- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Tervezek újonnan beszerezni egy i7 4790 vagy egy K-s verziót... Még nem tudom melyik lesz : D
Milyen alaplapot javasolnátok? Z97 az biztos? (másik topikban ezt javasolták)GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3
ASUS Z97-P
ASRock Z97 EXTREME3
ASRock Z97 PRO4
MSI Z97 GUARD-PROWhich one? : D
Vagy van más ezen 25-35e árkategóriában amelyik jobb lenne? ha nincs akkor ezek közül melyiket válasszam? vagy adjak inkább a designe-re? : D
-
Adamrapkor
tag
válasz #84744832 #68601 üzenetére
Szia a giga illetve ha húzni akarsz, te döntésed,hogy 4790vagy4790k de azzal számolj hogy az utóbbihoz kell egy komoly hűtő illetve levegős rendszer a gépházadban.
De ha nem akarsz húzni szerintem: Asus H97 pro Gamer vagy ebből még a Z-s lap szóba jöhet. 4000ft a különbség köztük:H-s:36.000 Z-s:40000
Szép az élet jé akkor is ha nem hiszed ha te nem hiszel magadban tesó akkor semmire sem viszed/Day/
-
Adamrapkor
tag
válasz bluyoo #68600 üzenetére
Néztem a z97-et pro gamert (Asus) Illetve a H-s változatot 4000ft a különbség.Ezen nem filózok hogy melyiket fogom venni.
Következő kérdésem.
GTX 980 mellé majd, 4690k vagy 4790-t ajánlasz?Mert más topicban azt mondták a húzás FHD-nél így ebben az erő kategóriában nem számít túlzottan.Szinte felesleges.Akkor most ha 4690K-t vennék az felesleges lenne?Mert húznám akkor ha ilyet vennék, de ha 4790 jobb teljesítményben akkor azt.Mert nem sokkal drágább, de viszont a 4790K-t meg már nem tudom magamnak megengedni.Melyikkel járnék jobban??Hűtőt nyilván beleszámoltam.
[ Szerkesztve ]
Szép az élet jé akkor is ha nem hiszed ha te nem hiszel magadban tesó akkor semmire sem viszed/Day/
-
törölt tag
válasz Adamrapkor #68603 üzenetére
Hol és mennyiért nézted?
Ajánlom: http://lec23.atw.hu/
Nagyon korrekt, írsz neki 1-2 napon belűl válaszol, garis minden, csak ő beéri kevesebb haszonnal isSzerintem ha a 4790-et megtudod magadnak engedni tedd az : ) Azért a procit húzni nem feltétlen a legjobb, és itt jelenleg a 4690k-t felhúzod 4.2-4.3GHZ-ra (ami majdnem a teteje ahol még stabil) akkor is ott lesz a teljesítménye mint a 4790 4,0 GHz-n. Legalábbis tesztekből nekem ez jött le. Na emg a 4790 tuning nélkül elmegy egy kis 8-10e Ft-s hűtővel a sivatagba is, míg a húzott i5-re 15 alatt nem találsz jó hűtést : D
Na meg a 4790-nál ott van a 8 szál a 4690K meg csak 4 : ) -
törölt tag
De ugye ott van mellette az ár... Az a 20e Ft lehet sokat számít, de az rámegy a hűtésre ha a 4690K-t húzod addig, hogy alulról karcolgassa a 4790 teljesítményét : )....
-
vond
MODERÁTOR
válasz Adamrapkor #68607 üzenetére
De, főleg, ha nem K-s procit veszel.
Mondjuk lehet, hogy szentségtörés, de én is elgondolkodtam azon, hogy a munkahelyi videóvágó gépbe H97+4790K kombót rakok. A 4790K turbón megy 4.4-en, efölé úgysem nagyon akarom húzni, oda már komolyabb lap és combos hűtés kellene.
4.0 és 4.4-hez meg elég egy jobb, 30 ezer körüli H97-es lap, meg egy 10k körüli hűtő is, nem? Így nem kell 40-50 ezres lap, plusz 20 ezres cooler.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Adamrapkor
tag
De mint utóbb is írtam, amit kiszemeltem lapot 4000ft a külnöbség a H-s és a Z-s változat között.Mindenféleképp gamer lap kell és legalább egy ilyen kaliberű.
És másik topicban vagy asszem ebben, még ár teljesítményhez képest ezt ajánlották.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Adamrapkor #68609 üzenetére
Hát, ha belefér az a 4 ropi, akkor vedd a Z-t. De én akkor abba már 4790K-t tennék, s akkor tuti nem lesz gond pár évig.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Adamrapkor #68612 üzenetére
Nem hiszem, hogy mostanában gondod lenne vele, de nekem biztos viszketne a tenyerem, hogy itt a király tuningos lap, de nem tudom húzni a procit, csak az amúgy is elérhető 4GHz-en menne.
-
Adamrapkor
tag
A lapnál ott van támogatja a 4-5th genes procikat.Szóval ha az Intel kiad majd az 1150-ben belül új procikat bios frissitéssel menni fognak azok a bizonyos új procik?
Remélem nem kérdeztem hülyeséget
Z-s lapot előnybe helyeztem ilyen kis ár különbség révén,de azért spórolni szeretnék kicsit ezen már
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Adamrapkor #68614 üzenetére
Igen, menni fognak a Broadwell pocesszorok.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Adamrapkor
tag
válasz MiklosSaS #68615 üzenetére
Köszi.Esetleg tudnál linket adni róla, hogy hol lehet olvasni erről az új technológiáról?
Akkor marad a 4790.
Vond: Engem annyira nem zavar, ki tudja jön majd egy újabb processzor és az fog megtetszeni, és lehet majd azt akarom húzni Én emiatt nem fogok tenyeret vakarni, mert legalább spórolhatok majd a hűtő vásárláson is!
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Teaway
veterán
-
Sicér
tag
Sziasztok,
Egy kollégám kért meg, hogy kérdezzelek meg benneteket a következő dologgal kapcsolatban:
Adott egy i5 2500K proci. Berottyant alatta a lap, és kellene helyette valami.
Itt a Hardveraprón kínálkozik két lap, a kérdés, hogy melyiket?1.: GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 dobozos, nem garis, 12k-ért
2.: ASROCK Z77 Extreme 4 dobozos, két év kiskergarral 22k-ért.Két HDD + 1 DVDRW, ami a SATA eszközöket illeti. Tuning csak piano-ban, nagy igények nincsenek.
Köszönöm!
-
bluyoo
nagyúr
Mai napig elvagyok egy szorzózáras I5-el.
De ha "Z"-s deszkát vásárolsz, akkor már "K"-s CPU-t tegyél bele.
Szerintem egy I5 bőven elég játékra! Legalábbis az I7 ebben az esetben nem nagyon éri meg az árkülönbözetet. Persze ha van felesleges ~30K-d .....(#68607) Adamrapkor
Nyugodtan vásárolható deszka.(#68608) vond
Viszont ha (nagyjából) csak a chipset más a lapon, akkor nincs akkora árkülönbség.
Így meg megint ott vagyunk hogy "Z"-s deszka "K"-s CPU, és amit bír a rendszer.
Mert ugye a legtöbb esetben, a tuning teljesen felesleges az aktuális CPU családnál ....
A legtöbb felhasználó csak a későbbiekben veszi igazán hasznát.(#68620) Sicér
Szia!
Egyértelműen az ASRock![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
i3-as rendszer épít egyik ismerősöm!
Szerintetek ez az akció megéri most?
[link] -
Teaway
veterán
válasz JimBeam007 #68628 üzenetére
Nem. Aki Z-s lapot vesz, az nem 750TI-vel fog bohóckodni.
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
válasz JimBeam007 #68630 üzenetére
Ez a N750TI-2GD5/OCV1 kártya nem az, ami a képen van, ennek nézz/kérdezz utána.
A lap pedig ez legyen ►GA-B85M-D3H (rev. 1.0/1.1)
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
bakkir
tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy elromlott az Asrock B85M PRO4-es alaplapom, cserélni nem tudják, ezért másik alaplapot kell választanom.
A gépem:
Processzor: Intel-i5 4440
Ház: Zalmann Z9
Videokártya: Gigabyte GTX750Ti
Táp: FSP HEXA 400+
Ezen kívül van 2db 4gb-os 1600Mhz-es Geil ramom.Ezek az alaplapok:
GigaByte s1150 GA-B85M-D3H
MSI s1150 B85-G41 PC Mate
Asrock s1150 H87 PRO4
Asrock s1150 H97M PRO4Előre is köszi.
-
Beni97
őstag
Sziasztok.
Haveromnak kéne egy kis segítség.
Vissza küldte az alaplapját mert nem volt jó(baj volt az alaplapi hangkártyával azt hiszem). Nem tudják neki megcsinálni se kicserélni ezért azt mondták neki hogy levásárolhatja az árát, ami 33k.
fx-9*** proci van neki. Pontosan nem tudom. 8gb ram és hd7790es vga.
Ő ezt nézte ki:
[link]És igen a compker-ből kéne nézni. Szerintem jó lap, de inkább tanácsot kérek nem akarok gagyi lapot mondani neki.
Előre is köszönöm.
-
TSanya
aktív tag
-
Yllgrim
őstag
Hali, 4790K ala milyen lapot ajanlotok, ami tudja a VT-d funkciot, kelloen tuning barat, minosegi lap, stabil...
ASROCK Z97 OC FORMULA-t neztem ki, ez tudja mindezt am tapasztalt kollegakat is megkerdeznek.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Yllgrim #68639 üzenetére
Talán az ASRock topic-ban érdeklődj hátha találsz egy tulajt. Ugye ezzel a chipset-el csak az ASRock támogatja a VT-d -t.
Plusz egy pont a lapnak, hogy 5év gyártói gari van (lenne) rá.(#68640) miklosss2012
Drágább lenne, és szerintem egy hőcső sem ártana a tápkörére egy olyan CPU mellé, ami még drágábbá tenné.Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #68643 üzenetére
Azert vannak paran AMD fanatikusok akikmeg mindig az FX-et valasszak. Itt angliaban jobban fogyik az FX 8XXX meg 9XXX mint az i7.
Szoval lehet nekik nem erne meg, de azert jo lett volna egy kemeny MSI alaplap, legyen az Asus ROG-nak is versenytarsa.
De ezek termeszetesen csak az en velemenyem.....penzugyileg megertem hogy nem jo nekik dragabb lapot kihozni.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68644 üzenetére
Persze, egyértelműen van rá kereslet. Azért is jött ki pár új lap a több éves foglalattal. Viszont nem az áhított felszereltséggel/árban. De ki tudja, lehet a Gigabyte (nem rev. 22-re gondolok) és az Asus is virít valamit ....
"Itt angliaban jobban fogyik az FX 8XXX meg 9XXX mint az i7." Mert hideg van, kell a fűtés!
Szólok: Csak vicc! Nem Intel fan .....Bazinga!
-
Yllgrim
őstag
válasz MiklosSaS #68646 üzenetére
En hasznaltam arra is Ha hideg volt, siman betoltam par komolyabb jatekot, mukszik rendesen. Pikk-pakk meleg van.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68646 üzenetére
Viszont USB 3.1 -el jönnek új deszkák. Pl. az MSI-től a 970A SLI Krait Edition.
Az MSI most ráfeküdt erre. Szinte minden komolyabb lapjához kiad egy "A" jelölésű USB 3.1 -es változatot.
Vagy az áhított 990FX chipset-el szerelt MSI 990FXA Gaming (amiről egyelőre csak egy bolt cikkében láttam utalást).Bazinga!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest