- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
ma mi bolonditotta meg az eth-t?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Yellow73_a
tag
válasz aAron_ #75848 üzenetére
Onnan indítottam, hogy jelenleg MÁP+-ban van a pénz, ezt váltanám ki 2027/B-vel. Amit max addig tartanék, amíg vissza nem esik a MÁP+ szintjére, és akkor eladnám, maximum veszek újra MÁP+-t
Addig pedig a 2027/B többet hoz, mint a MÁP+.
Igazából az egyetlen félelmem a lejárat előtti eladási árfolyam, hogy ne bukjam el az árfolyamon azt, amit a hozammal összeszedtem. És a másik, hogy normális, lehetőleg a beszállónál nagyobb árfolyama legyen, amikor ki akarok szállni -
Lex Icon
senior tag
válasz bandus #75851 üzenetére
Itt a fontos amerikai inflációs adat: a vártnál alacsonyabb számot közöltek!
A kedvezőbb US infla adat miatt a FED-nek (valószínűleg) nem kell annyira emelnie az alapkamatot, emiatt a tőzsde, kriptó,... emelkedik, emiatt $ gyengült. Valami ilyesmi.
A Ft is erősödik (€:394, $:381)
10,8-on megint adtam el VETH-et. -
korcsi
veterán
válasz PredatorZoli #75852 üzenetére
A előző vártnál magasabb inflációs adat körülbelül tíz percre rontotta el a kedélyeket, és azóta emelkedő a trend...
Mostantól akkor to the moon... vagy nem, de az biztos. :)referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
bandus
veterán
válasz Lex Icon #75855 üzenetére
En ma is lemaradtam az eladasrol sajna, nem volt ra egy fikarcnyi idom sem. holnaplehet ralizalok kis profitot, a legutobbi vetelem 59%-kon all bar az eredeti terv az, hogy megvarom amig visszaer 4800-ra
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Lex Icon
senior tag
válasz PredatorZoli #75860 üzenetére
1 havi enyhe infla. csökkenésből még nem lehet messzemenő következtetést levonni. Ráadásul a magasabb infla.(>5%) makacsabban, tovább szokott megmaradni.
Mivel a $ gyengült, emiatt nőtt a részvények ára. -
duronx
senior tag
Sziasztok, nemrég nyitottam az kincstárnál számlát, még ismerkedem az állampapírokkal és kellene egy kis segítség.
kb. 4 évre tudok nélkülözni 5 millió forintot akkor a PMÁP 2026/J papír jó választás lenne?
Rövidtávra pedig a DKJ 230628 érdemes venni?
(ebbe is tudnék 5milliót fektetni)
Köszi a segítséget"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
net91
senior tag
válasz PredatorZoli #75804 üzenetére
Az információ forrása?
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz PredatorZoli #75866 üzenetére
A Kiszámolón, egy ezzel szóról-szóra megegyező levél 2021 szeptemberében volt kitéve, az lassan közel egy éve volt. Remélem nem arról a levélről van szó.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Stanlee
őstag
válasz Oppenheimer #75861 üzenetére
Lassan masfel honapja nem vettem kriptot celarakon, mindig valami kis picit veszek eppen aktualis aron, szoval remelem kilo a marsig a portfolio...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
duronx
senior tag
Köszönöm a segítséget, tippeket
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
-
Lex Icon
senior tag
válasz peetie1 #75877 üzenetére
Számolni kell:
6 éves vs. 4 éves (+1,5% vs. +0,75% prémium)
------------------> Visszaváltás, amivel még megéri a 6 éves:
1 év alatt: +1,5% vs. 0,75%. Diff: 0,75% -> 1,75%
2 év alatt: +3% __vs. 1,5%. _Diff: 1,5% ---> 2,5%
3 év alatt: +4,5% vs. 2,25%. Diff: 2,25% -> 3,25%
4 év alatt: +6% __vs. 3%. ___Diff: 3% -----> 3%[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ezt hiába írjuk le sokadszorra, nem megy át. Bármikor változhatnak a visszaváltási feltételek, jelenleg királyságban élünk. Hétfő reggel gondol egyet a főispán, kedd reggeltől életbe lép. Ennyi. Többször láttuk már. Aki ilyen környezetben bizalommal befektet, annak hajrá!
A tudomány a valóság költészete!
-
-
Czimby
addikt
Ha Kp.-m van és szeretnék rajta pmap vagy dkj-t venni akkor érdemes elmenni államkincstárba személyesen és ott megvenni vagy fizessem be a számlámra és vegyem meg online? Az államkincstár kp-ban fizeti majd ki, vagy számlára utal ha letelik az 1 vagy 5 év?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
360xbox360
tag
Ezt korábban kérdeztem, de akkor nem jött válasz. Mint PMÁP (legyen az 4/6 éves) egy kalap alá esik vagy előfordulhat h csak a 6 éves visszaváltás költségét emelik meg? Illetve, olyankor az a mindenkori kibocsátott PMÁP-ra vonatkozik vagy lehet olyan, hogy csak a 2021 utániakra?
Egyébként ha veszek 6 éves PMÁP-ot és jövőre lesz pl 13-15% hozam, de megemelik a visszaváltási költséget tegyük fel 5%ra és kiveszem 2024-ben (2év múlva), akkor azért még mindig bőven pluszban lehet kiszállni, nyilván reálértékben bukó, de még mindig jobb lehet mint egy Máp+ ami garantáltan 3,78-4%ot hoz addig. Gondolom ha nagyon megemeli 10-20%ra vagy megszüntetik a visszavásárlást, akkor oda jutunk amit fentebb is írtok, hogy onnantól senki nem hozza ide a pénzt, márpedig ha jól rémlik egy e heti portfolios cikkből az állampapírok közel 1/3-a lakossági kézben van.
-
concret_hp
addikt
válasz Lex Icon #75878 üzenetére
a 4 éves az most pont 3.5 éves amúgy (ami eredetileg 3 ) nade...
a 6 éves az még júniusig (10 hónapig) fog kegyegni a tavalyi infla alapján, a 4 éves viszont csak 6 hónapig. az idei átlag infla (ahogy a kincstárnál kalkulálják) lesz kb. 10-11%, szóval az alatt a 4 hónap különbség alatt majdnem havi 1% visszacsorog. ha elhisszük, hogy egy egyszeri (1-2 éves) inflációs sokkról lesz szó, akkor kijöhet a rövidebb jobbra a látszólagos 3% különbség ellenére is.vagy fullba vagy sehogy :D
-
.mf
veterán
válasz PredatorZoli #75804 üzenetére
"“a TBSZ elérhetővé tétele a magyarországi leányvállalatunk számára elsődleges prioritást élvez.”"
Remélem, hogy most már tényleg...
RC-nél van 2 TBSZ-em, rajtuk VWCE és OTP. Vajon ezek transzferálhatóak lesznek-e, vagy vissza kell váltanom, és csak pénzként lehet transzferálni?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
PredatorZoli
Topikgazda
lehet transzferálni.
Ha mindkét tbsz-en csak ez a két féle van, akkor az 20 ezer ft.
Érdemes mindig kiszámolni, hogy eladás+újravétel nem-e olcsóbb (vagyis olyan tbsz transzfer ahol a tbsz-en csak deviza van), valamint hogy nem-e olcsóbb megvárni a tbsz lejártát, eladni lejárata előtt mindent, és a tbsz lejárta után a pénzt átutalni, odaát tbsz-t nyitni és újravenni a dolgokat.
Hogy mikor melyik az anyagilag legelőnyösebb, az függ az állomány méretétől, az értékpapír fajták számától, a tbsz-ből hátralevő időktől stb... -
Czimby
addikt
válasz PredatorZoli #75884 üzenetére
Igen mi?
1. Érdemesebb államkincstárban személyesen mint online?
2. Kp-t kapok lejártakor?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Dorien
veterán
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gézengúz
addikt
Én már értem miért válaszoltál így, de biztos megéri így válaszolni?
Utána úgy is el kell magyaráznod, mert a kérdező nem fogja érteni. -
Lex Icon
senior tag
válasz concret_hp #75886 üzenetére
Erről már volt korábban szó. Az eltolódás miatt a 6 éves PMÁP 2-6. havi gyengébb 5,1+1,5%-os kamatát a 4 éves, lejárat előtti 2025.11-2026.02 havi 2024-es infla + 0,75%-os kamatával kell összehasonlítani. A jelenlegi előrejelzés szerint a 2024-es infla. 5,1% alatt lesz, de a 0,75%-kal kisebb kamat miatt ezt lehet venni úgy, hogy ha 5,85% alatt van, akkor már gyengébb, plusz a futamidő közbeni többi 0,75%-kal gyengébb kamatokat is vedd figyelembe. A jövő évben induló (2. és 6. hónapban) 2022-es magas infla+prémiumot mindkét papír végig kamatozza, tehát nem abból lesz az eltérés. Ennél csak a prémium miatti -0,75% számít.
A kalkulátorba rakd be 44 hónapos futamidővel és ott is látható a többlet a 2028/K javára. Próbáld ki, hogy a 2022-es inflát felnyomod pl. 40%-ra. A diff., akkor is meglesz, viszont ha a 2024-es inflát növeled jelentősen, akkor egy érték után beelőzi a 6 évest.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Ez a kalkulátor itt mit számol?
1 500 000 Ft névértéknél 1 415 700 Ft-ot kellett érte fizetni, ha végig megmarad akkor a 84 300 Ft világos, akkor lesz pont a névérték.
Ha előbb eladnám akkor honnan jön ki az a -125 874 Ft?
Ha most rögtön visszaváltanám ezen a 93,94%-os árfolyamon akkor kapnék érte 1 409 100 Ft-ot ami -6600 Ft az eredeti összeghez képest, vagy -90 900 Ft a névértékhez képest.
szerk.: Valami nem jól működik ott szerintem: [kép]
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
peetie1
aktív tag
válasz 360xbox360 #75885 üzenetére
Így van, bármi lehet ezek közül amit itt felsoroltál. Nem lehet tudni, hogy mit hogyan változtatnak meg, csak abból lehet saccolni, hogy most mi van. Ezt mindenki magának kell eldöntse, hogy mekkora kockázatot vállal. Ami a tényleges információ az az, hogy a visszaváltási kockázattal is számolni kell. Ha valakinek 4 év múlva 100% hogy kell a pénz, akkor azt úgy rakja be a 6éves papírba, hogy tudja az idő előtti visszaváltásnak van némi kockázata. Aztán majd ő eldönti, hogy mit tesz vele. Van 3-4 éves MÁK is fix hozammal, szóval van még lehetőség.
Nem kell a legrosszabbra készülni hiszen akkor már most sem raknánk ide a pénzt
Én ezért is szeretem ezt a fórumot, mert többféle véleményt lehet olvasni. Örülök, hogy idetaláltam[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
csak "együttgondolkodási" kísérlet
allamkötveny: többször felmerül, hogy mi van ha, mi lesz, ha (megvaltozik visszavaltasi feltetel, stb.)
en - eddig - kötvenyt mindig ugy=olyan nekiindulassal, gondolkodassal vettem, hogy tartom a lejaratig; tehat legalabb köztes visszavaltasi feltetelek modositasanak rizikoja ne erintsen
persze latom, hogy van ertelme kötvenyt futamideje közben is eladni (MAP+ -szal azt is tettem); de alapbol erre "bazírozni" az nekem kockazatnövelés (es teljesen kiszamithatatlan), akkor meg inkabb teszem azt ETF-be (ott egy szeles ETF eseten mas jellegünek érzem a kockazatot; "kiszámíthatóbbnak")
...de tovabbra is töprengek: van-e értelme hosszabb kötvényt venni - mostansag alacsonyabb árfolyamon - abban a gondolatban, hogy ha X (2-3-4-5..) év múlva kisebbek a hozamok, igen jo arfolyam lehet eladni, nyereseget realizalni -> azt tudjuk - utólag !! -, hogy volt már ilyenre lehetöség, pl. [link]
-
SzGee
aktív tag
ami meggondolandó, hogy a hosszú kötvényeknél nagyon nagy a vételi és eladási árfolyam között a különbség, pld 2041/A vételi: 54,63%, eladási: 57,95%, ez több mint 6%, erre spekázni hát nem tudom, szerintem nem nagyon éri meg a spread miatt a ki/be ugrálás
20-30 évre lehet most ezeket 7% feletti hozamra venni, az nem rossz, de hát ugye forintban van...
ha azt gondoljuk, hogy ebből az országból még lesz valami, akkor akár megfontolandó is lehet, nekem is van benne egy kis szotyipénzIf you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
Sokan reklamáltak az Erstés osztalék jóváírási díj miatt. Jelenleg ez az álláspont:
Köszönjük levelét!
A külföldi osztalékfizetési díjtétel problémáját már továbbítottuk Társaságunk vezetői részére felülvizsgálatra.
Még az is elképzelhető, hogy az online csomagban ebből engednek... -
Silverchain
csendes tag
Te ezt direkt élvezed is, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest