Aktív témák
-
Business1988
csendes tag
válasz Business1988 #6200 üzenetére
Nem akarok kukacoskodni de a 2243SW 21.5"-os!
http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS22MYZEBC/EDC
Ha már fullhd-t vennék akkor legalább 24-eset és nem TN-est! -
old_artist
addikt
válasz Business1988 #6201 üzenetére
Üdv!
"... Ha már fullhd-t vennék akkor legalább 24-eset és nem TN-est!" - ezt maradéktalanul meg lehet érteni és teljesen igazad van!
-
Business1988
csendes tag
Tudom!!
Akinek van 1 kis esze az mind ezt mondja!!
24-esbe bűn TN-est venni!!
Én is csak azért veszek TN-est mert arra van pénzem!!
De 22-est az még elmegy TN-be! -
djsysa
csendes tag
válasz Business1988 #6203 üzenetére
Akinek meg még több esze van, az fullHD-s projektort vesz, és 4 méteres mozivásznat minimum, hogy legyen mivel filmet nézni.. hamár egyszer fullHD.
Áhh... boldog tudatlanság...
-
johntheface
csendes tag
Üdv emberek!
Valakinek van véleménye az alábbi kijelzökről?Főleg játszanék vagy filmet néznék rajtuk.
A véleményeket előre is köszönöm.
Hurry Mr Bubbles the Angels are waiting
-
snc
csendes tag
"pedig tudását, és minőségét tekintve a 2243SW abszolúte figyelemreméltó!"
En is emellett a modell mellet dontottem. Kivancsi vagyok hogy a fullhd felbontas 21.5 colon mennyire lesz nagyitoval nezos. Ez az egyetlen felelmem, de igazabol az se fog zavarni ha lejjebb kell vennem a felbontast. A lenyeg hogy jonagy legyen mert sokat filmezek majd rajta, es ne egesse ki a szemem a crt (mert azt cserelek) illetve a 40ezres ara eleg vonzo volt. Ja es nagy pozitivum a varialhatosag, nalam fontos szempont az allithato magassag meg a forgathatosag. pivot kulon +.
Remelem be fog valni, de majd irok velemenyt.Annyit kerdeznek toletek, hogy iponbol aki rendelt mar, mi a tapasztalata? Mennyi ido mig hazhoz hozzak? Meg elotte egyeztetnek-e telefonon, mert en tegnap este rendeltem, es meg azota se hivtak fel.
-
borisz_B
tag
Hy!
Majd írj az alábbiakról is, mert itt eléggé problémásnak találták a monitort, persze egy felhasználó szemszögéből talán jobb a megítélése bármely monitornak!
"A filmrajongók kompromisszumra kényszerülnek a közepes betekintési szögek és színhűség miatt, holott a kijelző egészen jó háttérvilágítása és megfelelően mély feketéje jó alapul szolgálna a feladathoz. A monitor átlag alatti interpolációs képessége és a csak éppen elfogadható válaszideje szintén kellemetlen a játékos kedvűeknek, így ezen a területen is csak közepesen ajánlott."Romboljunk, hogy építhessünk!
-
djsysa
csendes tag
válasz borisz_B #6207 üzenetére
Én nem értem miért húzták le. Lehet nem elég trendi a 2243SW? Na mindegy... Tapasztalataim:
- A betekintési szöges kifogás nevetséges. Van mellette egy Acer AL1916-os. Na azt döntögetni kellett filmnézéshez.
- Játék... Megint nem értem. 5 ms-es, játszom vele, és minden rendben. Ne várjunk el CRT reakcióidőt egy TFT-től... -
lynnfield_hu
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, elhatároztam, hogy új monitort szeretnék vásárolni.
Elsősorban az Xbox 360- hoz használnám, illetve a számítógéphez természetesen.
Két modellt néztem ki az egyik a Benq E2200HD mivel ezen van közvetlen Hdmi csatlakozó, és olvastam, hogy át lehet gombnyomásra kapcsolni, a számítógép, illetve a konzol között a képet. A másik jelölt pedig a 2333SW Samsung, a kérdésem az lenne, hogy ezen is megoldható ez a kapcsolgatás a gép - konzol között, vagy marad a ki be húzogatós módszer? -
LordD
csendes tag
Srácok az Asus montirokról komplett fórum:
http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16824236053
itt agyba főbe dícsérik!
-
snc
csendes tag
válasz borisz_B #6207 üzenetére
Oszinten szolva a betekintesi szog nagyon nem erdekel. Beallitom hogy szembe legyen a fejemmel es kesz. nem akarom en oldalrol nezni...
A masik dologrol meg majd nyilatkozok ha kiprobaltam, de gyanitom az en velemenyem nem lesz tul mervado, mert egyreszt elso tft monitorom, eddig crt-m volt szoval viszonyitasi alapom csekely, masreszt meg altalaban nem szoktak akkora igenyeim lenni mint az olyan guruknak akik a teszteket irjak... De majd meglatjuk.
-
csibe74
csendes tag
-
snc
csendes tag
Megerkezett a 2243SW-m. Ma delutan hozta meg a futar. Termeszetesen elso dolgom volt atvizsgalni hogy pixelhiba van-e. Hat sajnos van. Kozeptajt eleg zavaro helyen talaltam 1 hibas pixelt..
Kerdesem az lenne hogy ilyen esetben cserelik-e (bar gondolom igen) es hogy mi a tapasztalat mennyi ido a gariztatas kifutasi ideje. Tehet mikor kaphatom kezhez az ujat.
A monitorrol erdemben beszamolni nem tudok egyelore.
-
old_artist
addikt
-
snc
csendes tag
válasz old_artist #6214 üzenetére
Irtam mailt es igenyeltem garanciafutart az oldalukon. Elvileg csutortokon jon erte a futar.
Masik kerdesem viszont az lenne hogy ezen a kepen a monitor felso reszen a megnevezes 2243sw a jobbfelso sarokba pedig 15000:1 kontrasztarany van irva. Amit en kaptam az siman 2243 (sw nelkul) es a kontrasztarany 50000:1. Dobozon szinten. Nekem ez egy kicsit furcsanak tunik, igazabol most tunt fel. A matricak ugyanazok rajta es ugyanugy is nez ki teljesen, de akkor sem hagy nyugodni hogy ez miert van. Samsung oldalan is utananeztem hogy hatha roszat kuldtek, de ilyen modell hogy 2243 betukod nelkul nincs. Otlet?
Harmadik dolog, ami viszont mar gaz, hogy a menujeben a szintonus szinhatas elesseg pozicio color control nem elerheto. Magic tune-al sem. Valoban rosz modellt hoztak volna? Az eleg ego lenne ipon reszerol...
Egyszoval most ugynezki kisebb hercehurca ele nezek. Mondjuk mostanaban amugy is messze elkerult a szerencse, ugyhogy annyira meg sem lepett.
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Nem TN-paneles, 20-22 colos TFT-ből melyik a legolcsóbb megoldás?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Sajna már csak elvétve vannak új nem TN panelesek - különösen 17 és 19"-osakból, de az "apróban" találsz - esetleg - használtakat, viszont....
van a Hexaa-nak (EIZO viszonteladó) egy vadi új (szinte bontatlan, csak pixel hibára volt ellenőrízve, s kivéve a dobozból) EIZO S2031W (Samsung S-PVA paneles) monitorja, amit (kalibrálással együtt!!!) 98e-ért árul, 5 éves EIZO gyári garanciával, névre szóló számlával - ha gondolod![ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz old_artist #6223 üzenetére
nem akarok üzletrontó lenni, de ennyiért a a 22-es Dell nem éri inkább meg
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
old_artist
addikt
Üdv!
Csakl alternatívaként említettem, de ha grafikai munkára lenne, akkor bizony a 10bit színszámításból eredő előnyök fontosabbak lehetnek az EIZO javára, mert bizony a Dell ebből a szempontból nem egy jó választás (tapasztaltam, nemrég tesztelgettem), és a homogenitása, meg a bevilágítása is elég sok kívánni valót hagy maga után!
mod: ettől függetlenül a Dell eIPS darabja nem egy rossz választás, játékokra, filmezésre kiváló!
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz old_artist #6225 üzenetére
háát valahogy sejtettem
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hell!
Tudtok nekem mondani legalább fullHD-s monitort, ami nem TN+Film (jobb) és lehetőleg nincs 100k??
THX.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
wwhy
veterán
válasz TESCO-Zsömle #6227 üzenetére
olyan nem létezik
-
old_artist
addikt
válasz TESCO-Zsömle #6227 üzenetére
Üdv!
"Jelenleg nincs nagy választék" , úgy is mondhatnám, hogy FullHD-sben nem TN paneles kimondottan jó nincs is 100e alatt, de esetleg a most megjelenő samu F2380-ast említhetném, ami cPVA paneles, és hááát eléggé problémás egy monitor, de személyesen megnézheted, tesztelheted itt!
... esetleg használtban nézelődhetsz 100e alatt![ Szerkesztve ]
-
arctos
csendes tag
-
djsysa
csendes tag
Hali!
Most lehet hülyeséget mondok, de lehet szereztek egy olyan szériát, ami ipari felhasználásra szánt változat. Ezért lehet letiltva néhány menüpont. Viszont hogy 15000:1 helyett 50000:1 a kontraszt arány az nem rossz dolog. Még az is lehet, hogy jobb panel van benne, mint a rendes SW-ben.
Amúgy DVI, fullHD, meg minden??
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz old_artist #6229 üzenetére
Igazság szerint 3 elkepzelésem volt monitorok terén.
1 - Kisebb, de jobb fajta FHD.
2 - Nagyobb FHD
3 - Három olcsó 19-es Surroundba. (ehhez mondjuk VGA is kell, ami kihajtja, mert nincs kedvem + 80k-ért venni Matrox TH2G-t...)Sub-Dungeoneer lvl -57
-
wwhy
veterán
válasz TESCO-Zsömle #6233 üzenetére
1. ha lenne 17-20-.as FHD, akkor vszleg rendelhetnéd mellé a szemüveget is
-
vergilx
őstag
sziasztok!
iponba nem tudni mikor érkezik benq e2200hd? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #6233 üzenetére
Talán az F2380-at tényleg meg lehetne próbálni. Egyáltalán nem olyan nagyon vészes, bár persze ez a felhasználástól függ. Játékra sajnos tényleg picit lassú, komoly grafikai munkára meg egyszerűen kevés amit tud...
Egyébként: Biztosan nem szeretnél lemondani a FHD-ról? Mert akkor a Dell2209WA egészen jónak tűnhetne.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
snc
csendes tag
DVI FullHD, matt, es ugyanugy nez ki mindenben, allvany is ugyanaz. (pivot viszont nem valtott at automatikusan ahogy elforditottam a monitort.) Egyedul a kontrasztarany es a tipuskod a monitoron illetve a dobozon kulonbozik.
Hol talaltad amugy ezt a 2243sw+ tipust?? Minden info jol jonne.
Levelezek amugy a samsung-al is hogy gyari szam alapjan azonositsak be nekem. Es a monitor egyebkent ment vissza pixelhiba miatt.
Meg annyit tennek hozza hogy az opciok (szin, elesseg, stb) azert nem voltak allithatok mert a magiccolor (azt hiszem ) be volt kapcsolva. Ha kikapcsoltam mar lehetett allitgatni. (Ja egyebkent a menuje is mas volt, mint az iponos teszt kepein...)
Ha van kis idod legyszives vess egy pillantast erre a hsz-re is, mivel neked is ilyen monitorod van hatha van valami otleted. (a topicban van folytatasa is.. )
Koszi a valaszokat.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Nyugdíjas #6237 üzenetére
FHD mindenképpen kell, még akkor is, ha a minőség róvására (TN+Film). Utóbbi esetben persze "beleszakítok" a méretbe és akkorát veszek, amekkora kitelik.
Szeretek játszani, de a filmnézés is fontos.
sz: CRT-ről állok át és nem szeretnék rosszabbat...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
old_artist
addikt
válasz TESCO-Zsömle #6239 üzenetére
Üdv!
Uh..., ha CRT-ről váltsz, akkor eléggé nagy csalódás lenne majd a TN paneles monitor!
szvsz nézz meg élőben egy TN paneleset, oldalról, felülről, alulról is és nézz meg egy *VA vagy IPS monitort is, sőt itt láthatod a különbséget, persze egy kicsit elnagyonva!
szvsz tegyél hozzá a 100e-es árhatárodhoz még vagy 50e-et, és egy normálisabb FullHD-s monitort vegyél, sőt az LG W2600HP-BF S-IPS panelest már 140-145e alatt megkaphatod, kimondottan játékra és filmekre nagyon kiváló! -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz old_artist #6240 üzenetére
Ehh... Már a 100k is több, mint amit moncsira költenék, de ha tényleg ilyen komoly a kelyzet, akkor mérlegelek. Eleddig a Hanns.G 28"-os szörnye felé kacsintgattam, de ha tényleg olyan xarok a TN+F-esek, akkor komolyan megfontolandó az a 150k. Úgyse 1 évre szól a kapcsolat...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
zsero
aktív tag
LG W2220P mikor jön?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Itt már jeleztem! - sajna még várni kell rá! - de pontosabban októberben!
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz old_artist #6240 üzenetére
Ma reggel volt szerencsétlenségem áthozni fater TN+Film-es Samuját, (megdöglött a CRT-m) és kijelenthetem, hogy embertelenül szar a képe... Olyan utánhúzása van...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Stitch
őstag
válasz old_artist #6243 üzenetére
Ez az LG nagyon jól hangzik..vagy túl jól? Ha ez így lesz, akkor tuti best buy..
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok.
Új monitort szeretnék venni max 45k rá a keret, netezésre filmnézésre, játékra és olyan 22 col full HD- wide-ra gondoltam de nemtudok választani az LG monitorjain gondolkozom szóval várom a véleményeket. Előre is köszönöm.Xiaomi mi 8 6/128
-
mzsombor
tag
válasz old_artist #6243 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik, lehet hogy várok inkább 2 hónapot, és a W2220P lesz a 2333sw helyett. Remélem nem lesz akkora csalódás, mint az F2380-as. A teszteket még azért megvárom. Egy dolog aggaszt, ez egy 16:10-es monitor 1920x1200-as felbontással, mindez 22"-on... Nem lesz nehezen olvasható? Bár, ha belegondolok, a notebookom pixelmérete 0.224x0.224 mm és nem folyik ki a szemem tőle (13.3"-os MacBook), ennek az LG-nek meg 0.247x0.247 mm. Vagy a notebook és a külső kijelző ilyen szempontból teljesen más világ?
Ez az IPS panel mennyire jó filmnézésre? Valahol olvastam, hogy a kontrasztarány nem az igazi a TN-hez képest sem ennél a technológiánál. Ebből mi igaz? Vagy egy ilyen panelnek csak előnye van a TN-ekhez képest?
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz mzsombor #6247 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy amióta kijött (de már nem kapható) a Lenovo L220xcW monitorja 1920x1200-as felbontással (S-PVA panellal), azóta keresik többen is 22"-osban is jobb panellal működő monitorokat!
Mivel most is e mellől írok, azámomra nem olyan zavaró a kisebb pixel méretek, bár megyszokás kérdése! Az is biztos, hogy kisebbek a font méretek is (de ez a win-ben állítható), viszont a kisebb pxel méretekből adódóan egyenletesebb, sávosodás mentesebb a szürkeárnyalati skálája, szebbek valamivel a szín-árnyalatok (egy adott helyen, több pixelek, szebb felbontás), és ezt inkább a filmeknél vehető észre a legjobban!
Mivel én is egyre többet használok notit, így számomra nem olyan zavaró, de az biztos, hogy a TN paneles noti után üditő egy S-PVA-s ilyen felbontású monitor elé ülni!A mai IPS monitorokkal már se játékok, se filmeknél nincs olyan hátrány, mint az régen volt, sőt a mai IPS monitorok azt kell, hogy mondjam, sokkalta jobbak (ha nem a legjobbak), mint a *VA paneles kijelzők vagy egy TN panelesek: Input-lag, utánhúzás, betekintési szögek, színkezelés, színtelítettség és színvisszaadás szempontjából is, és a kontraszt aránnyal sincs semmi gond!
Egy TN panelessel szemben ég és föld a különbség, különösen az új H-IPS paneleseknek, a minap kaptam meg a legújabb GIG072 rev.-es HP LP2475W H-IPS paneles monitort, s a régebbi verziókhoz képest a lag és utánhúzása nagyon kiváló, le is mérve 3-9ms között vannak, a régebbi 21-32ms-hoz képest, s ez egy TN paneles becsületére is váálhatna! -
old_artist
addikt
válasz TESCO-Zsömle #6244 üzenetére
Üdv!
" ... Olyan utánhúzása van..." - mint egy fényévekkel jobb *VA éa IPS monitornak
Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest