- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz PredatorZoli #75899 üzenetére
jó lenne ha októberig kitalálnák, mert ha ilyen kondíciókkal indul a merge, akkor amint lehet, sétálok be hogy az RC számlámat mondjam is le
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
IzI
senior tag
Webkincstárban eladom máp+,akkor az mennyi idő alatt megy végbe,ha nem kérek semmi kiutalását,csak a belső számlára?
-
IzI
senior tag
Köszönöm.
-
G@ben
addikt
Holnap lesz a MÁP+om 3. évfordulója és úgy gondoltam, hogy kiveszem a pénzt, mivel az infláció bőven túlszárnyalja. A kérdés, hogy mibe fektessem? Egy harmad lakás kijönne belőle, de hitelt nem szeretnék felvenni hozzá. Kockázatkerülő vagyok, de szeretném legalább megőrizni a pénz értékét, viszont annyira most nem bízom az állampapírokban. Mit javasoltok, merre nézelődjek?
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
bigdady
nagyúr
Revolutról ti tudtok beutalni forintot volt BB-s (már MKB) számlára? Nekem azt mondja nem érvényes IBAN. Pedig az (swift BUDAHUHB nem szórható amúgy sem)
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz FireKeeper #75901 üzenetére
Miért mondod le?
RC ügyfeleknek jövő év végéig elengedik a számlavezetési és az állományi díjat.
Az osztalékos díjat nem (vagyis Zoli írása alapján talán felülvizsgálják), de akkor max az osztalékos portfóliót átviszed máshova.Nyilván azt a brókert használod amelyiket akarod, csak nem tejesen értem a hozzászólásod alapján, hogy miért is kell az RC számlát máris felmondani.
G@ben
Állampapír.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz FireKeeper #75909 üzenetére
Akkor végképp nem értelek. Az RC-től az Erstéhez átcipelt cucc még másfél évig kedvezőbb feltételekkel fog ketyegni, mint az a számla amit eddig is az Ersténél tartottál...
Akkor már értelmesebb megszüntetni azt ami eddig is az Ersténél volt... -
törölt tag
válasz PredatorZoli #75910 üzenetére
Nagyon sok ilyet látok mindenféle platformon az RC-ERSTE felvásárlás kapcsán. Az emberek dühösen olyan döntéseket hoznak, amikkel csak saját magukat lövik lábon.
-
Veron
addikt
válasz Lex Icon #75845 üzenetére
Teljesen igazad van, user error.
Mivel kiderült számomra is, hogy kamatadó-köteles és amúgy sem TBSZen van a MÁKnál, ezennel eladom. Helyette szimpatikus DKJ-t veszek, a nem kamatadó-köteles PMÁPot pedig megtartom a P€MÁP mellett.
Ha ez nagyon baromság, szóljatok, egyébiránt pedig köszönöm![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
SzGee
aktív tag
jelenleg olyan világot érünk, hogy még közepesen biztonságos befektetéssel sincs esélyed az inflációt hozni, sőt gyakorlatilag semmivel
a piac most visszaveszi, amit eddig adott, ezt sajnos ki kell seggelni, aztán majd lesz (?) olyan időszak, amikor megint lehet reálhozamról beszélniIf you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
Nem érted. A reáleszközök csak hosszú távon vett átlagot tekintve követi csak az inflációt. A jelenlegihez hasonló inflációs sokkokban nagyjából semmi olyan befektetés nincs, ami biztosan rövid távon is lematcheli az inflációt. Vannak befektetések, amikkel lehet olyan hozamra is szert tenni, ami magasabb mint az infláció, de ezek jellemzően spekulatív eszközök amiknek a hozamát tekintve semmi köze nincs az inflációhoz (inflációmentes környezetben is ugyanúgy lehet spekulatív eszközökkel szakítani/meg bukni is/)
Magyarán ha eddig semmit se foglalkoztál a befektetésekkel és most vakarózol meg kapkodsz, annak se értelme se haszna nem lesz... se jó vége...
Ne a mostani inflációval foglalkozzál, hanem alakítsál ki egy olyan hosszútávú befektetési stratégiát (ha eddig még nem tetted), ami a hosszú időtáv alatt időnként esetlegesen előforduló, jelenlegihez hasonló inflációs sokkokat kikompenzálja (nem real time, hanem hosszútávon, azaz a jobb időkben kapod majd meg előre/utólag a rosszabb időkre vonatkozó "kompenzációt"!).[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Értem, ezért vagyok gondban. Viszont a kiseggeléssel az a bajom, hogy elfogy a pénz értéke, mire elkezdhetne fialni.
PredatorZoli: nem akarok spekulatív eszközökbe fektetni, az nagyon távol áll tőlem, nem akarok kapkodni, csak szeretném, ha nagyjából megtartaná az értékét a megtakarításom. Ha hosszabb távon, akkor hosszabb távon.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Az a "jo" hirem, hogy mindenki mase is elfogy. Ha neked kisebb mertekben, akkor osszessegeben jobban johetsz ki a dologbol. Kiseggeles alatt meg nem azt ertjuk, hogy ne csinalj vele semmit. Nekem a kockazatvallalasi hajlandosagomba csak a PMAP fer bele, meg a bankbetet. Utobbi meg mindig vicc, igy maradt az elso. Ingatlant meg nem veszek, mert abban bizok, hogy jovore nem lesznek sokkal dragabbak, ami kozben a PMAP mar 20% felett ketyeg. De lehet nem fog bejonni, aztan mennek meg 20%-ot fel egy ev alatt az arak. Akkor igy jartam megint.
I am having fun staying poor.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Nem is akarok én spekulációra bíztatni bárkit, sőt, inkább lebeszélni.
Ha eddig jól fektettél be, akkor több év átlagát tekintve bőven megtartotta az értékét a pénzed. Ha nem akkor gondold át a befektetéseidet a tanulságokat levonva, de meg kell hogy értsd, hogy annak pozitív hozadéka istenigazából már csak "legközelebb" lesz, nem most... -
bandus
veterán
mai wise email:
"We always want to provide you with the lowest possible fee for our service. We’re no longer in a negative interest rate environment. This means it doesn’t cost us money to hold larger amounts of Euro for our customers, so we’ve removed the fee to hold Euro in your Wise Account.
This is in line with our mission to keep our fees as low as possible and pass as many of our savings to customers. We'll continue to work hard and help you save even more.""a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
G@ben
addikt
válasz PredatorZoli #75925 üzenetére
Állampapírokba fektettem, azért lett MÁP+, mert nem tudtuk, mikor tudunk ingatlant venni. Azon most túl vagyunk, a maradékot szeretném értelmes dologba fektetni. Hosszabb táv nem gond, jelen pillanatban nem szeretnénk nagy dolgokra költeni.
-
IG55
senior tag
USD-ben RC-n csak egyedi részvényt tudok venni, ETF-et nem? Az egyedi részvényre pedig vonatkozna az adózási kedvezmény eltörlése?
Köszi! -
sajtos365
tag
válasz PredatorZoli #75929 üzenetére
Árfolyamnyereségnél mi vár ránk, mármint adózásban mennyit kell majd fizetni?
-
IG55
senior tag
válasz PredatorZoli #75929 üzenetére
Nem tudom mi ez a 30%, valami kizárólag USD-vel összefüggő levonás?
-
SzGee
aktív tag
elnézve az OTP meg a MOL negyedéves számait, illetve a többi céget is (a kormánnyal egyetemben), kicsit olyan érzésem van, mintha ez az infláció csak minket gyapotszedőket érintene, mindenki szarrá keresi magát a magas árakon (ÁFA bevétel, árrés, az átlagos inflát jóval meghaladó emelések mindenhol)
mondjuk én is így tenném, ha tehetnémIf you leave me, can I come, too?
-
IG55
senior tag
válasz PredatorZoli #75934 üzenetére
Vennék USD-t, de úgy érzem, hazai pénzintézeteknél nem lehet értelmesen befektetni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
ha veszel forintbol eurot, majd abból veszel egy s&p 500 etf-et, akkor olyan, mintha dollárt vettél volna és abból vennél s&p 500-etf-et. Magyarán nincs is értelme európaiként erőltetni a dollárra váltást. Errefelé egészen egyszerűen nem éri meg és nem kivitelezhető.
Egyedi papírokat meg gond nélkül tudsz venni, ha az a cél, usd-ből is.[ Szerkesztve ]
-
sajtos365
tag
válasz PredatorZoli #75931 üzenetére
Mit gondolsz, a Nasdaq 100 UCITS ETF-ek esetében miként alakulna az adózás, mert euban kibocsátott értékpapírról lévén szó, ha jól értem akkor azoknál nem változna, marad a szembeállíthatóság és sima 15% SZJA?
Az osztalék itt nem nagy dobás, de akkor az sem változna.Gondolom az Invesco Nasdaq 100 ETF adózása viszont változna akkor.
-
tototos
őstag
Ha megtalálod a tutit oszd meg Hasonló dilemmában vagyunk mi is annyi különbséggel, hogy pár éven belül ingatlanba fektetnénk be. MÁP+-ban van jelenleg minden, de mint írtad arra jó, hogy kevesebbet bukj mintha otthon lenne a párnában. Én most DKJ-ba próbálom átrakni mert azt látom a legstabilabbnak. PMÁP is jó lehet, bár ott a büntető kamat kérdéses idő előtt való kivételnél.
-
sajtos365
tag
válasz PredatorZoli #75942 üzenetére
Köszi a megerősítés. Elméletileg ez várható.
-
Scytha
tag
Sziasztok!
Én is valami hasonló cipőben járok mint tototos és G@ben kollégák. Tavaly építkeztünk/bővítettünk és kellett a likviditás, tökéletes volt a MÁP+ mindig veszegettem ki belőle. A "probléma" az hogy benne ragadt a maradék, nem kevés. (Sajnos csak) a háború kitörése után elkezdtem lépéseket egy kis diverzifikációra és a forint iránti bizalmatlanságom miatt, elkezdtem eurót venni (370-en kisebb, 394-en) nagyobb mennyiséget amikor volt némi forint erősödés a csúcsok után.
Most ott vagyok kb, hogy:30% DKJ (3 hónapos októberben lejáró, kivárás jelleggel tettem be)
25% MÁP+
10% lejáró 5 éves PMÁP
20% PEMÁP
10% euró egyelőre számlán
5% USDMagyarrul a huf-deviza kb. 65-35%.
A probléma szerintem látható - hogy gyakorlatilag csak magyar kötvény ami befektetés, annyi hogy legalább van eurós is. Nem egészséges tudom, de jelenleg nem tudom merre lépjek, csak nagyobb a kockázat mindenhol és sok a rizikó a kötvény nekem nem tűnik rossznak el is lennék a hozamokkal nincs jobb alapon, kockázatkerülő alkat vagyok. Gondolkoztam, hogy a forintot szinte teljes egészében átforgatom DKJ-ba. az euró meg menne PEMÁP-ba. USD fogalmam sincs, jó ha van más is jelleggel van egy kicsi
Igazából két dolog ami zavar a kötvényekkel:1. államcsőd, még ha kicsi is a kockázat jelenleg - a lakossági papírok benyelésére mennyi esély van ebben az esetben?
2. visszaváltás. jelenleg az 1% a pemáp esetén elhanyagolható ilyen infla mellett, de ki tudja mikor lesz 2-3%.Ráadásul 2-3 év múlva elképzelhető, de nem 100% egy külföldi eurós ingatlan vásárlás is, ezért sem szeretnék forintban ragadni, ki tudja mi lesz addig. És hosszú távra sem szeretnék elköteleződni így.
Van devizára értelmes alacsony kockázatú befektetés a PEMÁP-on kívül erre a pár évre?Olvaslak Tieteket, meg minden mást is, tudom nem könnyű most jó tanácsot adni, de szerintetek mennyire rizikós mindent az ÁKK-nál tartani? Hosszabb távon majd szeretnék ETF-et is, de mivel az ingatlan vásárlás még terítéken van, ez nem most lesz és jelenleg nem is szívesen kezdeném el építeni.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
investing.com-on tudok portfolio teljesítményről chart-ot nézni? a chart részen ha kiválasztok egy portfoliót, csak az elemek árfolyamgrafikonját látom egyenként, de a teljes portfolió teljesítményét nem. tud ilyet ez az eszköz és csak én nem találom?
szerk: tárgytalan. valamiért ez nem a chart hanem a statistics fülön van.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest