- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
troland26
őstag
Agyalok mostanában a platform cserén . Kérdésem a következő lenne van most egy xonar dg hangkártyám amit lehetőség szerint ki szeretnék váltani egy alaplapi megoldással 1150-es vonalon mi az ami kb ugyanazt a minőséget képviseli hang tekintetébe mint az említett xonar ?
-
Nyám-nyám
csendes tag
Sziasztok!
Az mATX alaplapok megfelelnek a mai csúcs játékokhoz, ezekhez a proci+VGA+RAM a döntő, az alaplap nem nagyon számít? Vagyis nyugodtan vehetek mATX laphoz i5-öt?
-
Apollo_21
addikt
válasz Nyám-nyám #68402 üzenetére
Az ATX szinte csak méreteiben jobb, kényelmesebben elférsz, 1-2+ csati is lehet rajta vagy még pár extra amit esetleg lehagynak matx-ről, több karis rendszerhez jó...más előnyét így elsőre nemmondanám.
Simán vehető 1dVGA-s géphez az mATX, nem származik hátrányod belőle.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Nyám-nyám
csendes tag
A Wolfeinstein: New order a kiszemelt játék. Gépigényként i7 van megjelölve, nem tudom ez mennyire valós? Azon gondolkozok, hogy egy alap géphez képest mennyivel kerülne többe egy olyan rendszer, ami elviszi ezt a játékot. (retró 1024x768 felbontás)
-
Nyám-nyám
csendes tag
Ehhez a laphoz: [link]
Milyen memóriát javasoltok 8 Gb méretben, árérzékenységet figyelembe véve? -
bluyoo
nagyúr
válasz Mosqu!to #68399 üzenetére
Szia!
Megadtál két keretet. Majd egy harmadik árkategóriában kinéztél egy lapot.
De a kinézett lap a H81-es deszkák közül az egyik legjobban felszerelt példány!
Viszont a GA-B85M-D3H szerintem megérné azt a +3K-t. Viszont ugye nincs optikai kimenet rajta.
Talán az ASRock B85M Pro4 lehet az arany középút, persze lehetőleg 3év garanciával beszerezve.
De a 25K-ba az ASRock H97M Pro4 is belefér a 9-es sorozatból.
A 30K-bameg már a "gamer" széria tagjai is beleférhetnek.(#68400) bagyulajuve
Szia!
A GA-Z97-D3H kicsit szerencsésebb lenne (valószínű a téma összefoglalóban is cserélve lesz).(#68401) troland26
Hát a "gamer" deszkák talán hozzák az elvárt szintet.
Ha más nem USB-s kártya .....
De a Milyen hangkártyát vegyek? topic-ban több az audio szaki.Nyám-nyám
Legközelebb törlöm a percenként írt hozzászólásaid! 5 percen belül használd a "szerkesztés" gombot!
Amúgy a Wolfeinstein-nek egy I5 is bőven elég ...
Milyen RAM-ot vegyek?
A jobboldali kérdésekből legalább az elsőre válaszolj:
"1. Mennyit szánsz az alaplapra?" úgy könnyebben tudunk segíteni.
A kinézett lapnak egy előnye van, hogy olcsó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Nyám-nyám
csendes tag
válasz bluyoo #68407 üzenetére
Bocsi, nem célom a hozzászólás számom növelése, csak ügyetlenkedtem.
"A kinézett lapnak egy előnye van, hogy olcsó" -> ez azt jelenti hogy amúgy nem túl jó ez a lap?
20 ezer körüli összeg az beleférne, de a teljes rendszer költsége a lényeges. Vagy irodai gép kiépítése lenne a cél vagy Wolfenstein kompatibilis gépé, a költségkülönbözet függvényében. 20 ezerért már vannak jó lapok? -
bluyoo
nagyúr
válasz Nyám-nyám #68408 üzenetére
Hát vannak akik hisznek benne, hogy ugyan azt kapják féláron. Én nem nagyon tartozok közéjük.
Mindenesetre 20K-ért akár már B85-ös deszkát is kapsz, vagy egy jól felszerelt H81-est.
Ahogy a téma összefoglalóban is láthatod, pl. a Gigabyte GA-B85M-D3H, ASRock B85M Pro4 ....
De ahogy látom az egész gépnél szükséged lenne segítségre. A Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban írsz egy keretet, pár elvárást és összeraknak neked egy komplett vasat. Így nem költesz túl sokat/keveset egy adott hardverre.(#68409) bagyulajuve
Csak annyi, hogy a HD3 ára eléggé felment, míg a D3H annyira nem. Mivel jobb lap, ezért szerintem méri azt a ki s pluszköltséget.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem az lenne ha egy usb 2.0 ás alaplapba beteszek egy usb 3.0 PCIe kártyát akkor működne ? -
bluyoo
nagyúr
válasz Nyám-nyám #68411 üzenetére
Természetesen mindig van egy jó adag marketinges porhintés.
De elég sok alapja is van (persze a többi gyártónak is ...).
GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Plus(#68412) Zachát Zsolt
Nem sok közük van egymáshoz.
Szóval igen, egy PCI-e -es bővítőkártya működik egy PCI-e slot-al ellátott lapban.(#68414) Zachát Zsolt
Előfordul![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan bolt ahol lehetséges alaplapokhoz hátlapot (I/O Shield) venni? Sikerül kedvező vennem egy Gigabyte GA-B85M-D3H Rev. 1-es alaplapot, de sajnos nincs meg hozzá a takarólemez. Kicsit nézegettem E-bay-en, ott lehetne kapni, de elég magas áron, amennyit szerintem nem ér meg a dolog.
-
benceman00
tag
Sziasztok
Melyik lapot ajánlanátok?
Asus m5a99x evo r2.0
MSI 970 gamingAMD FX 8320 alá kellene és AMD R9 270 kártyát hajtana.
Köszi
Üdv, ASZPi
-
jim bcs
nagyúr
válasz benceman00 #68416 üzenetére
Ha nincs még meg a proci és remélem nincs, akkor az intel vonalat javasolnám egy jó B85-ös vagy H97-es lap társaságában!
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz benceman00 #68418 üzenetére
Ha kell a gyári hangkaritól jobb akkor az MSI 970 Gaming, ha nem kell akkor az Asus.
-
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet veszek, ezeket válogattam eddig össze, csak az alaplap hiányzik amire nem maradt sok keret...
Intel Core I3 4370, 8 giga 1600mhz-es cl9-es memória, és egy gtx 960 videókártya, meg egy sata 3-as HDD.
Az alaplapból legeslegolcsóbb megoldás érdekelne, tuning nem lesz, legyen csak megbízható és stabil ennyi az elvárás. -
jim bcs
nagyúr
válasz JimBeam007 #68420 üzenetére
GIGABYTE GA-B85M-D3H
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Egy GA-Z77M-D3H lappal a kis i5 3470-met megtudnám rángatni 3.8-4 ghz-ig? Bírná ez a lap a mókát?
Üdv,
P.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
4 mag terhelése mellett a BCLK emelése nélkül max. 3,6GHz a vége.
Azt valószínű alapfesz mellett tudja majd, szóval esélyes, hogy nem lesz gondod vele.
Ennek ellenére, ha nincs meg a deszka, én legalább olyan tuninglapot vásárolnék amin már kapott hűtést a tápkör.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Régebbi chipset, elég szokatlan elrendezéssel, szorzózáras alá (is) megfelel.
Bár én Z77-es deszkát választanék, ha már fejlesztenék.
Mondjuk neked az előlapi USB3.0 por nem hiányozna (már ha a sima Core 3000-es házad van).
Gondolom használtan ... csak 10K környékén nézelődnél?Bazinga!
-
Dexter-2000
őstag
szeretnék egy új alaplapot, méghozzá egy 3570K-s procihoz
eddig egy giga z77x-ud3h volt(van is amit mihamarabb el akarok passzolni)30-35 körül gondoltam lapot, és a giga ki van zárva többet nem veszek egy ideig
néztem 30 körül van B75A-G43 GAMING msi alaplap, arról mi a véleményetek?
procit egyelőre nem húznám kiszolgál jelenleg, esetleg később[ Szerkesztve ]
Szép napot!
-
bluyoo
nagyúr
Dexter-2000 máris feldobta a labdát ....
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás(#68438) Dexter-2000
Csak tuninglapot vegyél ...
40K-ért már ugyancsak jó lapok vannak használtan.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dexter-2000 #68441 üzenetére
Miért vinnéd lejjebb? Bár megleően kevés komolyabb deszka van most, talán a mATX-es MAXIMUS V GENE ...
Esetleg ASRock Z77 Extreme4 / Extreme6? Az Extreme4 jó pár fórumtársnál bizonyított.Bazinga!
-
[ Error ]
csendes tag
válasz benceman00 #68416 üzenetére
Nekem spec. pont ilyen konfigom van, Asus-t ajánlanám. (a videó nVidia) Természetesen egy Xonar-ral. (az alaplapi vackok, azok vackok sajnos )
I'm in, everyone of machines...
-
bagyulajuve
addikt
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy házat nem akarnék cserélni és ez a ház, ami nekem van felső tápos, ettől függetlenül jók bele a az LGA1150-es alaplapok, pl az kinézett Gigabyte z97 d3h?
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
bluyoo
nagyúr
válasz bagyulajuve #68445 üzenetére
Igen! Csak a megfelelő lapméretre kell ügyelned.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dexter-2000 #68448 üzenetére
Ha nem zavar a mATX méret, akkor egyértelműen a Maximus V Gene.
(#68447) bagyulajuve
Szívesen!
Ezekszerint a házad kezeli az ATX-es lapokat. Nem szükségesek a pontos méretek, egyszerűen amelyik ATX méretű az jó bele.
ATX méret (max.) : 305mm x 244mm[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs