Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

Hát pár hónappal ezelőtt már ez szóba került, én két fontos változást vártam (és akkor amint anyagilag is ésszerű, upgradeletem is volna a G5-öt), egyrészt a Sony szenzort (ez nem jött be) másrészt a mobilos/tabletes/PC-s távvezérelhetőséget (tethered shooting. Érdekes, de úgy tűnik ezt mindig csak én emelem ki. Pedig szeritem ez tök jó dolog)
    * * *
    Hogy miért nem tették bele a GH3 szenzorát? Csak tippelek, de szerintem úgy gondolták akkor drámaian lecsökkenne a GH3 vásárlóközönsége, és ez szerintem így is lenne (nagyon drága, és akkor már lényegében csak a videoképesség maradna mint plusz. Persze a nagyobb méret okán a több kezelőszerv is, de azért az már a G5-ben sem kevés.
    Ellenben az Olynál hiába katák meg az OMD szenzorát az "olcsóbb" (azért azok is a G5 fölé vannak/voltak árazva) gépek, azokban nincs EVF, nincs a csúcs-stabilizátor, hogy csak a két legfontosabbat említsem, így nem tudják annyira az OMD piacát kannibalizálni)
    * * *
    Hát igen. m43ban a G5 ár/érték arányban annyira best buy (tudom, műanyag-feeling... meg nem retro, meg... ez kb pont nem érdekel, amíg "csak" (a konkurenciához és a tudásához képest) ennyibe kerül) hogy úgy tűnik a Pana nem akarta még az elérhető legjobb m43 szenzorral is megtámogatni.
    Kár...

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák