- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
haarmaan
tag
Sziasztok a segítségeteket kérném. Eddig egy Panasonic TZ-7es kompakt gépet használtam fényképezésre és videózásra, amit eladtam. Szeretnék egy új fényképezőgépet venni magamnak és előrébb lépni. Már régóta szerettem volna egy olyan gépet, ami videózásra és fényképezésre is használható és jó képminősége van.
Három jelöltem van:1. Panasonic Lumix DMC-G3 (14-42mm)
[link]
[link]2. Panasonic Lumix DMC-GH2 (14-42mm)
[link]
[link]3. Sony DSC-HX100v
[link]
[link]Több kérdésem is lenne a gépekkel kapcsolatban:
1. A három gép közül melyik használható jobban videózásra is?
2. A GH2-ben van manuális videó mód is, és rekesz- és záridő-előválasztás videó alatt. Szinte minden alítható a videózás alatt. Ehhez képest menyivel butább a G3 videó módban mi az, amit nem tud a GH2-höz képest videózásnál?
3. Ha a GH2 és G3 nál a menüben bealítom a Digitális zoomot (csak a videó miatt) akkor hányszoros zoom tartományt tudok elérni a 14-42mm-es obijektivel úgy, hogy a Full HD felbontás még megmaradjon.
4. GH2 és G3 nál a normál Zoom tartományon túl a digitális zoom alatt működik a képstabilizátor?
5. Videokamerákhoz mérten kb. milyen kategóriájú Full Hd-s kamerákall veszik fel a versenyt a fenti fényképezőgépek?
6. A GH2 és G3 modelleknél több videót megnézve úgy vettem észre mintha sokkal kisebb lenne a mélységélesség, mint egy Full HD- videokameránál. Lehet ezt alítani valahol a fenti két gépnél, tudom egyáltalán növelni valahogy a mélységélességet videózás alatt?
Először a Sony gépét néztem ki magamnak de, most már inkább hajlok valamelyik pana felé. A Sony gép 120000-ft. Az alapcsomagban nincs akkutöltő, csak a fényképezőgépben tudom tölteni az akisit. Tehát kell venni egy plusztöltőt is a géphez, ez megint megdobja végleges árat. Úgyhogy ha mindent összeszámolok a Sony-hoz képest kb. 40-50000ft-al többért már kapható lesz egy G3 itthon. Úgyhogy nagyon a G3 felé hajlok.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
-
HÁZIGAZDA
válasz haarmaan #1301 üzenetére
ha tényleg komolyan akarsz videózni és fotózni is, mindezt egy vázzal, akkor sztem gh2 + 14-140 kit, ami persze jó drága (de az obi 1/6 fényértékenként tud blendét állítani, zajtalan a fókuszálása stb. kifejezetten videóra optimalizált, de eközben komoly üveg képminőségre is). a 14-42-nél azért gondold meg, hogy nem lesz-e kevés a "zoom" hosszútávon. a sony egy kompakt gép, fotózásra biztos nem egy kategória a két m43-os vázzal, videóban nincs tapasztalatom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Szulita28
senior tag
válasz haarmaan #1301 üzenetére
Sztem is GH2 a te géped. Viszont az messze meghaladja a keretedet.
Amúgy hiába MFT-topik ez, inkább fotózásról szól. Keresned kellene speciális videós topikokat külföldi oldalakon a speciális kérdéseidre, itt nagyon ritka a GH2 (még a GH1 is, Madgie talán majd tud segíteni); a G3 meg eleve kilőve még.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
madgie
titán
válasz Szulita28 #1303 üzenetére
Sokat nem tudok segíteni, a G3 videóképességeihez nem konyítok, a GH2 előnye a GH1-hez képest a natív 24p/25p-s felvétel (asszem régiófüggő), a GH2 rendelkezik még egy rettentő okos feature-rel: Extended Tele Conversion. Ebben a módban nem azt csinálja a gép, hogy a teljes (16:9 módban használt) érzékelőfelületet használja és méretezi le 1920*1080-ra, hanem a szenzor közepéből pont ekkora méretnyit használ, tehát alacsony érzékenységnél csekély minőségvesztéssel járó 2,6x (!) telekonverterként értelmezhető. Bővebben erről a témáról itt lehet olvasni. Azt nem tudom, ETC módban hogy működik mondjuk a 14-42 stabilizátora...
szerk: ja, hatos pont! Igen, általánosan nézve kisebb lesz a mélységélesség, rekeszelni persze lehet, ha van elég fény.
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
Nadie árul egy 7-14-et, potom 280e-ért. Ha vkinek erre fájna a foga...
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
-
HÁZIGAZDA
-
Szulita28
senior tag
Vedd fel előtte rejtett kamerával (akarom mondani GH1-gyel) a konyhában, utána elég csak visszanézni, hogyan csinálta
-
FEDman
addikt
Ha egy Pana marketingest megkérdezel akkor pont azt fogja mondani, hogy a Lumix 7-14-nek pont a mérete és a súlya miatt különleges, amit meg kell fizetni.
Ez részben nem is minden alap nélküli, mert tényleg mellbevágóan kicsi és könnyű ahhoz képest hogy milyen extrém nagylátószög.
Ami meg az árát illeti:
Lumix 7-14 - 1000 $
Nikkor 14-24 - 2000$Ez azért nem teljesen ugyan az a kategória.
Persze ezzel együtt is lehetne olcsóbb, de pl arányaiban szerintem 20/1,7 sokkal inkább túlárazott.
Az meg már más lapra tartozik, hogy ettől függetlenül míg a 20-asra még volt, de a 7-14-re meg már nincs pénzem.
-
madgie
titán
Yippie kay-yay, megy a hack a GH1-en
A 75 Mbps-os 1080p-s videó szaggat a VLC-n, négymagos gépen
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #1320 üzenetére
Ezt a presetet kezdtem el bűvölni. Feltölteni csak Vimeo-ra lehetne Plus előfizuval, onnan letölthető a nyers fájl is, de az meg 60 dollár egy évre
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
G2-es Panasonicra, ha 45-200-as objektívet szeretnék (vagy 55-200, mindegy), akkor csak a gyári lehetőségem van 100 ezer forintért?
-
Messer22
senior tag
válasz szőröscica #1322 üzenetére
HI
70-ért van egy használt a 220v-nál
Még van az oly micro 40-150 vagy az adapteres 4/3-os 40-150, 70-300Messer
-
SpongyaBob
veterán
válasz szőröscica #1324 üzenetére
Egyik Olympus obi sem stabilizátoros.. Náluk a vázban van a stabi
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #1320 üzenetére
No, töltök fel két nagyon rövid (!) izét, tényleg csak pár másodpercesek, ezt is 33 percig tölti fel a Dropbox, ilyen vidéki netem van, no.
-
szőröscica
addikt
válasz SpongyaBob #1325 üzenetére
Akkor, érdemes kipengetni a 100-at, vagy használtan venni egy Panasonic 45-200-asat?
-
Messer22
senior tag
válasz szőröscica #1327 üzenetére
HI
Itt van két tele, jó áron http://www.220volt.hu/Egyeb/Hasznalt+termekek?orderby=price_asc
az oly adapterrel együtt van, tehát megéri.stabi hiánya: állványt használsz
Messer
-
Messer22
senior tag
válasz szőröscica #1329 üzenetére
HI
A 4/3-m4/3 adapter átviszi a jelet, a g2 meg kezeli már a 4/3-os obikat, a G1,Gf1,Gh1 nem.
Messer
-
Messer22
senior tag
válasz szőröscica #1333 üzenetére
Olyan, mintha a saját obija lenne, működik minden a C-AF-nél van megszorítás asszem.
A linkelt kép obit ajánlom telének. mindkető 70 kerekítve, az egyikkel van optikai stabi, a másiknál meg az adapter a + pont.
Messer
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #1339 üzenetére
no de miért lépett volna vissza az olympus az m43-os kitobijával, ha már egyszer régebbiekkel is tudott gyorsabb af-et?
-
Messer22
senior tag
HI
Simán a teleszkópos összecsukás, meg a forgó ki-be mozgó frontrész az oka, no meg a gyenge af motor, az adaptergyűrűt meg a guminapelemzőt már nem bírta el.
a 4/3-os obikban normál méretű AF motor van, gondolom az ellensúlyozza a hátrányt.
elvileg a 14-42 4/3-os jobb minden tekintetben, de szerencsére már van 14-42II, csak drága.
Messer
-
Dare2Live
félisten
Az biztos, hogy a "régi" M4/3 14-42 re rengeteg fokusz problémát olvastam, míg az újra semmit.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
új PEN-ek új szenzorral. jó volna, ha igaz volna, és tényleg vmi saját Olympus lapka lenne -- legalább egyre inkább igazi választék lenne m43 téren. drukkolok ebben az Oly-nak, kicsit pechük, hogy az eddigi baromi harmatos Pana lapkák után pont a mostani (G3) elég jónak tűnik.
ettől függetlenül iszonyúan bírnám, ha csinálnának egy mindent-bele 12 mp-es überlapkát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest