Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz CsigaGyilkos #6650 üzenetére
Üdv!
Igen, ezek a koloriméter műszerek elég drágák, s ha még professzionálisabbat akarsz venni, akkor igen csak tágra kell nyitni a pénztárcádat, sőt néha, ha más szoftvert is akarsz használni a "kis egérhez", akor majd' annyiba kerül, mint egy jobbfajta monitor - minimum!
A kalibrálási árakról priviben tudok tájékoztatást adni!
Ha új windowst tennél fel, akkor, ha elmented a kalibrálási eredményeket, és újból betöltöd a megadott helyekre, akkor "megmarad" a beállítás, és megnyugtatóan használatba is veheted a jobb színrendszer adta lehetőségeket! -
fdisk
őstag
No megrendeltem egy LG W2261VP-PF-t.
Remélem nem fogok csalódni benne.
Ha kibír annyit mint a 17-es crt samum(~4 év) akkor már megérte.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
aktív tag
válasz old_artist #6651 üzenetére
Üdv!
old_artist: Akkor ez ügyben megkereslek priviben!
fdisk: Majd írjál, hogy mennyire vagy megelégedve a monitorral! Szerintem nem döntöttél semmiképpen sem rosszul.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Xbox360-hoz keresek monitort. Mindenképpen FullHD legyen, HDMI-vel és 3,5 Jack-el. Lehetőleg fekete, vékony kávával, TV-szerű kinézettel. Mit tudtok ajánlani?
mod: max 45-50k-ból
[ Szerkesztve ]
-
kutyman
aktív tag
Gondolom a konzolt HDMI-vel akarod összekötni a monitorral és azért kell a 3,5-es jack, hogy egy fejhallgatót dugjál rá. Ehhez jó a Benq 2200HD, csak egy apró gond van vele:
ha HDMI-vel van összekötve, és kikapcsolod a konzolt akkor a monitor nem megy alvó üzemmódba, hanem neked kell manuálisan kikapcsolnod. Valószínűleg ez egy Benq betegség. ( volt már 2200-ám, 2241SE-m, sajnos mindkettőnél ezt tapasztaltam. Érdekes hogy a Philips 230C1-em ebből a szempontból tökéletes ) -
Zoli78
csendes tag
Sziasztok!
EIZO S2242W típusú monitorról van valakinek tapasztalata?
CAD munkához kéne.
(kb 50 cm-re ülök a monitortól, úgyhogy gondolom a betűk nagyságával se lesznek problémák) -
Nyugdíjas
nagyúr
Inkább az a kérdés, be tudod-e még szerezni. Mert már nem gyártják, csak a 2243-ból tudnak a viszonteladók a hónapban rendelni. Persze elfekvő készletek lehetnek itt-ott.
De talán azért is megéri a 2243, mert az ára viszont ugyanannyi, mint a 2242-nek volt.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
válasz Nyugdíjas #6655 üzenetére
Pont te írtál nekem Eizo-ról , és ezt ajánlod? Erről viszzaolvasva is tudom, hogy nem jó, sok a hibája , ha BenQ akkor az E2220HD-t venném, az ennek a kijavított változata. Más gyártótól nincs monitor ami megfelel ezeknek, esetleg még más paneles is? Ha ebben az árban nincs, akkor mennyiért van?
kutyman:igen, így szeretném használni
-
Nyugdíjas
nagyúr
Elmeséled nekem hogy jön ide az EiZO?
Ez egyébként egy egészen jó ki smonitor. Sokat eladtunk belőle, egészens okat pont Box-hoz. Ez az én személyes véleményem. Ha te ennyire jól tudod ezt, minek kérdezel?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
válasz Nyugdíjas #6660 üzenetére
Válaszolok mindenre. Az Eizo úgy jött ide, hogy a hír kapcsán sokan írták, hogy az Eizo-t érdemes megfizetni, az a legjobb minőség ,és így tovább. Írtál egy autós példát is, a BenQ itt Hyundai az Eizo-hoz képest, ezért is nem értettem, hogy egy hsz-el korábban ezeket a monitorokat szidtad, és most pedig ajánlod. E2200-al a problémák pedig ha beírjuk a nevét a monitor hiba gond topikba azonnal meglátjuk. Sávosodás (ez a leggyakoribb) , zúgás , egyéb gyári hibák. Szóval tényleg nem rossz monitor, de csak ha kifogsz egy jót.(Egy Samsung-hoz képest szvsz jelentősen nagyobb hibaarány) Persze , ha ezeket nem számítjuk akkor természetesen a legtöbb 22"-es monitornál még így is jobb.
-
aktív tag
-
Picturemaker
őstag
sgergi: Igen, de sok progiban szétesnek a dolgok, ha így van a winfos beállítva. Pl. nem férnek ki az üzenetek.
wwhy: Egyszer régebben találkoztam egy 21.5"-os monitorral aminek 1400x1050 volt a felbontása. Ott alapból elég nagyok voltak a betűk. Gondoltam talán van valami hasonló különlegesség a mostani wide-os monitorok között is.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Természetesen jobbnak tartom az EiZO-kat. Ez vitán felül áll. De gondolom nem örültél volna, ha megörvendeztetlek egy majd' 300ezres FX2431-el, hogy szerintem azzal XBox-ozz
Nem gondolom, hogy nincsen létjogosultságuk az olcsóbb, TN-es monitoroknak. Ezért ajánlottam olyat,de én kérek elnézést, ha te valami komolyabbra gondoltál. Ebben is szivesen segitek, ha ilyen iránt érdeklődsz.
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz old_artist #6645 üzenetére
Helló,
24"-es moncsiból már kiokosítottatok, melyik a best buy, ill. melyik lehet akár.
Ugyanez 22"-esben? Az elvásár hasonló... játék és film, lehető legalacsonyabb input-lag, szóval jó panel (IPS?) és vezérlés.
A 22"est most egyéb megfontolásból veszem górcső alá, a végső befutó körbejárás után születik meg.
Mások véleménye is érdekel, természetesen, látom itt "Nyugdíjas" kolléga is veterán.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a nagy helyzet, hogyha nem akarsz elszórni egy pár százast akkor csak HP LP2275, és Dell 2209WA tengelyen mozoghatsz. Ezek közül az én szívemnek kedvesebb a Dell, és talán a te céljaidra jobb is, mert a 2275-ös HP egy picit lassúcska szerintem. Játéknál zavaró lehet esetleg. De semmiképpen nem mondom, hogy alkalmatlan lenne játékra, de a Dell gyorsabb.
Viszont a HP kalibrálva egészen jó eredményeket mutat, de mondjuk a te felhazsnálási területedre ez kevésbé fontos.
Ellenben szintén a Dell mellett szól, hogy olcsóbb jóval.
-
penene
őstag
válasz Nyugdíjas #6669 üzenetére
Igen, jól látod, elsődleges a sebesség.
Nem azért, mert most húdesok FPSt játszanék, meg autóversenyt (ami sosem kizárt), de elég érzékeny vagyok ezekre a dolgokra...
TV-t is ezen fogok nézni, meg mindent.Viszont kevésbé van prioritáson az, hogy most tuti biztos színhűség legyen, meg ilyesmi.
-
wwhy
veterán
válasz Nyugdíjas #6669 üzenetére
az új rev-es HP-k nagyon-nagyot gyorsultak (old_artist infója, előzetes engedélyével: az előző száriához (aminél 24-35ms közöttihez) képest 14-21ms-ra csökkent, meg jobb volt a homogenitása is, és a konvergenciája, amit a betüknél volt észrevehető a legjobban!)
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
borisz_B
tag
Hy!
Ezt meg tudom erősíteni, mert a haveromnál, akinél cserélték a 22"-os HP-t (ha jól tudom akkor valami rev.200-ról "regélt"), ez a gyorsulás észlelhető volt, s örült is neki, bár nem tudtuk lemérni, ezért "számottevő"-en nem tudok beszámolni róla, de ez főleg játékoknál vettük észre, különösen a gyors reagálású mozgásoknál!
Nem bánta meg, hogy tn paneles helyett ezt vette, s mivel náluk is járt az old_artist, kalibrálásával egy megnyugtatóbb, kiegyensúlyozottabb színvilágot varázsolt a képernyőre, ami az előző tn paneles monitorjához képest ég és föld különbséget lehetett tapasztalni, valami élmény egy ilyen monitor előtt ülni!Romboljunk, hogy építhessünk!
-
wwhy
veterán
HP LP2275w SPG202
Average deltaE2000 = 074ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
duplaa
tag
Hali mindenkinek!
Egy gyors kérdés: Az alábbi két monitor közül melyik a jobb? (Miért?) Esetleg melyik a megbízhatóbb? Pixelgari, hogy van ezekre?
Egy árban vannak.vagy
Munkára kellene, ahogy néztem mindenképp jobb mint a mostani 17"-os CRT.
Előre is köszi.
ui.: még egy kérdés: ezek a kontrasztok hogy vannak? mi az h dinamikus kontraszt, mert az lényegesen több.
[ Szerkesztve ]
Éder mester vajon mit haluzott a sok faragasztótól? Pumuklit?!
-
fdisk
őstag
No tegnap megjött a moncsim.
Nem rossz,nem rossz!
Kicsit szokni kell ezt a wide képernyőt.
Felraktam a szoftert amit adtak vele,és bizonyos funkció beállítások szürkék,nem használhatók.
Ez normális,v vmit be kell "kapcsolni"(nem a powerre gondolok )
a menübe?mod.:mit látok ha rossz egy pixel?Mert van 3 napos pixel gari,és nem tudom,h mire figyeljek,mit nézzek .
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
bach22
tag
vettem egy Asus VH222D monitort. deh nincs rajta dvi, ez nagyon nagy gond? vagy meglehet nélküle lenni? am karácsonykor vennénk új gépet, azon full hd-ba szeretnék majd játszani. VGA-kábellel is kijön majd, h full hd?
-
fdisk
őstag
Mondjuk én alapból nem vettem vna olyan monitort amelyiken nincs dvi port.
A dvi hiánya nem befolyásolja a felbontás mértékét.D-subbal is tudsz full hd-t állítani ill nézni.
Viszont mivel az analóg jel,így gyengébb is lesz a kép minősége.
De olvass el pár monitor tesztet.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Pet_i
senior tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok és szakértők véleményét várnám a BENQ G2200WT típusról. Itt a fórumban még nem találtam említést róla. Nekem fontos, hogy dvi-csati van rajta és hogy állítható a magassága. A paraméterei nem tűnnek rossznak, de nem tudom, hogy van-e valakinek gyakorlati tapasztalata vele. Árban nem rossz, de ha esetleg valaki tud mást ajánlani, ami szintén dvi-os és magassága állítható, max. 50 ezer Ft-ig (Samsung, LG), azt megköszönném.
Üdv,
Pet_i[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Szia!
1.Kérdést nem tudom:S egyáltalán azt sem tudom, hogy mire gondolsz pontosan
2.Általában elszokták mondani vásárlás előtt, hogy ezt hogyan tudod ellenőrizni. Na mindegy... kiteszel egy sötét képet és ha azon megjelenik valahol egy fehér pötty vagy bárhol akkor azonnal vidd vissza. De jó alaposan fuss végig a képernyőn! Ennyit tudtam segíteni. Én így tudom...de ha tévedek javítsatok kiÜrülök, hogy megvan, grat. az új monitorodhoz, kicsit tesztelhetnéd is mert én is olyanra pályázom pl.: Játékoknál, a felbontás mennyire látszik, hogy ha kisebben játszol? Gondolok itt arra, hogy elmosódik a képe, ill. mennyire látszik vagy zavaró ez?
Üdv
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
-
lkss
csendes tag
Végül is 16:10-es 22" samu-t választottam az olvashatósági szempont miatt és nem 16:9-est, köszönöm azoknak akik felhívták erre a figyelmem, ja az eizo pixel tesztjét is lefuttattam és semmi hiba.
-
aktív tag
Sorry már épp írni akartam, hogy azt a monitort már ajánlották, de utána néztem, hogy az a másik (E) seria volt. Igaz a tied drágább és valószínűleg nem rosszabb, mint az olcsóbb , de nem akarok rosszat ajánlani. (A drágább nem mindíg jobb )
Egyébként mire használnád?
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Pet_i
senior tag
válasz CsigaGyilkos #6687 üzenetére
Köszi, igen az E szériát láttam, hogy többen favorizálják, igaz a G-t meg valamiért többen nem ajánlották, de indokot nem láttam, hogy miért nem.
Normál használatra lenne és néha filmhez (szóval semmi grafikai program, játék). Full hd-seket is néztem, de a Samsung 2243SW-n kívül nem láttam olyat, ahol a magasság állítható lenne, de erről a típusról az ipon-féle teszt nem túl hízelgő. Megnéztem élőben is és a designja se valami nagy dobás, főleg a Samsungtól nem...
-
old_artist
addikt
Üdv!
"Köszi, igen az E szériát láttam, hogy többen favorizálják, igaz a G-t meg valamiért többen nem ajánlották, de indokot nem láttam, hogy miért nem." - tulajdonképpen egy indoka van (mint ahogy olvashattad a fórumban), hogy miért nem a "G"-set válasszák, ez a HDMI, mivel sokan külső egységekhez, konzolokhoz veszik a 22"-os FullHD-s benőt, ezért is az "E" és "HD"-s szériát válasszák!
Ha számodra nem "fontos és létkérdés" a HDMI, akkor nyugodtan válaszd a "G"-s típusokat, mivel elektronikailag majdnem megegyeznek! -
zoltannemeth
csendes tag
Nyugodtan megveheted a G-s monitort is! G2220HD-s monitorom van, és szerintem tökéletes! Én is kérdeztem már miért nem ajánlott vétel, de nem jött rá válasz soha! Persze ezekre nincs pixelgarancia az Ipon-nál ezt ne felejtsd el. Én egy nálunk levő boltba vettem meg, de előtte megnéztem nincs-e pixel baja. Még szerencse hogy az eladó ilyen normális volt.
Asus P5B,Intel Core 2 Quad 8200,2x2Gb Geil Black Dragon,Sapphire HD4850 1GB GDDR3 VAPOR-X, Benq G2220HD
-
Pet_i
senior tag
-
fdisk
őstag
válasz CsigaGyilkos #6684 üzenetére
1.Én ilyen kiszürkülésre gondoltam.
Köszi a gratot.Még nem próbáltam full hd-nál kisebb felbontással játszani.
Megjött,beüzemeltem majd elindítottam a red faction guerilla-t.Belőtte magának 12xx*7xx akárhányba.
No mondom ez kevés.Én meg feltoltam full hd-ba.Szép képe van,főleg egy 17-es moncsi után.
Viszont ért egy kis kellemetlen meglepetés a gémnél.
Mikor elindítottam a gémet feltoltam full hd-ba,de legközelebb már nem volt ott az állítási lehetőség. [link]
Így most nem tudom visszavenni,h megnézzem van-e látványos torzulás más felbontásokban is.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
PH-User
addikt
Köszönöm a segítségeteket, végül is a BenQ G2411HD mellett döntöttem.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
baggio82
csendes tag
Sziasztok!
monitort szeretnék vásárolni kb 55000ből főleg játékra filmezésre használnám használnám
4890es videokarim van (sapphire) -
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Haldoklik a monitorom, így a tervezett monitorcserére idő előtt kerül sor. 22"-ban és fullHD felbontásban gondolkodok, de max 40 ezret tudok majd költeni rá. Mit tudtok ajánlani? Ipon, vagy az ExtremeDigital választékából lehetne érdekes a dolog.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
aktív tag
válasz Blaze71 #6695 üzenetére
Szia!
Azt jobb ha mindenképp tudod, hogy az extreme-nél a garancia intézés sz@r. Egy fülhallgatóra kellett két hetet várnom, hogy kicseréljék és volt olyan aki vissza vitt egy hibás fényképezőt aztán nem cserélték ki valami hülye duma miatt... De persze ez nem tegnap volt, azóta történhetett változás, viszont jobb ha megérdeklődöd ott vásárlás előtt, hogy a gari intézés, hogy müxik náluk. Gondolom, ha úgy adódik, hogy cserélni kell a monitort akkor nem akarsz két hetet várni:S. Csak azért szóltam.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
penene
őstag
válasz PH-User #6693 üzenetére
Pont ezen a linken figyeltem fel erre a szövegre:
"A 16:9 tökéletesen jeleníti meg a Full HD tartalmat.
A 16:10 megnyújtja vagy eltorzítja a képeket, hogy befogja a Full HD jelet.
A 16:9-es képernyőn a teljes képet élvezheti.
A 16:10-es képernyő vizuális interferenciát hoz létre a fekete sávokkal. "Vagyis ez most lehúzza a 16:10-es monitorokat?
Kicsit elbizonytalanít a film/játék/TV/minden egyéb használatnál...
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest