Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz HKorn #75136 üzenetére

    Úgy érzem összemosódhatott benned egy két hozzászólás. A hűha stabilizátor az öt tengelyes, az elég jó meg a három. Az E-PL6-ban emlékeim szerint két tengelyes van. Attól, hogy az E-PL6 egy jó ár/érték arányú gép még nem fogja azt adni stabilizátorban, amit a felső kategóriás OM-D és PEN modellek, és gyengébb lesz mint az objektívbe épített stabilizátorok.

    Azért egy két tipp a következő próbálgatáshoz:
    - Te magad válaszd ki az élességállítás területét, ne a gép határozza meg a legkontrasztosabb terület alapján
    - Kapcsold be a rázkódésvédelmet, ha van benne 0 sec (elektronikus első redőny) akkor azt, ha nincs, legyen 1/8 másodperc. Igen jó hatással van a shutter shock jelenségre.
    - Makrót stabilizátor nélkül, állványról fotózz. Olyan kicsi a mélységélesség, hogy pár mm-es elmozdulás is meglátszik, azt meg baromi könnyű összehozni. Alap ISO, táv- vagy 2s önkioldó kötelező. Kivéve repülő méhecske és társai. :)
    - Ügyelj a stabil gép tartásra. Egy nagyobb, nehezebb, keresős gépet alapból több ponton támasztasz meg és stabilabban tartasz, mint egy ilyen kicsi LCD-set. Átkozottul könnyű az exponáló gomb megnyomásakor bemozdítani a gépet. Nemrég tűnt fel az E-M1-en elektronikus zárat használva, hogy expozíció után az EVF-ben megjelenő kép pár fokkal megdőlt ahhoz képest amit eredetileg láttam. Ilyenkor már az élességnek is annyi.
    - A belinkelt teszt képet ne méretezd le, mert a leméretezés jótékony hatással van mind a zajra, mind az élességre. Így nem azt látjuk, amit te és nem is ugyanazt a következtetést vonjuk le.
    - Árnyaltság legyen normál, és az automata fehéregyensúly beállításnál érdemes kikapcsolni a meleg színeket.

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák