Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Drughi

    addikt

    Sziasztok!

    Tanácsot kérnék, mert meg szeretném venni életem első komolyabb fényképezőgépét.
    Eddig csak kompaktok voltak, (Panasonic LS6, Sony W730), de tovább szeretnék lépni.
    Leginkább családi körben lenne használva a gép, utazáskor, nyaraláskor. Utómunkához se kedvem, se időm, se tehetségem, szóval jó lenne ha az elkészült kép, az már valóban kész lenne.

    Elsőként valami bridge gépet akartam. Pl Fuji S4500-at, amelyet 20-25e ft-ért meg tudnék kapni újonnan, táskával + 8Gb-os kártyával. Ez lenne a legolcsóbb megoldás, de lehet nem hozna akkora előrelépést.

    Az igazi kérdésem az lenne, hogy egy 50e ft értékú bridge gép, mennyivel tud kevesebbet, mint egy 80- max. 90e ft értékű MILC?
    Mert elgondolkodtam azon, hogy egy nagyobb pénzmagot felhassnálva inkább rögtön egy MILC gépet szerzek be. Nyílván az említett 2 kompkathoz képest óriási lenne a fejlődés, de egy átlagos bridge-hez képes?

    Átolvasva a topicot ill. megnézve a boltok kínálatát igazából 2 gép maradt bent a MILC kategóriából: Olympus E-PL3 / Samsung NX1100.
    (Nikon 1 S1, Sony NEX-3NL már igencsak drága)

    Megéri a két milc közül választanom? A kettő közül melyikkel járok jobban? Vagy érdemes még még még ráköltenem és a Nikon vagy Sony gépét választanom?

    Lenne néhány kérdésem, ami nem világos:
    milc gépeknél sehol sem látok zoom értékeket. Nyilván ez függ az objektívtől, de a gyárilag hozzá adott objektíveknél egyáltalán lehet zoomolni? Vagy ez hogy működik? Videót néztem róla, de egy szájbarágós olvasnivaló jó lenne az alapokról.

    köszönöm a segítséget!

    Pixel 7a

Új hozzászólás Aktív témák