan beállítani a memóriát. -
Milka 78
nagyúr
válasz mucsiattila #79714 üzenetére
Mi lenne a keret?
A B150mPro4s egész kellemes áron van,ugyan akkor nin s a végletekig bútítva.Pont az álltalad említett sallangoktól mentes a deszka.
Ha nagyon low cost a büdzsé akkor Asrock H110m hdv,de legalább az i5 alá a fent említett B150-et raknámtroszti : Ha izgalomra vágy esetleg téged is vonz a tesztelés világa akkor vágj bele,elenkező esetben inkább ragaszkodj a qvl-hez. Hozzáteszem lehet,hogy betalálsz és hasítani fog a memó a lapban,de a fenti sztorimból is látszik,hogy van amikor tényleg nem jó a kiszemelt szett a laphoz.Vagy bejön vagy nem.
Ha van a lapodnak vagy a procidnak külön topicja ott kérdezősködhetsz,hogy vannak e tapasztalatok e téren.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz #Morcosmedve #79725 üzenetére
Ennyi!
-
mucsiattila
csendes tag
válasz Milka 78 #79720 üzenetére
Szia!
Igazából nincs keret, a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, de ne szar.
Azért írtam, h mik lesznek benne, mert csak azok lesznek benne, így pl a 4db RAM slot, vagy a 2db pcie 16x slot, vagy a 7.1 audio, vagy 10 usb port csak pénzkidobás.
Persze ha csak pár forint a különbség akkor megéri, de nem szeretnék 5k-val többet fizetni azért, amit nem is használok ki.
Pl a H110m egész jónak tűnik elsőre. -
CactuS
Arcképgyáros
Srácok!
Elképzelhető, hogy év végével frissülne a PCm. Játék és munka egyaránt használom (munkában web, css, nyomdai munkák (vectorok, katalógusok, nagyméretű képek), videók vágása stb., hobbiként játékok és raw fotózás). Jelenlegi konfigom így néz ki: Asus H97M-E , i5-4590, R9 380 Nitro 4GB DDR5, 16 GB DDR3 Crucial ballistix sport. Még az is lehet, hogy külön fogom választani a két dolgot és lesz egy 2. konfiguráció is, egy DDR4 i5-ös processzorral (procis topikban igazolták, amit gondoltam, hogy tisztán a DDR4-es i5-re váltás sokat nem hozna a gyakorlatban).A kérdésem az lenne, hogy egy i5-6xxx/i7-6xxx mellé milyen alaplap dukálna? Ha esetleg 6600k lesz, akkor sem hiszem, hogy túlzásba vinném a tuningot, nem vagyok az a fajta, a stabilitás, biztos, tartós működés fontosabb számomra.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Tibroo
aktív tag
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Tibroo #79729 üzenetére
Alapvetően rugalmas a keret és meg akarnám nézni, hogy egy DDR4-es konfiguráció (alaplap + memória + prorci) mennyiből állna fel. A táp/háttértárak, ház most mellékes. Az alaplapon lenne a hangsúly, proci még vagy/vagy, memóriában pedig sok variáció nincsen, hogy az döntő legyen (abból nekem bejött a ballistix, de láttam már Corsair 2133MHz-es, CL13-as 16Gbos kitet 35-ért) .
Ha az alaplapot 25-30k alá be lehet tenni, akkor az fájdalommentes lenne, de nem ismerem a mostaniakat, hogy melyik a hulladék kategória, melyik nem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Mata12
csendes tag
Sziasztok!
Van pár alkatrészem és nem tudom még milyen alaplapot vegyek hozzá.
I7 6700
DDR4 2666mhz corsair ram 4x4Gb
Aerocool Xpredator x1 ház
Cooler Master Silent Pro 700W tápTovábbá ehhez gondoltam egy Gigabyte 1070 G1 Gaming kártyát, és egy Asrock Z170 Extreme4 lapot.
Van esetleg olyan lap ami árban hasonló, de mégis jobb az ár érték aránya? Sokáig nem akarok váltani azért néztem ki ezt, Usb 3.1 gen 2 is van rajta, 2db PCIE + SLI support stb.
Köszönöm
Üdv Mata12
-
Babylon
csendes újonc
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek ha ezt nem ide kellene írnom ,de a google ide vezetett hozzátok a gondommal.
Gondom a következő: Nem régiben szereztem be 2 videó kártyámat azaz egy GIGABYTE G1 Gaming Radeon R9 380X-t a másik mellé. Beraktam a gépembe amiben egy GIGABYTE G1 Sniper a88x alaplap van és nem tudom őket Crossfire üzemmódba kapcsolni.Első tippem ,hogy Kártyák drivere elavult.Frissítettem de továbbra sem lehet átkapcsolni. 2.tippem alaplap BIOS-a vagyis a drivere lehet elavult. Ehhez kellene a segítségetek mert még életemben soha sem frissítettem BIOS-t nem akarom elszúrni hiszen ott nagy károkat lehet okozni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
UI.: Lehetőleg szájba rágósan kellene elmagyarázni képes vagyok magamat gyorsan elbizonytalanítani. Angol tudásom nagy gyér.:S
A témával kapcsolatban volt már Asrock alaplapom is nem rosszak különösebb probléma nincs velük. Az alaplap választást viszont ahhoz kell viszonyítani mire fogod használni a gépedet.
-
Babylon
csendes újonc
Akkor ezt arra értetted ,hogy rossz helyen kutatok ezzel kapcsolatban vagy a tippem jó és olyan embereket találtam akik tudnak nekem ebben segíteni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #79724 üzenetére
Kettőt is meg viszlát is!Babylon : Az előbbi,mert ez egy alaplap vásárlós topic ellenbe ezzel->[link].Zárójelbe megjegyzem,hogy egy ilyen cf-hez i5 kéne mert ezhez egy felhúzott a107890k is karcsú,másrészről az alaplap alkalmatlan normális cf-hez.Oda kéne 8/8-as felosztás,de a te lapod nem képes erre csak 16/4-esre,márpedig a 380-as fuldokolni fog alul,mert az a 4x-es sáv kevés,de ezt bő ebben elmagyarázzák a CF topickba.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Pirkhoffer #50 üzenetére
Sziasztok,
Sandy Bridge, vagy Ivy Bridge i7 K procihoz milyen lapot ajánlotok?
Ami fontos:
-legyen rajta USB 3, SATA3
-legyen benne némi tuningpotenciál, de nem törekszem extrém értékekre, vízhűtés sem lesz
-hagyományos PCI foglalat kell, az Asus Xonar D1-emet szeretném tovább használni
-nem lenne hátrány, ha a jelenlegi HyperX Genesis CL9 1666 MHz DDR3 ramjaimat (2x8 Gb) elfogadná, vagy ez már lassú lenne hozzá?
-ami fontos lehet, hogy a VGA hosszú (Gigabyte GTX960 G1.Gaming), ne akadályozza semmi a lapon a beépítését
-használtban gondolkodom, bár ez lehet, felesleges kikötés, mert tán már új lapot nem is lehet kapniA válaszokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Szladó
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off topic!
Jelenlegi konfigom: Msi Z97 Gaming 3, 8Gb HyperX Savage 2133Mhz, i7-4790K. Szeretnék memóriát bővíteni, de nem tudom, hogy érdemes-e maradni a DDR3-on, vagy váltsak lapot és ezzel DDR4 ramot vegyek. Elsősorban játékra használom a gépet.
Üdv,
Szladó[ Szerkesztve ]
"Ravaszabb csak akkor leszel, ha ravaszabb ellenféllel játszol!"
-
szcsabaa
csendes tag
Sziasztok
Asrock H170M Pro4 és a Pro4S között mi a különbség? lehet venni az olcsóbbat ?
-
nyozo
aktív tag
Üdv! egy Xeon 5650-es procihoz ez az alaplap mennyire illik? mennyire bírja a tuningot?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
h.kalman
csendes tag
üdv. kis segítséget szeretnék kérni.
Az alábbi két alaplapot néztem ki :
ASROCK B150M Pro4
MSI B150M MORTARszerintetek melyiket lenne érdemes..... vagy nem nagyon értelmes különbség.
-
conexke
tag
Sziasztok egy gyors kérdessél ugrok nektek szerintetek meg eri-e lecserélnem az [msi 970 gaming]-et egy [970 PRO GAMING/AURA
]-ra?Köszöntem ne kíméljetek !
[ Szerkesztve ]
-
Bosco01
tag
Sziasztok,
Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni.
Egy INTEL Core i3-6100 3.70GHz 1151 BOX processzorhoz keresek lapot. Az alábbiak között milyen sorrendet lehetne felállítani megbízhatóság, ár/érték arány alapján:
ASROCK B150M Pro4
ASROCK H170M Pro4
ASUS B150M-Plus
MSI B150M Bazooka
MSI B150M Mortar
MSI B150M Night Elf
Előre is köszönöm a segítséget! -
Hauptmann
addikt
Az Asus P8Z77-V Deluxe lapról mi a vélemény? Egy 2600K, vagy 3770K alá megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
i5 skylake 6500 CPU ala keresek alaplapot.( es memoriat )
Tuning / SLI / Crossfire ill semi egyeb extra nem lesz .
Nem tudom eldonteni hogy DDR3 vagy DDR4 lapot erdemes valasztani, ill. hogy ezeknek mi az elonytuk hatranyuk. ? Hatrany ha DDR3 /szuk keresztmetszet ? Van olyan lap ami mindket meoriatipussal kompatibilis?
Alaplap meret barmekkora
Stabilitas, tartossag az ami lenyeges.Arfekves : 20000 -25000 ft
Ha egyuttal memoriamodul ( pontos tiipust tipust ) is tudtok ajanlani az nagy segitsegremre lenne ( vegulis nagyon osszefugg a ketto) , hogy ne kelljen kulon forumba ismet feltenni a kerdest es elkeruljem a foillosleges koroket. Naggyon jol jonne egy konkret MB/Ram kombo.
Segitseget elore koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest