Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Srácok ha tudjátok hol a helye a problémámnak, kérlek irányítsatok át a megfelelő topicba.
    Röviden:

    1. Évekig használtam a régi gépemet SoundBlaster Z belső hangkártyával, rendes VGA-val problémamentesen. Jól működött.
    2. Teljesej új gépet vettem (ami áttjött a régiből: SSD-k, merevlemez, hangkártya, billentyűzet egér)
    3. Az új VGA-m terhelésen ciripel. A hang átjött a hangkártyára és fejhallgatón keresztül hallottam a ciripelést.
    4. Hangkártyát eladtam, vettem egy USB-s Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t. A hangminőség nem volt vészes, viszont a mikrofon elviselhetetlenül búgott. Találtam cikket a földhurokról. Cserélgettem a dugókat a hosszabbítóban és 1 pozitív változás történt: Az eddig a PC kikapcsolása után véletlenül bekapcsolva hagyott hangfalam búgása elmúlt. Már nem búg, a mokrofon továbbra sem jó.
    5. Sok kínlódás után a megoldás: A HyperX Cloud fejesének kábele 2 részből áll. Van az alap kábel a fejesből, melynek a végén egy 4 pólósú jack van (szarul szól ha ezzel dugom rá a hangkártyára) és erre kell rádugni a hosszabb részét, mely a végén 2 felé ágazik (mikrofon és fejes). Ha ezek köze berakok egy jack-jack kábelt, tehát a kábelek csatlakozása eltávolodik egymástól, akkor a búgás elmúlik.
    6. Visszavittem a hangkártyát és vettem picit jobbat (fejhallgató erősítő miatt X-Fi HD-t), melynél ugyanúgy zúg a mikrofon, a kábeles trükkel elhalkul.

    Földelési hibának tűnik. Mivel a gép új és előtte nem csinálta mi lehet a gond? Háznak nincs földelése (Meshify C)? Táp védelme inaktív (Seasonic Focus Plus)? Hosszabbító lenne vacak? Konnektor nem lenne földelt (panelban lakunk)? Alaplap is lehet sáros? Lehet emiatt jött át a hang a hankártyámra? :R

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák