-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chrometent
csendes tag
Sziasztok!
A szüleim szeretnének venni egy fényképezőt, olyan 50-80e forint között gondolkodtak. Évente párszor utazáskor, illetve hétköznapi pillanatok megörökítésekor lenne használva. Fontos, hogy ne vesszenek el a beállítási lehetőségekben, legyen normális auto mód. Először egy sx260 hs-t néztem ki nekik, árban jó és a képminőség is egészen a helyén van, aztán itt belefutottam a 80e forintra olcsósított olympus E-PL3-ba [link]. Szeretném, hogy ez a gép már sokáig kiszolgálja őket, illetve pl. sötétben is jó képeket készítsen beállítások közti turkálás nélkül. A 3 év garancia szuper, talán még az lcd-t is megmozgatják egyszer-kétszer, ha a helyzet úgy kívánja.
Mit gondoltok, jó vétel lenne erre a célra?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Here's to Your Imagination
-
Đusty
addikt
válasz chrometent #43251 üzenetére
Nem hinném, hogy jó ötlet kereső nélküli gépet venni utazáshoz, nyaralásnál napsütésben nincs az az LCD amin lehetne látni valamit normálisan.
-
Lassú Víz
addikt
Alapvetően egyetértek veled, hogy a keresőben jobb komponálni. De a világ fotóinak döntő része LCD-n keresztül komponált. Kompaktok, telefonok, tabletek, MILC-ek döntő többsége. Tavasszal nyúlták le az elektronikus keresőmet az E-PL1-ről. A nyarat nélküle fotóztam végig, és meg tudtam oldani.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
100000Ft alatt szeretnék venni nagy érzékelős (1/2,3" felett) kompaktot. Ezeket találtam gyors kereséssel:
* Nikon CoolPix P330
* Fujifilm XF1
* Canon PowerShot S110
* Olympus XZ-2
* Pentax MX-1A Fujié a legnagyobb érzékelő (2,3", a többié 1/1,7") és az néz ki a legjobban, bár nem tudom, hogy a nagy érzékelőt mennyire tudja kamatoztatni. Amikor megjelent, eléggé ellentmondásosak voltak a tesztek. Ti melyik ajánlanátok? Cserélhető objektíves gépet nem akarok venni, nekem fontos, hogy könnyen elrakható, hordozható legyen. Főleg családi fotózásra használnám, lakáson belül is csináljon jó képet.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Lassú Víz, schawo, köszi a válaszokat. Este még utánanézegettem a dolgoknak, és én is az Olympus és a Pentax között ingadoztam a végén. Megnéztem a tesztképeiket, és nekem végül az Olympus képminősége jobban tetszett. Ja, és annak is kihajtható a kijelzője.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
anonym1s
őstag
válasz anonym1s #43167 üzenetére
Vettem egy canon sx50 gepet hasznaltan. Kulsore nagyon jo allapotban van, de a zoom nyikorog mint egy rozsdas bicikli lanc, meg sokkal hangosabb is mint a hx9v gepen.
Ez attol lehet hogy rengeteget hasznaltak vagy epp attol hogy szinte soha?
Lehet ezzel valamit csinalni hogy legalabb ne nyikorogjon?
Azt hiszem ez volt az utolso, hogy valamit hasznaltan vettem. -
Goose-T
veterán
válasz BiriBum #43260 üzenetére
Ebben írják, amit magam is észrevettem tegnap a képeken, hogy mesterséges fényben elsárgul a kép. Ezt meg tegnap olvastam.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz HEAHEA #43250 üzenetére
Közben nézegettem pár gépet, többek között a TZ-30-ast, amit USB keresztül is lehet tölteni, de ennél is csak kikapcsolt állapotban lehet a töltés.
Az eredeti elképzelésem az volt, hogy ha lenne egy külső akkumulátor,amit rádugtam volna és töltés közben is megoldható lett volna a gép használata. -
scarabaeus
őstag
-
nagyúr
válasz anonym1s #43266 üzenetére
"Kozben megoldottam a dolgot."
Soha nem értettem, hogy ha valaki egy fórumhoz fordul a problémájával, és az valahogy megoldódik, miért nem írja le, hogy hogyan oldódott meg a probléma??? Ez a minimum, még akkor is, ha nem a topicból jött a megoldás. Az eset tanulsága sokaknak fontos lehet!
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #43267 üzenetére
Ebay-en vettem, 100% pozitiv eladotol. Reklamaltam nala (meg ebay-nel) a kamera miatt, es felajanlotta hogy visszaveszi.
En tuti biztos vagyok, hogy nem azert mert olyan jopofa srac, hanem nem akar negativat kapni.
Termeszetesen elni fogok vele. Ennyi, nem nagy szam. Amikor mindenki szamara hasznos megoldast talalok, azt meg szoktam osztani. -
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #43269 üzenetére
Oke, akkor ez megtortent. Itt egy ujabb kerdes.
Az sx50 erzekeloje ugyanakkora mint a hx9v erzekeloje, de szemmel lathatoan jobb kepeket csinal. Gondolom ez a lencse miatt lehet, de arrol nem szoktak konkret mereteket kozolni mint az erzekelorol. Akkor honnan lehet tudni hogy melyik gepen van jo lencse? -
BiriBum
őstag
válasz anonym1s #43270 üzenetére
Az ugyanakkora szenzornak is lehet más a típusa, de leginkább a kezelő elektronika különbözik - és ahogy írtad a lencserendszer is más. Nehezen hiszem, hogy az SX50 a zoomtartomány minden potján extra képminőséget produkálna - ehhez már a Sony átfogása is sok.
Az ötvenes zoom egyébként brutális és nincs is rá szükség.A gyártók többnyire nyomják a marketinget, hogy Lieca, Zeiss stb, de ez többnyire csak a frontlencsére igaz.
A kis szenzort kis átmérőjű lencserendszerrel és a végletekig kihegyezett feldolgozó elektronikával ki lehet szolgálni, de csak kompromisszumok árán.
Nekem a mostani gépek közül az SX 230HS nagyon bejött - DSLR mellett is használom, de korábban is csak Canon kompaktjaim voltak.. (Ez persze nem jelenti azt, hogy más gyártónak ne lennének jól sikerült termékei ebben a szegmensben).
[ Szerkesztve ]
-
greg83
csendes tag
Sziasztok! Korábbi kérdésemre nem sok ötlet érkezett, ezért konkretizálnék:
Nézegetve a kínálatot, nem igazán tudok dönteni, laikusként nem látok túl sok különbséget, ezért kérdezem, az alábbiak közül melyik lenne a jobb vétel, és miért?
1. Canon Powershot SX260HS
2. Canon Powershot SX 170 IS
3. Canon SX500 IS
4. Olympus sz-16 vagy sz-15
5. Olypmus SZ-31MR
6. Nikon Coolpix L620
7. Panasonic Lumix DMC-TZ230 -
Toobee
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de nem találtam jobb topikot. Van egy Fuji S8000-es gépem és ma reggel nem tudtam kivenni belőle az SD kártyát. Lenyomom, hogy kiakadjon, de nem történik semmi. Ugyanúgy a helyén marad. Létezik valami trükk, amivel kibányászhatom?
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok !
Mivel lehet megtisztítani az objektív lencsét az ujjlenyomattól?
-
fa4hu
őstag
válasz BumBum Jack #43274 üzenetére
Van erre speciális "lens pen", ebay-en olcsón beszerezhető.
-
anonym1s
őstag
válasz BumBum Jack #43274 üzenetére
En raleheltem, aztan megtoroltem egy puha ruhaval. Hibatlan lett.
-
anonym1s
őstag
Ha nem a zoom a lenyeg, hanem az hogy gyenge fenyben is jo videot csinaljon, arra mit ajanlanatok a canon sx50 araban?
En ezeket neztem:
Canon Powershot G1 X
Canon Powershot G16
Canon EOS M
Sony RX100 -
scarabaeus
őstag
válasz anonym1s #43277 üzenetére
Lassan 8 éves lesz az a hozzászólás, ami annak idején engem meggyőzött az indexes FZ topikban.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Zozzant
addikt
válasz scarabaeus #43279 üzenetére
"A "toll" másik végében helyet kapott még egy pupás ecset is. Szerintem megéri az árát. "
Ja kivéve hogy nem pumpás...https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
BumBum Jack
tag
Olvastam ,hogy 97% alkohol alkalmazható az objektív lencse zsirtalanitására.
Ma vettem a patikában,de még nem mertem alkalmazni! -
lgabster
csendes tag
válasz greg83 #43272 üzenetére
A kérdés, hogy mire használnád, és mik az igényeid?
Videofelvétel, nagylátószög, sorozatkép, zoom-olhatóság, méret!
Másrészt ha megteheted, ajánlom, hogy menj be egy MediaMarkt, vagy egyéb szaküzletbe, és vedd kezedbe a gépeket. Melyik kényelmes neked, mi áll kézre, melyik a leglogikusabb felépítésű számodra (pont ezért nem vennék SX260-as Canont, mert a gombjai nekem nagyon kényelmetlenek, vagy ).Ha van rá lehetőség, próbáld ki a menüjét. (nekem pl. az Olympusok menüje nem a leglogikusabb).Személy szerint a Panasonic-ot ajánlanám a listádról. A családi fényképezőnk és a barátnőm gépe is Pana. Nagyon megbízható, és minden helyzetben gyorsan lehet vele jó képeket készíteni, másrészt a rengeteg beállításnak köszönhetően művészképekkel is elszöszölhetsz.
De azt ajánlom, hogy gondold át, mi fontos neked egy fényképezőben, és aszerint válassz.
A technikai nyers adatokat megnézheted egy rakás tesztből (tesztképekkel együtt is), amiket összehasonlíthatsz, de az ergonómiát akkor érzed, ha kézbe veszed...Saját szempontjaim fényképezőgép vásárláskor:
- Mivel én sokat túrázok, és falat mászok, ezért alap a nagy látószög és a nagy zoom tartomány.
- Az sem utolsó szempont nekem, hogy fél kézzel kezelhető és elérhető legyen minden funkció.
- Gyorsan meg lehessen örökíteni vele egy jelenetet (ehhez hozzá tartozik, hogy ne legyen hatalmas kialakítás, és pár másodperc alatt elő lehessen kapni az övre fűzött tokjából)
- Kis súly és strapabíróságAki korán kel, egész nap álmos!
-
.LnB
titán
Sziasztok 20000ft-ért keresek digitális fényképezőgépet ajándékba. Tudnátok segíteni, hogy ennyiért melyik a legjobb választás?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
greg83
csendes tag
válasz lgabster #43285 üzenetére
Helló!
Először is köszi a választ.
Nos, a szempontjaim:
- hobbi fotózás (túrázáskor, családi eseményeken, stb)
- alapvetően kisebb méretű gép érdekelne, de nem vetettem el egészen a bridge-eket sem
- fontos a jó képminőség, normális méretű zoom (nem kell 40x, de azért olyan 10-12x nem lenne rossz)
- manuális állítási lehetőségek
. legalább olyan tudásszint, mint a jelenlegi gépem (Powershot a80)
. megbízható műszaki tartalom, strapabíróságEgyébként természetesen élőben fogom végignézni a kínálatot, net alapján teljesen tanácstalan vagyok, pont emiatt érdeklődöm itt is, hátha valakinek van saját tapasztalat a felsorolt gépek közül valamelyikkel kapcsolatban...
-
greg83
csendes tag
válasz schawo #43289 üzenetére
Nos, korábbi hozzászólásomban (#43228) már leírtam -bár arra nem jött semmilyen válasz- de nem akartam ismételni, emiatt nem írtam árat. de akkor még egyszer, hátha valaki érdemi tanácsot is tudna adni...
"
- hobbi felhasználás (kirándulások, nyaralás, családi alkalmak...)
- alapvetően kis méretű gépben gondolkozom, amit könnyű elrakni pl. utazáskor (gondolom az ultrazoom jön szóba), de nem zártam ki teljesen a bridge-eket sem
- megbízható műszaki tartalom
- manuális állítási lehetőségek (nyilván nem profi szintre gondolok)
- bírjon azért ki pár évet ...
- a felső ársáv olyan 50-60 ezer HUF első körben
- nem lenne baj, ha ceruza akkuval menne, lévén hogy van 1-2 garnitúrám a régi géphez "Illetve:#43272
"Nézegetve a kínálatot, nem igazán tudok dönteni, laikusként nem látok túl sok különbséget, ezért kérdezem, az alábbiak közül melyik lenne a jobb vétel, és miért?
1. Canon Powershot SX260HS
2. Canon Powershot SX 170 IS
3. Canon SX500 IS
4. Olympus sz-16 vagy sz-15
5. Olypmus SZ-31MR
6. Nikon Coolpix L620
7. Panasonic Lumix DMC-TZ230"Illetve:
Ebből talán az is kiolvasható, hogy NEM többszázezres gépet keresnék. A Sony RX10 tehát nem kifejezetten az elképzeléseimnek megfelelő...
-
Rocsesz79
tag
Szevasztok.
Kerestem nemrég 30k küröl gépet.
Múltkor belinkelte nekem valaki ezt:[link]
Vélemény róla? -
csyo
senior tag
Sziasztok!
Jon a karacsony, 3 gépre volna szuksegem.
MINDEGYIKRE IGAZ:
-minimum 6MP
-optikai zoom 10x
-képstabilizátor is kell
(állvány nem fog kelleni, talán a tükörreflexeshez később majd kelleni fog)
-manuális blende/záridőbeállítás, ezeknek a előválasztása;
-fénymérési/fókuszálási mód,
-fehéregyensúly állítás,
-leghosszabb/legrövidebb/B-záridő,
-kézi élességállítás,
-Minél többet tudunk állítani, annál jobb
-fényképezéshez kell, egyik sem videozashoz!
-legyen strapabiro, hosszu idore kellELSŐ GÉP:
1 tukorreflexes, félprofi, memoriakártyás (nem filmes) 90-100 ezerért
hobbifényképészet, szép képek készitesere, természeti képek, kulso es belso terekre, stb
"átlagember" képekhez kozeli képekhez kell, nem studioba, nem profi fotosnak!
beépitett vaku (+ha lehet legyen vakupapucs, de nem fontos)
erdekelt a fotozasban, de egy alap egyszeru gep elegendo leszMÁSODIK:
1 kompakt, zsebben elférő, normál gép 30-35 ezerért
Ez inkabb hetkoznapibb hasznalatra kellene, nem kell, hogy profi gép legyen, de lehetoseghez kepest jo kepeket keszitsen
legyen konnyu, de strapabiro, hosszu idore
tulajdonosa kozepesen erdekelt a fotozasban, nem akar profi lenniHARMADIK:
1 kompakt, zsebben elférő NAGYkijelzos 30-35 ezerért
Leginkabb csaladi hasznalatra lesz. Idosebb emberé lesz, nagy kijelzo fontos, mert olyat szeretne
legyen konnyu
tulajdonosa nem fog elmerulni a hasznalaban
hosszabb idore kell, idosebb embernekLegyen szép a napod!
-
Alex91
félisten
Nov. 7-tol a BestByte-nal 70k lesz az XZ-10, es 95k korul az XZ-2...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bandus
veterán
válasz Alex91 #43298 üzenetére
értem, köszi
közben bújom folyamatosan a netet, hogy mi lehet a legjobb választás a 40k körüli kategóriában, és ráakadtam még erre az edigitalban:
olypus sz-14 travel kit [link]jobb lehet-e bármiben ez az oly, mint az itt leginkább ajánlott canon sx160? a másik még, ami mellett döntenék, az a samsung wb200f, de azt sem dicséri igazán senki sem.
köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
BéHGT
senior tag
Nos, elég jó áron hozzájutottam egy független Samsung Galaxy Camerához. Egyelőre mindent tud, ami nekem kell, és mivel BB-re váltottam, hiányzott is a Droid azért...
Baromi jó a 21-es zoom, az előző gépemhez képest (4x zoom...)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest