- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Anno volt egy ilyen kérdésem, akkor eldöntöttem, hogy a MSI Z97 MPower lesz a befutó, azonban egyéb okok miatt a vásárlás elmaradt.
Kérdés, hogy van-e a fenti feltételekkel jobb választás? Kicsit drága lett most az MPower, nem lennék szomorú, ha olcsóbban megúsznám"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bluyoo
nagyúr
válasz LógaGéza #68701 üzenetére
Szia!
Mint mindig a kerettel van a "gond".
A 6db SATA porton kívül nem sokszor alkalmaznak többet, így a külön vezérlőchip is felesleges.
Amin meg van, jellemzően nem 40K-ért.
A Gigabyte lapok közül legolcsóbban a GA-Z97X-Gaming 7 ami megfelel az igényeidnek (annyiért meg már a Z97 Extreme6 is megvan, bővíthetőség szempontjából jobb lenne, de "csak" 6db USB3.0-ás portja van a hátlapon).
A kívánt összegért viszont ott az ASRock Z97 Extreme4.Bazinga!
-
bombibmw
veterán
Hello!
Netezős,néha játékos géphez jó lenne egy Giga GA B85M U3H?
Azt hiszem így hívják.
19k körül van.
Egy i3 menne bele majd,valamint egy SSD és két HDD lenne rákötve.
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bluyoo #68702 üzenetére
Akkor lehet az lesz, amit már rég meg kellett volna lépnem - veszek egy PCI-E-es SATA kártyát... Innen megint felmerül a kérdés, hogy ha rakok egy SSD-t az M.2 foglalatba, és kötök rá RAID0-ba két vinyót, akkor megint borul-e minden... Gondolom a vezérlő még mindig nem tud egyszerre AHCI és RAID0 módban működni, persze különböző portokon...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vass1024
tag
Sziasztok
Egy nagyon alap játékos gépet rakok össze a lehető legolcsóbb módon és nem tudok dönteni milyen alaplapot vegyek Kb. olyan 18K-t enged meg a büdzse.
Intel G3258 vagy i3-4160, gtx 750, 1 ssd, 1 hdd, lesz benne. Semmi tuning, semmi extra kívánság csak menjen.
Főleg a chipsetel vagyok dilemmában.. ahogy nézegettem a teszteket H81-es lapban is maxon mennek a cuccok, így elméletileg feleseges B85, H87.
Jó lenne ha ajánlanátok vmi jofélét Amugy Asus, Msi párti vagyok általában.
Köszi előre is a válszokat
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz vass1024 #68710 üzenetére
Igen, pont azert mert nem art azert a VRM hutes meg a Pentium melett sem. Chipset-es dilemahoz, annyit hogy amire neked kell oda eleg a H81 is. Visszont majdnem a H81 araban ott a B85-os Giga. Az iolyen 10-15K HUF-os lapok meg a szamomra nem alternativak.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
vass1024
tag
válasz MiklosSaS #68711 üzenetére
Igazad van tényleg jó ha van rajta hűtés Szemeztem is ezzel az MSI-vel.
Tudtad hogy a Giga GA-B85M-D3H Rev.2.0-nál megnyirbálták a cpu tápellátást és hűtőborda is kisebb lett... meg átrendezgették a dolgokat.
ASRock H81M BTC-ről mi a váleményed? Az probléma hogy amit kinéztem Memória nem szerepel a támogatási listán Szerintem csak nem frissítgetik, mert marha sok fajta memória van...
[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz vass1024 #68712 üzenetére
Az utobbi idokben melloztem az Asrock alaplapot. Igaz a nyak-ra nezve eleg rendes lapnak nez ki H81-es letere....lassan ki kellene probalnom egy Asrock lapot
Max irjal rajuk a memoria ugyben...de kismillioszor hasznaltam olyan memoriakat amik nem voltak az alaplapi tamogatasi listaban.
Az a giga akkor is nagyon jo ha kicsit megvan kavarva.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
Rev. 2.0-t mellőzzük, ez a jó választás ► GA-B85M-D3H (rev. 1.0/1.1)
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
jim bcs
nagyúr
Igen tudjuk hogy a D3H rev.2 egy picit más lett mint az 1, csúnyábbnak csúnyább de nem rosszabb és nem jobb, ám ettől függetlenül van elég rev 1-es a piacon így én azt vennék de ez rád van bízva. Én maradnék a helyedben Asus-MSI-Giga vonalon.
Egyszerűen nincs az a marha aki minden memória típust minden kit kiosztásban tesztelne minden lapnál, ha így lenne akkor egy adott lap nemigen kerülne ki időben a polcokra + erre nincs lehetőség sem, majd idővel a felhasználók és tuning versenyek által bővül a lista.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bunygyi
tag
miklosss2012
Teaway
Tisztelt urak! Melyik a jobb?
Asus H97-PRO GAMER vs
MSI H97 GAMING 3
Hosszútávú használatra, aktív hangfalak szólnának és
Max gtx 750 ti vagy később a videókártyát frissíteném 5 év
múlva hasonló kaliberűre. -
Sicér
tag
Üdvözletem,
Kis segítség kéne az alábbi kérdésben:
Mi a különbség az Asus Sabertooth 990FX rev.1.0 és a rev.2.0 között?
Érdemes a rev.1.0-ra beruházni még? -nem új lap vásárlására gondoltam. -
jim bcs
nagyúr
válasz bunygyi #68716 üzenetére
Ez valahol egy nagyon nehéz kérdés! Mindkettő nagyon jó lap, így én most azt mondanám azt vedd amelyik jobban tetszik, vagy döntsön a szimpátia, vagy márkahűség ha van nálad olyan. Hallgattam mindkettőt, talán az msi egy picivel jobb hangot ad le de ezt nem biztos hogy mindenki észreveszi, az Asus is baromi tiszta így tényleg nem tudom hirtelen melyiket venném ha a hang nagyon számít.
B. verzióként pl. egy FiiO E10K Olympus 2 USB DAC-al mindkettőből vadállat lesz.
[ Szerkesztve ]
-
papa1911
csendes tag
Asus m5a78l-M LX3. Kinéztem magamnak ezt a fajta alaplapot kerdesem hogy mi a véleményetek jo marka ? Megbízható stabil ? Egy fx 6300 as meg egy r7 260x lenne rajta játékra jo ez az alaplap semmi extra nem kell nem húzom a cput se semmi csak h ezzel a vga cpu alaplapal minden okés e így együtt ja meg meg 500w os tap meg 2 vinyó lesz benne 6gb rammal
-
SRII
őstag
sziasztok!
Találtam szép ramokat, amik megvételén gondolkodom, csak az a baj ,hogy nem tudom megnézni, hogy támogatja e a kinézett alaplapjaim az 1.35V, ugyanis a ramok 1.35v működnek!
Hol lehet ezt megnézni? a hivatalos oldalon sem találtam infót!
kinézett alaplapok listája:
ASUS H97-PLUS
ASUS H97-PRO
MSI H97 GAMING 3
Nem szeretnék semmilyen kompatibilitási gondot, ezért is kérdeznék rá.
Ez az 1.35v ez előny?Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
papa1911
csendes tag
Fx 6300 nak milyen alaplapot ajanlotok ilyen 10e ft környékén ?
-
horvi0813
tag
Sziasztok! szükségem lenne egy új alaplapra.
Kérlek segítsetek milyen alaplapot érdemes venni egy:
Intel i5 4670k procihoz (1150), Amd r9 280x karihoz.
Max 30.000em van rá, tuning nem szempont egyelőre.
Köszönöm a segítséget előre is! -
Kristof9094
senior tag
válasz papa1911 #68728 üzenetére
Újonnan 10k-ért AM3+ lap sem létezik szerintem, az FX alá ajánlott lap (szintén újonnan) 22k körül van. Ez alatt lehetnek gondok bőséggel.
Használtan az ajánlott lapok is bőven 10k felett vannak szerintem, egy jó kis Asus M5A97 EVO simán van annyi (garival).
Ha nincs minimum 20k-d alaplapra, meg egy 6k-d hűtőre, akkor felejtsd el az AMD-t.
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
jim bcs
nagyúr
válasz horvi0813 #68731 üzenetére
Az kevés lesz, gyűjtögess még egy picit -->
ASUS Z97M-PLUS
GIGABYTE GA-Z97MX-Gaming 5
MSI Z97S SLI Krait Edition
MSI Z97 GAMING 3Vagy elfelejted a tuningot és akkor -->
ASUS Vanguard B85
ASUS B85M-GAMER
MSI B85M GAMING
GIGABYTE GA-B85M-D3H[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
A mostani alaplapom szeretném cserélni. Eddig Gigabyte lapjaim voltak szinte csak és be is váltak azok.
A feltételek ezek lennének.
- i5-4460-t kezelje
- 2x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer 1866MHz-s ramjaim kezelje (később lehet kap majd még egy ilyen kittet)
- 1db PCI-e x16 3.0-ás minimum, Front USB 3.0, és lehetőleg csak Sata3.
- Minél több ventilátor csatlakozóA keret a 25k és alatta lenne. Tuningolni sose tuningolok.
Nem tudom hogy mi a különbség a B, H, Z-s lapok között. Most egy Gigabyte GA-B85N Phoenix van. A lappal semmi bajom. Csak kicsit kicsi.
hogy őszinte legyek eleinte a Gigabyte GA-H97M-D3H-t néztem mert azon mind a hat darab Sata az 3-as. Meg a legalsó PCI-e is x16-os (így abba raknám a VGA-t akkor hogy több levegőt szippantson egyből a ház oldalából). Néztem ugyan ezt a lapot csak B-s chipset-el (GA-B85M-D3H) csak azon az a baj hogy 4db Sata3 van és 2db Sata2. Bár annyira nem lényeg nekem ez. Inkább a PCI-e az ami.
Aztán belebotlottam az MSI Z97M-G43 és H97M-G43 lapba. Ennek a Sata és az USB3-as front csatija jobb számomra hogy nem felfele néz hanem el van hajlítva. De csak ezért nem fizetek pluszt ha azt mondjátok hogy nekem a GA-B85M-D3H is jó.
Aztán láttam az MSI B85M Gaming lapot. Ez nagyon tetszik meg minden de a kb 30k-s ára már nem.
Szerintetek melyik a jobb választás? Vagy maradjak a fenekemen és maradjon a GA-B85N Phoenix jól bevált lap? Mivel jelenleg elég. De mondjuk ha a HD5870-t cserélem jobbra akkor is jó lesz? Hogy őszinte legyek ezen a gépen nem lesz sok fejlesztés csak egy VGA és szerintem vagy 2-3évre el lennék vele.
Egyébként eléggé megszerettem ezt a Phoenix lapot szóval nem 100% hogy lecserélném. Csak ha érdemes.
Smoke some weed nigga!
-
Teaway
veterán
válasz Wiz Khalifa #68734 üzenetére
Gigabyte GA-H97M-D3H
Nem, az alsó PCIe csati csak fizikai méretre ugyanolyan, mint a felső, de csak x4-es módban megy, ráadásul a szálakat nem a procitól (PCIe 3.0), hanem a PCH-tól kapja (PCIe 2.0).Nincs szükséged 6 db SATA3-as csatira, elég a 4
GA-B85M-D3H
Nincs RAID0, 1, 5 (neked nem is kell), viszont van 4 db RAM slot (bár a 2x4 is cserélhető 2x8-ra a mostanin).MSI Z97M-G43
Tuninglap, nem kell az i5-4460-hoz.H97M-G43
PasszMindent egybevetve én maradnék a mostani lapnál
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Adott egy intel e2180-as proci [link], ami alatt kifingott a lap. A barátom a tanácsom ellenére is megtartaná a konfigot és nem fejleszti.
Adott még 4 db 1GB DDR2. Alaplapok közül viszont a 775-ös foglalatból csak olyanok vannak, amik 2 db ddr2 slotot tartalmaznak ( használt kilőve ). Tehát ha új akkor 2 gb ram Mit tennétek? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz Teaway #68735 üzenetére
Annyi hogy MSI lapom sose volt. Nem tudom egyáltalán mennyire megbízható.
Mert az MSI Z97M-G43 pont annyi újonnan mint amennyiért a mostanit el tudom adni. De mint említettem nem volt még MSI lapom.
Két bajom van a mostani lappal egyébként főként. Az egyik hogy lehetne 1-2db venti csatival több. Illetve ezen a Sata csatik furin helyezkednek el így eléggé csúnya a kinézete nekem és ha fektetve lenne szóval ne felfele nézzen akkor jobb lenne. Ez az MSI-ben megvan. A Sata és a front USB 3.0-a is fektetve van ami nekem nagyon bejön.
Szóval nem tudom hogy döntsek. Egy biztos. Jövőre akarom cserélni a VGA-t. Az akkori csúcs AMD-re. Ramot szerintem nem cserélek max azt is jövőre ha már a játékok megigénylik.
Smoke some weed nigga!
-
bluyoo
nagyúr
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Teaway #68738 üzenetére
Akkor te is úgy gondolod ahogy én. Mert nem szívesen cserélném le csak ezek miatt.
Azért nyáron veszek egy GA-B85M-D3H-t és meglátom melyik jobb fő használatra és melyik marad "teszt" gépnek.
(#68739) bluyoo:
eBay-en még lehet kapni socket 370-es lapokat is újonnan, dobozosan. És nem id drága ahoz képest hogy milyen koros.Smoke some weed nigga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #68740 üzenetére
+1
Szerencséjére, pont az egyik legnehezebben eladható hardver ment tönkre.
Ha SATA-s a HDD-je, akkor meg végképp a platformcsere az ésszerű!(#68741) Syd2012
Ok, eBay-en még kutyagumit is vehetsz ....
Természetesen a magyar kiskerekre értettem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Teaway
veterán
válasz Wiz Khalifa #68741 üzenetére
Majd arra figyelj, hogy lehetőség szerint NE a rev. 2.0-t vedd, hanem ezt ►
GA-B85M-D3H (rev. 1.0/1.1)[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #68744 üzenetére
Atrendezett VRM, kisebb hutoborda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest