Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz mefistofeles #30417 üzenetére

    A kamerarendszer pl a teljes autópályahálózatunkon rendelkezésre áll. A nagyobb városok jelenleg is be vannak kamerázva. Egyébként kamerát telepíteni a legolcsóbb megoldás, pénzt nem is ez szokott felemészteni, hanem ezen kamerák élőerős figyelése. De míg az kiépül, addig elég lenne a meglévő rendőri állományt hatékonyan felhasználni. Nem ártana pl visszaszerezni a rendőrök becsületét. Ehhez először az kellene, hogy ne az állam pénzbehajtói legyenek, hanem a rend fenntartásáért felelős erős, következetes, megvesztegethetetlen SZOLGÁLAT!! Jelenleg gyakran a magyar nem segítője, hanem ellenfele az állampolgároknak. Ez már jó alap lenne. Aztán persze jó lenne a fejekben is rendet tenni, mert velünk, autósokkal is gond van, nem kevés: ha szabálytalan vagy és megbüntetnek, ezért nem a rendőr a hibás! A legritkább esetben hallok olyat, hogy a fenébe, tilosban parkoltam, hülye voltam, máskor nem teszem. E helyett: a köcsög rendőr megbüntetett, pedig alig fél óráig álltam ott!
    Ezekhez pl nem is kell pénz, csak akarat! A többihez persze kell, és nem is 1-2 év alatt fog ez kialakulni. Persze ha el sem kezdjük, akkor pláne nem...
    (Az már csak az én magánvéleményem, hogy szerintem a pénz is meglenne ezekhez, csak valamilyen - talán társadalmi?politikai? - akarat hiányzik. Itt is hány ember van, aki szerint nem kell jogsi felfüggesztéssel büntetni az ittas közlekedést (járműtől függetlenül). Miért? Kistelepüléseken hányszor van, hogy kiraknák a kamerát, hogy megfogják a településeken átszáguldó idiótákat. Gyakran pont azon település lakói csáklyázzák meg az ilyen kezdeményezéseket! Használhatnák a pályás kamerarendszert bármikor pl átlagsebesség mérésre. Szinte az egész autós társadalom hördült fel, hogy hogyan képzelik. Azok is, akik aztán azt magyarázzák, hogy a sok állat gyorshajtót így-meg úgy kell megbüntetni.
    Nem pénz kell tehát elsősorban, hanem rend a fejekben! Ahol az átlag polgár felfogta, hogy a szabályok érte vannak nem ellene, ott ez működik. Ahol nem, ott az van mint Mo-on . (de mondom, pl olaszoknál is hasonló őrület van, mint nálunk, csak hogy mondjak gazdagabb országot)

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák