- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz HussarF #75700 üzenetére
Személy szerint sosem értettem miért próbáljátok meg ilyen sokan HUF, VWCE árfolyamait megjósolni. Azt se, hogy éppen miért tartjátok az EUR-t olcsónak vagy drágának. Pont annyit ér, amennyi a piacon; és nem annyit amennyi az átlagár elmúlt x napra. Szvsz.
What is your ikigai?
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #75672 üzenetére
"az Erste jelenleg a legolcsóbb, a random megszűnésével."
...ha nem tartasz osztalékot fizető eszközöket, és ha a befektetésed összege 50MFt alatt van.Ellenkező esetben a KBC jobb. Ott nem nyúlják le az osztalékokat. Az állományi díj ugyan magasabb, de 40MFt-nél maximalizálódik (Erstenél meg 50MFt)-nál, tehát 50+ MFt esetén mindkét helyen ugyanannyit fizetsz. A TBSZ pedig valamivel olcsóbb a KBC-nél (hacsak nincs 5 belőle, mert azt hiszem hogy a KBC-nél nem 4 a maximum hanem 5).
A kereskedési díjak esetében pedig:
Erste: Euróban kereskedett termékek esetén 0,3 %-a, minimum 7 EUR
KBC: (külföld csomag): 0,35%Összességében mindkettő hasonlóan drága, banki szolgáltató. Diszkont szolgáltató M.o.-n jelenleg nincs.
A Raiffeisen került még többször említésre itt a fórumon, de egy épkézláb kondíciós listát nem találtam tőlük.
Ugyanígy vagyok az Este World csomaggal is, amiről marketing maszlag van rengeteg, de konkrétumok alig."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Lex Icon
senior tag
válasz HussarF #75702 üzenetére
De a várakozással csak további kockázatot vállaltál és nem értél el hozamot, hanem csak veszteséget. A hozam mellett mindig számolni kell a kockázattal, mert könnyen okozhat problémát (veszteséget).
Persze ebben is bőven benne van a pszichológia, hogy ki mit tud elviselni (vásárlás utáni értékromlás és/vagy vásárlás előtt kihagyott helyzet)?
Emiatt szeretem az elemzésközpont írásait, mert sokféle befektetői hibára világít rá, amit "józan paraszti ésszel" simán elkövethetünk, mert logikusnak tűnik. -
Lex Icon
senior tag
válasz aujjobba #75699 üzenetére
Csak átfutottam, mert úgy tűnt, hogy csak egy új fogalmat próbál behozni a medvepiacra, miközben az alapkezelők piszkos trükkjét, a visszatekintési torzítást próbálja eladni, ahogy kimazsolázza az időpontokat, amire te is rávilágítottál.
A vége a legjobb: "Jobb félni, mint megijedni." Tehát tartsuk párnában a pénzt? Esetleg bízzuk rá?superg:
Ez, milyen jó játék.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Lex Icon #75704 üzenetére
Hát igen, a jelen állás szerint veszteséget termelt az, hogy akkor nem léptem, de egyrészt ez még változhat, másrészt azért nem volt ez annyira egyértelmű akkor, hogy nem lesz-e ez jobb. Nyilván nincs jósgömböm és több esélyt adtam neki, hogy még kedvezőbb lesz ez.
Ha nem lenne a cirkusz Tajvannál még mindig azt mondanám, hogy hosszabb távon még lehet kedvezőbb a helyzet vásárlásra. De most kezdik nagyon belelátni az ottani helyzetbe is a háborút, akkor megint minden zuhanni fog, azt meg nem kéne megvárni az € vásárlással.
-
Lex Icon
senior tag
A legjobb befektetési alap nyomában.. (elemzésközpont)
Előadásunkban azokat a módszereket tekintjük át, melyet a befektetők használnak a legjobb befektetési alapok kiválasztására. Ugyanakkor ezeknek a módszereknek a hatásosságára nincs bizonyíték, sőt pont arra vonatkozóan vannak bizonyítékok, hogy nem lehet megtalálni velük a jövőben jó teljesítményt hozó alapkezelőket. Ugyanakkor van három olyan mutató, melyre van némi bizonyíték. Ezek a mutatók összefüggésbe hozhatók a befektetési alapkezelő jövőbeni teljesítményével. Előadásunkban megismerheted ezeket a mutatókat, és a megbízhatóságukat kutató vizsgálatokat. -
aujjobba
addikt
'Mivel jelenleg a saját alapomnál nem nagyon látok jobb befektetési lehetőséget, ezért idén nyáron elég sok saját pénzt raktam az alapba, úgyhogy most a legnagyobb kitettségem a Citadella Származtatott Befektetési Alap. Azt remélem, hogy a következő 2-3 évben sikerül kétszámjegyű hozamot elérni'. - Zsiday
-
-
-
Stanlee
őstag
Napok óta nem jön olaj Magyarországra
Nagyon fincsi. Foldgazra ez nem tudom mikor fog bejonni, hogy allitolag nem tudnak a tranzitert fizetni es leall a szallitas.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
aujjobba
addikt
Ekkora barom nem lehetek!
Valtottam a szokasos adag EUR-t revolut-on, majd beutaltam a KBC-hez a HUF-os szamlaszamra.
A KBC 386 HUF/EUR arfolyamon valtotta nekem vissza forintra.
Raadasul mivel euros eszkozt veszek, megint veluk fogom atvaltani nyilvan helyben, egyelore nem mertem kiszamolni hanyezret (hany tizezret?) buktam a figyelmetlensegen.[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz bigdady #75718 üzenetére
Az nem igazan erdekes, hogy nem jon, hanem hogy a kifogas az, ami: nem tudjak kifizetni a tranzitot Ukrajnanak. Foldgaz Ukrajnan keresztul mar csak a szlovakokhoz erkezik lassan egy hete, de csak a haboru elotti mennyiseg 1/3-a. Ha az is leall, akkor igazan rossz lesz itt a keleti regioban.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Resike
tag
Érdekes lesz majd nézegetni az MNB grafikon sklálázását 20%-is inflációnál, hogy ne fényévnyi távolság legyen a toleranciasáv meg a tényleges adat között és a sáv alja meg teteje ne egy vonalra legyen renderelve.
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz Lex Icon #75649 üzenetére
nem értem ezt az ábrát, hogyhogy az állampapíroknál nem jelenik meg az, hogy a hozamok megemelkedtek? az állampapírok piaci értéke szinte mindegyiknek olyan 60-80% között van, mégsincs a birtokolt állampapíroknál visszaesés??? vagy itt a névértékkel számolhatnak?
If you leave me, can I come, too?
-
aujjobba
addikt
válasz nort_on #75720 üzenetére
Eddig wise-rol kuldtem, de most epp volt a revolut-on eurom, plusz valtottam hozza valamennyit, az ingyenes limiten belul maradva.
Figyelmetlen voltam, szuper tanulopenz.Tehat
- valtottam revolut-on 1272 EUR-t amiert osszesen 502ezer HUF-ot fizettem
- a KBC ezt megvette tolem 490ezer forintert (eddig minusz 12ezer HUF)
- majd a KBC valtott nekem 401-es arfolyamon 1215 EUR-t ebbol.Valojaban akkor 1272 - 1215 = 57 EUR (~ 22ezer HUF) volt a tanulopenz.
Szep. -
addikt
válasz Stanlee #75721 üzenetére
Ezért nagyon szomorú, hogy Európa geopolitikailag gyakorlatilag súlytalanná vált. Szankciós pótcselekvésekkel próbálták a látszatát fenntartani, hogy van némi ráhatásunk arra, hogy mi történik a szomszédban.
Oroszország azért is merte megtámadni Ukrajnát, mert bízott abban, hogy az EU racionálisan dönt mikor a stratégiai érdekeiről van szó. Eleinte sokkolta is őket, hogy milyen gyorsan be lettek vezetve a szankciók, nem akartak hinni a szemüknek. De most már átváltottak ők is "akkor most már megeszitek, amit főztetek" üzemmódba.
Ha lenne egy erős európai hadsereg, akkor egyenes háttal nézhetnénk szembe velük és tudnánk érvényesíteni az érdekeinket az USA-val szemben is, akik most gyakorlatilag dróton rángatnak minket, mivel a katonai védelmünk rajtuk múlik.
NATO helyett egy európai katonai szövetségre lenne szükség, ami lazább szövetséggel kötődik az USA-hoz.
Akkor ez az ukrajnai háború is elkerülhető lett volna.
Már a 2008-as, Romániában tartott NATO csúcson megmondta Merkel, hogy nem szabad azt rögzíteni, hogy Ukrajna és Grúzia NATO tag lesz, mert az a vörös vonal átlépése az oroszok szemében. Persze a Mutti nem volt abban a pozícióban, hogy az USA-nak diktáljon így ezek is belekerültek a NATO céljai közé. Dél-Oszétiába még abban az évben bevonultak az oroszok...Az EU persze mímeli azóta is, hogy nem vagyunk mi ám akkora senkik, de eklatáns példája a legutóbbi tengeralattjáró botrány is, hogy az USA mennyire is tekinti az EU-t egyenrangú partnernek és komoly tényezőnek. Aki nem igazán érti, hogy mit jelent ez, még annak is leeshet, hogy nagykövetet visszahívni csak nagyon elfajult, ellenséges helyzetben szoktak.
De megtehették, hogy jól megaláznak, hisz tudták, hogy sok mindent nem tudunk csinálni a duzzogáson kívül.
Szóval kb. ennyire vagyunk komolyan vehetőek itt össz-Európai szinten, ami nagyon szomorú, sajnos, mindannyiunknak.Ha gyenge vagy - értsd nem tudod erővel megvédeni az érdekeidet - akkor senki vagy és az elveid meg az ideológiád is annyit ér. Mert azokat érvényesíteni is kéne valahogy...
Na mindegy, messzire kalandoztam itt az off-ban. A topik színvakjai már így is orosz propagandistának fognak kikiáltani
-
addikt
BTW nem Oroszország háborús bűneit kisebbítem. Ők húzták meg a ravaszt, a felelősségük vitathatatlan. A legvisszásabb talán az egészben amúgy, hogy Putyin sokkal több orosz civilt megölt, mint amennyit a "náci" ukránok. Azok a keleti városok, amiket a földig lövetett a tüzérséggel, nagyrészt orosz lakosságúak voltak...
Egyszerűen csak meg kell nézni, hogy ki az, aki nyert ezzel a háborúval. Az oroszok nem igazán, Európa főleg nem...
Szóval, ha rendelkeznénk valódi érdekérvényesítő képességgel, valószínűnek tartom, hogy erre nem került volna sor és mindenki jobban járt volna. A gazdaság pörög (legalábbis jobban, mint most) és nem hal meg rengeteg civil ebben a háborúban.
-
SzGee
aktív tag
gondoltam, megnézem az origot, mit ír az inflációról
ezt találtam helyette:
rendkívüli Az ukránok miatt leállt a barátság kőolajvezeték
Európa kárán gazdagodik Amerika - ez van a hazug amerikai szankciós követelések mögött
Joe Biden a zakóját is képtelen felvenni egyedül - videó
Egymás után rombolhatják le az európai országok gazdaságát Brüsszel elhibázott szankciói
Így csinált hülyét Karácsony Gergelyből két orosz srác - videó
Tüntetést szervezett a Momentum, de senki nem jött el, ezután azt hazudták, hogy sajtótájékoztató - videóIstenem, kiégtem
If you leave me, can I come, too?
-
aujjobba
addikt
Irtam nekik, proba cseresznye, hatha kipostaznak egy 500 Ft-os Tesco utalvanyt.
szerk.: a COVID bezarkozas idejen a munkaltatom postan kuldott karacsonyi ajandekot.
Sorba kellett alljak erte a postan, mert nem hozta ki a postas, csak cetlit hagyott.
Lelkesen kibontom a vagyott csomagot, volt benne egy 5x5cm-es udvozlokartya, meg egy filleres golyostoll.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vision #75738 üzenetére
Nyilván egy iylen globális gazdasági rendszerben, amivé a világ alakult egy háború azonnali hatásai mindenkire negatívak. De azért rövid-középtávon is látszik, hogy rendeződnek majd át a dolgok.
Egyébként tényleg az a legdurvább, hogy még az USA szempontjából is racionálisabb lett volna egy közeledés az oroszok felé. Kína sokkal nagyobb veszélyt jelent a hegemóniájára középtávon. Persze, rengeteg a HA.De azért az, hogy az európai ipar azon része is le fog térdelni, ami még fel tudta venni a versenyt világszinten is az USA-val és a világ többi részével*, valamint hogy a tengerentúlról vásároljuk majd a vezetékes gázhoz képest iszonyat drága LNG-t... Hát, a Jóisten segítsen meg minket, mert nem látom, hogy hogy lesz ebből EU-s jólét évtizedes távon. Legfeljebb a core EU országokban, akik a perifériából élnek majd meg, de az sem egy fenntartható dolog.
*Nem mintha egyébként az EU-nak különösebb külső segítségre lett volna szüksége az önszivatáshoz. Az európai autóipar, ami a kontinens jólétének az egyik alapja már így is szét lett szívatva az EU-s döntéshozók (meg saját maguk) által. Mint ha nem értenék az alapvető gazdasági összefüggéseket, hogy mi biztosítja azt, hogy mi itt ilyen színvonalon élhetünk... na mindegy, tényleg befejeztem az off-ot.
#75740 SzGee
Egyébként az a Karácsonyos sztori tényleg elég gáz. Nem az a része, hogy átverték, biztos elég profin fel volt építve a dolog, ha még akár az orosz titkosszolgálat is benne volt.
De hogy amiket az az ember mond az országról, amit azért mégiscsak képvisel valamiylen szinten, támadja meg szidja... Az meg tényleg szánalmas, hogy nem tud angolul.[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz HussarF #75742 üzenetére
"Egyébként tényleg az a legdurvább, hogy még az USA szempontjából is racionálisabb lett volna egy közeledés az oroszok felé. "
Így van és itt be is zárul a kör. Ruszkik hoztak egy borzamlas döntést, mert elhitték hogy 1 hét alatt bevehetik Kijevet és PROFIT $$$. Nyilván utólag látva ők se robbantottak volna ki egy elhúzódó háborút amiből nincs visszaút, és tényleg mindenki szarul jár. Nem kell emögé CIA-s, Gyuribácsis, fegyvergyártós konteókat sugallni, mint háttérben megbúvó, háborút kiváltó elsődleges tényező.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz bandus #75491 üzenetére
Nálad nem játszik, hogy Magyarországon élő családtagnak nyittok egy kincstári számlát és aztán arra ingyenesen transzferaljatok a papirjaid? Ha lejárt, akkor a csaladtag kiveszi és elutalja neked, a családon belüli ajándékozás meg remélhetőleg Ausztriában is adómentes. A transzfert már próbáltam, egyszerűen és azonnal ment több papírral is (PEMAP, PMAP, MAP+)
-
bigdady
nagyúr
Házastárs vagy gyerek irányàba nincs ilyen transzferálás hogy ne kelljen eladni és a másiknak újra venni ha szét akarnànk dobni három felé?
[ Szerkesztve ]
-
bigbuda
aktív tag
Kedves Fórumtársak,
Államkötvénnyel, illetve DKJ-el kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Államkötvénynél a 2027/B -vel szemezek. Ezt ahogy néztem 2020-ban bocsátották ki, ilyenkor MÁK-on keresztül milyen költségeim lennének a kamatok után? (kamatadó, szja, stb.?) Nekem kell bármit is bevallani az adóbevallásban? Aktuális vételi bruttó árfolyam 102.11 %, ez mit jelent pontosan? Mi a díja\ rizikó ha hamarabb ki szeretném venni az összes befektetett összeget a lejárat előtt?Másik pedig a DISZKONT KINCSTÁRJEGY D230628.
Itt milyen költségekkel lehet számolni jövőre a kamatkifizetéskor ha MÁK-on keresztül veszem? (kamatadó, szja, stb.?)Egyébként MÁP+ -ból (5%-os periódus, kamatforduló még kb fél év) gondolkodnék hogy a fenti két lehetőség közül valamelyikbe raknám át a pénzt.
Szerintetek mi lenne a legjobb döntés?Köszönöm előre is az információkat, tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston 32GB DDR5 5600MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest