Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz fpatrik17 #53599 üzenetére

    nemnemnemnemnemenm,
    nagyon nem jó az irány, de még megúsztad hogy kifosszanak mert előbb kérdeztél mint aláírtatok volna.
    a nyugdíjbiztosítás a legrosszabb termék ami csak a földkerekségen létezik. Lényegében egy lopás ahol aszisztálsz ahoz hogy elvegyék a pénzedet.
    Ebben ne is gondokodjatok, így a többi kérdést is megspóroltad, helyette mi itt megmondjuk hogy helyette mit csináljatok ha kedves a pénzetek.
    A dolog nagyon egyszerű, mivel ő katas, így olyan megtakarítást fog indítani amire nem jár adóvisszatérítés, cserébe apud szempontjából kedvező termék lesz.
    Ha konkrétan arra is kíváncsi vagy, mennyit kéne havonta félretennie ahoz az alábbi infókra van szükség. Hány évet tervez még dolgozni, tizet? Mennyit keres most? Mennyiből tud megélni illetve mennyiből szeretne havonta megélni nyuggerként? Elsőre azt sejtem hogy a havi 25 az nudli lesz, gondolj bele hogy ez 10 év alatt 3M Ft befektetés+hozamok, sokáig nem fog kitartani.
    Apukádnak egy egyszerű 60/40-es vagy 50/50 es passzív lustaportfóliót kellene összepakolni. Fele vagy 60%-a a portfóliónak részvény ETF-be kellene mennie, a maradnéknak pedig állampapírba, így kap egy kiegyensúlyozott portfóliót ami nem igazán hagyja cserben semmilyen helyzetben. A részvény ETF kiválasztásához lást topic összefoglaló. Valszeg mire ez a post kimegy már más is lebeszélt a nyuggerbiztiről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák