Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gerzsol

    aktív tag

    A videokártyás topikban azt mondták ez tápegység probléma és lehet hogy a tápegységem tönkretette a videokártyámat. Ezért keresek új tápot és új videokártyát is.
    Vélemény? Ötletek?
    Az egyébként általános hogyha a gép ki van nyomva, hátul a táp bekapcsoló gombját felnyomom akkor a gépben lévő összes ventillátor (CPU,VGA, stb) Felpörög maxra mintha beindítottam volna gépet aztán másodpercek alatt elhallgat minden, a korábbi gépeimen ezt nem tapasztaltam, vagy ez általános dolog és csak nekem új?

    Na szóval. Volt egy nagyon régi gépem(P4), terveztem egy újítást ezért vettem egy használt félkonfigot(alaplap+processzor+processzor hűtő+memória+videókártya) (lentebb leírom az összes tartozék pontos típusát) a régi gépemből kikaptam mindent csak a táp és a ház maradt meg, ebbe pakoltam be az "új" cuccokat. A tápomon nincs PCIe táp csatlakozó ezért egy átalakítót tetem ami két négypines 12V-os csatlakozóból csinál PCIe tápcsatit, hogy be tudjam kötni a videokártyámat.
    Bepakolgattam mindent a házba, összecsatlakoztattam mindent. Az alaplapomon csináltam egy BIOS frissítést. Feltettem egy Windows 7 Professional 32bit op rendszert. a Gigabyte magyar honlapján a kártyához ajánlott legfrissebb drivert tettem fel (2009 közepe körüli). Nem tapasztaltam semmi problémát, viszont feltettem az NFS új játékát, játszottam vele, a második pályánál megfagyott a gép kb 20-30másodpercig állt, majd lehetett folytatni, aztán a köv pályán úgy megfagyott hogy kilépett. Nem tulajdonítottam neki nagyobb problémát.
    Gondoltam felteszek egy 64bites op rendszert hogy kihasználjam a 4Gb ramot. Telepítettem a Windows 7 Ultimate 64bit op rendszert. Telepítettem ugyanugy a magyar gigabyte honlapon szereplő legfrissebb 64 bites rendszerhez való drivert (ez is 2009 közepi). Feltettem a Fifa11-et meg az FM2011-et és azt tapasztaltam hogy a 3D-s megjelenítéseknél a képen a monitoromon össze vissza bevillanó csíkok és foltok vannak, ami zavaró és valószínűleg valami hibát jelez.
    Feltettem ide kérdésem, többen azt mondtátok driver-t cseréljem ki, tegyem fel a 10.9 vagy 10.11-et letöltöttem az ATI/AMD honlapjáról és ugyanígy ugyanezt a hibahatást értem el. A régebbi drivereknél ahol az Ati Catalyst-ban mozgó kép van a 3D-s beállításoknál, ott is látszanak a bevillanó csíkok. Több rivert is letöltöttem egyikkel sem értem el semmi javulást.
    Sőt olyat is tapasztaltam hogy villan a kép és kiírja hogy az AMD driver hibát észlelt leállt majd újraindult. De fagyott már szét a gépem teljesen.
    Beszéltem az előző tulajjal ő azt mondta neki ez volt eddig a valaha volt legstabilabb rendszere, neki nem volt semmilyen problémája vele és a bevillanó csíkokat sem tapasztalta, pedig ő is Win 7 64bites op rendszert használ, igaz neki a háza Cooler Master .... és a Tápja Corsair VX550. Nemhiszem hogy át akarna verni mert még 2011 Augusztus-ig garancia van az összes alkatrészre és azt mondta hogy azonnal vigyük vissza a videokártyát ha nem találok megoldást a problémámra.

    Konfigurációm adatai:
    Ház: Noname kb 10 éves ATX kompatibilis
    Táp: Spire Jewel 400WT SP-ATX-400WT-PFC
    20+4pin 1PCS; SATA 1PCS; 12V4pin 1PCS; IDE4pin 4PCS; Floppy 4pin 1PCS
    Alaplap: Intel DP35DP
    Processzor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
    Processzor hűtő: OCZ Vendetta 2
    Memória: 2x2Gb Geil Black Dragon Gaming edition DDR2 800Mhz
    Videokártya: Gigabyte ATI Radeon HD 4850 GDDR3 512Mb PCIe pontos típusa: GV-R485-512H-B

    Légyszíves segítsetek, ha valaki tud valami infót, vagy bármilyen tanácsot, hogy mit próbáljak, kérlek titeket jelezzetek, vagy ide vagy privátba, fontos lenne számomra, mert így nem tudom használni ezt a gépemet. köszönöm a segítséget előre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák